WEB www.tpencro.com
TPenCRO
product of CROATIA - www.tpencro.com - © TPenCRO 2008 - 2014
dsgn: TPC * PISANE CRTICE - MOJ POVREMENI DNEVNIK *
* PISANE CRTICE - siječanj 2014. *
"U početku bijaše Riječ ..."
Već kod određivanja sadržaja mojih prvih (internetskih) stranica
(www.tpencro.net) predvidio sam ovaj odjeljak u kojem ću povremeno napisati nešto doživljeno, meni važno ili pak poučno i korisno!
PISANE CRTICE biti će jedan oblik MOG POVREMENOG DNEVNIKA, u kojem će učestalost pisanja ovisiti prije svega o značaju događanja i kvaliteti tema, radi čega se može desiti da se ponešto od napisanog pojavi u kontinuumu od nekoliko dana, ali i da na, možda, duži period  - ne napišem ništa!
Započeti ću s meni dragom temom o BOLESNOM SUSTAVU MOĆI utemeljenom na pogrješnom pristupu ljudskoj osobi i baš - toga radi - običnom nasilju PSIHIJATRIJE i mnogih iz okoline u kojoj živi  psihijatrizirana osoba! Ovaj put - psihijatrizirana osoba je - INVALID!?

KRENIMO! - (prvi zapis mog POVREMENOG DNEVNIKA)


PDF/rar format PDF/rar formatPreuzmite! - Dnevnik 2014 KOMENTARI i PRIJEDLOZI!
SADRŽAJ SITE-a
  • POČETNA
  • TPenCRO CEREBRUM - fina veza uma i duše (u radu!)
  • TPenCRO VERBORUM
   • DOBRA KNJIŽICA
   • MOJI STIHOVI
   • (odabir mjesec/godina)
MOJA MOLITVA i MOJA pjesma na ovoj stranici!
Molim vas nadogradite Flash!

Naslovi u 1. mj. 2014.

A.D. / 1. siječnja 2014. - POČETAK! ... Dobar je!

Predivna Nova godina! ...
U mom selu mir, tišina, ..., a diljem RH zabave na otvorenom, .. a vidim, na portalima, zaredala i uhićenja!
Veselo je!
Fešta je od mnogih pizdarija!
Drugovi su se uskomešali, 'predsednik' priča bedastoće, Nobilo sumnja u poštenje suda u Njemačkoj (?), ... Hrvati likuju, čak s pravom, Stevo (bivši predsednik) i njegovi 'antifašisti' baš kao Zoka i kokošinjari o svemu 'mudro' šute i sigurno pripremaju nešto novo tipa UDB-a 'uradak', porezi su i opet porasli, mirovine su (čujem) smanjene, Narod je sve gladniji i besposleniji i zato - sve opasniji!
Da mi u ovom času ponudite vlast u RH 'glatko' bi vam se na tom bezveznom 'promaknuću' zahvalio! ...
1. siječnja 2014. godine zapravo je pokazao svu bijedu politikanata koji rovare po RH, koji su olako 'odbacili' pruženu ruku HRVATA-stradalnika, što je bila nadaleko poznata Tuđmanova pomirba, koju je svojim idiotskim, naravno bezuspješnim, 'detuđmaniranjem' HRVATA i RH, drug Stevan pretvorio u opću mržnju svih prema svakom, radi čega sada njegovi 'pijunčići' gutaju poveće knedle koje su 'produkt' njihova zla, zločina počinjenih nad VEĆINSKIM Narodom i osobno ništavnih umova!
Nešto prije Božića susreo sam jednog 'američkog Hrvata', A., koji je kao i mnogi Hrvati, radi komunjarskih progona i prijetnji po život MORAO pobjeći iz svoje Domovine u USA, odakle se je, kada je umirovljen, vratio živjeti u RH, ... koji mi je rekao kako sutra (bilo je to 22.12.) na neko Vrijeme ide 'preko bare', jer predviđa velike nevolje i moguće obračun zaostalih jugounitarista, UDB-aša i inih mrzitelja RH s našom Domovinom!
Dosta mu je - reče mi tada, svake 'borbe' i nevolja!
Mislim da je gospodin A. ovaj put pretjerao, jer Hrvatska više nije nikakva socijalistička glupost niti dio Yu-saveza, već je određena kao SUVERENA Država, što znači kako bi bilo što nasilno učinjeno protiv interesa RH, većina brzo RIJEŠILA pa je stoga nepotrebno 'talasati' ionako jako uzburkanu svakodnevicu!
Kako god da bude, jasno je da su prvi dan 2014-e godine 'obilježila' uhićenja UDB-aških 'glavešina', kako se od njih, njihovih odvjetnika i režimskih portala/dnevnika može čuti - samih 'bebača' koji su posmicali mnoge nedužne Domoljube/emigrante-Hrvate, veliki dio njih spremili na Goli otok i s prljavom rabotom 'kontrole RH' i uvlačenjem u politku moderne Hrvatske Države nastavili živjeti upravo kao 'nevinašca'!
Priča o tom šljamu sasvim je drugačija i treba ju promotriti u kontekstu ništavnih osobnosti tih ljudi koje jako dobro određuje pojam - 'šetebandjere' - ili 'po naški': 'suncokreti'!
Hrvati LIKUJU, što je jasno da je tako, jer nam je svima (ne samo Hrvatima) u RH dosta trpljenja štete koju nam čine sljedbenici i slijednici komunjarsko-partizansko-UDB-škog OLOŠA!
Ufam se da će 'Švabe' ustrajati na svemu što su poduzeli u cilju raskrinkavanja i razobličavanja komunističkih zločina i tako mom Narodu pomoći saznati baš sve o - Vremenu 'dobrog života', čemu puno sliče 'rad i delo' današnjeg kokošinjca!
U svakoj bi, naravno uređenoj i valjano postavljenoj Državi, činjenica da je šef ureda 'predsednika' za obavještajno-sigurnosne 'zadatke', kom je otac dokazani progonitelj većinskog Naroda, Hrvata, bila 'dovoljna' da s časom uhićenja tog veleizdajnika/progonitelja, 'predsednik' od sebe OTJERA takvog 'savjetnika', a ... ukoliko bi bio dokraja moralna ('vertikala') osobnost tada bi se 'zahvalio' na funkciji predsjednika!
Samo ... ovo je RH!
'Čudna' je RH država, koja je oduvijek jako premrežena politikantsko-komunjarskim ništarijama, radi čega je jasno da je 'bitka' za neizručenje čovjeka kom su 'Švabe' pripremile gomilu neugodnih pitanja i DOKAZA, tek na svom POČETKU!
Trenutno je u 'igri' sumnja druga Nobila u nepristranost i stručnost njemačkog suda (zamislite, to kazuje nekadašnji, yu - državni tužitelj?!), iza čega će uslijediti maksimalno moguće razvlačenje postupka izručenja (bolesti, pravna procedura, ...) drugova UDB-aša, što će biti jasan DOKAZ EU i Nijemcima o tomu tko (komunjare/srbi) i KAKO 'vlada' u RH!
Očito je kako Istina pomalo, ali sigurno, isplivava na površinu i kako bi slučaj ĐurekovićBESTIJALNO! mogao biti puno više od svega što Hrvati i Državljani RH o tome mogu zamilsliti i pretpostaviti!?
Prošlo je oko 10 sati od časa uhićenja druga Perkovića no, još nije glasa čuti od bilo koga od 'antifašista', kokošinjara, 'građanskih udruga', i inih 'detuđmanizatora' RH!
Šute, ... vjerojatno dogovaraju 'strategiju nastupa' i smišljaju način na koji će pokušati 'preveslati' uvijek PEDANTNE Nijemce!
Oglasio se je tek laburist, prirepak komunjara i zapravo je tada rekao koliko je bedast i ideološki zatucan!
Zokin 'King-kong' uskoro bi mogao, nakon što je nezasluženo i uz svesrdnu pomoć UDB-aškog 'sustava' dosegao 'vlast', 'sletjeti' s, očito njemu PRVISOKOG NEBODERA (kao u filmu!) sazdanog od kokošinjac-megalomansko-nenarodno blesavih - želja kokica i pijetlova!
Drugovi, NAROD ..., ponoviti ću vam: NAROD ... nije 'ovca za šišanje' već je najvažniji dio svake zajednice, bilo da je to plemenska, feudalna, robovlasnička, kapitalistička, čak komunistička, neoliberalna ili bilo koja druga DRŽAVOTVORNA zajednica!
Tko se uhvati vlasti, a ovu jasnu Istinu 'gurne pod tepih' taj je, osim što je nepopravljiva budala i sam SUDAC sebi i 'svojima'!
Divna je 2014.! POČETAK obećava puno toga, ali i ukazuje na nepravilnosti u postupanju pravosudnih organa i policije s 'odabranima', pa je tako okorjeli progonitelj Hrvata, u času uhićenja 'izbjegao' policijski 'nakit' (lisice) koji, isprobah to (srećom kao nevina osoba!), KIDA i um i dušu, radi čega mogu pretpostaviti da drugu u pritvoru nisu 'pregledavali' šupak, skidali ga do gola, čime je već u startu prošao puno bolje od mene, ali što mu ne će proći kod Nijemaca!
Pravda!? ... Kada je RH u pitanju uistinu je jako 'rastezljiv' pojam:
dok jedni zatvorenici/osuđenici igraju golf i vikende provode u svojim kućama i po birtijama, drugi trpe nasilje patologije (nekih!) 'komandira' ...
Isprobah to ..., taj 'predivan' Svijet pravosudne 'pravednosti' kakva je u RH i zato mislim da bi drugu Perkoviću & co. bilo puno bolje u Njemačkom zatvoru, ako ni radi čega, a onda samo zato jer 'Švabe' imaju odlične zatvorske liječničke ekipe, sposobne 'nadzirati' aritmije i (iz)liječiti kamence na bubrezima!
Mislim da sam negdje pročitao kako drug UDB-aš ima upravo takvih zdravstvenih problema! ...  Ako je tako preporučio bi mu da 'ode' do Njemačke, kaže 'Švabama' IME (i još ponešto!) ubojice Đurekovića i prepusti im 'zahvat i rehabilitaciju' njegove - 'nevinosti'!
POČATAK je, ponekad, težak, ali se prema svemu danas viđenom i čujenom to ne bi moglo reći za POČETAK 2014. godine u RH!
Istina je JEDINO ORUŽJE PRAVEDNIKA, što je dobar 'razlog' da drugu UDB-ašu i njegovim 'tićima' predložim da se konačno počnu ufati u Istinu i njenu NEUNIŠTIVOST te da nam slijedom toga PROKAŽU sve zločince i neprijatelje RH iz vremena komunjara, koji su bili ili su još uvijek (kroz 'decu') dio UDB-aškog sustava i dio STVARNOSTI RH!
Tražim puno no, ne radi sebe ili vas, štioče, već kako bi 'drugovima' skrenuo pažnju na to kako ih SAMO Istina može - osloboditi! ...
Vjerujte mi to je tako!
Lišen pomoći odvjetnika, bez bilo kakvog kontakta s 'izvanjskim svijetom', zatvoren u ćeliju s opakim kriminalcima, ... dočekao sam Slobodu, ... samo zato jer je Istina bila na mojoj strani!
Istina je da će radi toga lažovi koji su mi bezočno lažući namjestili susret s 'hrvatskom pravdom' MORATI o tome nešto reći upravo Istini - Bogu!
POČETAK je ...! ... Dobar je!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 2. siječnja 2014. - 'Svetošimunski nastavak' ... EUN-a! Jadno!

Jedan moj, stariji, dakle izuzetno ISKUSAN i MUDAR prijatelj, često mi zna reći kako bi za sve što namjeravamo u našim životima činiti trebali imati (dobro razrađen) PLAN!
Slažem se s njegovim stavom no, moram reći i to kako takav način življenja, upravo radi previše planiranja i planova, na sasvim određen način, kao svakodnevna NEPREDVIDIVOST, gubi dosta od 'životne' romantičnosti'!
Imao sam za danas dobar plan:
namjeravao sam obići barbu Ševu i opskrbiti ga namirnicama, naći se  s prijateljima na Korzu i na 'novogodišnjoj kavi' i kasnije navratiti do F. i M. te prošetati i onda se, pred noć, vratiti 'mom' tihom domu!
Ali ... imati plan, ne znači nužno moći doseći i ostvariti 'zacrtano', pa sam tome tako danas i sam bio 'svjedokom'!
Stigavši pred kuću mog napuštenog, zaboravljenog i pokradenog barba Ševe (od prezimena Ševeljević!), 'ispunjen' zlom slutnjom, jer ga još od jučer uvečer nisam mogao dozvati telefonom, nakon što mi nije ('iz nutra') otvorio ulazna vrata zgrade (parlafon!), znao sam da svi moji planovi za danas 'padaju u vodu'!
I ... bi tako! Nakon što mi je neki stanar zgrade otvorio ulazna vrata i onda mi rekao kako 'Ševa i opet galami', shvatio sam da je Ševa 'u komi'!
Kako živimo u društvu i Vremenu u kom je pružanje pomoći ljudima postalo OPASNA 'radnja', zamolio sam neznanaca da pričeka pred vratima Ševinog stana kako bi bio moj eventualni 'svjedok'!
(ovo je Istina koju moram 'etiketirati' kao - tragičnu!)
U zapuštenom Ševinom stanu zatekao sam barbu kako leži na podu i zapomaže, nakon čega sam pozvao hitnu i pokrio ga, ali ga nisam micao jer sam bio uočio kako ga jako bole ruka i kuk!
Hitna je stigla dosta brzo i odvela ga u bolnicu na Sušaku, gdje se nalazi i sada (21 sat) dok mi još uvijek, niti nakon 11 sati (maloprije sam to provjerio) nije dojavljena i poznata nikakva dijagnoza njegova teškog stanja, koje je posljedica dugih godina njegove kronične pripitosti!
Prije polaska kući, nakon što sam obavio puno telefonskih razgovora kako bi za Ševu našao bilo kakvo rješenje (dosadašnje moje ponude za smještanje u dom nije prihvatio) bio sam do Hitne kako bi ga vidio i s liječnicima pokušao dogovoriti da ga iz 'nekog' razloga zadrže, otpreme do meni MRSKE psihijatrije (radi ovisnosti o alkoholu), tamo urede, dok ću se ja, bude li tako ukoliko nije polomio kuk, pobrinuti (moje 'veze'!) da ga prihvate na odjelu za ovisnosti u Kamporu (ludnica) na o'Rabu!
Žao mi je zadnjeg živućeg od petero djece mojih Bake i Djeda (Hilda i Ugo) no, mislim da sam učinio sve što je bilo i jest u mojoj 'moći'!
Trenutno sam u 'potrazi' za njegovim sinom (Ivo) koji je u međuvremenu promijenio prezime, kako bi taj podatak dostavio (prema dogovoru) Centru za socijalnu skrb u Rijeci, koji bi temeljem toga izvršili 'pritisak' na uistinu jadnog Ševinog sina! (prema Obiteljskom zakonu!).
Jadno je i vrijeme u kom živim, što mi kao 'gola Istina' na 'miljun' načina uništava i um i tijelo no, ne i moj duh!
'Ne dam se'! Za mene je svaki život čovjeka svetinja, što me motivira da radi pomaganja čovjeku (ljudima) 'uništavam' moj život u čemu vidim JEDINI pravi smisao mog postojanja i 'novog' (kako mi netko u čestitci za Božić napisa - 'budućeg') života!
Ufam se da i sada činim pravo i da ću ovime nekog od vas, štovanih štioca, 'potjerati' do neke potrebite osobe ili makar samo 'natjerati' na iskazivanje iskrene sućuti i empatije!?
Ševa je na Hitnoj, što znači kako danas više ne mogu poduzeti bilo što u svezi s njegovim daljnjim 'usudom', koji ne će biti po 'mojoj' mjeri' (psihijatrija!), ali što je trenutno jedino moguće učiniti (kao 'skrb') za tog jadnog čovjeka!
Ufam se da će doktori s hitne prihvatiti moje 'sugestije' i da će vidno uništeno tijelo, um i duh mog Ševe zadržati u bolnici, pokušati ga 'vratiti' u kakvo-takvo stanje i da će Ševa prihvatiti 'liječenje', koje jest jako slično davanju morfija bolesniku u terminalnoj fazi bolesti, ali i jedino što mu može dati/osigurati koji mjesec, možda godinu ... dana života dostojnog čovjeka!
Ne bulaznim! Uvjerite se:
Moj nesretni Barba!<-- ovo je Ševa danas, ... čovjek kog je sin napustio, nećak N. opljačkao, a svi drugi iz nekad poveće obitelji Ševeljević - ZABORAVILI!
Ostao sam mu samo ja, radi čega mi je njegova rečenica: 'ne zaboravi me', koju mi je rekao na odlasku s Hitne - moja SVETA OBVEZA!
Ja nisam pokvarenjak i sigurno mog Barbu ne ću zaboraviti, što osim jer 'sam takav', činim u znak zahvalnosti Bogu koji je u 'susret' mom teškom usudu 'poslao' veliki broj dobrih ljudi čiste duše!
Da ne bi toga, ovo ne bi bilo napisano, a da je ovo što napisah Istina neka vam posvjedoče 'drugi':
- Perković je od prvog trena u Svetošimunskoj bolnici i to nije ništa drugo nego privilegij. Navodno mu je pozlilo. Jel imate pojma u kakvom stanju treba biti zatvorenik da bi ga uopće primili u ambulantu koja je u sklopu Remetinca, a kamoli u Svetošimunsku koja je među zatvorenicima nazvana "Obećana zemlja?" Morate doslovno zakolutati očima i biti pred smrt. Redovit sam posjetitelj tog zatvora i jako dobro znam situaciju. Liječnička skrb je katastrofalna. Možeš biti pokošen bilo kakvom bolešću, ali to tamo nikoga ne uzrujava. Zato su jako darežljivi s antidepresivima, to dijele šakama, tako ih umire ... - kazala je Brnjas.
(preuzeto s portala dnevno.hr! / podcrtao: T.P.)
... Dok ovo pišem razmišljam o Ševi i čovjeku koji je sam sebi, sve češće i sve opasniji, 'vuk'!
Ufam se u Božju ruku, iako sam već dugo Vremena spreman na 'odlazak' u šesti (nevjernici) krug pakla, i to ponajprije radi mog 'krutog' stava prema pokvarenjacima iz, nekad, 'mog plemena'!
Mislim da ne moram isticati kako sam takav, odlučno 'tvrd', upravo radi mojih 'nezaboravnih doživljaja' u svetošimunskoj ludari!
9-i krug pakla (izdajnici) Danteove Božanstvene komedije prava je 'mala beba' prema svemu što je svetošimunska svakodnevica!
Koncentracija zla i nečovječnosti u toj 'ustanovi' nadmašuje 'ideje' svake (bolesne!) ljudske mašte no, treba znati i to kako tamo postoje i 'apartmani' u koje se, daleko od očiju javnosti, 'spremaju' VIP osobe, radi  čega napis o tomu kako je drug UDB-aš završio u 'svetošimunskoj' ne treba uzimati 'k srcu'!
Sklonjen je kako bi BIJEGOM u 'bolest' pokušao nasamariti Nijemce!
Možda i griješim?
Možda mu 'smještaju' ... smrt?!
Svašta je moguće kada je u pitanju 'antifašizam'!
Čuvajte se ..., jer je prema kazivanju vođe psihijatara u RH, svaki 'tvrdi' stav o nečem suprotnom politikantskim i 'društvenim' ciljevima patologija uma, dok je 'promjenjivost' stavova - ljigavaca, 'normalno' ponašanje!
P.S.
Upravo sam (22 sata) telefonom provjerio što je sa Ševom i saznao kako mu je ozlijeđeni kuk OK i da su ga  s Hitne, radi ovisnosti o alkoholu, odveli na psihijatriju! ... WOW!
Zahvaljujem Hitnoj no, sada sam osobno u velikom 'raskoraku' UMA i SRCA! ... Snaći ću se! ...
Ne sumnjam u to: Bog je uz mene!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 3. siječnja 2014. - Ja na psihijatriji i moja anketa!

Dobro ste pročitali!
Da, danas sam bio na psihijatriji!
No, ne bojte se! Kao okorjeli antipsihijatar, danas popodne 'prošetao' sam riječkom ludnicom, ovaj put 'pun sebe' i izuzetno 'motiviran' činjenicom da sam bio 'vanjski posjetitelj' koji je došao obići nesretnog Barbu, koji je jučer, jer za njega ne bje nikakve druge 'mogućnosti', s obzirom da je doživio potpun tjelesni, a dijelom i umni 'pad' - završio na psihijtriji!
Ponoviti ću:
Ševa je, ma koliko psihijatrija za mene bila 9-i krug pakla, ipak u 'dobrim rukama', jer u ovom času za njega ne postoji nikakvo drugo rješenje!
Uočio sam kako je pomalo pomiren sa svojim usudom i kako mu je bilo drago što sam ga obišao i usput mu donio sve potrebno da bi bio ČIST i UREDAN pacijent!
Potrudio sam se i sada sam, unatoč činjenici da bi mogao imati problem ukoliko se Ševa opet 'osovi na noge' (smještanje u neki dom!), zadovoljan!
Zadovoljan sam i radi činjenice da me nitko od dežurnog osoblja s kojima sam popričao o Ševi nije - prepoznao!
Dobro je da je tako, što sam iskoristio kako bi od nekadašnjih 'lavova', s puno 'taktike', iskazane brige za mog Barbu i pokazane želje da mom barbi pomognem, PORAZIO zlo u čije sam 'leglo' 'uletio' dobro pripremljen i prije svega SLOBODAN (kao ptica!)!
Ne znam što se je s umom zaposlenika psihijatrije u proteklih 6 godina dešavalo i desilo, ali ZNAM da sam doživio biti 'počašćen' izuzetno 'blagonaklonim', gotovo gadljivo poniznim smiješkom supruge dr. 'Pticoubojice', koja je također psihijatar!
Mora bit' da je moju malenkost dr. 'supruga' 'zamijenila' za neku njoj dragu i VAŽNU osobu, ... a ako tomu nije tako onda je jasno da sam doživio 'puzanje' zla!
Moj današnji ulazak u prostore riječke ludnice sličio je na protokolarno 'marširanje' drugova komunjara kojima se svaka šuša 'klanja', što mi nije bilo milo, ali mi je 'godilo' i umu i srcu ... i duši!
Ne volim 'nerezonske' (nikakve!) ljigavce, a baš sam se danas s takvima susreo i u tome uživao!
Odlazeći od Ševe i iz prostora riječke ludnice, rekao sam 'tehničaru', kog bijah zamolio da mi OTKLJUČA ulazna/izlazna vrata - TKO SAM i u kakvim smo se okolnostima 'susreli', što ga je učas 'ukopalo' i izmijenilo 'ten' (boju) njegova lica, a u oči mu 'dovuklo' - 'neobičan' - sjaj!
Krenuo sam prema mom 'ferrariju', uistinu pun sebe i s ushitom sreće, k tomu osjećajući se kao - POBJEDNIK!
Da, danas je 'pod mojim nogama' puzalo zlo, koje samo kada se 'bavi' i 'brine' o umirućim pacijentima (Parkins, Alzheimer, tešeke demencije, ... ovisnosti) ... mogu doživjeti kao nešto što je korist i pomoć čovjeku!
Moj je Ševa upravo takav pacijent, ... čovjek je ovisnik o alkoholu i zato je u dosta nezgodnoj situaciji i čak malo životno ugrožen, što znači kako će svaki pomak njegova zdravlja ka boljem i njegovo, moguće, potpuno rehabilitiranje biti istinsko čudo!
Osobno sam i sretan i zadovoljan što sam sam, bez ičije pomoći i bez 'pomoći društva' ('socijala') od zapuštenog i napuštenog bolesnika/ovisnika (vino) 'učinio' pomirljivog, urednog i strpljivog pacijenta koji ne kuka i ne zapomaže, već strpljivo prolazi kroz apstinencijsko vrijeme (za sada bez vidljive krize!)!
Nakon svega što sam danas učinio za mog Barbu, osjećam nekakvu lakoću što mi je pomoglo da se 'otarasim' jutrošnjih teških misli o 'neizvjesnom' usudu Ševe!
Jutros mi je bilo jako teško u duši, radi čega sam, ljut što tom skromnom životu nisam mogao i ne ću moći ponuditi sobičak moje kuće (to vam je 'ona', meni ukradena prokletinja iz koje su me jako zli ljudi otjerali na ulicu i skoro radi nje 'pogubili'!), umalo prokleo pokvarenjake i posebno monstruoznu 'vjernicu' koju sam u više navrata dok sam napravljao moj krevet - 'sočno' opsovao!
Dok gadovi besramno gmižu ispred oltara i po mojoj kući, poštena sirotinja, skromni ljudi i odbačeni usudi potiho trpe, ... srećom uvijek s nečim lijepim u oku (suza), na usnama (osmijeh) i u srcu ... koje mi je danas reklo: 'dobar si čovjek'!
Nisam Ševa! Nisam dobar i to ne mogu biti no, od toga je važnije znati da nisam ZAO!
Nisam frustrirana fanatična 'vjernica' ili pak šef ludnice u kojoj tek iznimno pacijent (Ševa) nije predmet dugih eksperimentiranja s trovanjem njegova uma, ... što je kao Istina potvrda zla koje je od davnina 'umotano' u 'baršunasti plašt' ... 'POMOĆI'!
Današnji zapis dovršiti ću malim 'obračunom' sa 'strukom' za što ću se poslužiti sadržajem intervjua (hvala, dnevno.hr!) sa šefom vrapčanske ludnice kog sam spomenuo još jučer!
Navesti ću nekoliko cjelovitih (da ne bude 'izvađeno iz konteksta'!) pitanja i odgovora 'prvog stručnjaka za um' u RH i ostaviti vam da sami procijenite razinu: iskrenosti, točnosti, smislenosti i argumentirane 'vrijednosti' rečenog od strane druga Jukića! ...
Usput, 'servirati' ću vam činjenicu kako je taj čovjek u intervjuu rekao i to kako je na nekakve seminare diljem Svijeta mogao ići samo zato jer ga je na to uputila i financirala (USKOK: akcija Hipokrat!) neka farmaceutska kuća! Ovo je to:
'Bio sam na raznim svjetskim kongresima, od Amerike do Japana i nijedno od tih mojih putovanja nije platila bolnica Vrapče niti hrvatsko zdravstvo. Kako bi ja otišao tamo da farmaceutska industrija to nije platila, e sada da li sam ja postao rob te farmaceutske industrije?'
A ... sada, nešto citata, vama na procjenu u kojoj ne bi smjelo biti ničeg osim 'DA' ili 'NE': (Psihijatrija je 'možda' i zato uvijek - opasna pogrješka!)
- Čuli ste za slučaj Francišković. Što mislite o tome?
Čuo sam za slučaj Francišković, čitao sam i vidio što ste vi pisali na vašem portalu, a također sam upoznat i preko drugih medija i ne samo to, nego sam i kao predsjednik Povjerenstva za zaštitu pacijenata sa psihičkim smetnjama Ministarstva zdravlja uključen u taj slučaj i to Povjerenstvo je prije desetak dana imalo taj slučaj na dnevnom redu.
(PITANJE: Je li dr. Jukić rekao bilo što konkretno: Da/Ne?)
- Poznat vam je slučaj gospođe Kvesić i ima li sličnosti u ta dva slučaja?
Ni jednu rečenicu neću govoriti koja bi se konkretno odnosila na bilo koju osobu koja je bila hospitalizirana u bolnici, prema tome ovo pitanje ću zanemariti i mogu govoriti samo o načelnim stvarima. Mogu govoriti o struci, etici i kliničkoj praksi.
(PITANJE: radi li se o pokušaju BIJEGA od KONKRETNOG kazivanja: Da/Ne?)
Što je paranoidna šizofrenija?
Paranoidna šizofrenija je jedna bolest, jedan oblik šizofrenije kod koje je dominantna simptomatologija paranoidna. Dakle javlja se jedan poremećaj u mišljenju, gdje osoba određene ljude i pojave interpretira na paranoidan način, dakle da su usmjereni protiv te osobe. Sama paranoidnost bi trebala imati još neke druge simptome i ovo navedeno nije dovoljno, pa tako postoji i paranoidna psihoza, a nije šizofrenija.
(PITANJE: Razumjeli ste što je paranoidna šizofrenija: Da/Ne?)
- Nedavno sam čuo od jednog odvjetnika o drastičnoj razlici u kriterijima za dijagnosticiranje paranoidne šizofrenije u Sjedinjenim državama i Europi.
Ne bi bila to neka drastična razlika, ali sitnih razlika postoji. Dakle to su uvijek te klasifikacije i mjerni istrumenti, pa se kaže od petnaest nabrojenih simptoma moraju biti prisutna dva iz prve grupe, tri iz druge grupe, pa neko vrijeme je bilo jedan iz prve grupe itd.
Ali u pravilu nisu to tako drastične razlike da bi recimo Amerikanci mogli reći ovo je šizofrenija, a Europljani ovo nije.
(PITANJE: Mislite li da slično razlikama između kriterija američke i europske dijagnoze paranoidne šizofrenije postoji bilo kakva razlika između kriterija američkih i europskih kardiologa kod određivanja dijagnoze infarkta miokarda: Da/Ne?)
- Kada pacijentu dijagnosticirate paranoidnu šizofreniju, što kod pacijenta morate utvrditi da bi ga okarakterizirali kao opasnog za okolinu?
Odgovoriti na to pitanje u nekoliko rečenica je vrlo teško i ta procjena je proces koji se događa i ne možemo ad hoc tako nešto procjenjivati, moramo vidjeti, moramo promatrati, moramo analizirati cjelokupni prethodni život.
(PITANJE: Mislite li kako je za dijagnosticiranje jasnih 'tjelesnih' bolesti - recimo upale pluća - nužno analizirati cjelokupni prethodni život, a ako je tako možete li si predočiti KAKO se to čini: Da/Ne?)
- Govorimo li o materiji (o paranoidnoj obradi realiteta?) koja nije egzaktna?
Ne, ona nije jako egzaktna, ali nije toliko difuzna da se ne zna što je što.
(PITANJE: Razumijete li išta od rečenog: Da/Ne?)
- Opet bi se vratio načas na "paranoidnu obradu realiteta."
Upoznat sam s navodima Franciškovićeve dijagnoze i vezao bi pitanje za njegovu knjigu "Hrvatska knjiga opstanka" koja je i politički program i vizija. Pitanje je smije li vještak, budući da za materiju nije kompetentan, prosuditi u ovom slučaju što je paranoidna obrada realiteta?

