WEB www.tpencro.com
TPenCRO
product of CROATIA - www.tpencro.com - © TPenCRO 2008 - 2013
dsgn: TPC * PISANE CRTICE - MOJ POVREMENI DNEVNIK *
* PISANE CRTICE - siječanj 2013. *
"U početku bijaše Riječ ..."
Već kod određivanja sadržaja mojih prvih (internetskih) stranica
(www.tpencro.net) predvidio sam ovaj odjeljak u kojem ću povremeno napisati nešto doživljeno, meni važno ili pak poučno i korisno!
PISANE CRTICE biti će jedan oblik MOG POVREMENOG DNEVNIKA, u kojem će učestalost pisanja ovisiti prije svega o značaju događanja i kvaliteti tema, radi čega se može desiti da se ponešto od napisanog pojavi u kontinuumu od nekoliko dana, ali i da na, možda, duži period  - ne napišem ništa!
Započeti ću s meni dragom temom o BOLESNOM SUSTAVU MOĆI utemeljenom na pogrješnom pristupu ljudskoj osobi i baš - toga radi - običnom nasilju PSIHIJATRIJE i mnogih iz okoline u kojoj živi  psihijatrizirana osoba! Ovaj put - psihijatrizirana osoba je - INVALID!?

KRENIMO! - (prvi zapis mog POVREMENOG DNEVNIKA)


PDF/rar format PDF/rar formatPreuzmite! - Dnevnik 2013
SADRŽAJ SITE-a
  • POČETNA
  • TPenCRO CEREBRUM - fina veza uma i duše (u radu!)
  • TPenCRO VERBORUM
   • DOBRA KNJIŽICA
   • MOJI STIHOVI
   • (odabir mjesec/godina)
MOJA MOLITVA i MOJA pjesma na ovoj stranici!
Molim vas nadogradite Flash!

Naslovi u 1. mj. 2013.

A.D. / 1. siječnja 2013. - '... na ispitu je mir u Domovini'!?