Opet se ograđujem i ne mogu govoriti ništa o konkretnom vještu i konkretnom slučaju.
(PITANJE: Vjerujete li u ove navode šefa vrapčanske ludare iako ste u jednom citatu prije ovog PROČITALI kako je Jukić 'uključen u taj slučaj' unatoč sada iskazanoj 'ogradi' od toga: Da/NE?)
'Moja 'anketa ovime je zaključena!
Čega je bilo više: Da ili Ne odgovora? ... Zaključite!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 4. siječnja 2014. - 'Otmica' i reklama!

Otmica ili 'otmica' mlade splitske, kako je etiketiraju, 'aktivistice' desnog političkog 'krila' RH trenutno (18:30) je nejasna vijest no, mene to gotovo nimalo ne zanima!
Mislim da je sve u tom slučaju krenulo 'krivim' putem i da je sve oko 'slučaja otmice' zapravo pogrješka, koja je na kraju, kada je mlada djevojka 'pronađena', mladu djevojku 'odvela' na ispitivanje u PU, što Zoka-Ostojini jugo-plavci priželjkivahu!
Ubrojio bi ovo u još jednu grješku rodoljubne Hrvatske, i odmah uz to naglasio kako ovakva 'istrčavanja' s 'prijavama' bilo čega što nije dovoljno dobro provjereno ne treba činiti, jer se na taj način, kroz pomalo benigne stvari, 'otvara' prostor djelovanju antihrvatskih opcija u RH!
Hrvati, ... NE JURCAJTE!
Budite MUDRI!
Budite mudri, šutljivi, obazrivi i ZAGONETNI, čemu je suprotnost svako nepotrebno 'podizanje prašine' i kokodakanje u stilu Zokinog kokošinjca!
U ovom Vremenu politikantskog rastakanja svega HRVATSKOG pa tako i same RH mudrost bi morala biti vodilja svakoj HRVATSKOJ ideji!
... Sam dan, promatrano meteorološki, tipičan je kišni i djelom vjetrovit dan (jugo!)! ...
Osobno nemam 'ništa protiv' takvog Vremena, jer volim jugo i njegove bijele valove, što me smiruje i čini zadovoljnim!
Ne volim buru! ... ni njeno divljanje makar će tek s burom stići vedro Nebo i Sunce!
Trenutno piskaram i na mojoj 'novoj' peći kojom zagrijavam 'moj' dom, kuham 'voćno-mliječnu rižu':
riža na mlijeku s grožđicama, komadićima suhih mandarina, cimetom, s nešto (mojih!) suhih smokava, čokoladom u prahu, ... što ću sve, kada se ova 'moja' delicija ohladi 'ukrasiti' (prirodnim - nije biljni!) šlagom!
... Zanima li vas kako je moj Barba, za reći mi je kako je OK, ali samo promotrim li to u kontekstu njegovih velikih nevolja, dok bi, promatrano iz rakursa svakodnevnog ŽIVOTA ('normalnog') mogao reći samo to kako je u velikoj 'gabuli'!
O njegovu stanju popričao sam s njegovom šogoricom E., koja mi je za sve što činim za Ševu zahvalila i rekla mi kako će se 'moliti za mene'!
Dobra je to, danas već 'star(ij)a', žena radi čega od nje ne očekujem nikakvu konkretnu pomoć, dok joj za, kroz MOLITVU, iskazanu pomoć nisam rekao ništa što mislim o 'pomaganju' moljakanjem Boga koje je lišeno konkretnih djela za bilo kog čovjeka ... i to samo zato jer E. poštujem i jer s njom nisam želio ući u eventualno polemiziranje o tomu što je istinsko POMAGANJE čovjeku (živućem!)!
Moljakanje 'za drugog' je bijeg od sebe, ... i pokvareni pokušaj prebacivanja neke naše obveze da za nekog nešto učinimo na - Boga!
Moljakanje Boga (bezvezno nizanje Očenaša, Zdravo Marija, ...) koje 'vjernici' čine u nekakvoj SVOJOJ 'vjeri' da će time kod Boga 'iskamačiti' bilo što što su bili obvezni ili što su trebali učiniti za nekog 'do sebe' nema veze s vjerom pa tako niti s Bogom!
Djela su jedino pravo mjerilo iskazivanja Ljubavi prema bližnjima, potrebitima i bilo kom čovjeku koji od nas nešto očekuje ili nešto treba!
Upravo sam radi toga već više puta naveo kako takve, BEZLIČNE 'vjernike' MOLIM da me i na taj način, kroz njihovo moljakanje 'za mene', OSTAVE u miru mog ODNOSA i razumijevanja ODNOSA s Bogom!
Izuzetak su samo osobnosti koje uz molitvu, za recimo neku sirotinju, posegnu u vlastiti džep kako bi SVOJIM novcem ili nečim svojim te VLASTITIM 'rukama' i trudom pomogli sirotog!
Kužili ste: Bog ne treba isprazna, pa bila i 'dugotrajna', MOLJAKANJA, a kamoli naše zazive i ukazivanja na nečiji problem, bolest, neimaštinu, ... jer On o svemu tome jako dobro zna i kod toga, do 'zadnjeg časa' čeka da nešto OSOBNO poduzmemo i učinimo!
Ja ŽIVIM takvu vjeru, ... vjeru prožetu DJELIMA (i kazivanjem o ZLU!) koja me produhovljuje i čini sretnim, ... često mi omogućava da budem Agape, radi čega mi je uistinu jako žao što s 'mojom Splićankom' nisam (još?) ispio 'splitsku kavu' uz koju bi joj mogao pokazati da sam upravo to o čemu govorim: DJELO koje želi biti Agape!
Dokaz je tomu 10 od ukupno 13 pjesama (stihovi!) koje se nalaze na mom zadnjem CD-u (Mrtva ruža Ljubavi) kog, eto desi se i to, ZABORAVIH u ovim zapisima REKLAMIRATI!
Ispravljam to:
Sve skladbe i tekstovi (+ dva video uratka) još su od 00:00 sati na dan 1. siječnja dio mog glazbenog SITE-a, dok je jedan video u kom možete vidjeti (i čuti) koliko sam bio BLIZU (na rič od Nje) 'mojoj Splićanki' na YT-u!
Ovo je link do mog glazbenog SITE-a i svega što ima veze s CD-om iz 2013., dok je ovo link do video uratka kog sam prije neki dan, nakon malo reparature', postavio na YT-u!
Volio bi i čuti i pročitati što o ovim radovima mislite, kod čega vas molim da uvažite činjenicu da sam i opet (nepopravljiv sam!), radeći na 'vokalima' u 'zadnji čas' i s nedovoljno proučenom NOVOM opremom i programom, relativno nezadovoljan mojim pjevanjem! ...
Ponavljanje bilo kojih 'poslova' ne volim i zato će i ovaj CD ostati biti takvim kakav je!
Jednu kopiju ovog CD-a jučer sam dao dragom prijatelju R., inače vrsnom glazbeniku, snimatelju, autoru i producentu glazbe, i tom ga prilikom zamolio da prekopa svoj (ogroman) CD arhiv u kom bi mogao pronaći neke moje starije radove, što mi treba kako bi u ovoj godini učinio 'kompilaciju' mojih (30-ak) starih radova, ... nešto prema sjećanju, a nešto prema zapisima na starim CD-ima koje bi R. mogao još imati!
Trenutno sam u 'potrazi' za mojim starim glazbenim radovima o čemu sam već popričao s dosta poznanika i prijatelja kojima sam svojedobno poklanjao moje radove! ...
Nešto, od preko 500 skladbi već sam prikupio!
... Toliko, štovani štioče, što znači kako je i ovaj zapis bez 'slova' o politikantskom ološu!
Svako trošenje Vremena na pisanje o ljudima koji učestalo krše ZAKONE i običaje (obligaciono pravo!) VEĆINE, koji uništavaju kulturu i povijest VEĆINE i kod toga spašavaju kriminalce i ubojice, 'predstavnike' jadne manjine kojoj stoga i sami 'pripadaju' ... uistinu nema smisla!
Sve što je blesavo i sigurno da je 'pravda' i 'pravo' najbolje je, u 'širokom luku' - zaobilaziti i tada je moguće reći kako smo postupili: MUDRO!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 5. siječnja 2014. - e-album! / Nenarodne podvale!

Kišno i vjetrovito vrijeme i k tomu meni ne baš draga nedjelja, odredili su moje današnje, kasno, popodne:
piskaram, slušam (YT) glazbu i usput skeniram slike iz albuma koje mi je nedavno pred moja vrata 'iskrcao' zao um! ...
Nisam miran! Nikako!
Pogled u slike i albume vraća me u Vrijeme u kom sam u bitnom odredio 'moj put' koji će u završnoj rečenici 'interaktivnog albuma' kog ću uskoro učiniti i postaviti na moj SITE, završiti upravo 'obraćenjem' zlu kom i sada poručujem kako ne će moći uteći Istini!
I kada me ne bude Istina će BITI, Vrijeme će ju čuvati i jednom ... PROSTRTI pred ostatke ostataka jada (koji mi je OTEO prezime)  radi kog sam, ne tako davno prolazio, ali i PROŠAO, kroz moje Scile i Haribde, prilično načet i 'okrznut' ... no, ipak sam TU, a namjeravam TU još neko vrijeme ostati i BITI, kako bi dokraja uobličio, završio i OBJAVIO pogubnu Istinu o pokvarenjacima!
Jedan dio tog mog 'zadatka' upravo je današnji početak slaganja porodičnog e-albuma na čiju me izradu posebno motiviraju 'prazna polja' u albumu 'mojih slika' s kojih su počupane slike, što je izravni dokaz bijednog uma pokvarenjaka i kako Pensa-Ševeljević 'stablo', s MOJE strane, prestaje postojati baš s osobama i sa svime što je neposredno prethodilo tim, 'povađenim' slikama zla!
Nedavni bijes kog u meni 'probudi' podlo i sedam (7) godina ZAKAŠNJELO 'iskrcavanje' nekih mojih, recimo tako, osobnih stvari ispred vrata 'moje' kućice, učvrstio je moj stav prema ljudskoj bijedi, čak toliko, da sam radi same pomisli kako je nekadašnja 'bistra voda' postala smrdljiva bara (za bilo što nezanimljiva pustoš!) spreman poći u vječni pakao!
Vjernik sam i to vam se može učiniti suludim, ali tomu nije tako!
Upravo me je vjera 'potjerala' da činim i pišem ovako, jer mi je MUKA od 'vjernika kalkulanata', jedne neobično podle i bijedne skupine ljudi/'vjernika', koji svoju 'vjeru' 'grade' i 'održavaju' bedastim lizanjem oltara i fantazijama o 'svetostima' dok istovremeno čine opaka ZLODJELA!
Pogled u takav 'Svijet' dokraja me je 'otrijeznio' i doveo do čistih humano-filantropskih razmišljanja i činjenja djela, kod čega je bitno reći kako ni humanost niti filantropizam ne mogu i ne smiju biti bilo kakva 'prepreka' življenju Istine, u Istini i s Istinom!
Istina je da sam nečovječno podjebavanje sa zakašnjelom 'dostavom', samo nečeg što je oduvijek i zauvijek MOJE, doživio baš kako rekoh:
kao čin opakog podjebavanja od strane rasturenih umova bijednih duša!
Ne znam čemu je trebalo 'poslužiti' to, još jedno, perfidno, nasilje nada mnom, ali znam da je bumerang 'njihovog' ZLA već dugo 'u zraku' i da će jednom sustići te podle duše ... kojima će objava mog e-albuma zauvijek zapečatiti sudbinu postojanja u vječnosti i svega onog što si umišljaju da su IMENOM, mada su tek samo SLOVA jednog časnog imena: Pensa!
... Skeniram, i baš sa svakom sličicom koju stavim u uređaj ponovno proživljavam dane moje životne drame koju su 'obilježili' progoni, pljačka, laži, zatvaranje, iživljavanja budala, sudovi i neviđeno vjersko-pravosudno ludilo kom sam umalo postao žrtva ...!
Danas je sve što nabrojah 'pase', što me je zaključujući o tome na ovaj način - nasmijalo - jer sam se upravo (17:30) prisjetio kako sam u mojoj blesavoj želji da ostanem na okupu s idiotima, razmišljao o suicidu, besmislenosti života, ... o tome kako bi bilo 'najbolje' da me nema!
Bilo je tako no, nešto pamet, a nešto naslijeđena pamet mojih predaka, ali najviše Božja ruka, od moje su tragedije i mene učinili ZALJUBLJENIKA u (preostali dio) život kog ne bi dao nikom i ni za što, a kamoli budalama koje su se nakon sedam godina još jednom pokušale 'poigrati' s mojom osobnosti i umom!
Pitam se kako ta bagra ne kuži da sam nakon skoro pet godina od dana u kom sam se zauvijek 'oslobodio' ZLA 'evoluirao' u nepromjenjivu ODLUČNOST, što znači kako više ne postoji NITKO i NIŠTA što je bilo dio, danas praznih 'polja', u albumima mojih slika?
Pokvarenjaci o kojima kazujem uistinu su veliki Idioti!
Svoj nemir, sasvim zaslužen i Istinit, baš kao i strah u kom žive svjesni svog 'nebeskog' usuda koji im je neminovnost, ... što ih polagano razdire radi zločina kojih su itekako svjesni, ne mogu više 'riješiti' s bilo čime što ima veze sa mnom!
Moja je Istina konačna i nepromjenjiva, što znači da moj život, ali i smrt, više ne mogu biti u 'funkciji' pokvarenjaka!
Moje dostojanstvo je 'nekupljivo', ne daruje se zlu i spremno je, doslovce, ako treba 'puzati' kanalizacijom i umirati u teškim mukama, ali i opet - dostojanstveno, bez 'riči na usni i suze u oku' pa tako i bez zazivanja bilo čije pomoći!
Tu, nazvao bi je, 'novu snagu', dade mi upravo, skoro pa potpuna, spoznaja o naravi zla čovjeka i Dobru Bogu!
Kako je 'moj' Dobar Bog zapravo svaki Dobar čovjek, s puno sreće i zadovoljstva mogu reći kako sam takve, divne i dobre, ljude uspio 'sačuvati' za sebe, vjerojatno upravo zato jer nisam bio i jer nisam - zao!
Zajedno na početku KRAJA! Skeniram ... i tako mi upravo (17:35) pod ruku dođe sličica mojih pok. Roditelja, snimljena u Vremenu koje je bilo početak kraja naših obitelji/roda (s MOJE strane!) ...!
Moram naglasiti kako je ta sličica jedna od rijetkih na kojima su moji Roditelji jedno uz drugo, ali i to kako su unatoč razmimoilaženju i rastavi (nakon 10 g. braka) ostali biti LJUDINAMA i ... prijateljima čime su upotpunili moj život i ukazali mi na smislenost njihova zemaljskog usuda!
Danas su i opet 'skupa' ... u mojim sjećanjima, u grobu i, siguran sam - u Nebu!
Znam da ću im se jednom pridružiti (u grobu), da sam dio njihovih 'nebeskih briga' no, sumnjam da ću im se i 'gore' pridružiti:
moji konačni stavovi o pokvarenjacima, o čemu i danas puno toga napisah, potaknut 'pogledom u prazna polja albuma', odvesti će me na 'drugu stranu', ... odakle je, prema jednom evanđelju, oholi bogataš vapio za kapljicom vode i molio Lazara da njegovo očajno iskustvo pakla prenese, dok su još živi, njegovoj braći! ...
Svjestan sam moje buduće tragedije no, odabrao sam nepokolebljivo i dokraja živjeti za Istinu i radi nje, ako treba, biti 'vječna vatra'! ...
Upravo sam sada (17 sati), radi Istine,  i sam 'opustošioPrazno polje' albuma!' dva 'polja' u mom albumu, što ne bi bio morao učiniti da su pokvarenjaci uspjeli uočiti kako se je ispod jedne slike nalazio DIO slike na kojoj su roditelji velikog zla, a na drugoj i samo zlo (jedna od slika s pogreba mog Tate)!
Dio slike i slika s pogreba otišli su u pećicu!
Grijem se ... na vatri zla! Toplo mi je!
Hladnoću koju mi je oko srca bilo navuklo 'nenadmašno' ZLO uništili su zauvijek Istina i Sunce moje Dalmacije!
... Još, kada bi ... jednom s Njom (javi se!) popio 'splitsku kavu' ... sve bi što sam danas bilo puno vrjednije!
Možda bi me tada i samo Nebo - 'pomilovalo'?
... I tako, dok se ja pomalo ufam u nemoguće, nenarodni politikanti ufaju se u bedastoću i 'kratku pamet' Državljana RH, poglavito Hrvata, u što očito ni sami ne vjeruju, radi čega su već počeli, dosta prije izbora, plasirati prilično lukavo smišljene podvale koje sežu do 'SF granica', pa se tako desilo da su se drugovi Joca (srpski ministar HRVATSKE kulture, obrazovanja, ... znanosti, ...!?) i njegov 'srodnik' (klon) dr. Gabrić, kao: 'UHVATILI' ... i opet preko blesavurdije zvane - facebook!
Ističem ovu moju opravdanu SUMNJU u istinitost i iskerenost face-prepucavanja drugova koji su, imajte to na umu, ISTOG kova, kod čega se razlikuju (je li uopće tako?) u tome što je Joca zagriženi srbin dok je dr. Gabrić, valjda (?), Hrvat!
Čuvaj se Narode!
Čuvajte se Hrvati! ... Politički angažman 'uspješnog' liječnika moguće je još jedno kukavičje jaje u, recimo tako, 'desnom gnijezdu' RH, cilj čega je pokupiti dobar dio glasova Hrvata i onda ih, prilikom formiranja vlade 'priključiti' KOMUNJARAMA i kokošinjarima!
Čuvajte RH! ...
Ne nasjedajte podvalama i strpljivo sačekajte!
Ovu nenarodnu vlast 'srušiti' će oni sami i 'EKONOMIJA' njihovih namještaljki i podobnjaštva!
U stilu ove medijske podvale treba promotriti i danas objavljene rezultate ankete nekakve agencije koja, ma koliko navijala za druga Lignju, kada se pogleda odnos komentara ZA i PROTIV Yusipa, ne će uspjeti po drugi put u fotelju predsjednika RH ugurati druga Yusipa!
Kada pogledam u ova dva 'ufanja'/podvale nenarodnih politikanta, onda mi moje ufanje u 'pomilovanje' Neba ne izgleda kao nešto - nemoguće!
Nemogući su politikanti i njihovo uporno silovanje Istine!
Toliko! (Skeniranje sličica za e-album gotovo je!)
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 6. siječnja 2014. - Život!

Siguran sam da sam već u više navrata pisao o životu, ali ne bilo kakvom, već o životu kakvim ga doživljavaju umišljane budale, 'normalni' ljudi ili pak ljudi svjesni svog skorog kraja!
Život nije jednodimenzionalna, odnosno monoznačna 'stvar' i baš ga je radi toga nemoguće odrediti nekom uopćenom formulacijom ili definicijom!
Ljudi koji s periferije do Rijeke skoknu u šoping, šetnju ili pak pokloniti se sebičnoj punici ne znaju što je život, zapravo znaju što nije život jer upravo tako i žive - beživotno!
Neki drugi ljudi do Rijeke odu u posjet svojim starim roditeljima ili nekome u bolnicu kako bi svojom prisutnošću i dolaskom potaknuli u bližnjem volju za životom i to je OK, dok ljudi koji su bolesni i prikovani za bolesničku postelju u Riječkoj bolnici - život - doživljavaju kao svoj jedini cilj ili čak kao 'smetnju', ... i tada od takvih možete čuti: 'ne ću još dugo'!
Zanemariti ću 'sebičnu punicu' i normalnog čovjeka i zadržati se na riječima mog barbe Ševe koji mi je danas kada sam ga bio posjetiti u Riječkoj bolnici rekao: 'ne ću još dugo'!
Nažalost Ševa je vjerojatno rekao Istinu u što ne trebam sumnjati!
Sve što sam danas vidio i čuo ukazuje na to kako je Ševa u pravu!
Nažalost, tako je! ...
Izuzetno naglo propadanje njegova tijela (um se još 'drži'!) pomalo me je iznenadilo!
Sve do danas ufao sam se u čudo no, od danas u takvo što ne vjerujem!
Moj barba Ševa, kog su rođaci pokrali i ostavili 'sudbini', trenutno je 'živi mrtvac', radi čega sam ovu ružnu vijest dojavio njegovoj jedinoj živućoj šogorici E.!
Fina je to gospođa no, to za njezinog sina, mog rođaka i nećaka barbe Ševe, ne mogu reći!
Uočio sam kako se je E. silno trudila reći mi na 'uvijen' način kako njen sin, po struci liječnik, ne želi da Ševu pokopamo pored Ševinih Roditelja, naše Bake Hilde i Djeda Huga! ...
'Opravdanje' za to svrstao bi u 'rubriku': sebično podjebavanje, jer ni na koji drugi način ne mogu prihvatiti njeno 'opravdavanje' sina D., s činjenicom da je on, u času preuzimanja groba mojih predaka od Ševinog nećaka koji mu je UKRAO veliki stan i kasnije ga prodao, morao pogrebnom poduzeću uplatiti 4.000 kuna na ime nekakvih troškova!
Sranje od ove smiješne 'isprike' boli me do dna duše i zapravo je samo još jedna u niza POTVRDA o 'dominaciji' užasne sebičnosti ... nad umom, zamislite: 'intelektualca'!
Stavio sam doktorsku titulu D. u navodnike, jer za mene intelektualnost ne može 'egzistirati' usporedo sa sebičnošću!
Naravno, odustao sam od svake pomisli o mom pokušaju nagovaranja još jednog klasičnog bezveznjaka-ništarije na DOBRO djelo, i to ponajprije jer su moji pogledi na ŽIVOT bitno drugačiji od svega što o životu misle i kako ga žive: POKVARENJACI!
Bojim se da moj siroti barba Ševa ne će izdržati još dugo, što me tjera da provjerim postoji li ikakva mogućnost da ga, kada umre, pokopam pored mojih dragih Roditelja?
Još jedan, naoko 'bezvezan' i 'nepotreban', zadatak mom uništenom životu ne predstavlja mi problem! ...
Problem mi čine moje MISLI o ništarijama koje su ili su nekada bile moj izravan rod!
Užas je svaki moj 'susret' s bilo čime što je etično, moralno, ljudski i pošteno, a što na bilo koji način 'ovisi' o sebičnim IDIOTIMA!
Jedan se takav (budala) voza Rijekom kako bi se naklonio 'sebičnoj punici' ('ja to za moju ... nikada ne bi učinila' / radilo se o kreditnom jamstvu za 'njenu' ...!), neki pošteni ljudi trude se  nesebično pomoći bolesnim i umirućim ljudima, dok moj barba želi samo da ga ne zaboravim i da budem još malo uz njega!
Štioče, ... moram li napisati kako sam u zadnjoj četvrtini mog života 'upoznao' istinsko razočaranje u BLIŽNJEG?!
Ovaj bi vas navod mogao pogrješno 'usmjeriti', radi čega imam potrebu reći kako su u mom slučaju 'BLIŽNJI', pokvarenjaci-ništarije od ljudi koje susrećemo unutar roda, dok ovo ne vrijedi za BLIŽNJE koji su nam se približili u času kada su saznali da smo ostavljeni, sami, siromašni, prognani, ... i koji su tada 'ostali' s nama!
Zar je bližnji netko tko ima vaša 'slova' (ime!) s kojima vas je progonio, pokrao , ugrozio, ...?
Nije li zapravo moj bližnji ... žena koja je vjerujući u moju Slobodu, otišla do NJENE kućice u kojoj i sada živim, samo kako bi zapalila koju 'vatru' u kaljevoj peći, čime mi je nastojala olakšati 'povratak' (iz pritvora u koji me spremiše 'bližnji'!) u ŽIVOT!
Tko je naš bližnji? Što je život? ...
Pišem o tome! Čita(j)te! ...
Vi  ste, baš svaki dobar, iskren, moralan, etičan, ... nesebičan i skroman čovjek - kog upoznah i sretoh u mom životu ... moj, ali i svakom drugom do vas - BLIŽNJI - pa ste tako i MOJ život!
... I konačno, reći ću 'nešto' o čemu bi svatko 'živ' šutio:
moja današnja 'riječka vizija' bijele 'limuzine' koja 'krstari' ulicama Rijeke i neposredno uz bolnicu u kojoj na samrti leži moj Barba, ISTINA je koja potvrđuje rečeno/napisano o ŽIVOTU: 'sebične punice', normalnih ljudi i snazi poruke umirućeg: 'ne ću još dugo'!
Vjerojatno Ševa ne će dugo, ali je isto tako izvjesno da će pokvarenjaci ma koliko dugo živjeli, ipak, kratko  trajati, ... tek običnu pišljivu zemaljsku konačnost!
Dok Mudraci (Melkior, Baltazar i Gašpar) teže i hrle poći i doći Svijetlu, pokvarenjaci ljube - tminu koju njihove 'sive' duše dovlače čak do samog oltara ... na kom 'kupuju' (plaćanje lemozine, 'blagoslova', misa, ...) obmanu koja negira djela ('Doći će, doista, Sin Čovječji u slavi Oca svoga s anđelima svojim i tada će naplatiti svakomu po djelima ...')!
... O politikantima nemam što 'novo' za reći i zato ću ponoviti jučer napisano, ... prije svega 'neodlučnim' Hrvatima i svima koji još nisu skužili način i metodu rada UDB-e:
najnovije politikantske stranke poznate kao Orah (neke 'žene u crnom'!) i druga doktora, velikog prijatelja Yuspia, Gabrića - opasne su INAČICE crvenih, s kojima će zajedno pokušati zadržati RH u raljama KOMUNIZMA! ... Ove bi (i još neke) strančice morale pokušati pokupiti komunjarske 'otpadnike' i k sebi 'privući' - 'razočarane' Državljane RH i HRVATE! ...
Ne nasjedajte sladunjavoj napuhanosti frakcija SDP-a i kokošinjara!
Cijena koju je RH platila u njihova dva mandata odavno je PREVISOKA! 
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 7. siječnja 2014. - KAOS i RED!

Već dugo nisam napisao ni slova o mojim Brezama i Brezanima, radi čega imam potrebu reći makar samo to da smo s današnjim danom 'otvorili' radnu, 2014-u, godinu!
Započeli smo 'udarnički' ..., što je posljedica komunjarske 'ekonomije' koja je sve, ali nikako socijalno i prema domaćem življu, POŠTENO, određena!
SLinić & co. 'nenadmašni' su 'ekonomisti', što je lako zaključiti prema jasno izraženom nazadovanju svega što ima veze s privređivanjem, a da nije na 'državnim jaslama'!
Razina omalovažavanja svakog poduzetništva i 'poticanje' samo 'bogatuna' od strane kokošinjara polako pokazuje svoje 'plodove':
državna je blagajna sve tanja, suša je sve opakija, a SLinić sve gladniji ..., naravno, NOVCA kog nemilice troši čime kokošinjcu i samom sebi održava privid 'funkcioniranja' Države!
Siguran sam kako ne postoji POŠTEN i RAZUMAN čovjek koji bi tom 'ekonomskom guruu' dao da mu vodi običan - kokošinjac!
Vjerujem da je tomu tako pa mi je jako teško shvatiti kako takvi 'eksperti' uopće mogu zasjesti u tako odgovornu 'državničku fotelju'!
Još jedno novo zaduženje SVIH nas, s 'pišljivih' 100 milijunčića eura, malo tko u RH doživljava na pravi način:
kao konačno potonuće dugovima PREKRCANE olupine!
U svemu tome zapanjujuće je čuti i slušati samonapuhane 'misli' druga koji u svom životu nikada, s ničim svojim pa tako niti s običnom 'odgovornošću', nije bio odgovoran za 'posao' kog je obavljao kao član komunista ili, kog ' trenutno' obavlja, kao 'član' kokošinjac koalicije!
Upravo je ova činjenica razlog 'samrtnoj komi' u kojoj se NALAZI hrvatska ekonomija!
Mislim da već samo NEPOSTOJANJE bilo kakvih DUGOROČNIH planova razvoja i privređivanja u RH, što bi MORALO postojati, a koji bi određivali jasne ciljeve i tako za politikante bili OBVEZUJUĆI, kazuje kako je i u tom 'segmentu' kojim 'upravljaju' politikanti sve baš tako, kaotično, ... jer KAOS treba i pogoduje nesposobnjakovićima kako bi se održali na vlasti!
Ovom Državom, mojom Domovinom, 'vladaju' ljudi kojima je nered nužan, baš kao i njihovo stalno 'proizvođenje' MRŽNJE, jala, ... i 'neprijatelja'!
Silna galama 'manjinaca', zapravo samo 'obojenih' (LGBT-ovci) i uvijek neprijateljski određenih srba, ne bi bili toliko napadno izraženi kada bi komunjare imale sluha za trenutak u kom žive i za ČINJENICE koje nikakvi zakoni i uredbe ne mogu PONIŠTITI!
Ovako, ... jer je drugačije, dogodilo se je da je u 'modernoj' Hrvatskoj 'manjinac' 'Pupi' od 'sirotog' ('gladnog'?) srbčića postao 'glavna zvijezda' NACIONALISTIČKIH divljanja i jasan 'generator' i 'promotor' mržnje na nacionalnoj i vjerskoj 'razini', čime svoju 'braću' odvodi do sve većih nevolja, izolira ih od ostalih Državljana RH, a sve nas u RH 'gura' ka vječnoj netrpeljivosti i moguće nekakvom sukobu!
Budale ne kuže istinsku vrijednost i UČINKOVITOST jednostavnosti i zato trebaju - KAOS!
Kako KAOS u matematici nije teorija već KONCEPCIJA koja se ne može SMISLENO odvojiti od dinamike, 'uhvatim' li se 'teorije kaosa' i njene 'inačice', 'teorije kompleksnosti' - mogu reći kako je formalno kompleksan komunjarski nered zapravo PRIVID JEDNOSTAVNOSTI i samim time 'pusti sanak' o bilo čemu što bi bilo DOBRO i KORISNO i k tome svima JASNO!
'Zamršenost situacije', rekli bi 'po naški':
pusta magla u koju nas uvlače 'ljubitelji' KAOSA, više nije samo 'teorija' već praktično, sve težim uvjetima ŽIVLJENJA, dokazana OPASNOST po RH, sve Državljane RH i buduće Vrijeme!
Kako pojam KAOS uobičajeno označuje nered ili slučaj, za mene je, jer ne vjerujem u postojanje 'slučaja', jasno kako je povremena pojava nenarodnih politikanta i njihovo 'vladanje' (KAOS) kušnja za Narod, ... kom će, ukoliko se sam ne izbori za RED, u završnom 'činu' KAOSA, moguće nekom novom ratu, priteći u pomoć sam Bog (krunica!)!
Da bi se to desilo nužno nam je ostati na 'svom putu' Istine (o Narodu i Državi), uvjerenja (svoj na svome) i mudrosti (čekati samouništenje ZLA!)!
Ne znam jesam li vam s ovo malo 'matematičko-političke filozofije' bio 'pretežak' (?) ... no, ipak vjerujem da sam bio jasan:
KAOS, ma tko da ga 'proizvodi', redovito završava s uvođenjem REDA, što je nakon sveopćeg kaotičnog raspada kaotične Jugoslavije, očito 'zaobišlo' slobodnu RH, slijedom čega je lako zaključiti kako je i trenutni KAOS u RH ... tek ... put ka novom - REDU!
Proces ove 'pretvorbe' nije lako predvidiv, a da bi bio ubrzan nužno je MUDRO sačekati da se komunjarsko-kokošinjac NEZNANJE, ovisnost o komunizmu, UDB-aška slijednost i nenarodnost - SAMI URUŠE!
Strpljenje je nužnost, što nam jedino može jamčiti da ćemo u MIRU i bez žrtava te 'uličnih nereda' dočekati - potpuno SLOBODNU i od komunističkog ZLA 'očišćenu' Domovinu!
Eventualno neizručivanje traženih UDB-aša njemačkom sudištu, koliko god nam takvo što svima bilo 'degutantno', jer radi se o ljudima koji su bili čelnici UBOJITE i OPAKE UDB-e, zasigurno bi ubrzalo raspad trenutnog KAOSA u RH, a sadašnje vladare dovelo na 'europski stup srama' i to potpuno zasluženo, jer je već i prema svemu dosada učinjenom kako bi se zaštitili 'čelnici' ubilačke 'organizacije', i EU i Svijetu jasno kako je RH jedina Država u EU koja je 'bastion' ostataka komunjarskog zla!
Mislim kako ćemo već sutra, nakon odluke županijskog suda u Zagrebu o izručenju UDB-aša o tome moći kazivati nešto konkretnije, jer je izvjesno kako će se EU o tome odmah očitovati!
Na nama je, Hrvatima i razumnim Državljanima RH ... čekati ... i to mudro ..., strpljivo i kod toga biti spremnim čak i na najgore, ... što je, dokazano (trpljenje komunističkog terora!) moćno 'oružje' u ovom, uistinu suludo nametnutom 'ratu mržnje' kojim se 'razbacuju' titovi 'sinovi'!
Šteta ... je da je tako!
Istina je neuništiva, Vrijeme je njen 'saveznik', a mudar i pošten čovjek - vječnost!
Nije li? ...
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 8. siječnja 2014. - 1.800-ti zapis!

Vijest dana ... koja je danas dominantna na stranicama svih dnevnih portala svakako je vijest o odluci Županijskog suda u Zagrebu prema čemu bi drug UDB-aš trebao biti izručen Njemačkom sudištu!
Ne zavaravaj se rodoljubni puče hrvatski!
'Igre bez granica' u režiji okorjelih komunjara tek su na početku, dok je kraj, po meni, jasan:
jedan (a možda i OBA?) od šefova gnjusne 'službe', UDB-e, dobro plaćenih i beskrupuloznih ubojica, ostati će 'kod kuće'!
Hoće li o tome odlučiti njegov 'dojučerašnji' kolega iz KPH, predsjednik Vrhovnog suda RH, Hrvatin i suci koji su svi redom bili članovi SKH, ili će to, nakon podužeg 'eskiviranja' 'Švaba' učiniti Ustavni sud nebitno je!
Bitno je da će RH, tvrdoglavim opiranjem kokošinjara i druga Yusipa PRAVDI ('zastara' za ubojstva i naloge za njihovo izvršenje?) što će za EU biti element 'slamanja' RH ..., radi suludih politikanta morati trpjeti veliku ekonomsko-političku štetu!
Ufam se da se još sjećate kako su upravo kokošinjari, svi odreda i 'potpomognuti' srbčićima i 'udrugama' vikali i urlali da RH ne može biti 'talac jednog čovjeka' (Gotovine), što je toj prevrtljivoj i jako opasnoj kasti politikanta danas jako daleko od svake misli!
Razina svega dosada poduzetog i učinjenog u cilju 'očuvanja' slobode druga UDB-aša ukazuje na 'nešto' što je velik i očito jako opasan 'podatak', koji bi, tijekom suđenja drugu Perkoviću mogao 'isplivati' i koji bi tako mogao uništiti komunizam i lažni liberalizam drugova i Yusipa!
Jučer sam napisao kako bi upravo, bez obzira na o'obrazloženje' i zakone, nasilno sprječavanje izručenja druga Perkovića bilo početak urušavanja sveopćeg KAOSA u RH i zato mi i nije posebno stalo da drug stigne pred lice PRAVDE i do njemačkog suda!
Svaka, pa tako i 'pravosudna', 'zaštita' druga UDB-aša, biti će za EU i Nijemce konačna potvrda komunističkog 'karaktera' vladavine kokošinjara i 'predsednika', radi čega bi moglo uslijediti pravo 'šikaniranje' ove, nenarodne, vlasti!
Konačno, možda je ipak najbolje da drugovi 'dokraja zaštite' svog jataka i tako širom otvore komunjarsku Pandorinu kutiju i 'iniciraju' proces raspadanja ove uistinu trule vlasti!
... Sačekajmo bilo kakvo konačno rješenje, koje je prema riječima udbaškog odvjetnika Nobila, još dosta daleko, makar bi bilo i njemu i Perkoviću, ali i za RH bolje da, kada je već tako siguran da je njegov branjenik 'nevin' (navodne ubojice i planeri iz srbije i Crne Gore?!), dobrovoljno 'krenu' put Njemačke i tamo se 'svojim saznanjima' i 'Istinom' 'narugaju' lažima njemačkih istražitelja!
Floskule o takvim 'saznanjima' druga Nobila uistinu su smješne, jer bi, PONOVITI ĆU:
da je tako, već odavno ova 'udbaška igra' bila završena s nekakvim konačnim rješenjem/presudom - Njemaca!
Blef na blef osnova je dosadašnjeg načina postupanja/obrane Nobila kao Perkovićevog 'branitelja'!
Sve to jako 'smrdi' pa je baš radi toga nužno da Državljani RH, kroz postupak na kom će drugu UDB-ašu biti postavljana prilično 'škakljiva' pitanja, konačno 'dođu' do Istine o Vremenu komunista, njihovim zločinima i o svemu (lošem) što je ta bagra (u)činila mom Narodu!
Ako se to ne dogodi, s puno vjerojatnosti mogu pretpostaviti da bi se tada mogla dogoditi 'unutarnja revolucija' ... potpomognuta izvana ... i to izravno ... kroz 'djelovanje' obavještajaca nekih država EU!
Zoki i Yusipu je na svaki način 'odzvonilo' ... jer Vrijeme IDE ... i tako pred vrata zla dovlači - ISTINU!
Galamdžije su utihnule! Dojučerašnje medijsko prepucavanje Zoke i Yusipa sa 'slučajem Perković' - danas je TIŠINA!
Galamu, ... kukurikanje kokošinjca, prekrio je muk koji i Zoka i Yusip 'opravdavaju' s floskulom o tome kako 'treba sačekati konačne odluke pravosudnih organa i pustiti ih da rade svoj posao'!
'Zanimljivo'je ovo, 'novo', stajalište ljudi koji su upravo 'zakonom' (lex Perković) i preinakom Ustava (temeljni Zakon Države) nastojali spriječiti izručenje drugova UDB-aša: Perkovića i Mustača!
'Izgrađeno' na 'pijesku' (neistini) ili pak na zločinima mora se urušiti!
Urušava li se kokošinjac?
Čini se da je tomu tako! ...
... Što se pak 'mog' života tiče mislim da vam nemam što za reći!
Sve je uobičajeno i prilično OK, ... osim zdravstvenog stanja (biltena) mog Barbe koje je ipak 'trunčicu' bolje (hodao je uz pomoć terapeuta!) nego jučer, ali i nadalje jako neizvjesno!
Ufam se da bi se Ševa možda mogao oporaviti, što 'podgrijavam' činjenicom da sam jednom davno, u nekoliko navrata, osobnim zalaganjem i 'hitrom akcijom' izravno pomogao jednom starcu koji je 'upadao' u slične 'krize' i tako mu 'produžio' život!
I taj je 'čova', slično Ševi, u nekoliko navrata tijekom posljednjih godina života, radi alkohola, znao zapustiti svoj život! ...
Izgledalo je tada kao da je 'gotov' no, sve bi promijenile 'pojačane' infuzije (dodani minerali i vitamini) nakon čega bi taj čovjek opet 'prihvatio' hranu i - živnuo'!
Sutra ću poći do Barbe ...!
Još prošlog četvrtka bio sam navratio kod njega u stan kako bi ga opskrbio namirnicama, ... a sada je njegov život pod upitnikom!
Život je nepredvidiv put ka zemaljskom kraju pa je jasno kako nema nikakvog smisla ukoliko nije (bio) ispunjen sebedarjem i vjerom u 'nešto'!
Moje 'nešto' je Bog kog 'doživljavam' kroz susrete s dobrim ljudima, sirotinjom, bolesnima i svime što je mir mojoj duši!
Mogu li takvo što za sebe reći ljudi koji su bili čelnici 'ubojite organizacije' ili pak bilo koji čovjek koji je svojim lažima, krađama i progonima ugrozio nečiju opstojnost?
Odgovor na ovo jasno 'formulirano' pitanje zapravo je poruka - ZLU: 'pušiona ste' o čemu svjedoči i moj današnji zapis koji je VEĆ 1.800-ti zapis iako mi je jedan od pokvarenjaka 'prorekao' kako 'neću dugo'!
HOĆU ... za dišpet i kako bi svjedočio Istini u Vremenu!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 9. siječnja 2014. - Hrvatski pravosudni 'salto-mortale'!

Kakva 'BANANA' (nema veze sa košarkaškom!)!
Pravosudna farsa koju očito 'iz sjene' kontrolira i 'dozira' nenarodni totalitarni režim koga pak, na neki način, 'nadziru' ostatci komunjarskih ubojica danas je dosegnula svoj 'maksimum'! RH je ogromna banana država i to bi, makar od danas, trebalo biti jasno baš svakoj 'šuši'!
Neviđena 'podrška' kokošinjarskih politikanta UDB-ašima, kasnije pretočena u dva neuspjela pokušaja zaštite drugova iz UDRUGE UBOJICA, ... kako već dugo kazujem - 'iznjedrila' je, samo za budale i naivce 'neočekivano', sudsko 'rješenje'!
Naoko 'nevažan' detalj - kojim su o istoj stvari, trebalo je biti i u istom roku, odlučivali različiti Županijski sudovi u RH - svjesno je namještanje različitih 'rokova' odlučivanja, čega je 'cilj' vidljiv danas!
Jučerašnja odluka Županijskog suda u Zagrebu, dijametralno suprotna današnjoj odluci 'županijaca' u V. Gorici, ma koliko da je Hrvati doživjeli kao 'pravdu', nije ništa drugo nego dio unaprijed smišljenog plana, kom je konačni cilj - SPRIJEČITI izručenje osumnjičenih komunističkih (nalogodavaca!) ubojica njemačkom sudu!
'Sukob' dviju odluka sudova iste 'razine' u istoj stvari predigra je za OBJAVU već odavno napisane odluke Vrhovnog suda RH koji će obojicu osumnjičenika 'pomilovati'!
Ovakvo pravno 'razmimoilaženje' dokaz je tomu kako je RH jedina PRAVA komunistička Država unutar EU!
Uplitanje politike u sudište, ili preciznije, političko presuđivanje 'sudovima' - zvuči opako, ali to i jest tako:
sudovi su poslušni izvršitelji naloga kokošinjarskih politikanata!
RH je u velikoj nevolji, i to ponajprije jer se nije na vrijeme i zauvijek otarasila (lustracijom!) ostataka komunističkih nasilnika, njihove 'dece' i umobolnih ovisnika o komunizmu!
Velika 'smjena' najboljih i PRVIH specijalca RH iz policije, bolje bi bilo reći: 'rastjerivanje' specijalca, provedena 1995-te godine i kasnije rasturanje SIS-a (formalnim 'umirovljenjem' provjerenih Domoljuba) krajem '90-tih i početkom 2000-te godine, sada je i to sasvim očito, bili su dio 'crvenog plana' koji nas je doveo do svega što je danas - UGROŽENA RH! ...
Uobičajeno komunjarsko 'delovanje iz zasede' dovelo je RH u stanje totalnog kaosa i strašnog nazadovanja svega što ima veze s domoljubljem, Državom i racijom (um/ratio!)!
Iz rakursa ovakvog mog kazivanja treba pogledati i shvatiti i današnje 'urlikanje' predsjednika Vrhovnog suda RH, druga Hrvatina, koji se (i opet formalno i lažno!) 'buni' na 'packu', koja je putem medija stigla do njega i javnosti (čudno?), a prema čemu vlada RH proziva hrvatske sudove, navodno, radi neprovođenja zakona (jučerašnja odluka suca Turudića!)!
I ovo 'urlikanje' predsjednika vrhovnog suda RH samo je još jedna od unaprijed smišljenih podvala 'zaštitnika' i u zločine ogrezlih politikanta kojima bi svako pojavljivanje šefova udruge ubojica na njemačkom sudu bio siguran kraj njihova postojanja!
... Ali ... kako sam to već jučer, predviđajući 'nešto' suprotno poštenju i pravdi (zastara za ubojstva?!), naveo:
upravo će nasilno sprječavanje izručenja UDB-aša njemačkom sudu UBRZATI raspad tog trulog tkiva moje Domovine i, vjerujem i to: pomoći homogeniziranju HRVATSKOG puka!
Bez obzira na bilo što što je dio ove smiješno-tragične 'igrarije', jadno je ZNATI kako u RH postoji ZASTARA za počinjena ubojstva! ...
Opako je Vrijeme no, to ne će moći pomoći izdajnicima, nalogodavcima ubijanja, ubojicama, ... lopovima i progoniteljima!
Zemlja je tek 'test' za Nebo! ... i zato moram i opet naglasiti kako se samo 'naduvene' budale 'poigravaju' s Istinom, Pravdom, tuđim usudima i igrama oko 'zastare'!
Današnja odluka van-raspravnog vijeća Županijskog suda u V. Gorici (nigdje ne nađoh imena sudaca?! Čemu su 'tajnovita' ...?) krimen je sudaca koji su se stavili u službu ZAŠTITE mogućeg počinitelja teškog zločina, radi čega svako njihovo 'pozivanje' na službu i tumačenja zakona te jer su znali o čemu raspravljaju (zastara UBIJANJA ljudi?!) nema 'obilježje' - bilo kakvog opravdavanja njih samih pred Bogom!
Svako sprječavanje dosezanja Istine i Pravde, bez obzira na 'razloge' - jasan je krimen!
... Nego, red je da se malčice 'pohvalim'!
Jutros sam, nakon što sam mog 'ferrarija' ostavio u servisu Citroena na Viškovu (naselje ponad Rijeke) krenuo pješke, istina 'nizbrdo', na dosta dug put do centra grada!
Desetak km puta prešao sam za oko 1 sat i 30 min!
Usput sam navratio u Riječku bolnicu!
Barba Ševa je danas nešto bolje, nije ni na kakvim 'lijekovima', što je OK, jer su medikamenti psihijatrije opaki otrovi!
Popričao sam s jednom 'ogromnom' (izuzetno debelom i nakinđurenom) psihijatricom, nakon čega sam Ševu nagovorio da potpiše premještanje na Rab, gdje bi mogao dosta dugo ostati na oporavku (izdrži li!)! ...
Srećom, iako sam sa svim psihijatrima u 'ratu', nisam i s ravnateljicom kamporske ludnice (na o'Rabu), tako da ću kada dobijem obavijest o premještanju Ševe, moći nazvati gospođu Š. i tada joj, vjerojatno, predložiti razgovor o Ševi, ali ... i opet uz - kavu!
Nekada nemoguće, 'na kavi sa psihijatricom', moglo bi postati dio moje 'nove' knjige, u kojoj ću, osim poglavlja o evidentnim zloporabama psihijatrije, napisati poglavlje:
Psihijatrija na razini svjesnog!
Mislim da svatko tko ovo čita može zaključiti kako sam oduvijek 'pobornik' rješavanja umnih 'zamki' - jedino na razini svjesnog uma - dakle bez uporabe opakih droga, što su inače SVI psihijatrijski 'lijekovi' pa čak i 'bezopasni' - apaurin!
Toliko! ... Umjesto čitanja i listanja portala predlažem vam gledanje i slušanje mog novog CD-a! zaslužili ste malo odmora!
Uživajte! ... Ispričavam se.
Ovdje bijah završio s pisanjem no, 'pade mi na pamet' nešto izuzetno jasno, logično i istinito, a što ima veze s primjenom navodne 'hrvatske zastare' za nedjelo drugova UDB-aša počinjeno u Njemačkoj! ...
Takva bi primjena prava od strane RH bila teroristički čin (ili agresija) same RH prema drugoj državi i to iz razloga zaštite počinitelja kaznenog djela temeljem 'domaće zastare'!
Skužili ste? ...
RH primjenjujući (još uvijek SPORNU) 'zastaru', prema našem zakonu, onemogućava žrtvu (drugu državu) da se dočepa počinitelja zločina na njenom teritoriju!
Ima li u ovakvom 'sudovanju' logike, prava i Istine? ...
Pročitah maloprije (22 sata) kako je ova veliko-gorička smijurija od Županijskog suda 'djelo' triju-četiri žena-sudaca! ... ?
Tko zna što im je sve OBEĆALA kokošinjac partija? ... Valjda FOTELJE!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 10. siječnja 2014. - 'Iznajmljivanje' bolnica u RH?!

Razmišljanja mi ne pomogoše! ... Nemam vam o čemu pisati!
Osobni 'doživljaji' o 'njima', 'vama' i meni prilično su siromašni, dok je svako piskaranje o politikantskim protuhama obično gubljenje Vremena!
Upravo je u tome 'problem', jer Vrijeme je od Boga i zato ga čovjek ne bi smio 'relativizirati' uništavajući ga na bilo što što ima veze s ljudima koji ne znaju za Boga, slijedom čega se ponašaju kao protivnici samog čovjeka ... i SEBE!
Pročitao sam ne jednom portalu kako je drugu Lignji (nadimak  nađoh na Internetu) operaciju očnih kapaka oba oka (hoće li konačno 'progledati'?), i to u HRVATSKOJ bolnici - učinio neki TUĐINAC!
'Pohvalio' bi ovu iznenadnu 'suradnju' naših ROBOVA, 'pomoćnih' liječnika i medicinskih sestara s 'uvezenim' liječnikom, ali savjest me u tome priječi!
Postavlja mi sasvim jasno pitanje o tome može li se nešto slično ovome desiti bilo kom 'običnom' čovjeku?
Odgovor na ovo 'čudno' pitanje ujedno je potvrda prije navedenog zaključka o Vremenu, Bogu i nevjernicima!
Nevjernici su jednako kao i vjerski fanatici jako opasne osobnosti, koje njihovi ekstremni stavovi o 'vjeri' lako učine - neljudima!
Biti ću 'zloguk' i budućem naraštaju ostaviti u sjećanje tvrdnju prema kojoj će, kada 'vrag dođe po svoje', drug Lignja učas postati vjernikom! ...
Siguran sam u to ... no, o tome će svjedočiti neko buduće Vrijeme!
Pročitao sam i to kako je braniteljica UDB-aškog šefa, glavnog 'igrača' udruge ubojica Hrvata, po ocu ... 'udbašica'!
Na portalu dnevno.hr nalazi se o tomu napis !
Naslov tog napisa je: 'Otac Mustačeve odvjetnice bio je načelnik UDB-e, a čest gost u njihovu kafiću bio je i Arkan!'!
Ako je ovo Istina (ima u članku još dosta slične Istine i 'zanimljivosti'), onda je moja 'preporuka' HRVATIMA da ŠUTE, ČEKAJU i da se SVI 'stave' u jedno političko 'jato'!
Nužno je tako postupiti kako bi opet preuzeli vlast nad nšom Domovinom i tada se, nešto izmjenom zakona, a nešto kaznenim progonima radi veleizdaje RH, zauvijek obračunali s ovom opakom 'institucijom' i svime što s tom ubilačkom bagrom ima veze!
Sjećam se jednog intervjua, jedne 'hrvatske policajke', koja se je u njemu pohvalila da joj je sklonost ka radu u policiji 'usadio' njen otac i njegovi 'kolege' koji u bili 'djelatnici' zloglasnog Golog, koji je 'ugostio' preko 16 tisuća nedužnih hrvatskih Rodoljuba!
Mislim da vam je jasno da se ta 'inspektorica' (prilično nepismena, jako zla i 'napuhana'!) danas nalazi na platnoj listi HRVATSKE policije i da je dio 'crvenog plana' kojim su UDB-aši iz redova ove važne institucije 'počistili' SVE dokazane Rodoljube, ... pričajući tada mom bedastom Narodu kako će se tako provesti 'depolitizacija' MUP-a, koji je više nego ikad najvažnija 'poluga' i 'zaštitnik' kokošinjara, dakle politikantima podređena - milicija!
Napisah ovo gotovo u dahu, iako mi se činilo da ću danas teško složiti više od dvije, tri rečenice!
No, ... ispucah se!
... Ufam se da će vam i ovakav, nešto kraći, zapis biti od koristi i da ćete prihvatiti moje 'naputke', jer ... živimo u Vremenu u kom je i opet na (ne)djelu 'mrak' ... davnih , ali 'trajućih' godina komunističko--'antifašističkog' nasilja!
'Spinning wheel' ... (što je gori bit' će doli!) još se u RH nije 'zavrtio'!
'Oni' su još uvijek 'od gori' ... sve usamljeniji na vrhu hladne i nehumane 'sante' nenarodnih politikanata!
... I ... još samo nešto o 'meni'!
Jedna od cura jedne od 'mojih' S., pozvala me je u nedjelju (baš dobro, taj dan inače ne volim!) na njen 17-ti rođendan!
Reče mi kako će učiniti neku 'specijalnu' tortu 's velikim cicama'!
Mladost!
Šali se i zabavlja ... danas puno 'otvorenije' nego nekad 'mi'Nova godina - 1972. - u Splitu! (starci)!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 11. siječnja 2014. - Priča o digitalnom albumu!

Jučer sam vam pokazao jednu sliku koja će se uskoro naći u mom 'digitalnom albumu', kog namjeravam dovršiti IZA ponoći kako bi ga prenio u sadržaj ovog SITE-a (učinjeno!) i povezao s linkom za 'download' koji će vam biti na raspolaganju od 1 sat iza ponoći, sutrašnjeg dana!
Učiniti ću tako u spomen na jedan tragičan dan (12. 1. 2005.) mog života u kom sam doživio I PREŽIVIO progon uma kog mi prirediše katolički divljaci/pokvarenjaci!
Katolici, ... ne mrštite se:
ne mislim na poštene i relativno dobre katolike, već na katoličke pokvarenjake koji su 'igrom' s tuđim umom (mojim) počinili zločin ... protiv Boga kom svakodnevno hrle kako bi u sinagogama čuli neku lažnu riječ utjehe i oprosta za nešto što je SMRTNI grijeh i samim time neoprostivo!
Kazujem o takvim, POKVERENIM, katolicima kojih ne će biti u mom digitalnom albumu ..., radi niza razloga, a ponajviše radi činjenice da su te ogavne 'face' zloporabile časno ime mojih predaka i mene!
Siguran sam da će 'download' tog 'albuma' deseterostruko premašiti broj svakodnevnih posjeta mom SITE-u, i upravo je to moja želja:
pokazati vam sve što je vrijedilo od obitelji Ševeljević i Pensa, ... a što je prestalo postojati sa smrću mojih divnih Mame i Tate!
Tada sam ... s njima, što se mog roda tiče, nestao i ja, ... koji, eto, još malčice 'tumaram' Zemljom, vjerojatno samo zato kako bi na svaki način 'promovirao' vrijednosti Istine i Vremena!
... Kraj je neminovnost i zato baš svatko iz NEKAD 'mog okruženja', tko si umišlja da je nekakav 'nastavak' mog časnog roda mora znati da će se u tom slučaju (i kada me ne bude!), još na Zemlji, morati suočiti s Istinom i tako si u bitnom otežati i ugroziti život:
izdajnici, lopovi i progonitelji ne mogu biti i NISU - PENSE! ('Slova' su!)
Ovo je link (.exe file) do mog 'digitalnog albuma' (.html file)!
Radi se o prvoj 'inačici' mog osobnog 'uratka' no, moguće je da ću učiniti još neke izmjene, ... radi mogućih pogrješaka ili dopune sadržaja! ...
Žurio sam ovo učiniti kako bi i ovom 'radu' mogao pridodati značenje i poveznicu s jednim od dana koji su mi odredili da budem ovo što sam danas: osamljena, zadovoljna Istina!
Radeći na ovom malom 'digitalnom sample'-u dokraja sam 'razbistrio' moje stavove o životima mojih predaka i mene! ...
K tomu, uočio sam izuzetnu ljepotu moje pokojne Mame, čemu do ovog Vremena uopće nisam pridavao bilo kakvu važnost!
Činjenica je ... da je bila prelijepa!
(Jesam li previše subjektivan? Pogledajte i prosudite sami!)
... Tako, link imate i molim vas ne 'gubite živce' i volju dok budete 'skidali' nešto veći file (datoteku) koju sam 'opteretio' s jednom mojom prastarom skladbom (hvala R.G.!) u kojoj sam, pomalo 'vizionarski' otpjevao stih: '... ISTI SMO MI ...', što je apsolutna Istina koja proizlazi iz činjenice da je moj 'zemaljski usud' 'preslika' loših usuda moje Mame i mog Tate ...!
Živjeli smo časno, ... otišli su TIHO, a tako će biti i u kraju mog života:
... 'otići' ću sam ..., 'umotan' u Istinu i želio bi da tako bude: ... bez ikog u blizini mog odra, lijesa i groba! (Učinite mi to!)
Ovom kazivanju na neki način 'paše' i malo današnje 'priče' o mom ostavljenom i pokradenom barbi Ševi o kom sam danas popričao s liječnicom kako bi saznao nešto o njegovom zdravstvenom stanju (nešto je bolje od onog u četvrtak) i što bi mu sutra mogao donijeti!
Čuo sam kako će, oporavi li se, morati živjeti ovisan o tuđoj skrbi, što znači da je preda mnom još jedan zadatak: traženje nekog doma za njega, ali i financijski izdatak, jer ću njegov smještaj u domu morati doplaćivati! ... No, ne bunim se, ... samo kazujem i usput zazivam Istinu da ... požuri do vrata lopovčina i podsjeti ih na MOJU kuću u kojoj bi, da nisam opljačkan, bilo mjesta i za mog nesretnog barbu!, ...
Da sam ..., srećom nisam, ta lakrdija od katolika, uistinu ne bi imao (duševnog) mira! ...
(Ševa, ne brini! Sve će biti OK! ... Makar dok sam ja živ!)
... I ..., radi održavanja 'različitosti sadržaja' ovih zapisa, red je da se malo 'obrušim' na likove koji su po svemu, makar se najveći dio njih deklarira ateistima, slični, 'obrađenim' - pokvarenim katolicima!
Naravno, radi se o politikantima!
Zadnjih sam dana dosta površno pisao, ali i pratio, politikantstvo Zokinog kokošinjca, radi čega mi je promaklo uočiti i onda komentirati komunjarsko podvaljivanje 'mišljenja' o sudovima i pritisak na hrvatske sudove!
Naime, jasno je da su navodi:
'visoki izvor iz vlade' i 'državni udar s vodenim pištoljem', što je objavio prorežimski tisak, a što je rečeno i napisano neposredno prije donošenja sramotne odluke izvan-raspravnog vijeća Županijskog suda u Velikoj Gorici, ZOKINE 'misli' i 'poruke', što je, jer je TAKO, dokaz diktatorski 'usmjerenog' uma komunjarskog 'deteta', moguće jednog od ljudi iz kokošinjca koji su i sami bili (i još su?) u vezi s UDB-om!?
Ova 'teza' čini mi se jako 'zanimljivom'! ..., dok ova nevjerojatna želja kokošinjara da na svaki način spriječe izručenje UDB-aša njemačkom sudištu ukazuje na to da su mnogi u sadašnjoj vladi, ali i zastupnici u saboru i moguće sam predsjednik Yusip i sami dio UDB-aške 'mreže', tog opakog i kriminalnog 'miljea'!
Više me ništa na ovom Svijetu ne može uvjeriti da tomu nije tako! ...
Sjetite se 'isporuke' nevinih Generala Haagu, usporedite to s UDB-aškom 'trakavicom' i tada pokušajte sami doći do nekakvog zaključka, pitajući se:
čemu je tako 'veliki' problem jedna obična 'isporuka' osumnjičenika koji se, ako je 'istina' sve ono s čime su nam 'nevinašca' danima 'prala' mozak, zapravo nemaju čega bojati?!
Nisu li se predstavili kao 'nevinašca'? ...
Ako je tomu tako čemu je onda prisutan STRAH? ...
(Znam puno toga o STRAHU i kukavicama!)
Niti jedan se - POŠTEN i NEVIN - čovjek ne će (u)plašiti bilo kakve prijetnje pa bila ona uperena i protiv njegova života, dok će baš svaki KRIMINALAC jednom MORATI drhtati ispred lica ISTINE!
I to je to!
Pokvareni katolici upravo su to - kriminalci!
Čemu se ne pokušaju 'osloboditi' ... s Istinom?
... Jer su KUKAVICE kojih se srami svaki rod pa tako i moj!   
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 12. siječnja 2014. - Torta na 'cice'!