Sretna vam Nova, 2013-ta, godina!
Prvi dan 2013-e bio je lijep, večer je bila ugodna, a noć je ... topla!
Pišem iako ni sam ne znam što bi rekao, o čemu bi pisao ...!
'Muči' me pitanje 'smisla' ovog što činim, jer u ovom času imam osjećaj kako zapravo uludo trošim vrijeme! ... No, je li baš tako?
Zar je reći nešto o sebi, društvu, ljudima, prirodi, glazbi, ... besmislica?
Kada bi bilo tako onda bi i sve, i to baš sve, bila besmislena glupost, slijedom čega bi i vi, štovani štioče, baš kao i ja bili - ništa!
Ali ... vi niste i ne možete biti ništa ... Drag ste mi 'gost' makar vas, vjerojatno, uopće ne poznam!
Ufam se da i vi mene ne doživljavate kao 'ništa' i da makar u nečem o čemu kazujem nalazite nekakav vaš 'interes' ili zadovoljstvo?
Nego, ... moram vam reći kako bi volio znati što od 2013-e očekujete?
Vaša su ufanja sigurno 'pozitivno' usmjerena, no stvarnost življenja prečesto je, a u RH gotovu stalno i uvijek - predaleko od nečeg što je uljuđeno i dobro za VEĆINU Građana RH!
Kada na dan 1. siječnja, dakle na prvi dan nove godine u medijskom prostoru 'zasvijetle' naslovi:
'Zbog spolnog odgoja na ispitu je mir u Domovini', 'Severina u pripijenoj mini haljini očarala beograđane' ili 'Otac objesio dvogodišnje dijete pa sebe' .... ima li ikakvog smisla govoriti o nekom 'boljem sutra' do kog bi ovaj iscrpljen Narod trebao, kako to zamišlja drug Zoka, doći preko puno rada i zajedništva koje ćemo ostvariti radeći 'svako za sebe'!
Nema! Tražiti bilo kakav smisao i nešto korisno za život i budućnost ljudi u besmislenosti nametnute nam ogavne politikantske samodostatnosti i u egoizmima svake vrste, nadilazi čak i sferu naučne fantastike, što je i svaka rečenica kokošinjarskih politikanta upućena Narodu kao poruka o tome kako će nam (valjda svima, a ne samo 'njima'?) 'biti bolje'!
Neće! ... Boljitak bilo pojedinca bilo društva ne može se ostvariti blebetanjem ni plasiranjem rečenica komunističkog 'oblika' tipa:
'... mi ćemo ...', '... mi to moramo i možemo ... drugovi ...' - što bi već jednom svakom Građaninu RH moralo biti jasno!
Bajke su zabava za malu djecu, ali one ne mogu biti 'rješenje' za RH!
... Ups!
Pišem i nadalje 'mojim' stilom, koji bi od današnjeg dana po mene mogao postati 'opasno štivo', čemu je tako prema odredbama novog Kaznenog zakona kojim je, i opet, previđeno kažnjavanje 'verbalnog delikta'!
Nisam 'proučio' najnovije članke, opet 'novog', kaznenog zakona i zato nisam siguran spada li moja 'uvrjeda' (zapravo konstatacija da pijetlovi žive u kokošinjcima!) kokošinjara ili recimo navod 'kokošinjac koalicija' u 'javno sramoćenje' istaknutih politikanta ili pak u 'uvrijedu' izrečenu putem medija u što spada i Internet?
Ode ... draga mi Domovina u 'totalitarne vode' ... u kojima bi svi mi koji drugačije mislimo MORALI 'plivati' onako kako nam to odrede odnarođeni politikanti kokošinjac koalicije!?
Na 'tragu' ovakvom mom zaključku čak je i 'novogodišnja čestitka' druga Yusipa, odaslana 'građankama i građanima' RH u kojoj kad god je drug Yusip pričao o 2012-oj nije bilo spomena niti 'mjesta' za istaknuti bilo što o najvažnijem i najsretnijem danu Hrvata u prošloj godini! ... Drug je, onako, po YU-navici, partizansko-komunjarski, 'zaobišao' svijetlo koje je obasjalo udbašku tamu RH ... Vjerojatno je drug Yusip 'zaboravio' na 16. listopad ... na dana kada su se Generali vratili u svoju Domovinu?
Yusipova je čestitka još jedan u nizu, jadno sastavljanih 'proglasa' (KPJ?) u kom je previše 'građana' i 'građanki' i još više 'parola':
'trebali bi', 'moramo', 'biti će', ...! (ovome nedostaje još samo drugarice i drugovi pa da sve bude 'ko nekad'!)
Mislim da je baljezganje nepotrebno, jer je jasno da je Narod svjestan silnih opasnosti kojima je sve izloženiji ... i da je ugrožen ... kao čovjek kom se od danas 'mjeri' svaka njegovva izgovorena riječ!
Evo što o napisanom, i kasnije pročitanom na tv, kaže jedan komentator VL portala ... ovo:
PROFIL01.01.2013. u 11:24h deziderij je napisao/la:
Čovjek i majstor demagogije, niškoristan. Sve njegove govorancije se svedu na laprdanje i neprestano ponavljanje izlizanih fraza. Vjerojatno ni on sam ne zna što je izgovorio. "2013. mora (posebno ovo - MORA) biti godina oporavka, odlučnosti i novog optimizma" Kakvog "novog" optimizma, kakve "odlučnosti“? O čemu on to ? Živa katastrofa.
Ovo je pravi, 'alkarski', 'pogodak u sridu'!
'... želim i ostvarenje snova i želja koje svi imamo kao ljudska bića, želim vama i vašim obiteljima sreću, pregršt ljubavi i prijateljstva, želim da nam svima 2013. bude godina uspjeha i zadovoljstva!' (cit. iz Yusipove 'čestitke')
Ovo je jako dobro rečeno, baš kao kakva novogodišnja želja, što bi zaista volio da se i obistini jer bi tada i moja želja, da s politikantske 'scene' nestanu kokošinjac-komunjare i drug Yusip - bila ostvarena!
Toliko ... uz napomenu kako sam konačno učinio sve 'zvučne materijale' za moj 'novogodišnji' CD, kog ću nastojati dokraja ovog mjeseca postaviti na moj glazbeni SITE (www.tpc-music.com), i da ću ga, kada nabavim pisač koji piše po 'blank' CD-ima i nakon što uredim 'cover' i 'sample' s tekstovima, poslati do nekog od vas i svakom štiocu koji mi se javi mail-om sa željom da ima moj novi CD s 13 NOVIH skladbi!
Radim ... svašta, što bi mnogim ljudima moglo biti i ništa, ali što je meni - zadovoljstvo!
Sretna vam Nova godina!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 2. siječnja 2013. - 26 orgazama u 24 sata!?