Tup pogled, 'bezvoljno' opuštene ruke, podbuhlo lice, otečeni kapci, noge, zapešća, šake, ... kratak 'hod', mutne oči, jasno izražena bezidejnost i pomirenost s teškim stanjem uma, duha i tijela, ... sve sam to, još jednom, vidio na odjelu riječke ludare kamo sam bio 'pohoditi' mog sirotog barbu Ševu ... koji jest na psihijatriji, na koju je završio dokraja iznuren neurednim načinom življenja, ali kog 'struka' ne 'liječi' već o njemu brine pokušavajući ga vratiti k jelu i volji za životom!
Jasan sam: Ševa je u dosta lošem stanju i jako je malo vjerojatno da će se uspjeti 'vratiti'!
Moj ponovni 'susret' s paklenim odjelom Riječke bolnice samo je potvrdio ono što sam već opisao u mojoj 'paklenoj knjižici' i o čemu dosta često pišem u ovim zapisima!
Danas sam se 'usredotočio' na 'titule' psihijatara i, makar sam u to dobro upućen, sam sam sebi postavio pitanje o tituli 'profesorica' (psihijatrica), što je jedna 'strukovnjakinja' koja me se je 'nedavno' nastojala dočepati!
Vjerujte mi, jer tomu je tako, u tim osobnostima, 'profesoricama i profesorima, ali i svakom drugom zvanju koje ima veze sa psihijatrijom nema NIČEG što je osobina ljudskosti, slijedom čega mogu reći kako su 'titule' u ludnicama - bezvezarije i veliki PORAZ uma i duha 'titulara'!
Posebno sam bio razočaran kada sam u hodniku ludare naišao na, zgodnu (ima i toga, ali jako malo!) psihijatricu i to zato jer sam sebi nisam mogao pojasniti RAZLOGE i čemu je jedna mlada, rekoh: i zgodna, žena odabrala - ubijati um ljudi!
Inače, danas, svaki put dok 'šećem' prostorima ludare koji su nekad bili moja velika trauma, osjećam se sigurno i izuzetno nadmoćno u odnosu prema svakoj 'službenoj' osobi ludare, ... jer znam da taj 'svijet' nikada ne će moći doseći ni milijunti dio moje čiste duše i jasnog i HUMANOG uma!
'Svijet' psihijatara sirovo je - ludilo - koje prikrivaju 'suvremene metode liječenja' i 'nove terapijske mogućnosti' ... kojih je 'učinak', kao i nekad lobotomije, život 'pacijenta' u muci i prerana smrt!
Radi se o velikom zlu kog prikriva očajna laž prema kojoj je psihu moguće '(iz)liječiti' nekakvom kemijom za um!
Takvo što NIKADA ne će biti moguće, što je osnovna 'postavka' ljudskog uma koji je radi slobode uma i različitih osobnosti - upravo takav kakav je: SVOJ i to isključivo radi 'kreacije' našeg Stvoritelja!
Ova jednostavna Istina, prihvatimo li Boga kao počelo SVEGA, odvodi me do zaključka da su psihijatri, jer su SVJESNI da uništavaju um čovjeka, za vječnost 'MRTVE duše' (Gogolj)!
I neka su! Ništa bolje niti ne zaslužuju nego nestati u konačnosti!
Vidjeh danas i jednu 'blondu strukovnjakinju' koja je ustvari bila 'žrtva' moje prve 'pobjede' nad tim zlom! ... Bilo je to onda kada mi je pohlepni 'svijet' lopova i progonitelja namjestio (po prvi put!), dok sam SPAVAO, policijsko-liječnički progon, koji je završio ISPRED ulaza u riječku ludaru, kada se je ta 'plava' morala povući, svjesna da pred njom stoji čovjek koji neda da mu idioti uništavaju um!
... Tada još nisam znao gotovo ništa o 'struci' ... no, danas znam baš sve o ludarama: to je jadan polusvijet 'čudnih' 'profesora' ...!
Čuvajte ih se! ... Njima je čak i vaša želja i potreba da živite ZDRAVO, aktivno i nutricionistički osviješteno - 'bolest'! ...
Budale ... no, ovaj put ih 'trebam' jer su mi nužni za vođenje skrbi o Ševi, pošto je njihov odjel jedini koji zaprima ljude pomalo ovisne o alkoholu i malaksale, radi neurednog načina življenja!
... Inače, dobar dio dana (od 10-19 sati) 'odradio' sam van kuće!
Jutro sam proveo u šetnji Crikvenicom i na kavi u AQUA-i, ručao sam kod F. i M., nakon posjete Barbi učinio poveći đir Rijekom i predvečer bio do 'ledeničara' (mjesto Ledenice!) kamo sam došao proslaviti rođendan I. koja je za 17-ti rođendan učinila ORIGINALNU, ali i jako dobru, 'cica-tortu'!
Pogledajte to remek djelo mladosti:
Torta na 'cice'! Društvo u kući njenog Dide i Roditelja bilo je veselo i raspoloženo! ... Sir i pršut (naravno DOMAĆI) bili su odlični, baš kao i sve što nam je S. 'naredala' na stol!
Probao sam i komad 'cice'!
Rekoh: bila je SUPER!
... Svemu lijepom od danas pridodao bi i moj noćašnji san u kom sam još jednom doživio 'susret' s neopisivom Ljubavi (ne brkajte ju sa seksom!), ... s nekom 'nebeskom ženom', radi čega mi se jutros nije dalo ustati! ...
Znam, reći ćete: 'san je laž, a Bog je Istina' no, dozvolite mi da vam ipak naglasim i istaknem kako su ovakvi moji (valjda ponekad i VAŠI!?) snovi IPAK dio 'nejasne duhovnosti' i da nisu - laž!
Kada sam se probudio, sve su slike tog sna i dalje bile 'žive' i tada sam, iskreno, požalio što ta 'nebeska žena' (neki MOJ Anđeo?) ne može sa mnom poći na kavu, ... do Rijeke, mog Barbe, kod Prijatelja na ručak, na rođendan 'male' I., ...!
Ali ... tako je!
Stvarnost je veoma često (pre)gruba Istina i s time mi je živjeti!
Živim! ... Živim prema 'modelu' evanđelja, što trebate pokušati razumjeti kroz činjenicu da sam u 'sudaru' s velikim zlom, 'izbjegao' reagirati ljudski, silom na silu, ili pak 'dovlačenjem' lopova, lopovštine i progona na sud!
Učinio sam najbolje što sam kao čovjek mogao učiniti, što je, nakon što sam 'spasio živu glavu' i odrekao se (rastava braka) zauvijek ZLA, svaki dan mog 'novog života' pretvorilo u pobjedu dobra nad zlim!
Ja s 'malog' prozora 'moje' kućice (hvala I.!) i nadalje imam pogled na velik i prostran Svijet kojim idem: čista srca i neokaljane duše!
Mogu li takvo što reći ... 'oni drugi' (lopovi, progonitelji, prevaranti, izdajice, ...), politikanti, ... pokvarenjaci, ... 'Perkovići i Mustači' ...?
I još samo nešto!
Istaknuo bi kako sam jutros uočio da 'Windows Defender' (dio OS WIN7) moj digitalni album kog u formi .exe datoteke jučer postavih na Internet 'definira' kao 'lošu robu' ('bez certifikata'), radi čega sam u jučerašnji zapis (html inačica ovih crtica!) jutros morao dodati link ka .html datoteci kako bi 'sanirao' problem koji je za slabije korisnike računala pretežak ili im se možda čak učini 'opasnim' po računalo!
Monopol Microsofta je očit:
njihov 'branitelj prozora' (windefender) procjenjuje da je moj uradak - 'sumnjiv'! Zašto? ...
Iskreno rečeno, to me nimalo ne zanima i s time se ne želim zamarati!
Briga me za Gates-ovu 'dolinu kokaina i trave' (Microsoft)! ...
Moje je da vam kazujem o Istini u Vremenu!   
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 13. siječnja 2014. - 'Pravosudni poker' drugova na odlasku!

Želio bi vas danas 'potaknuti' na razmišljanje o 'umnom sustavu' drugova UDB-aša kojih se odvjetnici ovih dana pozivaju na - ZASTARU zločina!
Uistinu, jadno je i pomisliti da nečiji, namjerno i PODLO, uništen život vrijedi bilo kakve 'zastare'!
Čemu uopće tako očajan pravni 'lijek' postoji? ...
Može il 'zastara' biti nešto kroz što bi zločinac mogao doseći oprost, odrješenje od grijeha i duševni mir?
Razmišljanje na ovu 'temu' kazuje nam puno o pseudo-pravu prama čemu žrtva može ostati 'nenamirena', a kriminalac - počašćen!
Tragičan je ovaj pravosudno-UDB-aški pokušaj 'friziranja' kolektivnog uma Državljana RH, koji bi (tako će biti!) slijedom floskule o 'zastari' trebali doživjeti nalogodavce ubijanja i samim time zločince kao 'nevinašca' i ...
Što još? Valjda kao 'zaslužne građane' koji su eto, takvo što, UBIJANJA, radili za račun 'svoje države' i jer je to i inače 'uobičajen' način postupanja MNOGIH (nažalost) obavijesno-kaznenih službi država diljem Svijeta!?
Ma što da bude, drugovi UDB-aši su bili, jesu i biti će - očajne 'face' najgoreg kriminalnog 'miljea', što su zasigurno baš svi koji su 'planirali' podmukla i nečovječna ubijanja 'neistomišljenika'!
No, kažu neke bedaste sutkinje, koje očito ne žive od i za Istinu i Pravdu, ali i 'branitelji' tih ništarija, 'takav je Zakon ...', navodno je - 'zastario'!?
Pomisao na lajanje druga Nobila, koji je danima galameći o navodnim 'dokazima' kazivao kako njegov klijent NIJE (zar?) umješan u ubojstvo Đurekovića, natjerala bi svakog POŠTENOG i MORALNOG čovjeka da ga 'uputi' na činjenicu kako je to, ako je tako, najbolje i jedino ispravno predočiti SUDU (Njemačkom) i tako od potencijalnog (ali 'članstvom' u UDB-i sigurnog!) kriminalca učiniti - 'slobodno nevinašce'!
Zna drug da tomu NIJE tako no, zna li i to kako će radi 'nevinašca' RH, od strane EU, biti 'razapeta' i s pravom omalovažena Državica u EU, a da će unatoč tomu njegov klijent ostati biti što jest - osumnjičeni, ali ne suđeni i ne osuđeni, kriminalac i stoga siguran putnik za pakao?
U slučaju da kokošinjari uspiju od Nijemaca 'skloniti' okorjele UDB-aše ne će vrijediti floskula o tome kako ti jadnici NISU kriminalci jer, eto, nisu osuđeni ...! O, ne!
Tek će ih pravosudno-politikantski ORGANIZIRANI 'bijeg' od njemačkog suda OSUDITI ..., jer što je (tko je) bježalo i pobjeglo od Istine - sigurno joj ima što za 'reći'!
Konačno, navodi Nobila (ali i sutkinja iz Velike Gorice) o navodnoj zastari nemaju veze s Istinom: postupak 'ozakonjenja' zastare nije nikada proveden, a kako je zločin počinjen na tlu Njemačke, jasno je da za taj zločin ne vrijede hrvatski već njemački zakoni!
Svako drugačije shvaćanje zakona i međunarodno ugovorenih odnosa i obveza (EU!) biti će 'oštrica' koja će 'sasjeći' RH!
Dodam li ovome komunjarama 'bolno' pitanje:
što je pak, 'drugovi', s Istinom koja - oslobađa ... um od muka, tijelo od bolesti i patnje, dušu od grijeha, ... čovjeka od ZLA, jasno je da ovakvu 'pravdu' mogu 'prihvatiti' SAMO - bezbožnici, vjerski fanatici i hedonisti!
Kriminalcima je oduvijek bio cilj skriti se, pa bilo to i 'iza' nekakvih 'zakona', što je, srećom, ipak samo privid njihove 'slobode', jer takvi su 'likovi' zarobljenici svoje pokvarene osobnosti!
Ovo vrijedi za svaki oblik kriminala i kriminalaca, ... baš za sve pokvarenjake, pa tako i za 'njih', ... lopine koji su me progonili, pokrali i svojim 'pomaganjem', 'brigom' i 'ljubavi' umalo - UBILI!
... Ali ... nisu!
Danas, kao i oduvijek, to činim ja: JA pomažem teško bolesnom čovjeku (A.), napuštenom, ostavljenom i pokradenom Barbi, ... ljudima koji od mene zatraže bilo što ... (ali s razlogom!), što ću činiti dok god budem u 'kondiciji' i Ljubavi!
Inače, 'novitadi' o Barbi danas ne čuh! ... Ufam se da je bolje?
Nebo je danas i opet oblačno, relativno je toplo, ... Jutros šetah, ... popodne bijah ručao picu (nije mi se dalo kuhati ili podgrijavati neko jelo) i sada (20 sati) piskaram nakon što sam provjerio ispravnost rada programa za obračun OD i prijenos podataka do porezne uprave!
Sve je OK! ...
Nisam pri nekoj 'ideji', ali se ne dam! ...
Pišem s malo 'zadrške' i uz 'pomoć' tuđih 'naputaka' koje ponekad nalazim u 'perima' istinskih i dokazanih Rodoljuba koji su karakterno i hrvatskim određenjem dijametralno drugačiji od 'suženog pogleda' (radi operacije?!) druga Lignje koji je (u)vidjevši (zar?) 'samoubilačke' nakane druga Zoke i kokošinjara posegnuo za 'novim socijalistima', ... za novim lijevim stankama Gabrića i 'Svetice' (Holi), ...!
Vrijeme druga Milinovića pamtiti ćemo, osim po srozvanju svega i svačeg u RH i po jednoj od najvećih tragedija hrvatske KULTURE, ŠKOLSTVA (obrazovanja), ŠPORTA i znanosti, ... po tome što je u fotelju tih 'djelatnosti' sjeo - srbin, deklarirani hrvatomrzac za kog gospodin Hrvoje Hitrec, usput spominjući druga SLinića, napisa:
'Stari partijski kadar Slavko Linić zadužuje državu za krupne svote i guli građane do besvijesti, Jovanović sustavno uništava hrvatsko školstvo i znanost s neprikrivenom mržnjom i prijezirom ne samo prema resoru koji mu nije nikada smio biti povjeren jer se i prije znalo o kakvom se drskom političkom razbojniku radi, nego i šire.'
Jedan svoj poveći članak o današnjoj 'vizuri' jasno nenarodnih i opasnih politikanata kokošinjac koalicije, H.H. (smijem li ovako pisati jer to 'podsjeća' na: Heil Hitler?) je završio s ovim lijepo i točno napisanim zaključkom:
„A da su ovi bijednici na vlasti iole svjesni da moraju otići, učinili bi to sada i odmah. Eto baš čitam zanimljivu knjigu o aferama iz prošlih (europskih) stoljeća, jednu posebno poznatu o markizi trovačici koja je završila na panju, ali se dobro držala. Pisac lijepo kaže: 'Ako je nedostojno živjela, ona je barem znala dobro umrijeti.' Za takvu ocjenu i Kukuriku koalicija još ima šansu.“
Nemaju kokodakavci više nikakvu šansu!
Zadnju će uskoro prokockati u igri 'pravosudnog pokera' u kojoj je jedino što IMAJU - 'zastarjeli' UDB-aški jad, njihov bijedni 'ulog' kog su 'uložili' kako bi  sačuvali svoje UDB-aške karte - njihovo evidentno ZLO!  
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 14. siječnja 2014. - Ne razmišljajte na glas!

Štioče, savjetovao bi vam da pripazite što kazujete ukoliko se upustite u javno komentiranje današnje 'vijesti' prema kojoj je bivši osumnjičenik za teško ubojstvo, drug UDB-aš, postao SLOBODAN i 'NEVIN' čovjek!
Sviđalo vam se to ili ne, ili pak mislili kako je pravosudno-politikantska namještaljka grubo zanemarivanje činjenice da su ljudi zloglasne UDB-e ubojice iz ZASJEDE, nije vam o tome 'naglas razmišljati'!
Čovjek, UDB-aš Z.M., koji je bio upoznat s puno toga što je 'došlo glave' nevinim ljudima-Hrvatima od danas je, ali samo prema hrvatskim zakonima, jer nije osuđen, nevinašce, iako bi bilo jedino ispravno zaključiti kako je 'abolirani kriminalac'!
ČUVATE SE!
UDB-a je i opet, kako to napisaše na jednom portalu, podržana 'visokim dužnosnicima, trenutno u 'prednosti' i zato je najbolje ŠUTJETI!
Kada državno odvjetništvo RH kao zastupnik interesa Njemačke pred hrvatskim sudom odustane od isticanja žalbe, čime 'amenuje' 'nevinost' čovjeka koji je 'generički', jer je bio na čelu kriminalaca - kriminalac, onda je jasno da se RH nalazi u raljama opakih neprijatelja Istine, Hrvata i svega poštenog i dobrog u RH! ...
RH je KOMUNISTIČKA Država i zato je za očekivati skore 'burne' reakcije EU i Nijemaca, što će uslijediti nakon 'oslobađanja' druga Perkovića!
Strašno je znati da uopće postoji bilo kakva 'mogućnost' - 'zaštite' - okorjelih ubojica i njihovih nalogodavaca i to temeljem nekakve 'zastare'!
Ubiti, ... s leđa, mučki, kukavički i na izuzetno okrutan način ... i za to biti 'nagrađen' ... što je ako nije suučesništvo u zločinu ...?
Ne znam kako će, hoće li i što će na ovu pravosudno-politikantsku namještaljku reći Nijemci ... no, za ufati se će iz ovakvog postupanja shvatiti i zaključiti kako je RH jedina - komunistička Državica u EU!?
Nakon samo dvadesetak godina sav je trud, muku i žrtvu Domoljuba poništila - UDB-a, ista ona koja je ubijala Hrvate i namještaljkama i izmišljanjem 'afera' na vlast dovela Lignja-Zokin kokošinjac!
I ... još samo nešto: jer je izgledno da će ovo pročitati netko iz 'hrvatske' UDB-e, te da bi ljut na objavljivanje Istine i ovakvog komentara mogao 'krenuti na mene', reći ću kako me ne bi začudila 'isprovocirana noćna racija' Ostojinih 'plavaca' i insceniranje 'mog slučaja', recimo vandalskim demoliranjem stana u kom živim, što bi bio bilo navedeno kao 'razlog' za moje uludničenje!
Tako 'rade' komunjare i poslušnici režima i zato sam ovo i naveo! ...
Da se ZNA!
Metode kriminalaca oduvijek su - KRIMINAL! ... Čuvajte se!
... Inače, dan je upravo kao što je sve u RH čega se dotaknu kokošinjari: 'siv', tmuran i kišovit!
Sve je 'pošandrcalo'! ... a meni se spava!
Nisam umoran, već sam 'uspavan' toplinom moje peći!
... Malo ću 'odmoriti'!
Odoh se (18:10) pozabaviti nekim knjiženjima!
Tek toliko da 'razbijem' ovu naporno-dosadnu hrvatsku svakodnevicu!
... Osvježen sam (21 sat)!
Večerao sam 'moju' voćnu rižu koju pripremih na peći za grijanje i sada sam čio za napisati još štogod, kako bi zadržao 'visok ritam' svakodnevno napisanih 2-3 A4 stranice teksta!
Ne znam dosađujem li vam s mojim nesretnim Barbom no, ipak ću reći (da bude zapisano) kako je jučer iz Rijeke prebačen na o'Rab, u ludnicu (psihijatrije su ludnice!), ali ne kao 'duševno poremećena' osoba, već kao iznemogao i od svih (osim mene!) napušten i zaboravljen starac!
Pokušao sam MBT-om 'doći' do ravnateljice ludare, ali mi se ne javlja!
Broj MBT-a dala mi je gđa Š. osobno pa ću je sutra pokušati ponovno nazvati kako bi s njom pokušao dogovoriti subotnji 'izlet' do Raba i kako bi saznao što Ševi treba kako bi bio - UREDAN - 'pacijent'!
Ne znam puno o njegovom (Ševinom) 'sutra' i zato nisam poduzeo ništa kako bi za njega pronašao nekakav dom, što je jedino 'rješenje' ukoliko se oporavi i izađe iz bolnice!
To vam je, ŠTIOČE, život:
stalna mijena dobrog i lošeg, biti i nestati, živjeti i umrijeti, ... radi čega mi je nemoguće shvatiti ponašanje pokvarenjaka, a bogme i UDB-aških krvnika koji svoje krvave ruke nastoje 'oprati' u 'zastarama'!
U Vrijeme kada sve više i češće čak i 'visoka nauka' postaje sve svjesnija kako 'ima Nešto', um pokvarenjaka doživljavam kao ludilo samog zla!
Bilo što pošteno i Istinito nemoguće je doseći novcem, ... naravno, ni bilo kakvim kriminalom, što je za mene dobar razlog da svakoj ništariji zauvijek okrenem leđa!
Činim tako, možda suprotno nekoj poruci iz evanđelja, ali svjesno i spreman s time i radi toga stati pred lice Boga! ...
Ponekad zamišljam taj 'susret' i tada mi je, bez obzira na nečistoću moje duše (radi mog stava prema pokvarenjacima) - ipak lijepo!
Ne mrzim, nisam osvetoljubiv no, moja čast, obična ljudska čast, ne da mi iskazati ništa dobrog ili pomirljivog prema 'umu' bilo kog pokvarenjaka i čovjeka koji mi je NAMJERNO i radi zadovoljenja svoje BOLESNE pohlepe nanio veliko zlo i onda se od Istine pokušao 'skriti' kod Boga!
Možda bi meni počinjeno zlo nekako i 'progutao', ali ne mogu um pokvarenjaka koji svoj kriminal 'predaje' Bogu!
Puno sam puta napisao kako Bog nije naš 'servis', ali to malo tko od ljudi želi prihvatiti kao činjenicu!
Život mnogih 'vjernika' sazdan je na projekciji 'vlastitog' Boga, ... nekog 'paralelnog Boga' od koga uvijek nešto traže, mole, ... mole 'za drugog' (bolje za SEBE!) i kukaju, iako je jasno da to ne može biti ništa više od BIJEGA od SEBE i stvarnosti življenja koje, kao i Bog, od čovjeka očekuje 'akciju', ... neki pametan, misaono i materijalno snažan 'potez' ... usmjeren na pomaganje bližnjemu u nevolji! ... Malo je toga!
Malo je ljudi koji nam žele biti i koji su nam PRIJATELJI, ... ljudi lišeni svakog interesa osim da budu s nama jer smo - čovjek! ...
Mjerilo u međuodnosima ljudi isključivo je 'imati' i 'moći', što vrijedi samo ukoliko i MOŽEMO ... SAMI doći do čaše vode, WC-a, do stola za ručavanje, svog kreveta ...! Kada čovjek onemoća tada mu ostane samo 'imati', što tada nezahvalna pokvarenjačka 'bratija' brzo prigrabe i još brže - POBJEGNU od ... svog 'brata'! Tako je!  
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 15. siječnja 2014. - DORH poslao žalbu na krivu adresu?!

Barba je ... MOJ Barba i zato ću zadovoljan napisati kako sam se danas čuo s ravnateljicom, kažu tako, 'bolnice' na Rabu, s kojom sam za sutra dogovorio razgovor kako bi saznao više detalja o Ševi i dogovorio, izvan uredovnog Vremena, moju subotnju posjetu Barbi i moguće (volio bi to!) razgovor s gospođom Š., ali uz - kavu!
Volio bi, sada s distance od nekoliko godina i iz rakursa proživljenih očajnih iskustava u 'sudaru' sa 'strukom', s hrvatskim 'krivo'-suđem i očajnim pokvarenjacima (lopovi i progonitelji), popričati s tom gospođom! ...
Štoviše, ufam se da bi kroz naš susret 'osvježili' poznanstvo naših očeva!
Shvatili ste? ... Ne bude li izuzetno lošeg Vremena u subotu idem na o'Rab, ... do barbe Ševe, po jedan rijedak 'morski suvenir' te na ručak, kavu i druženje s prijatelji(ca)ma!
Tako vam je to, dragi moj svitu: kada vam zao čovjek 'zalupi' vratima Bog vam otvori prozor ... s kog se vide i Nebo i Zemlja ... i tada je na nama samo da se odlučimo 'SKOČITI', baš kao malo dijete koje se ne boji baciti u dim ... s kata zgrade u plamenu, ... u ruke SVOG Oca!
... Volim (našeg) Oca, na jedan puno drugačiji način od svega što se danas čovjeku pokušava podvaliti kao 'vjera' u Njega, koju 'vjernici', svakodnevni lizači oltara i umišljene 'svetosti' žive neiskreno i DALEKO od zbilje, koja je: čovjek, bližnji, ISTINA, Vrijeme, poštenje, ...!
Tako!  Nakon malo podsjećanja svih vas na činjenicu da ne znate ni tko ste (podrijetlom!  Bog?), ni što ste (kao materija, duh, transcendencija  i prolaznost!), ali niti kuda idete (k raju, paklu ili ... nigdje?) i opet ću se pozabaviti s UDB-aškom mafijom i 'čistuncima' koji nas iz dana u dan 'zadivljuju' svojim novim 'dosjetkama', ... sve radi njihova nastojanja da nam ponavljanjem blesavih neistina i izmišljotina pokušaju 'isprati' mozak kako bi nam 'svoje' ubojice i nalogodavce ubijanja NEDUŽNIH ljudi prikazali kao - 'nevinašca'!
Jesu, 'nevinašca' su koja, eto pročitah i to, maltretirahu (?) Njemački obavještajci, radi čega je jedan od njih, 'nevinašaca', dokazani i osuđeni UBOJICA, negdje u inozemstvu, navodno, 'ovjerio' svoju izjavu u kojoj kazuje kako je na sudu u Njemačkoj lažno teretio druga Perkovića, ... jer ga je na to 'natjerala' i 'prisilila' sama Njemačka!
Kada 'Švabe' ovo pročitaju past' će u 'afan'!
Uhvatiti će ih ludilo od smijanja, a bogme, mogle bi im se 'zatresti' i 'gaće'!
Smijurija u režiji, i to je dokazano, nasilnika Nobila 'bolja' je od svakog vica, trenutno 'čudno šutljivog' 'vicmahera', druga Steve veleizdajnika!
Bilo je danas još sličnih 'vijesti', koje više sliče neuspjelom vicu nego ozbiljno sročenom tekstu!
Pročitao sam na portalu HRsvijet.net, što radi samog sadržaja teksta ne mogu prihvatiti nikako drugačije nego kao VIC, da je DORH, točnije drug Bajić, na odluku sutkinja u Velikoj Gorici koje su spriječile 'isporuku' druga 'glave' UDB-aške mafije, Z.M., Njemačkoj, poslao žalbu, ali ... (SMIJTE SE!): umjesto na adresu Županijskog suda u Velikoj Gorici na adresu Županijskog suda u Zagrebu! ...
'Bravo' 'majstori'! Uistinu ste 'majstori', ali - pizdarija i činjenja nereda!
Ako je navod portala točan onda je za upitati se nije li takvo što učinjeno NAMJERNO i s nekim 'skrivenim' ciljem?
Bog zna, a Vrijeme će o tome jednom reći baš sve!
Ako je i od strane druga Baje, previše je! ...
... Ali, što ako je ova vijest istinita?
Znači li to da se DORH NIJE žalio sam protiv sebe (Perković) i da se je zapravo žalio u postupku protiv druga Mustača? ...
No, ako je tako, ... pitanje je: što će uslijediti?
Može li se pogrješno, ali U ROKU učinjeno, adresiranje ŽALBE prihvatiti kao pravno valjano i kao takovo - 'vratiti' u postupak?
Vidjeti ćemo! ... Meni se u ovom času puno važnijim čini pokušati razumjeti neobičnu 'šutnju' Nijemaca, ... što me upućuje na 'tihu rijeku' i 'brege' koje ta rijeka 'dere'!
Zoka i njegova kokošinjac UDB-a su na kraju!
Kad već ne će Hrvati, 'oderat' će ih Nijemci i EU!
Skandali su jedina 'odrednica' kokošinjac-politike-koalicije čemu se svojim blesavim uplitanjem u UNUTARNJU 'stvar' suverene Države Španjolske (protivno Ustavu RH!), 'pridružio' i pseudo laburist, drug Nikola Vuljanić svojim učestvovanjem u prosvjedu koji se je protiv odluke Španjolaca o zabrani POBAČAJA održao u prostorima EU! ...
Ufam se da niti jedan katolik/kršćanin u RH, ali i svaki vjernik neke druge vjere nije nikada pomislio kako su laburisti različiti od komunjara?
Nisu! Jedna su te ista 'roba', ... bezbožna, nenarodna i asocijalna crvena 'frakcija' - nekadašnje KPH!
Toliko za danas! ... nešto manje, ali - 'slađe'!
Rasplet UDB-aške 'priče' u bitnom će odrediti BUDUĆNOST RH koja je već u ovom času, radi izrazito nestručno-nenarodne 'vlasti komunjara upitna!
... Odmorite se: uz listanje mog 'digitalnog' porodičnog albuma, glazbu s mog zadnjeg CD-a i poneki moj video!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 16. siječnja 2014. - Ljut sam! Vidjeh pust grob pok. Roditelja!

Bijah u Rijeci no, kući se vratih malčice 'prazan'!
Bio sam na riječkom groblju Kozala, ... do groba mojih pokojnih Roditelja, kako bi s malo cvijeća i svijećom obilježio dan smrti moje drage Mame! ... (umrla je prije 18 godina!)
I danas ... i opet stigoh pred, ... od svih, naravno osim mene, zaboravljen grob ... tih dobrih ljudi!
I opet se naljutih, ovaj put uistinu jako i 'nepopravljivo', radi čega sam na povratku prema kući odlučio, nažalost s dosta zakašnjenja, baš svakog dana i to do kraja mog života, ... baš svakog jutra nakon buđenja opsovati ogavne duše pokvarenjaka koji 'uživaju' u otetom novcu i uništenom Vremenu mojih pok. Roditelja!
Smeće su nenadjebivo:
pokrasti, progoniti i oteti moje Roditelje i mene zločin je koji vapi do Neba!
Živi su mrtvaci ... jer čovjek bez duše, ili još gore, čovjek POKVARENE duše - nije živ!
Privid takvog 'života', koji 'počiva' na konačnom materijalnom - nije život!
Da, dragi moj štioče, dobro ste zaključili: LJUT sam!
Ljut sam i zato jer znam da u ovom Svijetu postoje nekakve 'svete' osobe ('krave'), 'karizmatici' i klerici koji takve, bolesne, duše svojim slatkorječivim trabunjanjima drže na uzdi 'ovisnosti' o njima samima, za što se ne libe rabiti Bibliju, evanđelja i samoga Boga!
Moje današnje, ukupno, loše raspoloženje uvjetovano je i činjenicom da danas u Rijeci nisam mogao navratiti do mog barbe Ševe!
Na Rabu je i prema svemu što sam jutros u razgovoru s gđom Š.V. ('zanimljivo', njeni su inicijali isti kao i mog barbe!) čuo malo je vjerojatno da će se Ševa ikada više vratiti u 'svoj' stan!
Sutra ću o zdravstvenom stanju Ševe čuti poneki detalj više, ali već sada znam da ću, ukoliko Vrijeme ne poludi (bura) u subotu poći do Raba!
Tužan sam! ... Moj pogled na život više nije od ovog Vremena ...!
Prošlost me je naučila što je stvarnost! ... 'Zaboravite' bajke! ... i razmislite o BUDUĆNOSTI!
Znamo li išta o njoj? ...
Svaki je odgovor na ovo pitanje bezvezarija!
Nitko o tome ništa ne zna, mnogi o tome 'seruckaju', a dosta je i ljudi koji se upuštaju u 'predviđanja' i prorokovanja o budućnosti!
Čemu? ... Slijed povijesnih zbivanja ukazuje na stalno prisutnu nepredvidivost svega što bi željeli da - bude, radi čega čovjek veoma često postane žrtva vlastitih zabluda!
I ja sam jedan od tih - ljudi: žrtva mnogih zabluda (ponajviše o čovjeku!)!
U Vremenu u kom je svaka vrijednost življenja dosegla nevjerojatan SCONTO i kada su veliki 'popusti' istaknuti uz sve što je etično i moralno, blesavo je ovako pisati! ...
... 'Vraćam' se 'njima' ... pokvarenjacima koji su odavno zaboravili na 'bakicu' i 'dida', ali koji nisu zaboravili do 'svog prvog milijuna' stići krađom, otimačinom, laži, progonom ... i prijevarom!
Gadljiv 'svijet' pokvarenjaka ... stvarnost je ovog Vremena!
Ali čemu se tome čuditi?
Nisu li danas okorjeli zločinci, čije su 'udruge' (UDB-a, KOS, SDB, KNOJ, ...) ubijale i zatvarale hrvatske Rodoljube - 'čistunci'!
Jesu! 'Čistunci' su čije će zločine sutra 'blagoslovit' (jednako katoličkom blagoslivljanju OTETE imovine!) Vrhovni sud RH!
Kada je tako, a i biti će tako, onda je jasno da živimo u prokleto opakom Vremenu kog bezvrijednost određuje sekta Zlog!
Moram istaknuti kako to nije 'generalna postavka' ovog Svijeta, jer nam je svima jasno da mnogi (većina!) skromni i dobri ljudi i nadalje žive svoje jednostavne i POŠTENE usude, u jednako tako poštenim 'okruženjima'!
Na moju nesreću RH nije te sreće: nije pošteno 'okruženje'!
SLinić, Lignja, Zoka, Pussy klan, Stevo, ... i ini 'važni' koji danas bahato 'tumaraju' po RH zagadili su svaki komadić Lijepe naše!
Odnosi između ljudi različitih narodnosti, vjera i imovinskog 'statusa' katastrofalno su - NIKAKVI!
Kada je tako, a i biti će tako, onda je jasno (namjerno ponavljanje!) da u takvom 'okruženju' zločin veoma često biva nagrađivan!
Što je sirotinji 30 kuna, zlu je 30 milijuna kuna! ... Nije li?
Predlažem vam da se o tome 'raspitate' kod druga Slinića čiji su puleni, diljem RH i naravno u Rijeci, pokupili/pokrali najveći dio imovine RH!
Nego, imam potrebu nešto reći o Ustavnim sucima koji kao 'jedini zaštitnici' PRAVA u RH nemaju pravo na 'kiks' sličan (da li je to Istina?) Bajićevu DORHU koji je, navodno, žalbu napisanu za Županijski sud u Velikoj Gorici ('slučaj Mustač')  adresirao (namjerno?) na isti takav sud, ali u Zagrebu ('slučaj Perković'), temeljem čega je ispalo da se je žalio na odluku suda koju je podnesenom tužbom nastojao dobiti!?
Ustavni sud je nešto 'viši sud', zapravo trebao bi biti puno odgovorniji, i zato je za ne vjerovati da već skoro tri godine ne rješava moj podnesak za ispitivanje ustavnosti nakaradnog i manirom nacista sročenog Zakona o 'psihićima' u kom se navodi i ozakonjuje mogućnost obavljanja bio-medicinskih pokusa s ljudima!
Uskoro će eto, 23. veljače, proći pune tri godine u kom Vremenu suci US-a nisu imali petlju reći nešto (ma, bilo što!) o tom neviđenom zlu!
Kako je u međuvremenu u ludnicama diljem RH puno ljudi nastradalo, smatram kako su suci US-a, kao osobe koje su UPOZNATE s ozakonjenjem (?) obavljanja pokusa s umom (i tijelom!) čovjeka - najobičniji, kako za takve lijepo reče papa Franjo: pokvarenjaci!
Ovo su oniČemu šutnja drugovi suci?! ... Čekate objavu novog zakona i onda sve ispočetka?! Valjda! ..., ljudi koji ne mare nimalo što je i ČIJA je (Božja!) čovjekova osobnost!
Žalosna je RH, ... a ja sam ljut, ... pa bi volio znati: kakvi ste vi?
U ovom i ovakvom času stanja mog uma gotovo sam sve o čemu sam 'sanjao' 'bacija u kantun moje škrinje koja će me ponit gori'! (možda ovo bude stih za jednu moju skladbu?)
Zaboravih reći kako me je danas nazvao 'šulkolega' B., od koga, uz kavu dobih 'packu' radi jedne sliku iz mog 'digitalnog albuma' uz koju sam naveo 'popis' imena kog moram ispraviti i dopuniti!
(Hvala B.! - učiniti ću to krajem mjeseca!)
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 17. siječnja 2014. - VS RH 'odlučio' ... za sada 'skriveno'/tajno!

Početak ovog pisanja je u 17:26 sati!
Navodim ovo kako bi vam predočio 'šarolikost' vijesti 'naših' portala koji o odluci Vrhovnog suda RH, u ovom času,  pišu jako 'obazrivo' i RAZLIČITO!
Tako portal VL-a današnju 'top' temu naslovljuje naslovom:
Vrhovni sud odlučio o izručenju Perkovića, čeka se objava odluke, što znači kako u tekstu napisa nećete moći saznati NIŠTA o sadržaju odluke Vrhovnog suda, ... (objavljeno u 15:42 sati)!
Dijametralno drugačije, porukom i sadržajem 'zvuči' naslov članka o 'UDB-aškoj trakavici' objavljen na portalu dnevno.hr! Piše tako (u 13:10 sati):
Vrhovni sud odlučio: Hrvatska Njemačkoj izručuje Josipa Perkovića!
Iako je naslov VL-a relativno 'konzervativan' i 'nudi' nam svaki mogući ishod odluke Vrhovnog suda, jasno je kako je 'proračunato' takav, jer je nemoguće vjerovati u to da neki novinar u RH barata informacijom 'nedostupnom' drugim novinarima!
Kako portale, jasno protuhrvatske, Jutarnji, Indeks, tportal i sl, ne pratim i ne želim u njih niti pogledati, bijah potražiti neko 'treće' mišljenje i to na hrvatskom portalu hrsvijet.net i ... naiđoh na 'poruku':
Internet Explorer cannot display the webpage!
Ne znam 'razlog', trenutne - nedostupnosti - stranica hrsvijet.net, što me 'tjera' da u kontekstu činjenice da se radi o 'desnom' portalu, pomislim kako im je netko - 'smjestio'?
Ma što da je ... ne može biti tragičnije od nesporne činjenice da kokošinjac 'lobi' na svaki način pokušava 'zastariti' i spriječiti 'isporuku' druga UDB-aša - PRAVDI!
Srećom, Vrijeme leti pa sam siguran da vam ne ću otkriti ništa novo, što vam je odavno poznato, ... ako kažem (ponovim) da će svaka Istina stići pred lice ..., ako ničeg i nikog na Zemlji, onda sigurno pred lice Boga!
UDB-i, ma kakva da je odluka VSH, zvone zadnja zvona!
Crveni brod plako, ali SIGURNO, 'pije vodu' i polako se 'sprema' na put do dna Filipinke brazde! ...
Vrijeme je da RH postane istinska demokratska Država u kojoj će komunjarama i njihovoj  'deci' vrata politike, koja bi u naravi trebala biti SLUŽENJE NARODU, zauvijek biti 'zaključana'!
RH je ovako lijep, i ufam se istinit, 'scenarij' odavno zaslužila! ...
... U međuvremenu je portal hrsvijet.net postao dostupan pa sam tako i na tom portalu, o odluci VHS-a, pročitao samo nešto 'načelno' napisano iz čega se ne može nazrijeti KAKAVA je danšnja odluka VHS-a, što me navodi na pomisao o namjernoj i dogovorenoj 'šutnji' suda, ... kako bi se drugovima Nobilu i Perkoviću na taj način dalo Vremena da sastave podnesak Ustavnom sudu RH, što bi, ako je tako, značilo da je VHS potvrdio isporuku UDB-aša sudu Njemačke!?
Ovo baš i nije u skladu s mojim 'očekivanjima', jer sam (još uvijek sam!) uvjeren da crvena kamarila NIKOME ne će dati čovjeka čija bi kazivanja, pod uvjetom da ne laže (kao što je činio u Vremenu neposredno prije ovog 'sudovanja'!) mogla do temelja urušiti bastion zla u RH - opake, nenarodne i  opasne ostatke komunizma!
... Nije komunizam, samo opasan, ... već je i nerezonski samonapuhan i, dok o sebi 'kazuje' kroz um pjetlića ili kokica, blesav!
Blesavost ne isključuje ničiju odgovornost i zapravo ju povećava ukoliko se 'izjavi' s pozicije 'vlasti'!
U Svijetu politike i politikanata česte su pojave 'ishitrenih' i neargumentiranih 'nastupa' ljudi koji si umišljaju jer su, TRENUTNA, 'vlast', što je njihovo kazivanje o SEBi i njihovoj blesavosti!
U ovakva 'ponašanja' sigurno se može ubrojiti i komentiranje napisa objavljenog u tjedniku The Econimist kog danas izreče, i to bez imalo srama i 'skromnosti', drugarica Opanka, prema kojoj ispravni zaključci STRUČNJAKA koji su 'popljuvali' RH ekonomiju, zvuče - 'uvredljivo'!
'Fina' neka 'cura'! Tko bi rekao da je tako nježno-povredljiva i da je Istina može izbaciti 'iz takta'!
Posebno me 'muči' njeno, kao i svih iz kokošinjca, stalno trabunjanje o 'prošlim vladama'!
Jasno je čemu je tako: drugovi nemaju ni želje, ni volje, ni znanja ... ni bilo čega čime bi mogli 'opravdati' svoje 'izgaranje' ('trošenje energije', kako reče: na saniranje velikog deficita ...? Kako? Povećanjem inozemnog duga i padom BDP-a?) ili pak prikazati istinitim 'učinak' njihove vlade 'koja radi 'dvostrukim kapacitetima' u odnosu na sve prethodne'! (navod dr. 'O'!)
S ovakvim 'napuhancima' naša je Domovina, po svim 'parametrima' koji su važni za opstojanje i razvoj Države, jako ugrožena!
... Ne predaj se Narode (i Hrvatski!)! ...
Predaja je sramotno 'djelo' uma, duše i tijela!
Jednom sam, gotovo 'proročki', ispjevao jednu lijepu skladbu, na temu 'predaje' no, tek sam u moje 'novo' Vrijeme shvatio kako sam i tu pjesmu (is)pjevao - SEBI!
Na moju žalost, ta je skladba, u svom originalnom 'zapisu', kao datoteka za program Reason, kao i tekst kog NEMAM, meni nedostupna, moguće i uništena ... s mojim računalom kog mi kao i sve moje oteše zlikovci! ...
Ali ... kada je taj ološ, vjerojatno, očekivao moju 'predaju', 'klečanje' i moje 'pomirenje' s njihovim pokušajem uništavanja mog uma i tijela, kada me je 'gurnuo' sve do misli o suicidu (ni za koga i NIKAD!) ja sam imao PJESMU, duboko pohranjenu u mojoj DUŠI!
Sjećanja na mnoge otete stihove 'mučili' su me danima i godinama, ali su mi isto tako 'davali' potrebnu svježinu i ufanje u 'nešto' ...!
I bi tako! To, 'nešto', održalo je moje tijelo, s dosta muke učvrstilo moj um i onda moje ukupno biće, zajedno s mojim transcendentnim i duhovnim bićem, 'integriralo' u neosvojivu cjelinu!
Za mene više ne postoji 'zemaljski strah', čovjek mi je jasna 'enigma', zlo (zao čovjek) vječno prisutni  napasnik, ... a Bog ... svaki malen, potrebit, skroman, pošten, istinit, ... kraće - Božji čovjek!
Ovi lijepi 'atributi' nisu i ne mogu nikada biti i postati dio bilo kog 'bića' (um, tijelo, duša) nalogodavaca ubijanja ludi i ubojica iz UDB-aškog miljea, 'mudraca' poput kokošinjara ili pak lopovčina koje su me pokrale, progonile i umalo ubile! ... Stoga, zaključno prema navedenom mogu reći:
ne predaj se Narode
! NIKAD! ...
Svaka je sila za 'ovo Vrijeme', što mi se čini da je dobro odabrana sintagma za - konačnost!
Mislim da upravo ljudi, oprostite POKVARENJACI, koji su pri svom umu (nečistom!) i kojima je Istina o njihovoj zloj ćudi JASNA stvarnost ili lažima i 'ispovijedi' potisnuta ZBILJA, upravo radi toga, ... radi 'svjesnosti' o tome što su, trpe neizrecivu bol i žive veliki strah ... od SEBE!?
Saznati ćemo jednom je li tomu tako! ... Gore! Kod Njega! ...
'Tamo' ništa ne 'zastarijeva'! Varam li se? ... NE! ...
... I još samo jedna 'najava': sutra ću, ne bude li nekakve vremenske 'kataklizme', poći do o' Raba! Kroz više telefonskih razgovora i jednom mail porukom dogovorio sam posjet mom sirotom Barbi i moguće, to ovisi o noćašnjem dežurstvu gđe V., susret s njom kako bi, uz kavu, 'raspravio' Ševino, u ovom času izvjesno neizvjesno 'sutra'!
Mali su izgledi da će se izvući no, ... i za njega vrijedi: ne predaj se Ševa!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 18. siječnja 2014. - Jučer, danas, sutra ...!

Danas je baš sve kao i ... prije 5 godina, osim što se umjesto mene i moje osobnosti (uma) u 'ulozi' mučenika nalazi čovjek, nevin i po svemu, a posebno po razini znanja, um i razuma ... osim po SILI, nadmoćan ovom ogavnom politikantskom sustavu i njegovim 'pobočnicima':
'pravosuđu' i 'struci'!
Naravno, radi se o gospodinu Frančiškoviću, kom je, kako to lijepo napisaše na portalu dnevno.hr, prema sumanutoj i neargumentiranoj izjavi dr. Biško određeno TRPITI nasilje pseudo liječnika, ogavne struke, koja kada se 'dohvati' normalna čovjeka, sve što je čovjek 'pretvara' u bezlično meso, tup pogled, ... potencijalnog ubojicu ili samoubojicu!
Uostalom, više od svega reći će vam napisano (jeste li to pogledali?) na portalu!
RH je u raljama VELIKOG zla! ...
Mučnina mi je štioče! Nemoćan sam pomoći tom čovjeku, radi čega ljudima koji se na tako jedan i okrutan način obračunavaju s njegovim umom (i tijelom!) poželim što skoriji susret s prokletstvom!
Kakva je to žena (dr. Biško) koja nakon samo dva sata razgovora može (?) reći da je nečiji um 'takav' ili 'onakav'! Radi li se o nadnaravnim moćima 'svetice', 'vidjelice' ili pak o opakom i teško bolesnom umu?
Nakon čitanja napisa o g. Frančiškoviću um mi je 'propao'!
Beznađe i nemoć, što osjećam u odnosu prema divljačkom postupanju s umom čovjeka 'dokusurilo' je moj, već od jutra, 'težak' dan!
Ustao sam već oko 6 sati kako bi se uredio i pošao na o'Rab ...
Padala je kiša ..., puhalo je jugo!
Oko 7,30 sati sjeo sam u mog 'ferrarija' i tada ... shvatio kako ručna kočnica ne 'radi'! Bila je 'blokirana'!
Umalo sam odustao od nakane da pođem posjetiti mog nesretnog Barbu ... i onda sam, pomalo očajnički, uključio um i našao veoma jednostavno rješenje za problem koji me je trebao 'odgovoriti' od humanog djela!
Konačno sam, oko 8 sati, krenuo prema StiniciJutro ... pored luke Stinica i o'Rabu ...
Sve do iza Senja 'pratila' me je kiša i onda je moj 'bolid', negdje kod Sv. Juraja - zaštekao!
Još jedan problem ...! Čemu?
Zar da bi me odvratio od posjete Ševi? ... Zašto?
Bog tako 'ne radi'!
Nisam želio odustati! ...
'Razvalio' sam (brojem okretaja!) moj 'autić' i unatoč mokrom kolniku ubrzao vožnju koja je na taj način postala opasna!
Auto se je 'smirio' tek u luci Stinica! ... Problem je BIO u automatu za gas (nešto kao nekadašnji, mehanički, 'minimum'!) ... Parkirao sam moj 'crveni bolid', nazvao J. i krenuo dalje ... do RabaDetalj 'starog' Raba! i do ludnice u Kamporu koja je prepuna 'priča' s početka ovog zapisa no, moj barba nije u tom 'điru'! ...
Ševa se nalazi na odjelu za odvikavanje od 'ovisnosti' Kamporske (rapske) ludnice, više radi jako lošeg općeg zdravstvenog 'stanja' nego jer mu je potrebno nekakvo 'odvikavanje' od alkohola!
Susretljivošću osoblja ludnice, moj je susret s Barbom i osobljem bio na 'visokojo razini', što znači kako je bio 'konstruktivan' i za sve - koristan!
Zahvaljujem tim ljudima no, njihova me susretljivost i dobrohotnost ne može 'odvojiti' od mog mišljenja o psihijatriji!
Sve dobro iz mog susreta s tim ljudima i Barbom učas je poništio maloprije pročitan članak o g. Frančiškoviću!
Barba je nešto bolje, komunikativniji je, jede 'sa žlicom', relativno je urednih misli. ... koliko-toliko je DOBRO, ali me je svejedno moj današnji, izravni, susret s pacijentima uništenog uma - 'dokrajčio'!
Još sam jednom, u 'običnoj šetnji' lijepo uređenim parkom ludnice i u licima jadnika u njoj ... proživio moje najgore dane života! ...
Prokletstvo 'svetosti',  bilo da 'izvire' iz uma 'struke' ili pak ljudi koji su me MUČILI, pokrali i progonili tjeralo me je da što prije odem s, meni inače dragog, otoka!
Ručao sam u društvu predivnih ljudi, bio u šetnji RabomPusta rapsaka šetnica, na kavi s prijatelji(ca)ma, ... slikavao puste 'pejsaže', ...Vidi li itko 'ovo' u podu Gornje ulice? no, ni to mi nije pomoglo!
Čak mi je i jugo, kog inače VOLIM, bilo smetnja mislima koje su silovito 'navirale' iz 'slika' jadnog okruženja ludnice u kojoj sam se našao kao 'običan' posjetitelj!
Kakvi smo? Što je čovjek? ... Što je uopće um? ...
Čini mi se da dosada nikada u životu nisam osjećao tako veliku ispraznost uma i duše ... kao danas!
Nije mi pomogla niti činjenica da sam bio posjetiti potrebitog, napuštenog, pokradenog i odbačenog, k tome oronulog čovjeka-barbu!
Jurio sam kući, ... stigavši požurio upaliti peć, žurio što prije sjesti za računalo kako bi ovo (na)pisao ... no, još sam uvijek 'u komi'!
Ne znam hoće li mi pomoći glazba ili možda štogod 'surfanja' no, nakon ovog pisanja pokušati ću u nečem, meni dragom, pronaći 'zaborav' svemu što me je danas, na izuzetno 'okrutan' način, podsjetilo na - veliko zlo!
Komentar jednog posjetitelja portala, napisan uz napis o g. Frančiškoviću kazuje baš SVE o ... 'novoj inkviziciji' ... čije sam prljave šake izbjegao Božjim čudom! Ovo je to:
Robert Tonja · Tehnička škola Pula
Vjerujte mi na riječ, ja dobro znam što je ovaj režim u stanju napravit čovjeku i to samo jer ga netko mrzi iz čak njemu nepoznatih razloga. Kada čovjeka smjeste u BOLS samo mu njegova mudrost i par poštenih doktora mogu pomoći. Bols je ustanova za duhovno i fizičko uništavanje onih koji misle drugačije. Ma bili oni ZDRAVE il bolesne pameti. Ako si zdrav kao Marko to je tortura koja je čovjeku toliko ponižavajuća da bi je rado zamijenio za tamnicu bez prozora. Istina je da se period proveden na psihijatrijskom odjelu u BOLSU ne računa u kaznu, a kad izađeš od tamo počinje tretman u nekoj drugoj psih. ustanovi gdje ti svakih 3 ili 6 mjeseci komisija određuje puštanje ili produljenje. Naravno normalan čovjek ili poludi ili postane potpuna olupina ili se s nekim posvađa a to znači ponovno produljenje. Tako da tih 6 mj. nisu baš za uzeti zdravo za gotovo. Poručite to Marku ako možete. Marko drži se čvrsto kao svi Hrvatski vojnici. Ostani ponosan i misli o djeci. Mi smo s tobom.
Svaki će NORMALAN, što pretpostavlja da je takav čovjek - MORALAN i ETIČAN, kraće BOŽJI čovjek, napisano shvatiti kao izričaj OSUDE zla i 'upiranje prstom' u samo središte zemaljskog zla ...
ZLO je na djelu ...!
Torta na 'cice'!Pogledajte kako danas izgleda čovjek kog je S LEĐA, radi pišljive ćirilice, brutalno napao, pretukao i uništio, 'potlačeni' srbin, 'vukovarski' milicajac ... o čemu šute svi veći (nehrvatski) mediji u RH!
Treba li ovo ikakav komentar! ...
ZLO je na djelu!
Čuvajte se ZLA i ... ne budite nikada, nizašto i ni radi čega kao - 'ONI':
... politikantski (na)silnici, 'struka', otimači, progonitelji i lažovi!
Pročitao sam u jednom komentaru uz članak o g. Frančiškoviću kako „u ova doba Isus ne ide više 'na križ', nego u psihijatrijsku bolnicu - Vrapče ili Popovaču. Ovi su okrutniji od one inkvizicije, jer Isusu nisu dirali u glavu, tj. u mozak ... Ovi ubijaju mozak i život s 'kemikalijama'.!“
Točno! ... Upozoravajuće! ... Opako! ... Bezbožno i 'zrelo' za konačnost!
Jučer sam bio optimist, željan susreta s Barbom, šetnje Rabom i kave s prijatelji(ca)ma ... Danas sam tužan čovjek! ...
Sutra je, srećom, NOVI DAN!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 19. siječnja 2014. - UDB-aške igrice na portalu VL-a!

Stigao je: NOVI DAN i još je tijekom noći 'rastjerao' moje 'nemoći', jučerašnju tugu!
Učinio sam i činim sve što mogu za mog Barbu, ... pišem o nepravdama diljem RH, ogavnim komunjarama i zlu koje liže oltarre ... i tako gotovo ugrožavam sebe ...!
Što bi još trebao činiti?
Moliti ... Boga?! ...
Nije li nam Bog jasno poručio da će nas 'mjeriti' prema DJELIMA?
Je, radi čega bi bilo dobro da upravo svi oni koje svakodnevno prozivam i 'pljujem', mislim s veoma dobrim razlogom, 'promijene ploču' i tako krenu činiti dobra djela!
Nego, Narode, pušite li?
Znano je i dokazano kako je pušenje jako štetno no, uz sam 'bok' opasnosti koju žive pušači cigareta, može se staviti i pušenje ... sadržaja podlih medijskih podvala, izmišljenih 'dokaza', 'transkripta', 'kuverti', ...!
Kada portal VL-a objavi 'ekskluzivni stenogram' (tko li ga od UDB-ša tako brzo napisa?) u kom su 'glavni likovi' pokojni predsjednik RH, dr. Franjo Tuđman i živi, u kontekstu UDB-aških ubojstava sve češće spominjani drug Špiljak ml., i to samo dan-dva prije objave odluke Vrhovnog suda RH o sudbini UDB-aša Perkovića, jasno je kako se radi o 'ekskluzivnom podmetanju' budalaštine sročene u 'uredu' UDB-e (SDP-a)!
Ufam se da ovakve 'cigare' moj Narod ne puši i da je konačno shvatio kako je sve što sliči ovakvim pizdarijama - slično 'crtiću' iz '90-tih o generalu Špegelju, uradak NEPRIJATELJA RH !?
'Ekskluzivnost' kojom po 'plotu udara' VL zapravo je oblik 'reklame' koja bi budale trebala navući da ne budu SVOJI! ...
Ne će u tome uspjeti! Ta već je odavno samo pitanje Vremena i 'upornosti' kokošinjara, kada će, inače u 'ekskluzivnom stenogramu' navedena, neistinita, 'misao' dr. Franje:
'Dakle, među nama rečeno, osim Račana, koji je najiskusniji i najtrezveniji, zapravo na političkoj oporbenoj sceni nema nikoga ...
Kada bi slučajno došli (na vlast, nap. a.), ipak Račan i ti njegovi reformirani komunisti, izazvali bi građanski rat ... Kaos ...'
- postati stvarnost!
Uostalom, ... sve loše u RH treba sagledati upravo kroz poruku ove izmišljotine o 'građanskom ratu', jer su svi, bez iznimke, 'potezi' kokošinjara jasno nenarodni ... i 'usmjereni' ka izazivanju nevolja!
Narod je 'strpljiv' no, kako je strpljivost uvjetovana nizom 'svačeg', ... kod Rodoljuba prevladavajućom LJUBAVI prema Domovini, jasno je da ima 'gornji prag' iza kog se 'krije' nejasno i veoma OPASNO - 'sutra'!
Ovu moju malu 'viziju' ... ne trebate shvatiti preozbiljno no, bilo bi jako dobro da je svatko u RH im na umu!
Ovo posebno vrijedi za umove politikanta, koji u 'slavlju' i opsjednutosti 'vladanjem' i 'moći' ne žive od Istine i veoma JASNIH poruka Vremena!
Evo vam primjera tomu:
Radi se o nekom intervjuu druga Orsata, koji unatoč činjenici da je postupak izručenja druga UDB-aša njemačkom sudu 'obznanjuje' svoju 'umotvorinu': 'Ako se promijeni Ustav i ukine zastara, kreće postupak za izručenje Perkovića'!
Zamislite, ovo je izjavio čovjek koji je pravnik, ... radi čega se je za upitati kuži li on uopće što je PRAVO i, eventualno, što su činjenice i Istina?
Taj je čovjek na čelu ministarstva (ne mogu reći Hrvatskog, jer ga vode nehrvati) pravosuđa, i kao takav bi trebao biti upućen u 'slučaj Perković' no, očito je da je u pitanju 'nešto', radi čega drug nije i ne može biti - PRAVNO LOGIČAN!
Ukoliko se ne radi o izrazito neukom čovjeku koji ne može 'zbrojiti' dva prosta broja, onda se ovakvo izjavljivanje novog uvjeta kokošinjara, u svezi s pokušajem ZAŠTITE druga Perkovića, MORA shvatiti kao udar na sud, ... čak kao prijetnju, što bi nam, kao 'rezultat' toga, moglo već sutra biti obznanjeno kroz odluku VSH prema kojoj bi isporuka druga Perkovića Nijemcima bila ONEMOGUĆENA!
'Zanimljivo' je ovo moje 'lamentiranje' o 'međuovisnosti', od strane VL portala podvaljenih članaka (stenogram, intervju, ...)  i 'sudbine' UDB-aša!
Nije li? ... Ma što da bude, molim sve RAZUMNE Državljane RH da ne nasjedaju podvalama kojima je jedan od, mogućih (?), ciljeva i izazivanje KAOSA u RH!
Štioče, mogu li vas zamoliti da ostanete 'hladne glave'?
Svijet ne postoji od jučer i ne traje do sutra, a to vrijedi i za našu Hrvatsku (... od stoljeća sedmog ...), što znači kako ćemo i opet, vjerojatno uskoro, na 'krilima' Istine, Vremena i Božjom pomoći stići do NAŠE - svima nam drage, prosperitetne, poštovane i dobre, RH!
Vrijeme je neumoljiva činjenica, čemu ništa i nitko ne može pobjeći!
Ni drug Orsat, ni UDB-aš, ni Špiljak ml., ni 'autori' ciljano objavljenog 'stenograma' i intervjua s čovjekom koji postupak koji je u tijeku 'uvjetuje' - budalaštinom, tomu ne će izbjeći:
smrt nam je svima jasno 'sutra', što je, promotrimo li ovu Istinu kao jedinu stvarnu 'jednakost' na Zemlji, jako dobro da je tako:
pseudo nedodirljivost bezrazložno napuhanih 'velikosti' jednom će biti, čak možda na jako grub način - 'podzemljena'!
I ... da nema Boga!?
Tko takvo što može reći nakon što je pročitao 'moju postavku' ove jednostavne 'životne matematike'?
Trula zemaljska 'povlaštenost' protokom Vremena prerasta u sve veću osudu koju će joj izreći - Vječnost i tada mnoge od 'povlaštenih' poslati u - konačnost!
Nažalost, život lišen problema, ma bilo koje vrste, ... gotovanski, prepun egoizma, 'nadnaravnosti' i 'svetosti' o tome ne razmišlja i to ne doživljava kao skoru budućnost (što je uopće osamdesetak godina života?) ... i zato Zemljom bauljaju i postoje UDB-aši ubojice, politikanti uništavači Naroda i Država, nenarodna 'svita', otimači tuđeg, progonitelji i 'kradljivci' tuđih umova ('struka')! ...
Čuvajte se!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 20. siječnja 2014. - VSH i danas - šuti! Šute i Nijemci, ali i VL!

Kasno je (23 sata) za poduži zapis i zato se malčice 'ispričavam'!
Pogledam li 'unatrag' ... ovog dana mogu reći kako u RH danas nije bilo ničeg vrijednog spomena!
Drug Nobilo, UDB-aški odvjetnik, oprostite: odvjetnik UDB-aša, nastavlja s bajkovitim optuživanjima svih i svakog tko ne želi prihvatiti njegovu nakaradnu 'istinu', koja bi, zamislite, trebala biti - PRAVO!
Pročitah tako kako je 'napao' Viviane Reding, povjerenicu Europske komisije za pravosuđe, jer se je 'drznula' komentirati odluke RH suda, što taj lik inače čini redovito i UNAPRIJED smišljeno!
'Čudna' je ova UDB-aška igrica!
Imam osjećaj kako u i Banski dvori i Pantovčak do grla 'umočeni' u UDB-aški 'koloplet' i da zapravo 'plešu' u ritmu ubilačke 'organizacije'!
Toliko puno nastojanja da se zaštite ljudi koji su već samim svojim pristajanjem da budu 'šefovi' zloglasne i ubojite UDB-e - ogrezli u zločin (ako ništa drugo onda je jasno da su znali za njih!) - ukazuje na 'neku' njihovu 'vezu' s dobrim brojem današnjih politikanta!
Eto, najavljivano objavljivanje sadržaja odluke VSH-a o izručenju druga Perkovića ni danas ne ugleda 'svijetlo dana'!
Tu 'veliku' pravosudnu 'enigmu' još uvijek čuva MRAK prošlog Vremena i zato mi se čini sasvim izvjesnim pomišljati da su 'proročki' napisi nekih portala o, navodno, tome da je VSH Nijemcima odlučio isporučiti druga Perkovića - pogrješni!
No, ... i to će stići na red! Ovo 'kupovanje' vremena potrebno je partiji, koja kao slijednik opakih komunista i SKH zasigurno ne će moći imati mira!
'Švabe' nisu 'mala djeca', nisu čak niti malo naivni, što se može iščitati iz njihove TIŠINE, koja mi se čini zlokobnim 'glasnikom' - Istine i Pravde!
Vrijeme je da RH jednom zauvijek raščisti s tom ogavnom komounjarsko-udbaškom prošlošću, makar i bez velikih sudovanja i zatvaranja ljudi koji su izdavali i ubijali 'svoj' Narod!
Kada čovjek pročita Nobilovu floskulu o 'kršenju ljudskih prava' njegova UDB-škog štićenika, onda i nije nego mu 'odgovoriti' s pitanjem:
... a što je druže s kršenjem SVIH prava, pa tako i prava na ŽIVOT nevinih žrtava poludjelog komunizma?
Guknite ... 'pravedniče'!
Recite nam, može i po 'pravnički', što je s pravom ljudi da ne budu, iz bilo kog 'razloga', UBIJENI i izmasakrirani?
Ili i vi, slično drugu Gažiju koji se je, mislim jučer, pojavio 'niotkud', mislite kako je spominjanje žrtava komunističkih zločinaca nepotrebno 'talasanje' prošlosti?
... Bijedan je ovaj sustav pravde u RH! Ne daje mira žrtvama dok s druge strane tako revnosno brine o zločincima!
Već sam puno puta napisao kako su najveće kukavice i za svoj truli život uplašeni ljudi nečiste duše, a takvi su sigurno svi iz UDB-a, DB, SJS, ... službi zločinačke ex-Yu!
Maloprije (23:15) sam bio provjeriti je li neki portal objavio bilo što o najavljivanom 'obznanjenju' odluke VSH-a, ali ne nađoh gotovo ništa ... Tek nešto malo, ali previše 'pretpostavljeno', da bi bilo stvarno, o čemu piše portal dnevno.hr! Ovo:
'Je li stvarno došao kraj višemjesečnom pravnom cirkusu oko izručenja Josipa Perkovića Njemačkoj?
Naime, nakon današnje i službene odluke Vrhovnog suda kojom će se potvrditi odluka Županijskog suda u Zagrebu, rješenje o predaji Perkovića Njemačkoj postaje pravomoćno i kao takvo treba biti predano onima koji će provesti završni dio operacije izručenja - Ministarstvu unutarnjih poslova.'!
Pitam se odakle ovakva informacija novinarima tog portala!
Kažu/pišu: '... kojom će se potvrditi odluka Županijskog suda u Zagrebu.'!
Još uvijek sumnjam u to i mislim da suci VSH-a u rukama imaju, napisane, dvije, naravno različite, odluke i da će o tome što će 'obznaniti' odlučiti njihovo POŠTENJE i HRABROST!
Siguran sam da suci VSH-a već danima trpe svakojake pritiske!
Nije im lako: s jedne strane radi se o njima i Istini (za ubojstvo ne postoji opravdanje!), dok ih s druge strane 'davi' REŽIM ...! (Prijete li im?) ...
... Štioče, ... gnjavim li vas?
Priznati ću vam kako sam za danas imao puno bolju 'temu'  - o glazbi, ali za to mi treba puno više Vremena pa sam tu 'priču' morao 'preskočiti'!
Moj prvi OBNOVLJENI glazbeni rad je pri kraju!
Već sam najavio kako ću, poživim li, za kraj ove godine učiniti 'kompilacijski' CD, s (oko) tridesetak pjesama koje su dugo bile u posjedu ogavnih lopovčina, a koje su, kada sam ih zatekao ostavljene ispred vrata 'moje' kućice, još istog dana završile u smeću!
Srećom, nečeg se, od uistinu velikog 'opusa' (oko 500 skladbi), sjećam što će mi, uz 'malu pomoć mojih prijatelja' kojima sam svojedobno poklanjao moje uratke, biti dovoljno da vas - 'iznenadim' ... sa starim skladbama u NOVOM ruhu!
Moj prvi obnovljeni uradak biti će skladba koju sam učinio u danima UMIRANJA moje draga Mame (1. mj. 1996.)! ... Napisao sam tada:
'.... to tišina odnijela je meni nju'! ili nešto ovako, rječitije i ljepše:
'S pogledom sada i uvijek okrenut ka moru,
zamišljati ljepše od nje teško je ... ja to ne mogu'!
Toliko! Odoh pokušati otpjevati skladbu što je u ovom času i stanju mog glasa (neraspjevan, grub i promukao) moj veliki - problem! ...
Uživam, ... što od srca i vama želim (osim 'propalitetima'!) ... da uživate!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 21. siječnja 2014. - Na kraju!

Ups! Pogriješih!
Novinari portala dnevno.hr, koji su već na dan donošenja odluke o izručenju druga UDB-aša njemačkom sudu - jedini - izvijestili o sadržaju odluke VSH-a, bili su u pravu!
Danas je to potvrđeno na stranicama VSH-a!
Perković je na ... 'putu' pa se logičnim čini priupitati DORH:
čemu je u 'istoj stvari', ali protiv UDB-aša Mustača - odustao - od obveze ZASTUPANJA interesa i PRAVA Njemačke?
Ovakva odluka VSH-a, kako se može od struke čuti, ispravna je što znači kako su sutkinje suda u Velikoj Gorici u najmanju ruku: nestručne, iako je vjerojatnije da su karakterno slabe i 'nesamostalne'!
Dva različita stava o ISTOJ pravnoj stvari ukazuju na žurnu potrebu potpunog odvajanje sudstva od utjecaja politkanta, ... i posebno od kokošinjara, koji kao slijednici opakih 'crvenih' koji su bili (i još su!) nalogodavci IDB-ašima, predstavljaju veliku opasnost demokraciji RH!
Pitanja je mnogo, što bi mogao razriješiti isti, VRHOVNI, sud RH ukoliko prihvati žalbene navode supruge ubijenog Đurekovića, koja ni po kojem zakonu ne može biti 'izgurana' iz postupka koji raspravlja o NJENOJ žrtvi!
Upitno je i samo ponašanje DORH-a koji je ne izjavljivanjem žalbe U IME Njemačke izigrao zakonsku obvezu marnog i poštenog zastupanja podnosioca zahtjeva, što znači kako bi Nijemci mogli uložiti tužbu Ustavnom sudu RH, iz razloga jer su - PREVARENI, od DORH-a izigrani i samim time dovedeni u nepovoljan položaj!
Moram priznati da je UDB-aški scenarij sa sudskim postupkom oko izručenja drugog UDB-aša, druga Mustača, lukavo smišljen, namjerno vremenski 'tempiran' na rok iza 'perkovićevog' i da nije rabljen za 'manju ribu', druga Perkovića, jer bi u tom slučaju bila onemogućena 'igra' za zaštitu 'velike ribe', druga Mustača!
Ovo 'polovično' i po svemu 'viđenom' nepravedno i neujednačeno sudovanje pokazuje kako RH nije demokratska i pravno uređena Držav(ic)a, što je već predugo jako ružna 'hrvatska' Istina!
Nakon današnje objave odluke VSH-a komunjarski 'lobi' kreće se putem (ka kraju!) na kog ga je, još '90-tih godina prošlog stoljeća morao poslati većinski Narod u RH - Hrvati!
... A ... Nobilo, ... oduvijek 'režimski pravnik' i danas je pokazao svoj 'obmanjivački pravnički karakter' ...!
Čini se da odluku suda, obrazloženje, uopće nije pročitao, jer da je onda ne bi ni pokušao reći kako odluka o izručenju Perkovića nije ništa novo i da se suci Vrhovnog suda nisu ni osvrnuli na njegove argumente iz žalbe, iako su se trebali na njih očitovati!
No, njemu je takvo kakenje čak moguće 'opravdati', ako ni radi čega, a onda radi činjenice da je BRANITELJ UDB-aša i da se s ničim, što je protivno njegovoj 'viziji' prava i Pravde, ne mora složiti!
Ali ... što bi čovjek tek mogao reći o 'stručnosti' 'stručnjakinje' za ustavno pravo, Sanji Barić (iz Rijeke!) koja, valjda 'naručeno', zaziva i sugerira veleumnost o tome da  će Ustavni sud RH 'odobriti privremenu mjeru i da će u razumnom roku, koji nije nigdje zakonski propisan, donijeti konačnu odluku' ...?
Ništa!!
Odavno je poznato da su pravo, ekonomija, politologija, sociologija i slične 'društvene znanost' jako 'rastezljivi pojmovi' i samim time - 'nepredvidivi' i veoma često - pogrješni i stoga opasni!
... Inače, danas sam, izuzmem li ove pizdarije oko UDB-aša, 'napunio' moju dušu! ... I um!
Dok sam se danas vraćao kući iz 'mojih' Breza nazvao me je teško bolestan čovjek kako bi mu pojasnio neku 'računalnu radnju', što sam riješio tako što sam skrenuo s mog 'pravca' i otišao do njega kući!
I opet sam, 'iz prve ruke', vidio i OSJETIO što je život!
Ufam se da sam uspio prikriti moju tugu koju mi je nametnula nemoć svjesnosti o tome da tom čovjeku ne mogu pružiti bilo što više osim malo informatičke 'podrške', tople riječi i ruke ne njegovu ramenu!
Znam da je A. to osjetio i vjerojatno mi zato i rekao: 'dobar si čovjek'!
... Nisam A.! Čovjek sam, ... poput tebe no, bitno je da nisam ZAO! ...
Njegova priča o boli, kemoterapiji, mučninama i neizvjesnosti ... 'prodrmala' me je, radi čega sam mu na odlasku, tapšajući ga po ramenu, moleći ga rekao: 'ne predaj se!'
Jesam li mu time pomogao ... ili sam mu još više otežao njegov bitno narušen umno-duhovni život? ... Vjerujte mi, o tome ništa ne znam!
... Moj sam život, to znam, ... 'primirio' - i tako i opet, kroz još jedan susret s teškim usudom čivjeka, stigao do pogleda uperenog u Nebo i do želje da budem - BOLJI!
Nego, nisam li jučer napisao nešto o mom 'novom' glazbenom 'projektu'?
Jesam, i već sam danas, u jednom 'malom' SMS-u, naišao na izričaj poticaja mom radu!
Jedna mi je žena, kojoj sam u subotu, na Rabu, poklonio moj zadnji CD, poslala kratak SMS kog je zaključila s: 'Lijepo! :)'!
Ne volim pisati SMS poruke pa sam gđu V. nazvao kako bi joj zahvalio na 'smajliću' no, ona me je i tada iznenadila kazujući mi kako je ugodno iznenađena činjenicom da se bavim s glazbom:
'nisam znala da se i time bavite'!
Da, ... bavim se mojim 'otrovom', glazbom, koja mi ispunjava dušu, a život čini cjelovitijim i ljepšim!
'A conto' ove male 'prče' o glazbi i napisanog jučer, red je da vam ponudim 'isječak' iz još uvijek nedovršene, NOVE, inačice jedne moje stare skladbe koju sam učinio u danima umiranja moje pok. Mame! ...
Prije nego krenete poslušati 'komadić' od skladbe 'Na kraju', zamolio bi vas da kod slušanja ne rabite 'visoki kriterij ocjenjivanja' učinjenog, jer ćete u skladbi čuti 'galamu', namjerno ostavljenih 'partitura' različitih i nekad 'nespojivih' instrumenata (što će u završnoj obradi biti bitno drugačije!) i moj, to napisah jučer: neraspjevan, grub i promukao glas!
Ovdje vam je izvadak iz teksta pjesme Na kraju:
Noć mirna je i tiha / ne padaju niti zvijezde!
Ja imam i san za ovu noć / sjećanja me slijede!
Mirno je i tiho / čujem Njegov sveti glas!
Mirno je i onda opet / pred slikom njenom, u miru tom zastane mi dah!
To tišina, ... polako, daleko odnosi mi nju! ..,
a ovdje je skladba:
Molim vas nadogradite Flash!
Uživajte! (Mama, skupa smo!)
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 22. siječnja 2014. - KUKAVICA!

Prije samo nekoliko dana u ovim sam zapisima napisao kako se za svoj život najviše boje - kukavice, čemu bi pridodao i činjenicu da njihov strah 'raste' i više nego proporcionalno njihovu iskazanom i POČINJENOM zlu!
E, ... sada ste već možda skužili kako je ovaj današnji mali 'uvod' u kukavičluk 'velikih', 'važnih' i 'pravednih' ljudi moje sprdanje s danas pročitanim o 'strahu' druga UDB-aša koji, navodno, prema kazivanju njegova odvjetnika Nobila, ima - strah od letenja!
Prihvaćanjem ove najnovije UDB-aške idiotarije kao istinite za zaključiti ja kako se drug NIKADA nije provozao avionom!? Je li tako?
'Igrice' oko druga postaju sve smješnije i baš na taj način razotkrivaju ništavnost ćudi ljudi koji su svoja nedjela činili iz - ZASJEDE i uz pomoć kriminalca-ubojica (za novac!)!
Ovaj pokušaj odgode 'transporta' osumnjičenog UDB-aša do njemačkog zatvora 'razgolitio' bi ČINJENICOM da kod 'pravosudnog transporta' moje 'sitnosti', koji je sličio prijevozu krava i konja, nisam imao ni priliku, ali ni želju bilo što tome slično izjaviti, ali i to da me tada (23.12.2008.) nitko, baš nitko od 'pravednih' nije pitao za stanje mog uma (i tijela) i kako sam se osjećao dok sam vezan i nemoćan pokušavao održavati ravnotežu u bunkeru jureće 'marice'!
Ni tada nisam kukao, ... pričao o mojim 'pravima', a bogme nisam nikog ništa niti molio, ... i to ne bi nikada niti učinio, jer NEVIN čovjek ni pred kime i nizašto ne pada na koljena!
Već sama ova 'usporedba' strahova i ponašanja 'vip' osobe i moje 'sitnice' pokazuje kako se drug UDB-aš nema namjere susresti s ISTINOM, ... od koje bezglavo i uporno bježi, vjerojatno ne znajući kako od sebe ne može pobjeći ... te kako je osobnost nešto kao naša 'sjena' koja je na svijetlu vidljivo MI i koja nestaje samo u MRAKU skrovitih rupa blesavog uma!
Teško 'stečeno' i skupo plaćeno 'iskustvo' rado bi prenio drugu kom savjetujem da svoju priču o nevinosti hrabro iznese njemačkim sucima i na taj se način 'vrati' iz mraka svoje - osobnosti!
Kazujem tako jer sam duboko uvjeren da sam se iz ralja politikantsko-pravničko-ludničke trapule izvukao upravo s ISTINOM, koja mi je u svakom času 'susreta' s nekom od, uistinu teško bolesnih, osoba (bolest življenja nečovječnosti) ludare u svetošimunskoj, davala snage i volje na svaku provokaciju i namještaljku odgovorim s: 'dobro sam', a u zadnjem 'susretu' s poludjelom psihijatrijom, što me je moglo doći glave, izreći jasno iskazan stav o psihijatriji kao - UBOJICI i novovjekoj inkviziciji!
Pretjerujem? Neka!
Pročitajte kako to izgleda kada otac gubi život sina ... i to upravo radi zločina 'struke'!
Pročitajte i nešto o 'zajedništvu' katolika koji se, kao ni većina 'vjernika' ne mogu 'osloboditi' MOĆI imovine ... i 'preraspodjeli' crkvenih imanja, kod čega je nužno uočiti kako jedna župa, ovaj put hrvatska, prema odluci Vatikana MORA obeštetiti već OBEŠTEĆENE klerikalce iz Italije!
U pismu istarskih intelektualaca papi Franji nije navedena jedna notorna ISTINA koja kazuje kako je davnom isplatom obeštećenja talijanskom kleru (prema Ozimskom sporazumu!), imovina postala vlasništvo RH, što državnu upravu i crkvu nije spriječilo da nakon toga izvrše, nezakonit i nepotreban, 'povrat' Dajle istarskim klerikalcima!
Ufam se da ste skužili kako je na taj način izvršen 'ponovljeni' povrat Dajle za što, od strane RH nije postojala nikakva obveza i nije bio 'ostvaren' niti jedan - 'uvjet' za to!
Sve oko Dajle već je odavno bilo riješeno OZIMSKIM sporazumom ...!
No, ... apstrahiram li ovu jasnu Istinu, ostaje mi za upitati se:
čemu je Vatikanu VAŽNO 'obeštećenje' talijanskih benediktinaca, kada je imovina 'u rukama' iste CRKVE i istarskih katolika?
Odgovor zna Nebo!
Mislim da je za katolički kler taj odgovor veoma neugodan?!
Ne slušamo li već odavno kako je katolička crkva - 'jedinstvena'? ... NIJE!
... Konačno, red je da kažem nešto i o sebi!
Inače, umno sam 'izmožden' i to ponajviše jer sam se i danas 'susreo' s neobično 'zatvorenim' sustavom Socijalne skrbi, HRT odjela za pristojbe i s činjenicom da su baš svi ljudi 'oko mene' protivnici ovoj vladi, što se ne bi moglo zaključiti pročitate li režimski (crveni) tisak ili pak poslušate li HRT i pogledate li HTV!
Idemo redom, ... od HRT pristojbe!
Kako je sada već jasno da se moj nesretni barba Ševa više ne će  vraćati u stan u kom je dosada živio i da će, ukoliko se 'izvuče', za otprilike mjesec i pol dana morati otići u neki dom, odlučio sam OTKAZATI neke njegove OBVEZE pa sam tako posjetio WEB HRT-a kako bi saznao pod kojim uvjetima je moguće otkazati plaćanje pristojbe!
I ... ne pronađoh ništa slično 'slučaju Ševe', ali vidjeh i uočih kako se je HRT MONOPOL uz nametnutu OBVEZU ovjeravanja izjava o otkazivanju pristojbe kod javnog bilježnika i sličnim nametnutim 'uvjetima' zaštitio od odjave obveze plaćanja pristojbe, radi čega sam HRT-u napisao mail u kom sam iznio moje 'zapažanje' i zamolio HRT da, nakon provjere mojih navoda o Ševi (RAB) i u konataktu s Centrom za socijalnu skrb - Ševu skine s popisa obveznika plaćanja pristojbe!
Samu 'zatvorenost' Centra za socijalnu skrb odredio sam prema danas obavljenom razgovoru iz kog sam zaključio kako ta ustanova puno priča, malo čini i ništa ne želi reći preko telefona, radi čega ću sutra morati osobno otići do Centra, tek da ih 'čujem', jer sam, ponukan birokratskim nasiljem, već odlučio preuzeti brigu o smještanju Ševe u neki, naravno BOLJI, dom, iako će me to koštati oko 2.000 kn/mj!
Štioče, kada od nekog 'državnog guštera' ili od bilo kog politikantskog nasilnika čujete 'priču' o 'socijalnoj državi', 'poštenju' i 'zakonima' znajte - obmana je na djelu!
Taj 'svijet' (uprava i politkanti) živi za SEBE i predaleko je od humanosti, što, s radošću, ne mogu reći za ljude s 'RABA' s kojima sam dosada komunicirao u svezi mog Barbe!
Iskreno rečeno, IZNENADILI su me, ... 'suradljivošću', željom da mi pomognu ili pak podužim razgovorima, što je nemoguće 'ostvariti' u kontaktima s predstavnicima i službama državne uprave!
Rekoh, taj je 'svijet' predaleko od čovjeka i zato zauvijek bezbožan!
Toliko! Žurim učiniti neki poslić i onda se pozabaviti s nekim seminarskim radom ... koji treba mladost - ljudi kojima dugujem - ŽIVOT! (Hvala im!)
Hvala i vama, ... na strpljenju i dobroti i. ufam se. na ISPRAVNOM razumijevanju ovdje napisanog i predočenog!
Ta ljudi smo! ... Nismo li? Morali bi biti!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 23. siječnja 2014. - Ljudi bez 'jaja' i volovi!

Idemo dalje! ...
UDB-aška trakavica nastavlja se, ovaj put i OPET preko 'glasnogovornika' UDB-e u RH, portala VL-a, koji danas, 'ekskluzivno', objavi, još uvijek ne donesenu, odluku Ustavnog suda RH, prema čemu bi drug šef podmuklih ubojica Hrvata mogao, makar na neko Vrijeme, izbjeći izručenje njemačkom sudu!
Da vijest o napisu ovakvog sadržaja nije istinita bilo bi žalosna no, sve je u svezi UDB-aša, zapravo, i istinito i žalosno i k tomu komunjarski prozirno, jer zvuči kao da je izrečeno iz 'vladinog neimenovanog izvora'!
Čini mi se da je VL objavio želju druga Zoke i/ili druga Lignje čime na IZRAVAN način vrši neviđeni 'pressing' na suce Ustavnog suda!
Trenutno je u 'igri' utrka koja se vodi između pomagača/simpatizera druga Perkovića i njemačkih policajaca koji su najavili svoj dolazak u RH kako bi od ostojinih plavaca preuzeli 'robu'!
Vrijedi istaknuti kako VL o tome ('preuzimanju'!) nije izvijestio, što je njihov vjerojatni 'bonus' i 'doprinos' UDB-ašima!?
Moram priznati, SEBI, da sam i sam sebi postao dosadan s ovim piskaranjem o drugu koji u javnosti, 'slažući' intervju na intervju i izjave o svojoj nevinosti, glumata 'moralnu vertikalu', iako bi cijelu ovu priču, o pitanju njegova morala, etičnosti, istinitosti i PRAVEDNOSTI bilo najbolje 'preokrenuti' ... u, recimo, jednostavno i izravno pitanje upućeno njegovoj obitelji/rodbini o tome kako oni doživljavaju svoj život u zajednici s čovjekom koji je upoznat s podmuklim ubijanjima nedužnih ljudi?
(... MOLIM ODGOVOR! ...)
Zapravo, možda je još 'ogavnije' i 'podlije' postaviti pitanje njegovoj supruzi: čemu se je ona odlučila za život s čovjekom koji je ... 'pravednik', a što joj je dobro poznato?
'Teška' pitanja nameću odgovor kako se vjerojatno radi o ljudima koji nemaju DUŠU, kojima je srce kameno, um ... (? - odlučite!), a materijalni probitak jedino što i za što ŽIVE!
Idemo dalje ... s nizanjem nekih sličnih 'ideja'!
Pokušajte priču o UDB-ašu sagledati u kontekstu činjenice da niti jedan SIN bilo kog zatočenika Golog ili žrtve UDB-aša ne može i nikada ne će biti 'savjetnikom' predsedniku, ... čak niti za pitanja 'kupnje kutije žigica', a kamoli za sigurnost! ... Što vam to kazuje?
Quod licet Iovi, non licet bovi.
(Što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu.)
Točno!
'Vladari' kokošinjac koalicije upravo nas, 80%-tnu većinu Državljana RH, doživljavaju kao volove!
Vjerojatno je baš ova 'istina' razlogom objave velike idiotarije neke 'Mrsićeve pomoćnice' koja je za ovu godinu najavila zapošljavanje 120.000 mladih!
Svoje prodavanje magle 'volovima' u RH potkrijepila je podatcima, ... naravno ne navodeći 'izvor' tih podataka, prema čemu je:
'Prošle godine 106 tisuća mladih ljudi u dobi do 29 godina pronašlo posao, od ukupno rekordnih 218 tisuća novozaposlenih u 2013. godini' (Dalić).
Nemam pojma odakle kukuriku-drugarici ti podatci, ali znam da nas 'zamjenica', sve nas u RH, 'malene', tj. većinu, doživljava kao volove!
Tako ... Za danas sam s kokošinjac-UDB-ašima 'zgotovio'!
Red je da nešto kažem o 'socijali' u RH!
Pogodili ste? ...
Da, reći ću vam nešto o socijalnoj skrbi, ... o uredima koji su 'bespomoćni' u slučajevima kakav je slučaj mog Barbe, koji ostavljen, pokraden i sam, nema nikakve prilike stići u neki od 'državnih' domova iako je već sada izvjesno da više ne će moći živjeti bez pomoći drugog čovjeka!
Tog, 'drugog čovjeka', izuzmem li sebe, moj Ševa - NEMA, što znači, kako bi se nakon dobrog tretman na Rabu, opet mogao naći ostavljen (jednom već tako učiniše djelatnici Hitne!) na ležaju u svom skromnom stanu ...!
Danas sam osobno 'posjetio' Centar za socijalnu skrb u Rijeci i tada se naslušao ispraznosti, priče o 'godinu dana čekanja na dom', ... i sl., i onda još na odlasku dobio neke (neupotrebljive!) brojeve telefona, kao 'pomoć' meni kod traženja smještaja mog Barbe u neki DOM!
Jasno vam je? ... Naravno!
U idućih dvadesetak dana moram za Ševu pronaći neki valjan DOM, što ću kao JEDINI koji još brine o njegovom jadnom usudu, morati 'financirati'!
Neka! Već sam odavno odlučio u ovoj neobično prljavoj IGRI koju 'igram' s pokvarenjacima svih 'oblika' i 'vrsta' (obiteljski pokvarenjaci - najogavnija 'vrsta'!) ići - dokraja ... moje 'izdržljivosti', mog 'imati ili nemati' ili pak do kraja mog života!
Osim obiteljskih lopovčina (progonitelja) kojih je ovaj Svijet prepun (prokletstvo imovine!) jasno je da su i institucije državne skrbi dosta slične - pokvarenjacima!
Da je Ševa u posjedu nekakve nekretnine (znaju da nije jer sam ih o tome obavijestio!) 'služba' bi se za njegovo zbrinjavanje učas 'pobrinula', ali tek nakon što bi on svojim potpisom sve što ima prenio na Državu!
... Kraće: Ševi sam jedini 'izbor'! I jesam! Pomoći ću mu i po cijenu ugroze vlastitog života i mog 'sutra' u kom se ne ću moći 'osloniti' ni na koga!
Ja nemam mog 'jokera'!
Svako razmišljanje o toj Istini, svakog bi čovjeka odvelo u 'bed' no, ja više nisam 'čovjek' ... od IMATI i 'beda'!
To sam, IMATI i 'bed', s puno zadovoljstva i pomalo 'vidovito', kao 'bezvremensko (doživotno) naslijeđe' - ostavio - pokvarenjacima:
da se jednom, kada i njihova jaja završe u 'škripu', do iznemoglosti tresu nad sobom i nad svakim oko sebe!
Vjerujte mi, taj je šljam, lopovsko-progoniteljski, istovjetan uništenim osobnostima UDB-aških ubojica!
Nema u takvima ni traga od Istine, Pravde, Morala, Etike, ... Kukavice su!
A što bi i bili ... kada su ubojice, lopovi i progonitelji 'iz zasjede'? ...
NIŠTA! ...
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 24. siječnja 2014. - Budi kao more!

Imam silnu želju i potrebu napisati nekoliko rečenica o mojoj 'intimi' no, to ću ostaviti za kraj, jer mi se čini kako malo tko od štioca moja iskrena kazivanja shvaća na ispravan način i kao - Istinu!
Imam jednu izuzetno dobru i pomalo nevjerojatnu vijest za vas:
Nakon što sam HRT-u poslao dva mail-a u kojima sam se požalio na nemogućnost jednostavnog otkazivanja obveze plaćanja HRT pristojbe, nazvala me je jedna gospođa iz odjela pretplate i zamolila da dogovorimo kako to učiniti! ...???
Iznenađeni ste? Budite! I ja bijah iznenađen, a sada mogu reći kako sam UGODNO iznenađen i da sam s gospođom dogovorio 'time out' na rok u kom će usud mog barbe biti jasan!
Hvala gospođi i HRT-u! ...
Mislim da ne moram isticati bit ovakvog ponašanja razboritih ljudi (i HRT-a)! Odluke HRT-a ne predviđaju ništa od dogovorenog, ali ... puno toga što je 'propust' mogu promijeniti ljudi koji razumiju čovjeka!
Kraće: mog 'sukoba' s HRT-om, radi Ševine obveze koja je prestala njegovim hospitaliziranjem i koja će zauvijek nestati njegovim smještanjem u dom - nema i ne će ga biti! Hvala!
Razmišljam što bi vam još LIJEPOG mogao ponuditi!
Možda 'priču' o snijegu? ... Može!
Moja 'snježna priča' zapravo je priča o 'mojim' Brezama i Brezarima!
Danas je u Brezama pao prvi ovozimski 'ozbiljniji' snijeg! ...
Padao je cijelo Vrijeme mog boravka u Brezama i tako me dosta ranije 'potjerao' kući!
Razlog je 'prozaičan' ...:
moj 'ferrari' je slabo 'opremljen' za zimske uvijete vožnje, a kako je cesta od Breza do moje kuće 90%-tno nizbrdica (razlika u visini oko 700m / nagib 5%)) jasno je da sam od snijega morao 'pobjeći'!
Prvi PRAVI snijeg ove zime! - POVEĆAJTE!Ovo su Breze danas, oko 11 sati, ... samo sat Vremena prije nego sam krenuo kući!
Idila zimske bjeline ugodna je oku no, ja ipak više volim toplo Vrijeme, ljeto, Nju ..., čak i kišu i jugo ... nego snijeg!
Takav sam ... dalmatinac, 'mog ćaće jedinac'!
... Jučerašnja, dosta rana, najava portala dnevno.hr koji je prvi najavio let druga Perkovića put 'deutchlanda' bila je točna! (odakle im stižu takve informacije!)
Drug je tamo gdje je (na 'odredištu'), kamo je, da je imao malčice muda, trebao otići SAM, bez ovoliko puno galame i bez 'medijskog cirkusa' kog nam je preko svog odvjetnika pokušao prodati kao nekakvu svoju 'nevinost', 'pravicu' i 'domoljublje'!
No, konačno, i taj je dio 'udbaške rapsodije' sada gotov! ...
Naravno, radi se tek o manje važnoj 'partituri' ogromnog 'djela' vrhunskih jugoslovenskih 'izvođača' (ubojica i njhove 'dece'), jer se po svemu što u zadnje Vrijeme izlazi na vidjelo može zaključiti kako je RH u raljama ljudi koji su na neki način bili dio UDB-e ili povezani s njom, DB-om, KNOJ-em, SDB-om, KOS-om, ... inozemnim 'predstavništvima' Jugoexporta, Generalexporta, Jugolinijie, ... ili 'samo' s KPH/SKH!
Jučer sam, čitajući napise o takvim 'facama', naišao na članak u kom je spomenuto ime JNA potpukovnika, člana opasnog i smrtonosnog KOS-a, kog se osobno jako dobro sjećam i to još iz Vremena kada sam morao odraditi JNA pizdariju!
Ime mu je Pero Ajdinović!
Pamtim ga kao odličnog odbojkaša, ali i kao dosadnu 'psihičku krpelj' te kao upornog provokatora koji me je veoma često, tada s činom poručnika, naoko 'bezazleno', znao  pitati o mom ('privatnom') životu, ponekad nešto o športu, čak i o glazbi!
Smrdljivac, što je kao što je i svaki drugi čovjek koji je imao ili ima BILO kakav 'dodir' s antihrvatskim 'službama', me nije uspio 'nasaditi', iako je pokušavao svašta!
Sjećam se kako mi je, glumeći 'sreću', došao 'saopštiti' da mi je odobreno poći kući kako bi mogao vidjeti tek rođenog, nekad mog, sina! ...
Nedugo nakon mog povratka iz Rijeke u 'kasarnu' ('marašalka' u Zagrebu) 'posjetio' me je i tada me je upitao za ime 'sina' (navodnici su sasvim OK i NISU pogrješka jer tomu je TAKO!)!
Nije mu se svidjelo čuti ime Domagoj, radi čega me je nastavio 'daviti' i to s pitanjem o 'podrijetlu' tog imena i radi čega sam tako nazvao - danas dokazanog pokvarenjaka!
Srećom, Pense nisu 'od jučer' pa je tako ta bljuvotina od KOS-ovca čula:
'jer se GOJI DOMA!'! ...
Nesretan, jer nije čuo očekivanu priču u knezu Domaguju, Hrvatima i nešto od mog osobnog stava i razmišljanja o crvenim uništavačima MOG Naroda, ostavio me je na miru i više ga, do 'slučajnog' susreta u Rijeci (u Dvorani mladosti) kamo je stigao u 'prekomandu' u vojarnu na Trsatu, nisam imao prilike susresti!
Ovdje vam je članak u kom se spominje ime tog KOS-ovca i četnika, ovaj put u kontekstu veze i njegova 'prijateljevanja'  s drugom Rkmanom, koji danas, kao abolirani neprijatelj RH, uživa blagodati ove napaćene Države, u kojoj Rodoljub danas i OPET ne smije reći da je: ZA DOM SPREMAN!
Srećom, svaka je sila konačna pa će i ovo današnje nasilje partijaca uskoro proći i, ufam se tomu, biti zauvijek 'poništeno' - 'dubinskom' LUSTRACIJOM! ... Uistinu smo u 'bedu'!
Svaka nova 'afera', kada se 'zagrebe' samo malčice 'ispod kože' pokazuje kako je RH 'preuzela' nenarodno-UDB-aško-komunjarska bolumenta!
Evo, jednog 'lijepog' primjera tomu, na što mogu 'odgovoriti' pitanjem o tome nisu li SVI SLinićevi 'prijatelji' ... zapravo ljudi 'čudnog pedigrea'?
Tako! ... A sada o MENI!
Dobro sam, živim puno bolje od svakog UDB-aša i SLinićevog 'prijatelja', sretan u mojoj samoći i ispunjena srca i duše - pomaganjem ljudima! ...
To je OK, ... ali, naše 'hrvatsko ali' ne da mi zaobići JEDINU bol moje duše koju simbolično mogu prikazati kao - žal za 'splitskom kavom'!
Kada sam danas iz Breza stigao kući upalio sam radio prijamnik i malo nakon toga čuo jednu staru pjesmu Indexa, koja me je 'vratila' do plesnjaka na splitskoj rivi i 'đigi' (svjetionik) ..., a tekstom me podsjetila na - Nju, ženu koja je u mojim starim godinama 'načela' moje srce i dušu i onda 'čudnovato' - umukla!
Ovo je ta pjesma, ... meni, zaljubljeniku u more, posebno draga, baš kao i svaka riječ iz teksta ove skladbe neponovljivih Inedex-a!
Vjerujem da ste upravo pomislili kako sam baš sada, dok sam ovo i ovako pisao, slušao ovu lijepu i mom srcu, duši i umu - 'blisku' pjesmu?
(Čudan 'gramatički spoj' sadašnjeg i prošlog Vremena!?)

Pogodili ste! Slušam ju ... i pitam se:
tko mi je, što i radi čega 'zalupio vrata' ... moje 'kave u Splitu'!?
... 
Malčice sam tužan ... Jako mi je žao što će moj put Zemljom završiti bez te 'kave'! ... Napisah jednom: ... i to je život! Je!
... A 'ovo' smo ... pokojni Davorin i ja ... samo za Nju i 'našu kavu':
Molim vas nadogradite Flash!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 25. siječnja 2014. - Ubrzani 'rast' ...!

Lijep dan! ...
Nakon jučerašnjeg snijega i noćašnje jake bure osvanuo je sunčan, nešto vjetrovit, ali - LIJEP dan!
Iskoristio sam jutro i dio popodneva za dugu šetnju (desetak km!) pored mora, kavu s jednim od 'mojih' I. iz mog 'pokera I' (moji pomagači ... u Vremenu opasne ugroze mog uma i života!), i za 'šoping', radi čega sam kući došao tek oko 17 sati!
Naravno, tek sam tada i ručao i do maloprije (20:30 sati) se 'zabavljao' s dovršavanjem jednog seminarskog rada za ek. fakultet (to 'dosada' ne studirah pa mi bi 'zanimljivo'!)!
Sada sam na 'mom kolosijeku', ... na mom 'putu stvaranja' ovog teksta i nešto kasnije glazbe!
Prva skladba (za sada bez snimljenog pjevanja) za moj ovogodišnji, 'retroaktivni' CD, na kom će se nalaziti neke od  mojih skladbi koje sam učinio do 10. mj. 2005. godine - dovršena je - tako da sam još jučer, kasno u noći, postavio 'kostur' za moj idući rad na skladbi koju sam učinio na desetgodišnjicu smrti mog Tate! ...
Izuzetno se dobro sjećam svakog detalja nastajanja te skladbe i teksta no, ipak mi je bilo teško odrediti njen pravi ritam (bpm - bars per minute) kog sam, jer u skladbi nema nikakvih 'udaraljki', mogao odrediti kao 'stvarni' (oko 62 bpm) ili pak 'duplo brži' (125 bpm)!
Odlučio sam se za 125 bpm jer mislim da je tako bilo u originalnom MIDI 'file'-u kog sam uništio na dan kada su mi lopovi moje imovine vratili dio mog 'intelektualnog' vlasništva!
Znam, ... sada bi me rado upitali čemu sam tako postupio pa ću vam zato još jednom ponoviti:
jer ne želim imati posla s bilo čime što ima veze s prokletinjama!
Mislim da sam jasan! ...
Istina, ovim sam mojim 'nerazumnim postupkom' ostao bez velikog dijela mojih radova i zato sam se baš radi toga odlučio pozabaviti s radovima koje pamtim, bilo kao cjelinu (glazba/tekst) ili tek kao 'blijedo sjećanje'!
Bude li sve kao što je u ovom času, DOBRO, nakon skladbi koje sam učinio za moje pok. Roditelje na red će doći skladba: Za Dom i našu djecu - SPREMNI!
Kako niti jedna moja skladba nije plod nekakve 'slučajnosti' jasno je da i skladba Za Dom i našu djecu spremni ima veze s nečim STVARNIM iz mog života, što je bio moj 'doživljaj' prve komunjarsko-izdajničke 'vladavine' crvenih drugova Račana i Steve! ...
2.000-te godine bijah silno razočaran glupavim odabirom Hrvata kojim su na vlast 'doveli' - crvenu guju! ... Vidim, ... bijah u pravu!
Nakon samo deset godina slobodne RH, i samo tri godine nakon pripojenja Vukovara Hrvatskoj, drugovi su zasjeli u 'fotelje' koje mrze iz dna duše (nisu li pobjegli sa sjednice Sabora kada je Sabor odlučivao o - samostalnosti Hrvatske?) i tada su, u samo četiri godine 'vladanja', vanjski dug RH od oko 9 mlrd eura (a bijaše RAT) 'pretvorili' u više od 20 mlrd vanjskog duga, čemu treba dodati i uništenje bankarskog sustava RH, kriminalne 'mućke' SLinićevih 'pulena', rasprodaju INE, ... pojavu 'engleskog biznismena' (novac Riječke banke?), kasnijeg 'hotelijera', ...!
Jasno mi je da vam ne moram isticati 'sličnost' tog Vremena s današnjim Vremenom u kom kokošinjac koalicija i opet nastavlja s UNIŠTVANJEM mnogih dobara i 'resursa' RH, ... s kresanjem' mnogih socijalnih PRAVA Državljana RH i s 'fiskalnim otimanjem' (nameti) novca od sve siromašnijih Građana, dok 'crveni puleni' besramno manipuliraju ogromnim novcem HBOR-a ... i 'poticajnim sredstvima'!
Dodam li tomu kako su 'pedigrei' očeva današnje 'elite' (sami šljam!), a možda i njih samih, dosta često kriminalni i povezani s UDBaško-'bezbednosnim' ubojicama ..., za očekivati je da bi nas uskoro moglo 'trefiti' nešto slično 'ukrajinskom scenariju'?! ...
Broj nezaposlenih ljudi u RH bliži se 'fantastičnoj brojci' od 380.000 nezaposlenih! BDP pada već nekoliko godina za redom! Sve su učestaliji 'rebalansi' državnog proračuna! Rejting RH, osim političko-sigurnosnog koji je izuzetno loš, u stalnom je padu! ... U RH ne dolazi 'svježi kapital' već samo 'novac' ruske mafije (od čega?) ...! UDB-a se sve bezobraznije i bezobzirnije šepuri, srbi divljaju, komunjare zatvaraju Domoljube u ludnice i prijete ... Ustav je UGROŽEN ...!
I dok oporba glavinja u nemoći oko dogovaranja NEOPHODNOG zajedništva, s čime bi lako dotukli 'grogirane' (mislim i DROGIRANE - 'proučite' geste, istupe i 'facu' druga Zoke?!) kokošinjare, crveni, 'pojačani' drugom Yusipom, svjesni kako im se 'stolice' ozbiljno ljuljaju, ne 'čekaju'!
Nakon prošlo-izborne pomoći UDB-e, DORH-a, 'pravosuđa' i medija, za predstojeću su 'izbornu bitku' osmislili - 'NACIONALNI FORUM'!
Navodna 'nacionalna' stranka druga Gabrića (sjećate li se njegova izleta u Katar, u društvu crvenih? Nema li kliniku u Srbiji? ...), odrađujući lukavo smišljenu podvalu s 'nacionalnim pedigreom', laje poput vuka: na sve i svakog (na SDP i HDZ!?), kod čega sebe prikazuje kao kakvog 'spasioca' iako se radi o CRVENOJ frakciji komunjarske politike i, ulete li u Sabor, POUZDANOM koalicijskom partneru kokošinjara!
Čuvaj se Narode (hrvatski!)! Treći bi 'put' bio TREĆI izborni kiks i moguće konačno uništenje RH, a tek u svojoj 'boljoj' inačici, 'grčki sindrom'!
Pogledao sam komentare uz napis o Gabrićevom kakenju i tada uočio kako komentatori 'ne piju' njegove komunjarske blesavurdije!
Evo jednog ... od komentara:
Ante Jurkin · Radi u: Suisse-Atlantique Société de Navigation Maritime S.A.
Kako virovati ovom političkom šarlatanu i ljevičaru kad kaže da je ova vlada poštena a Josipović je njegov prijatelj. Ista je to bagra.
Dobro rečeno, a bogme ni zaključak 'komentatora' nije 'za bacit'!
Radi se o istoj politici i 'tradicionalno' nenarodno-nesposobnim ljudima koji su do svega što IMAJU došli mućkama, pogodovanjima i uz pomoć sumnjivo 'stečenog' kapitala!
Bravo Narode! Pročitao sam sve (do 21:30 sati), uz članak o 'nacionalnom' sranju, postavljene komentare i nisam naišao niti na jedan koji bi po novu 'akviziciju' kokošinjara i Yusipa - 'nacionalni' forum - bio afirmativan!
Narodu je očito svega dosta i sve mu JASNO, što se može iščitati upravo iz komentara sve ljućih Državljana RH!
Sve što u RH danas 'raste' ... visina je duga RH, broj nezaposlenih i ubrzan rast pojave idiotarija, što znači kako ubrzano TONEMO!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 26. siječnja 2014. - Ćevapi u lepinji ... 'lik' za nostalgiju!

Jeste li ponekad živjeli - nostalgiju, ali ne na 'običan' način, ... recimo kao kakvu potrebu za odlaskom u rodni kraj, do dragih ljudi ili samo kao želju da 'prelistate' sjećanja i albume sa starim slikama?
Što kažete za 'nostalgiju' u kojoj su ispremiješane uske ulice splitskog Geta, ljetna noć i 'ćavapi u lepinji', vama vjerojatno poznatiji kao ćevapi u somunu?
E, danas me je 'ulovila' baš takva 'nostalgija'!
Poželio sam danas splitski Get, ljetnu ('duboku') noć, lepinju i šetnju tek opranom pjacom (noćno umivanje grada Splita!) ... sve do Meja u kojima sam nakratko stanovao dok sam bio 'splitski student'!
Dio te moje 'čežnje' naumio sam zato namiriti, radi čega sam se, nakon jutrošnje lijepe šetnje crikveničkom šetnicom i kave u AQUA-i, uhvatio 'šiptarskog' posla!
Odlučio sam ćevape ispeći'Roštilj'! u mojoj peći za grijanjePriprema žara! stana i zato sam danas vatru u peći naložio dosta ranije nego inače!
ĆevapeĆevapi 'na čekanju' - žara! mi je još jučer POKLONIO moj prijatelj-mesar I.!
Lepinju sam kupio u LIDL-u, dok sam ajvar, uljeNamirnice potrebne za ćevape u lepinji! (koristim samo maslinovo!) i kapulu imao kod kuće!
Ne znam zanima li vas to no, ipak ću vam ispričati 'priču' o ćevapima u lepinjiĆevapi u lepinji - nažalost 'mutni'!!
Sada već daleke 1970. godine postao sam splitski student, što znači i dio ondašnja splitske mladosti!
Stanovao sam tada u 'starom' Gusaru, ... u zgradi na Matejuški (sportska lučica u splitskoj luci) koje danas više nema! ...
Kao i sva druga mladost tog Vremena i ja sam imao moj 'đir' gradom!
Osim odlazaka do faksa (sada zgrada Biskupije) i do Gripa na kojima sam trenirao stolni tenis, podne bi znao provesti na Rivi, večer s društvom na Pjaci, ... kada sam bio s Njom ... 'tamo negdje', a subote i nedjelje u disko klubovima Zenta, Bady, Semafor i u studentskom domu na (nekadašnjoj?) Solinskoj! ... Bilo je to lijepo razdoblje mog života, ... čak puno više od toga - 'moje' nezaboravno Vrijeme ...
Uvijek kada sam noć proveo u Zenti ili Bady-ju, vraćao bi se 'kući' pješke, ... do Gusara i kasnije do Meja, ... podužom šetnjom kroz stari Split (unutar zidina) pa bi tako, iako je bila kasna noć (2h iza ponoći!) svratio u 'zloglasni' Get u kom je cijelu noć radila jedna pečenjara (Šiptar)!
Mislim da nikada u mom životu nisam jeo bolje i meni tako 'slatke' ćevape u lepinji!
... To divno Vrijeme živi i živjeti će u meni koliko i ja ... i zato sam danas s puno zadovoljstva pripremao 'moju' lepinju ..., na 'moj' način, ... na 'mom roštilju', ... toliko tipično ... mojim 'idejama' koje mogu smisliti svašta i naći rješenje za sve!
Uživao sam u jelu koje inače 'vani' više nikada ne bi konzumirao, jer sam se jednom kasnije, u Trogiru, neposredno prije nego sam se ukrcao na 'prugu' (brod) - otrovao - s ćevapima u lepinji, jednog drugog 'šipca'! ...
Pamtim i taj dan (i noć) o čemu vam ne ću ništa kazivati jer bi morao opisivati 'složeno stanje' istovremenog bljuvanja i proljeva!
Ćevapi koje sam danas pojeo bili su odlični, baš kao i uvijek kada ih 'smiksa' moj prijatelj I.!
Eto, ... ispričah vam ovo malo 'nostalgične' priče koju je 'umirila' moja 'kulinarska kreativnost' ... Ispričah vam jednu od priča koja je dio predivnih dana (godina) koje sam glupo, olako i bezvezno ostavio ...!
Bio je to jedan od mojih najgorih 'poteza' ..., radi čega sam danas moju 'nostalgiju' za tim Vremenom morao 'namiriti' u Sv. Vidu, ... daleko od Splita ..., od Runje (čuh da je umro!), Šćepe, Tole, Sonje (nije grješka!), Kikija, Tanje, Vesne ('djevojka sa Zente' ... koje me nije htjela!), ... ili: predaleko od Matejuške, Zente, POŠK-a, Firula, Pjace, Rive, Spinuta, prve, druge i treće vode ('plaže' na Marijanu), Zvončaca, ... Mornara, Jadrana, ... daleko od onog što je nekad bilo dio mene!
(Uzdah!) ... Ne znam koliko je sve što sam danas činio i doživio 'slučajnost', ali znam da sam danas s 'domaćim' čovjekom, inače profom na medicinskoj školi u Rijeci, kog sam danas po prvi put vidio - popričao o Splitu, ... točnije o zajedničkom poznaniku/prijatelju Šo-u (danas živi i radi u Rijeci!) i njegovoj (reče mi V.: pokojnoj) sestri ..., o istom Vremenu radi kog sam se danas 'zabavljao' s lepinjom!?
'Slučajno' ili ne, danas sam 'bija Splićanin'! ... I bilo mi je lipo! ...
Uživa san, bokun se preija (naždera) i malo 'potamnija' moj žal za propuštenim lipotama i životom koji mi sigurno ne bi 'učinija' ništa slično svemu ča mi učiniše bidne duše zauvik jadnih pokvarenjaka!
No, ... i to je život:
'jednostavna' jednadžba s bezbroj 'rješenja'! (jedno je i veleizdaja!)
Štioče, ... vjerujem da vam ne će smetati ako s dosada napisanim završim moje današnje piskaranje?
Nedjelja je! Dan je za odmor ...! Odmorite se!
Uživajte i ČUVAJTE SE! ...
Pročitao sam danas kako je u mjestu Tisnom (o'Murter) nakon prijave SDP-ovog gradonačelnika policiji da je preko Interneta zaprimio ('face'!?) prijetnju, ... uslijedila 'hitra' akcija ostojinih plavaca koji su od nekih ljudi (mladost?) pokupili računala i odnijeli ih 'na promatranje'! ...
Pretpostavite ... da je prijetnja izmišljotina pa će vam učas postati jasno kako je i to jedna od 'legalnih' metoda za 'ostvarivanje prava' ilegalnog upada u tuđe prostore, živote, intimu i SIGURNOST! ...
Slijedi li GOLI? Ne!
Drugovima i pokvarenjacima to ne treba! Imaju - LUDNICE i psihijatre!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 27. siječnja 2014. - NDH ... 'početak' i 'začetnik' Holokausta?!

Jure dani! Kraj je 1. mjeseca u kom je za mene bilo 'obilje' poslova!
Još mi preostaju 'samo' dva 'repa' i onda ću, ufam se tomu, ući u 'mirno razdoblje' moje svakodnevice u kom ću se moći više posvetiti čovjeku (barba Ševa), umjetnosti (glazba), prirodi (šetnje i izleti) i ... 'nekoj'!
Vrijeme je da si potražim i možda (pro)nađem 'družicu' i od toga ne ću odustati!
Nakon 'splitsko-američke' (redovitiji štioc skužiti će ovo!) 'šutnje' ne ostaje mi ništa drugo nego početi odgovarati na mail-ove i pozive 'društvenjakinja' (face, twit, linked, ...), što sam dosada odbijao činiti!
... Nego, imate li želju čuti nešto o meni? Nešto jako intimno, što nitko od vas ne bi imao 'muda' javno objaviti?
Vjerujem da je tomu tako i zato ću vam ispričati to 'nešto' ...!
Jučer sam, uostalom kao i gotovo svake noći/večeri, na spavanje pošao dosta kasno (2 sata), ali tek nakon što sam dovršio glazbeni predložak moje skladbe/pjesme koju, ... sada već davne 1997. godine, učinih u spomen mom Tati!
Molim vas nadogradite Flash!
Pisao sam već o tome i kako je naslov pjesme Isti smo mi ..., danas neupitna - ISTINA!
Usud mog pok. Oca, kroz moj je usud ponovljena priča o dobroti, prijevari, izdaji, pljački, PROGONU i lutanju, ... što će, makar sam još živ te je moguće da se dogodi i nekakvo 'iznenađenje' - završiti - s mojim 'nestajanjem' u samoći!
Neka! ... No, ovo što sam dosada napisao nije 'to'! ...
Nije to moja 'intimna priča'!
Jučerašnje dovršavanje predloška skladbe o mom Tati i meni bio je svojevrstan 'uvod' u moj noćašnji san!
Kada je glazba već bila dobrim dijelom uređena (učinih ju iznenađujuće brzo!) posegnuo sam za mikrofonom kako bi 'provjerio' valjanost instrumentalne podloge u odnosu na pjevanje!
I ... bi dobro! ... Probni 'vokal' nije ništa s čime bi se mogao pohvaliti, ali je jasno melodički-izvedbeno jasan!
Nakon nekoliko preslušavanja snimljenog materijala, ... kada sam se 'udubio' pokušati shvatiti smislenost, prema sjećanju, 'osvježenog' teksta ... shvatio sam ... što sam to još daleke 1997. godine učinio!
Napisao sam pjesmu o mom SUTRA, ... o mom sadašnjem životu i doslovce se 'skamenio'!
Odjurio sam u kupatilo, uredio se za lijeganje i legao na moju pustu 'kočetu' (krevet za dvoje!)!
I opet samoća ...! Oko mene sama pusta tišina i nešto svijetla koje u 'moju' sobu 'ulazi' s malenog trga! ...
Legao sam na leđa, ruke stavio pod glavu i onda sam mislima 'krenuo na put' ... k MOM Tati!
'Oduvik je znalo teško bit', ako si bija čovik za svih!' ... stih je pjesme s kojom sam legao i s kojom sam se jutros probudio! ...
Zaspao sam brzo no, noćas na veoma 'neobičan' način:
u suzama koje su samo trenutak prije nego sam (slatko!) zaspao, nenadano, poput 'bujice', potekle mojim licem ...!
I sada, dok ovo kazujem, razmišljam čemu je bilo tako ...!
Misli su mi bile s Tatom, ali u meni nije bilo ni tuge, ni bilo kakvog žala!
Zapravo moj je um (valjda i Duša) bio prožet PONOSOM i srećom ...!
Moj pok. Tata bio je 'poseban' čovjek, izuzetno pravedan, pošten i svima 'čovik za svih'!
Unatoč njegovoj plemenitosti i izuzetnom poštenju - do 'pojave' pokvarenjaka važnim 'sastavnicama' časnog imena i roda Pensa - privatni život mog Tate bio je nalik 'zemaljskom paklu'!
'Povijest' se ponovila: ... 'Danas' su naši životi ISTI! ...
U pitanju su tek male razlike u 'nijansama' ..., dok je ukupnost naših života priča o - ISTOM usudu, o pokvarenjacima koji su nasrnuli na naše živote i o 'čudnom' samotnjaštvu!
'Oduvik je znalo teško bit', ako si bija čovik za svih!' ... stih je Istine o mom Tati i meni, ... na što sam 'nadovezao':
„Ni ja nisan proša' boje! Ne plačem! Želim reć': ISTI SMO MI!“ ...
Eto, štovani štioče (ovo, štovani,  ne kazujem pokvarenjacima!) ... to je ta moja noćašnja 'suzna intima'!
Osuđujete li me! Sudite li radi rečenog mom umu i Duši? ...
Briga me! Sudili su me mnogi zli ljudi, optuživali i kroz to 'prali' svoje kriminalne duše i paklene umove, ... i ...
... Nije se dogodilo ništa što je bilo suluda ŽELJA (i potreba) tog jadnog 'materijalnog' i 'propadljivog svijeta'! ...
Bog je imao, a čini mi se da još uvijek ima, za mene neki 'drugi plan'!
Koji? ... Razmislite! ...
Siguran sam kako bi drug 'dr.pticoubojica', pored 'profurane dame', najomiljeniji lik moje paklene knjižice, ovo moje ISKRENO i ISTINITO kazivanje sveo pod šizofreniju no, to ne bi bio moj već njegov, uistinu prevelik, problem! ...
Uostalom, to je pasè (prošlost!)!
Sve nas, pa tako i 'njih' i mene, čeka izvjesna budućnost u kojoj ćemo se morati pogledati u ogledalo naše DUŠE!
... Tko zna koko će tada izgledati susret, bilo kog 'profila', pokvarenjaka sa samim sobom?
Što li će tada 'čarobno ogledalce' reći, recimo jednom psihijatru, koji javno serucka o 'potpomognutom suicidu' ...?
Naravno, drug je 'struka', ... zauvijek kriminalno određena i ZLA 'moć', k tomu pun sebe, radi čega mu nije bilo nimalo teško sročiti 'slogan' o 'potpomognutom suicidu'! ... (OPASNO!)
Ta, ... takvo što on i sve njegove 'kolege' već desetljećima čine mnogim jadnim ljudima, ... što im prodaju kao 'liječenje duše i uma'!
Svaki je psihijatrijski 'tretman' strašno 'pomaganje', koje dosta često završi - suicidom, a tek u 'povoljnijem' slučaju ... totalnom oduzetošću uma, misli i tijela, kraće: teškim invaliditetom!
Čuvajte se ...
Čuvajte se, jer ... UDB-a je za ovo sadašnje Vrijeme 'vladavine' kokošinjara naumila pokušati 'preuzeti' potpuni nadzor nad RH, kod čega je važno istaknuti kako joj je jedan od ciljeva u 'uredima EU', ali i 'kod kuće', na svaki način ocrniti Domoljubnu Hrvatsku! ...
Njihovi su ljudi (komunjarska deca!) čak i današnji svjetski dan spomena na Holokaust 'upregli' u svoju prljavu rabotu, pa su tako i drug Yusip i posebno Milanče, umjesto da danas kažu nešto pametno i POMIRLJIVO, izblebetali niz 'uopćenosti' i kroz to popljuvali NAS Hrvate, koji smo - to do danas nisam znao, a bogme niti stigao naučiti u 'titovim školama' - bili 'začetnici' i 'idejni vođe' - Holokausta!?
Prema 'prigodnom' kazivanju jasnog antihrvata, druga Zokija, ispada da u WW2 ne bi bilo konclogora da nije nastala NDH!' ...???
Taj je čovjek predaleko od Istine, logika mu je kumrovečka, ego bezrazložno i dosadno nametljiv, dok su mu 'ciljevi' HUŠKAČKO-RATOBORNO postavljeni, što znači kako je jako opasan i kako nam je svima u RH Boga moliti da stoički izdržimo ovo nevjerojatno 'povijesno' i svako drugo blaćenje i silovanje VEĆINE! ...
Vrijeme uistinu leti no, jasno je da će dvije preostale godine 'vladavine' komunjarske peradi (po)trajati - predugo!
Izdrži potlačeni, ugnjetavani, ... PREVARENI i omalovaženi Narode!
Isplati se uspeti na Golgotu!
S nje je slika 'doline suza' jasnija, a čovjek bliži - Bogu!
Vjerujte mi 'na riječ': ISTINA će 'ih' dokusuriti, a Vrijeme 'pomesti'!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 28. siječnja 2014. - Čavoglave, HIT kokošinjara?!

Štioče, što bi učinili kada bi vam čovjek, koji je 'do jučer' uporno odbijao svaku 'vanjsku' pomoć i zbrinjavanje u nekom domu, naravno SAMAC, zavapio da što prije dođete do njega?
Vjerojatno bi mu želju 'uslišali', možda s nešto malo 'zadrške', ali ipak!?
Bi li? ... Valjda!
E, takvu mi je 'želju' danas, telefonom, izrekao moj nesretni barba Ševa!
Želi da sutra dođem do njega, na o'Rab, u Kampor, na I. odjel kamporske 'bolnice', na kom ga pokušavaju 'vratiti' životu, iako je vidljivo, a danas u njegovu glasu to i 'čuh', da je dosta 'hendikepiran' i, sada je to KONAČNO: zauvijek potrebit tuđe pomoći!
... Ići ću! U toj nakani može me spriječiti samo velika bura i prekid prometa između kopna (luka Stinica) i otoka Raba (luka Mišnjak)!
Još sam u nedjelju odlučio poći do Barbe, kako bi iz 'prve ruke' vidio i od osoblja čuo nešto o 'prognozi' njegova života!
Nužno mi je saznati točne podatke o njegovu zdravstvenu stanju i o razini njege koju mu moram osigurati kako bi mogao započeti s traženjem smještaja za mog Barbu!
Sve bitno za sutra već sam dogovorio (zahvaljujem osoblju 'bolnice' i J. i J-sici!) i zato bi mi uistinu bilo žao kada bi od moje nakane morao odustati!
Pišem ovo neposredno po dolasku iz Breza no sada ću (17:15), na ovom ću mjestu nakratko morati prekinuti s pisanjem, jer moram poći do Crikvenice, do DM-a kako bi za mog sirotog Barbu kupio potreban sanitarni pribor (pelene, kremu za 'riticu', vlažne maramice, šampon, ... i nešto tekuće hrane) i otpremio jednu važnu pošiljku za 'moju' Pilanu!
Idem! Već je 17:30 sati, a ne ide mi se ... Malčice sam umoran!
... Časak! Upravo sam odslušao vijesti i čuo kako će sutra ujutro na Jadranu puhati bura, ali ne prejaka, što sam zaključio iz najavljenog popodnevno-večernjeg jačanja Juga! ... Znači li to kako s jugozapada stiže neka 'moćna' ciklona? ...
U ovom času takav bi mi 'vremenski scenarij' dobrodošao, jer bi mi jamčio siguran put do o'Raba! ... Idem ... u nabavu!
Nastavak ću 'posvetiti' - nenarodnim drugovima i njihovim 'biserima'! 
... Tu sam (20:30 sati)! Moje kasno-popodnevno 'obećanje' da ću u nastavku ovog zapisa pisati o nenarodnim drugovima bolo je grješka!
Taj jad od umišljenih 'veličina' previše je 'transparentan' i zato su, osim kao razmatranje o opasnosti po RH, dosadni!
Drug Zoka je 'van sebe'!
Baš svako njegovo obraćanje 'protivnicima' - svojom 'misaonom razinom' i literarnim izričajem' - ne može se svrstati u bilo što normalno izrečeno!
Drug je VAN sebe!
Više ne može izreći ništa što bi bilo pokušaj 'obrane' vlastitog stava, a da to ne sliči na uvrjedu, omalovažavanje i netoleranciju!
'Svatko se češe gdje ga svrbi'!
Vidite li u ovoj Zokinoj 'mudroliji' nekakvu kulturu obraćanja, pametnu sintagmu, poruku ili pak nešto smisleno?
Nema toga u sveopćoj NEKULTURI kokošinjara!
Čitam na, samo formalno, 'hrvatskim' portalima kako je jedan od 'crvenih majstora' dobar 'lumperaš' ('noćna pijanica'!), ali da jako slabo podnosi alkohol (čemu onda piej?) i kako je zato, u stanju alkoholne 'oduzetosti', puna glasa zapjevao Thompsonov hit Čavoglave!
'Divan' momak taj Peđa! ... U trijeznom stanju kaki po svemu hrvatskom, a onda, kada ga alkohol 'lupi' - pjeva stihove u kojima 'goni BANDU ...'!
Ovakvo ponašanje i 'stil' pjevanja, podgrijan maliganima, mogao bi svrstati u dosada nezabilježen 'epski' događaj komunjarske 'iskrenosti' (pijan kazuje što trijezan misli?!)!
Mora da je drug Zoka, čelnik nenarodne vlade, ovim 'estradnim' nastupom svog pulena duboko dirnut, radi čega ne bi bilo ništa čudno kada bi se 'kantautor' Peđa, već idućeg ljeta, pridružio Thompsonu u nadaleko poznatim Čavoglavama!
Ipak, mišljenja sam da bi jedan takav, gotovo nevjerojatan, nastup Peđe, kao 'drugog vokala', mogao propasti i to samo radi 'umjetničke (hrvatske) scenografije', koja je za nenarodne politikante 'čisto' ustaštvo, a to, svi dobro znamo, crveno-srpska vlada ne može podnijeti niti dozvoliti!
Peđa, ... druže 'čavoglavski', uzalud vam trud! ...
Vaša pulska 'alkoholna proba' i 'priprema' za mogući 'nastup' na najvećem 'derneku ustaša' ..., u Čavoglavama, obično je gubljenje Vremena, čak i ako je vaše pijano pjevanje bilo brižno sračunata politikantska podvala, ... veoma slična 'kameleonskom nastupu' druga Steve, 'starog' i 'iskusnog' obmanitelja dijaspore, kojoj je taj 'ustaša', svakim svojim 'estradnim nastupom' i s 'hitom' o Bobanu i Juri - pokrao puno novaca!
Mislim da Hrvati više 'ne puše' ovakve 'igrice' koje više ne mogu biti čak niti jako loš - vic!
Gotovo je 'drugovi'!
Vama ogavna i 'proustaška' desnica odlučila je ujediniti svoje 'snage', što i sam priželjkujem da se dogodi, kako bi se stekli APSOLUTNI uvjeti za konačno uništenje crvene guje!
Vrijeme je na našoj (Hrvata!) strani! U to nimalo ne sumnjam! ...
Konačno, čak je i jako iskreno i ISTINITO kajanje druga Peđe, ODLIČAN dokaz pokvarenoj prijetvornosti kokošinjara!
Uzalud vam je druže kazivati, istinu, ali blesavu: 'Ja sam pijana budala.'!
To nam je svima u RH od danas jako dobro poznato!
Znamo mi to ... tko su ... budale, pa bile i pijane no, znamo i to da to više NISU Hrvati niti bilo koji drugi Narodi u RH koji žele, za 'početak', BOLJI život koji bi morao biti - DOBAR život!
Napisa jedan novinar kako je ovim 'pulskim nastupom' druga Peđe grubo povrijeđen 'institut jednakosti' u RH! ... Drug je u Puli zapjevao što je Thompsonu zabranjeno, a to je - nejednakost!
Ma što tko mislio mislim  da se takvo što drugu nije smjelo desiti ...! Pretpostavljam kako u je 'slon prdnuo u uho' te da  je 'zadiranjem' u veličanstven hit Hrvata, u pjesmu Čavoglave, oskvrnuo perfektnu ratnu himnu/KORAČNICU Hrvata! ... Neoprostivo!
Ostavka druga Peđe na svaku funkciju koju obavlja, jedino je što bi, koliko-toliko, ublažilo počinjeno sranje i smirilo srca HRVATA! ... 
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 29. siječnja 2014. - Od 'onda' do 'maloprije'?!

Hvala! ... Vremenu, Bogu, Prijateljima i osoblju kamporske 'bolnice' na svemu što su mi danas pružili i dali!
Moje današnje zadovoljstvo najbolje bi vam mogao prikazati moj, sadašnji (19 sati) i, ufam se samo trenutni, 'slatki umor'!
Znam da vam je 'čudno' pročitati nešto o umoru kom je nekakvo zadovoljstvo - 'kum'!
No, ovo je jedini pravi, literarni, način na koji vam mogu pokušati dočarati ispunjenost moje duše i uma sa zadovoljstvom!
Pogodili ste? ...
Da, bijah na o'Rabu, ... do ludnice u Kamporu kamo sam bio u posjetu mom barbi Ševi i na razgovoru s liječnikom i socijalnim radnikom!
Ševa je ... nešto bolje, ... vidno i DOBRO 'zakrpan' i još uvijek svjestan sebe i svega što živi, ... što je najlakše opisati kao njegovo 'mirenje' sa samim sobom, ... s čovjekom koji zna da više ne može živjeti bez dobre socijalno-zdravstvene pomoći!
Razgovor s liječnikom potvrdio je moje 'nagađanje' o lošem stanju njegova uma što je dijelom posljedica godina, ali i naglašeno ubrzanog procesa kronične cerebrovaskularne bolesti!
Prognoza nije dobra no, teško je predviđati bilo kakvu duljinu njegova budućeg života, što znači kako mu nužno moram pronaći smještaj u nekom domu za stare i bolesne (i odbačene i napuštene) osobe! ...
Njegovu životnu potrebu shvaćam jako ozbiljno tako da sam već na povratku kući navratio u jedan tek otvoreni dom u mjestu Povile, desetak km udaljenom od 'moje' kućice, koji je izuzetno dobrom opremljen, uredan i komforan, što uz činjenicu da ima 'svog' liječnika, koji je član velike obitelji mojih 'poslodavaca' (veza!) znači kako sam već danas dogovorio ugovaranje dolaska Ševe u taj dom!
Cijena je ... nebitna iako je dosta veća od Ševine mirovine!
Novac je da se troši, ... naravno, KORISNO, što je, sviđalo se to kome ili ne - svako - 'ulaganje' u ČOVJEKA!
Zadovoljan sam danas učinjenim! ...
Ne znam čita li ove zapise ravnateljica 'kampora' no, ukoliko je tako ovim joj putem želim zahvaliti na brizi za mog Barbu i izraziti zahvalnost 'njenim' djelatnicima s 1. odjela, s kojima sam dosada razgovarao!
Osobno, sve bi ludare u RH, i to u 'roku' - ODMAH - 'preveo' u visokokvalitetne ustanove za skrb o ljudima potrebitim tuđe pomoći, dok bi sve 'depresivce' i umišljene '...freničare' vratio u društvo, u obitelji i na posao, ... što je JEDINI 'lijek' koji bi mogao pomoći ljudima koji su svoje osobnosti prepustili - kemiji uma i bijegu od sebe i životnih problema!
Ali, ... tko sam ja!
Mislim, nitko, srećom samo budalama, a dobrim i potrebitim ljudima 'simpatičan starčić' i, što mi je posebno važno - dobra duša!
... Napisati ću, radi pokvarenjaka koji su jednom iz 'zasjede' 'vrebali' moj redoviti odlazak u Rijeku četvrtkom da - sutra ne ću poći do Rijeke!
Na mom sutrašnjem 'rasporedu' je odlazak u Crikvenicu kako bi obavio nešto posla za Pilanu, 'odradio' dogovoren posjet zubaru, odjavio Ševin telefon i struju ...
Umalo zaboravih na slike koje danas učinih na o' Rabu!
Pogledajte ih:
'Čudnovate' su! ...
Pust grad i šetnica koja se proteže uvalom Sv. Eufemije na kojoj ne sretoh  'žive duše' učinili su moju šetnju od ludare u Kamporu do centra Raba opuštajućom 'bajkom'!
Uživao sam u sunčanom danu, bojama prirode, moru koje je danas 'šutjelo' i 'čudnoj asocijaciji' na nakupinu ganglija, što uočih na povećanom detalju strukture jednog pješčenjaka'mozak'!!
'Šutio' sam i ja! ... Sve do maloprije (19:15) bio sam zaokupljen mislima o mom Barbi koji je nevjerojatno strpljiv, tih i ne zahtjevan pacijent ...!
Ševa ... zbrinut i UREDAN! - POVEĆAJTE!Nije li? Nakratko sam bio svratio na kavu no, danas sam, jer su i J. i J.-ozica radili! ...
Napisao sam i jednu kartolinu ..., jednoj 'Splićanki', tek da pročita kako ju nisam 'zaboravio'!
(Rab, 29.01.2014. - 'Pozdrav! Nisam te zaboravio, Tomislav'! ...)
I dok me 'ona' ne će čak niti 'na kavi', jedna mi je druga 'Dalmatinka' poslala uistinu 'simpatičan' mail, koji odiše iskrenim amerikanizmom napisanim po 'dalmatinski' i koji je jasna podrška mom postojanju!
Taj mail dobro mi je 'sjeo' pa ću zato već noćas na njega odgovoriti, ali tek djelomično, pošto o mom životu od 'onda' do 'maloprije' ne ću ništa napisati! ... Želja mi je o tome, o meni od 'onda' do 'maloprije' s M. popričati na nekom od starih Drveničkih mulića ..., baš onako kako smo nekad živjeli ... kroz iskreno iskazano prijateljevanje!
... Nego, jeste li primijetili kako je uporaba logičkih i iskustvenih zaključaka dobar 'vodič' životu i kod donošenje odluka?
Eto, jučer sam, od jake bure i najave današnjeg juga, zaključio kako se u 'pozadini' nalazi neka 'moćna' ciklona, koja će očito lako 'utihnuti' buru, što se je obistinilo već jutros!
Na jutrošnji put do trajektne luke u Stinici krenuo sam po buri koja je u Senju još bila dosta jaka (temperatura 0˚C), da bi samo tridesetak km dalje postala 'povjetarac', a za trajekte - bonaca!
... Kada bi na ovakva način, rabeći logiku, POVIJESNA iskustva i makar malo Istine, 'delovala crvena perad', RH bi za EU bila 'čista egzotika' ... predivna zemlja zadovoljnih Državljana!
Nažalost, drugovi su već samom svojom navezanošću na SKH-SKJ zločinačku organizaciju za takvo što, za mudro i pametno, 'cijepljeni'!
Kada je tako, a tako je, onda za to treba potražiti i uzroke i 'razloge', koji su, kada su u pitanju kokošinjari, izrazito korijenskog oblika i ... rodbinskog 'naslijeđa' pa tako možemo, sve češće i iz dana u dan, na nekom od portala pročitati poneki 'biser' o njihovim očevima! ...
Ovo je komentar uz danas objavljen članak o ocu druga Yusipa koji je, ukoliko je navedeno u članku Istina, potvrda rečenog!:
Zds Vukovar · Česti komentator · Vukovar
Ništa novo ... ubojice četnici i komunisti su nam u vladi ... novo bi bilo rješenje tog problema.
Ovaj 'simpatično' i TOČNO napisan komentar krasi odličan zaključak.
Novo bi bilo samo nekakvo konačno rješenje RH i Hrvata od komunjarsko-'antifašističkog' zla! Štioče, ... jeste li zadovoljni? Budite!           
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 30. siječnja 2014. - Srbin!

Velikosrpska Pupavka i stalni huškač 'podgrijanih' srba u RH, kao i nenarodna velikosrbenda će poludjeti! Zapravo, trebali bi poludjeti!
Konačno je na stranu Istine o Vukovaru i Vremenu u kom živimo stao i jedan Srbin, vojnik HV-a, ... o čemu je izlišno bilo što kazivati!
Ta nitko, baš NITKO NORMALAN tko živi i radi u RH ne bi smio biti protiv Istine, ovaj put toliko bolne i jasne, VUKOVARSKE Istine, ... radi čega današnju objavu podataka o tome da je već po četvrti put razbijena 'dvojezična tabla' na PU u Vukovar i da je to učinio SRBIN - treba sagledati u kontekstu RAZUMA i logike!
Čovjek, Srbin, branitelj RH ovim je činom 'zaradio' policijsko-pravosudni progon, ali i HRVATSKU medalju za - RAZBORITOST!
Kada bi drugovi kokošinjari imali u umu samo nešto od tog čovjeka, RH bi 'procvala', a s njom i status Srba u RH, koji radi velikosrpskih idiotarija koje 'promovira' kokošinjac-Yusip komunjarsko zlo, žive u stalnom raskoraku sebe od sebe i od svoje nacionalne i DOMOVINSKE pripadnosti!
Hrvati NISU zao Narod i nemaju ni potrebu ni želju na svom teritoriju 'ratovati' s bilo kojom manjinom pa tako niti sa srpskom!
Nevolje nam, i nama i Srbima, čine politikantske BUDALE, koji 'igrajući' na najniže 'strasti' zaludjelih nacionalizmom 'otrovanih' fanatika svjesno čine kaos, što im je nužno kako bi u općem 'metežu' pokušali prikriti svoju jadnu dušu i Yugom 'oštećen' um!
Bravo ... Srbine! Vama mi nije teško reći Vi, niti napisati veliko slovo S u imenu vaše narodnosti!
Takvo što ne mogu učiniti kada pišem o srpskoj Pupavki, zlom podrivaču mira i čovjeku koji već godinama manipulira s nacionalno-vjerskim osjećajima svog Naroda!
Budalama upućeno i namijenjeno slovo, pa tako i ono 'najmanje', obično je i bezvezno bacanje dima u vatru! ...
Pritvor i osuda 'nezakonitog čina', zapravo je poraz nenarodne politike crvene peradi o čemu kazuju baš SVI komentari uz navedeni članak: svi su, do jednog, na strani 'uhićenog' Srbina, dok je dobar dio njih izuzetno trezveno napisan i postavljen blagonaklono prema NORMALNIM Srbima! ...
Partijski huškači i podrivači sigurnosti RH danas su doživjeli istinski poraz i to od čovjeka koji je crvenima, uostalom kao i većina Državljana RH - SREDSTVO za dosezanje njihovih bijedno-egoistično-vladarskih ciljeva!
Bravo ... SRBINE! Očekujem da Vam se pridruže i drugi vaši sunarodnjaci i da s nacionalističkog 'trona' u RH skinete Pupavku i onda zajedno s nama, Hrvatima, poradite na boljoj, pravednijoj i SIGURNIJOJ Lijepoj našoj! ... Mogu li se tome ufati? MOGU! ..., hoću i to želim!
... Ali ... to NE ŽELI kokošinjarska bulumenta!
Čitam kako je vođa liječničkog sindikata uhićen, što se je desilo TEK nakon što je nova AKVIZICIJA kokošinjara (SDP-a) drug Gabrić u nekoliko navrata, putem medija, optužio vođu sindikalista da je 'lažni invalid' Domovinskog rata i tako mu na vrat navukao USKOK!
Ne znam ništa o 'pravnoj' strani još jednog jako sumnjivog progona nepodobnih u RH no, i bez toga mogu reći kako sam siguran da se uhićenje ne bi dogodilo da su hrvatski liječnici odustali od štrajka i prihvatili 'vladin ples'! ...
Bijedna 'niska' pravosudno-policijsko-politikantskog 'sustava' u RH ovim je 'činom' uvećana za još jedan 'biser'!
... Lex Perković, zatvaranje, uludničenje i TROVANJE uma g. Frančiškovića, žalba DORH-a Vrhovnom sudu RH izjavljena protiv SEBE (?), različite presude u ISTOJ pravnoj stvari, puno posla za Ustavni sud, ...  sve je to potvrda postojanja opakog politikantskog nasilja! ...
Nema u RH ničeg lijepog unatoč činjenici da imamo Lijepu našu!
Da, imamo ju, iako se sile zla silno trude ovu jasnu Istinu poništiti!
... I tako ... jasno je da je iz dana u dan RH žrtva 'šarolikih' politikantskih 'neobičnosti'!
Drug SLinić u tome nimalo ne zaostaje! Taj se čovjek ne može 'rastati' od 'socijalističke ekonomije', 'reformi' i pretakanja ničeg u ništa!
Čitam o njegovim najnovijim 'patentima', kojima će pokušati udariti čak i na vjerske zajednice!
Za tog je čovjeka KRAĐA novca iz II. MIO stupa ... 'pomoć' budžetu' RH iako je svima jasno da će i taj novac biti brzo potrošen i da ne će biti upotrijebljen na 'transparentan' način!
Komunjare su uistinu 'nenadmašni ekonomisti'!
Ovih je dana lokalni tisak 'kvarnerske regije' nakrcan vijestima o 'uspješno saniranom' hotelijerskom poduzeću iz Crikvenice, što neuki ljudi regije u kojoj živim izvanredno dobro popušiše! ...
Očito im nije nimalo jasno da pretvaranje (pod pritiskom min. financija?!) vjerovničkih prava iz potraživanja za pružene usluge i robu (uvećano za kamate!), tj. obveza Jadrana d.d. da plati POTROŠENO, u dionice tog poduzeća nije ništa što bi bilo 'uspjeh', jer se i opet radi o običnom pretakanju pasive u pasivu, što nije - 'uspješan izlaz iz stečaja'!
U svemu tome treba znati kako su time izravno oštećeni radnici (prvi dioničari društva) i da Državi koja je bila najveći vjerovnik Jadrana nije bilo teško svoja prava 'uobličiti' u dionice!
Radi se o 'plitkoj ekonomiji', što nema veze sa ZDRAVIM kapitalom, jer Jadran njega NEMA, tj. ima ga kao i što ga je imao početkom stečaja:
kao vrijednost u nekretninama koje su samo formalno od Jadrana, pošto su sada vlasništvo DIONIČARA, koji NISU JADRAN! ...
Kraće, ne radi se o 'uspješnom izlazu iz stečaja' (od 'svježeg novca ni 's'!), već o 'pravno-ekonomskoj igri' koja će ionako, uskoro (?), završiti RASPRODAJOM precijenjene imovine tog poduzeća, s jedinom razlikom što će sada 'trgovinu' moći provesti netko od kokošinjara, što je već odavno MORAO provesti trovački sud!
Radi se o 'muljanju', namještanju radnih mjesta za 'crvene tiće' (komunjarsku 'decu'!) i prijevari drugih vjerovnika i radnika kojima je umjesto isplate potraživanja jedan dio od tog iznosa pretvoren (silom?) u dionice (50% - sumnjam u pravičnu cijenu!), oko četvrtine iznosa isplaćen, dok će im ostatak potraživanja biti isplaćen tijekom idućih 5 godina! ...
Kakav je to izlaz iz stečaja u kom je najveći dio obveza 'transferiran' u neki drugi oblik obveza (vlasništvo), ili pak odgođen na neki rok?
NIKAKAV, točnije ... 'socijalistički', prema 'modelu': iz šupljeg u prazno!
Sada slijedi rasprodaja nekretnina na što više ne će moći utjecati nitko osim Države! Zaobiđen je sud, prevareni su radnici, od vjerovnika su 'učinjeni' dioničari, pa će tek rasprodaja, ali sada pod 'budnim okom' kokošinjara (mladac koji je na 'čelu' nema veze s PRAVOM ekonomijom i ZAHTJEVNIM poslom, ali je odličan poslušnik!) biti potvrda mojih navoda!
Naravno, imovina Jadrana biti će prodana 'ispod' cijene, jer su, siguran sam da je tako učinjeno, procijene nekretnina koje su postale vlasništvo 'dioničara' nerealno visoke!
Volio bi da ovo nije točno, makar samo radi radnika no, mislim da sam u pravu i da će, ne bude li BRZE rasprodaje sve biti ponovljeno!
'Uspješan izlaz' iz stečaja zapravo je 'pretakanje' neisplaćenih obveza Jadrana u PRESKUPE dionice! ... Sjeća li se itko poslovanja na 'pozitivnoj nuli'? Ovo je to ..., ali sada 'negativna nula', jer će ovim 'uspjehom' svi, osim SLinićevih pulena - izgubiti, ... nešto što nikada nisu niti imali ...!
Poznato? Još iz Vremena SFRJ!          
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 31. siječnja 2014. - 'Drugovi', tko je slijedeći?!

'Drugovi' ... tko je slijedeći
? ... Kad li će Goli opet biti 'onaj stari'? ...
'Drugovi', što vam je? ... Nije ovo '45.! Živimo u EU! Godina je 2014.!
Pretjeraste, pa točno da je baš sve što 'kalemite' dr. Babiću Istina!
Razvlačite čovjeka kao kakvu marvu!
Okovaste ga kao da je okorjeli UDB-aški ubojica (što ne učiniste vašem 'pulenu' Perkoviću!) i sve to TEK nakon višetjednog navaljivanja vašeg 'pobočnika' - 'poznatog' oftalmologa (da je jedni u RH a da imam problem s očima izabrao bi - slijepilo!) koji je običan provokator i niš' od čovjeka!
Rekoh, da je sve što ste dr. Babiću prišili kao 'težak krimen' sama Istina, ovakvo pokazivanje 'mišića' daleko je od PRAVDE te POŠTENOG i NORMALNOG ophođenja s ljudima!
Ovaj uistinu bijedan politikantsko-pravosudni sustav svakako je konačan, što je ovom (MOM) napaćenom Narodu, za kog čak ne možete niti izustiti HRVATSKI, dovoljno da ufajući se u Boga, Vrijeme i Istinu strpljivo sačeka vaše samo-urušavanje!
Želim vam ... da što prije požanjete sve što ste po RH posijali, ... da pokupite 'plodove' vaše ogavne - mržnje ... prema svemu HRVATSKOM!
Ne mogu, a ne postaviti i sebi i svima koji ovo (pro)čitaju pitanje o tome KAKVA je to 'narav' doktora kom je progon drugog čovjeka, kolege, 'životna vodilja'?
Radi li se o 'pravedniku', 'poštenjačini' ili pak o 'visokoobrazovanom' intelektualcu i čak eruditu?
Odgovor na ovo moje 'podjebavačko pitanje' treba potražiti u 'intelektualnoj prošlosti' druga oftalmologa koju određuje članstvo u SKH, ... nešto kasnije u SDP-u (?) i danas prijateljevanje s nenarodnim 'predsednikom' koji je jedan od nenarodnih ljudi koji ne može izreći riječi Hrvat, hrvatsko, ... Domoljub, ... Domovina (Hrvatska)!
No, unatoč svim ovim činjenicama mislim da svi vi koji ste upoznati sa 'slučajem Babić' dijelite moje mišljenje kako je uistinu blesavo pritvarati čovjeka kom se na leđa nabacuje krivotvorenje vlastitog zdravstvenog stanja, jer je jasno da se do Istine može doći 'primjenom' najobičnijeg, naravno STRUČNOG, liječničkog (oftalmološkog!) pregleda ...
'Drugovi', ... sram'te se, ukoliko o sramu išta znate, ili bolje nestanite više!
... Eto, moj štovani štioče, iznio sam iskreno i bez 'dlake na jeziku' moj stav o još jednom komunjarskom slučaju kom je JEDINI cilj pokušati 'obezglaviti' sindikat liječnika i tako, nakon što je kokošinjac uspio 'saviti kralježnicu' svih drugih 'zdravstvenih' sindikata - od nekad dobro postavljene skrbi o zdravlju ljudi u RH, učiniti ... VELIKI kokošinjac!
O točnosti ovih mojih navoda svjedočiti će Vrijeme, koje već sada pokazuje kako je sustav zdravstva gotovo UNIŠTEN!  ... Nije? ... JE!
Kada dežurni liječnici sa HMT-a, teško bolesnog i NEMOĆNOG čovjeka, kom tijekom 4-5 sati ne dadoše niti čašicu vode, a kamoli infuziju, takvog čovjeka VRATE u njegov stan, polegnu ga na krevet i ODU (radilo se o napuštenom samcu, mom Barbi!), za što od njih čuh kako za takve slučajeveŠeva na podu, samo 2-3 sata nakon što je ostavljen SAM u stanu! nemaju 'rješenja', onda je jasno da je RH u raljama ZLA!
Odbaciti, 'oni' bi rekli 'vratiti kući', nemoćnog starca/samca, koji ostavljen na krevetu ne može doseći životno važnu čašu vode ... i onda otići od njega kao da je 'odbačen pas' ... ŠTO JE?
Što je takvo postupanje ... druže Ostoja ('zdravstveni'!)! Guknite druže! Kakvim to 'ljudima' priliči ovakvo ponašanje?
Možda liječnicima ... navodno visoko-obrazovnoj 'eliti'? ... Ne!
Ti ljudi, liječnici, sigurno su svjesni svega lošeg što radi 'štednje' i rastakanja Hrvatske MORAJU činiti no, ... rekoh:
oni su na to PRISILJENI! ...
Pitate li se tko ih je na to prisilio? ... Ma, ne šalite se!
Da to nisu možda 'maleni', ... ljudi s ulice koje zovete 'većinom', ili Domoljubi i ljudi koji vole svoju Domovinu i ČOVJEKA? ...
I opet vam moram reći: NE ... to su vaši 'prijatelji' po partijsko-nenarodnoj liniji, kukuriku POLITIKANTI, ... same nevjerojatno asocijalne duše i 'nadnaravno' sebični umovi!
Još jedan 'pravosudni čin' vaše sve jadnije 'predstave' - u 'izvedbi' vašeg 'pozorišta u kući' ('srpska vlada' u RH), malo koga iznenađuje!
... Nisam više katolik (kršćanin sam!), ali ne mogu, a ne reći nešto o 'državnom udaru' na katoličku crkvu kog je obznanio drug SLinić!
Mislim da je SLinić, kako reče ekonomist Jurčić (Ljubo), kao i svaki blagajnik čija je blagajna PRAZNA, ostao bez 'spoja' sa stvarnošću, slijedom čega je posegnuo za opasnim 'presedanom', kog će podržati samo 'njegova baza': jadni mrzitelji RH i bezbožnici, ali što će vjernici (ne samo katolici!) dočekati 'na nož', a što će biti povod još većoj PODJELI Državljana RH, ... što u ovom času izuzetno naglašene 'ekonomske (i svake druge) bijede' može biti put u pravi pakao!
Komunjare su oduvijek 'igrali' na silu i strah ... pa je za upitati se:
zar su zaboravili '90-te? ...
Jedna od svakako najboljih životnih škola je 'povijesna škola' no, ovu činjenicu Zokina crvena guja ne ŽELI (jer NE ĆE!) shvatiti, ... i iz toga nešto, KORISNO, naučiti!
'Sazrjelo' u Kumrovcu brzo truli, što i ne bi bio veći problem kada se na taj način ne bi zagađivao MIR i ŽIVOT u mojoj Domovini!
Problem su komunjare koji ne znaju što je 'duhovna inteligencija', a kako su dosta slabi i s 'običnom' inteligencijom (IQ), koja označava osobu s visoko razvijenim intelektom i analitičkim mišljenjem, nemoguće je očekivati bilo što dobro dok se taj soj ljudi nalazi na vlasti!
Zaključujem ovako jer znam da inteligentna osoba ima širok spektar znanja (neusporedivo s 'kokošjom pameti') s čime će tada moći kvalitetno djelovati na mnoge aspekte života ljudi, te da će, prvenstveno, znati donositi vlastite zaključke - bazirane na svom znanju, moralnosti i etici i tako moći razviti stavove koji će, primarno, biti analitičko-(samo)kritički.
Komunjare to ne mogu ...!
'Oni' ne kuže ništa od toga ... Rekoh, jer su ljigavci, čak i kada se kite akademskim titulama! (Inteligencija - posebno SQ - NIJE sinonim za akademika!) Skužili ste ovo?
Drug oftalmolog je - prokazivač, opasna frakcija komunjara i 'nacionalna' - prijevara (a ne 'forum') koja bi trebala pokupiti glasove neodlučnih i iz nekog razloga 'poljuljanih' birača hrvatske 'provenijencije' (DESNICA!)! ...
Čuvajte se PODVALA, OBMANA i sl. što će s bliženjem Vremena izbora bivati sve učestalije 'ponašanje' kokošinjara!
Siječanj 2014. zauvijek je završio no, sranja se nastavljaju!      
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE

PISANE CRTICE - moj povremeni dnevnik
CRO
mojim roditeljima, njoj i prijateljima - T.P. Vincit pertinax bonitas! HVALA VAM ŠTO STE POSJETILI OVE STRANICE!
CENZURA u RH! VJEČNU BORBU DOBRA I ZLA TREBA RAZUMIJETI (SHVATITI) U DUHU TRAGEDIJE I ONDA JE TO PODVIG - DUHA! TPC
dsgn: TPC © TPenCRO 2008 - 2014