Ludnica! ... Ova ružna riječ jako dobro 'pristaje' današnjem danu!
Još dok sam sanjao jutarnji san zazvonio je moj MBT i tada je počela moja 'jurnjava'! ... Neću vas gnjaviti s bilo čime što mi je nametnulo današnji itinerer koji me je vodio s kraja na kraj županije, da  bi u kraju dana, nakon što sam obavio kupnju namirnica za mog barbu Ševu, morao, već dosta umoran, otići do mojih 'pilanara' kako bi sačinili, gotovo 'doktorsku dizertaciju' za ponudu koju moramo dostaviti javnom poduzeću Hrvatske šume d.o.o. kako bi pokušali doći makar do nešto od potrebnih količina trupaca za koliko-toliko 'normalan' rad pilane u ovoj godini!
Sve što sam učinio i činio za tu nakanu jasan mi je pokazatelj kako je RH u jako 'neveseloj' situaciji ...!
Ishitrenost, loš odnos države prema poduzetnicima, administrativno 'nasilje', nepotrebna jurnjava, ... i još puno sličnih idiotarija koje je pred pilanare postavila (pre)dobro uhlebljena politikantska 'svita' ... idu svom i našem, dakle i vašem - kraju!
Život u RH, posebno život i usud 'malog' čovjeka, radnika i POŠTENOG poduzetnika ne vrijedi puno!
Zapravo ... ne vrijedi ništa! ... SLinić & co. Vode nas u propast, ... u ekonomsko-političku tako i u moralnu i etičku bijedu!
Ne kukam, jer Istina nije kukanje, već kazujem ono što je i što će biti - Istinom!
Kada jedno, 'najobičnije', trgovačko društvo, u vlasništvu države donese 'smjernice' kojima samo formalno 'regulira' odnose na tržištu ... kod čega si samo dodijeli nezakonite i neustavne ovlasti (kontrola, ... 'tuđih dvorišta'!?) onda je za reći kako je i RH, makar što se tiče uvođenje silnih 'restrikcija' i deklariranja bahatih prijetnji, već sada ... danas - dio NSP (NWO) - novog svjetskog poretka, koji osim što nastoji zagospodariti svim i svačim, nastoji doseći visoku razinu kontrole života - SVAKOG, čovjeka!
Nalazimo se u Vremenu u kom će se, vjerojatno kroz sukob 'sirotinje' i tih pohlepnih neljudi, 'bogatuna' - 'prelomiti' povijest čovječanstva ... što će u bitom odrediti budućnost čovjeka, ... kao vrste živih bića!
Jučer sam, tek 'ovlaš', naveo kako je u RH zaživio NOVI kazneni zakon prema kom je bitno umanjeno i ono malo privatnosti i prava na osobnost - Građana RH!
Reknete li bilo što protiv 'vlade' i učinite li to preko još uvijek relativno 'slobodnog' medija, interneta, ... mogli bi se naći u 'pržunu'!
Verbalni delikt opet je u RH ozakonjen način OBRAČUNA s ljudima koji nisu 'po mjeri' ogavnim politikantima, ... s ljudima koji imaju neki svoj stav, mišljenje i koji mogu iskazati hrabrost ... recimo reći SLiniću kako je uništavač RH, što je jasno još od vremena 'teritorijalne obrane' koju je u RH 'razoružala' komunjarska, danas kokošinjarska - 'elita'!
Čuvajte se ... i pripazite odakle 'postate' vaše misli, zaključke, stavove o nečem ili, moguće ... 'obrazložene' uvrijede koje su Istina!
Prije nego se 'upustite' u bilo kakvu raspravu, bez obzira na njen sadržaj i rečeno, a ukoliko to činite putem interneta ... razmilite ... nije li (a, JE!) vaša IP ('internetska') adresa previše jasan i javan 'podatak' preko čega vas je lako pronaći!? ...
Nikakva 'skrivanja' IP-a ne mogu vas skriti ..., dok je vrlo vjerojatno kako bi vaši zalasci, možda i učestali, u neki 'javni' Internet kafić, mogli biti snimani, ... i zato - nedovoljno sigurni po vas ukoliko ste iz takvog kafića poslali neki 'čudan' mail, poruku ili 'vrijeđajući' komentar!
Čuvajte se ... i imajte na umu kako te sudionik 'posljednjeg vremena', makar što se tiče 'slobode' interneta, jer sam siguran kako će već u 2014. Godini svaki kutak 'globalnog sijela' biti pomno nadziran!
Ovaj 'crni scenarij' i nije previše 'crn', jer je za očekivati kako će u skoro vrijeme sve ulice u gradova i 'državama' (kasnije 'svjetskoj vladi') interesantni 'punktovi' biti pod 'budnim okom' otpadnika i poslušnika! ...
Dok ovako razmišljam i 'predviđam' pomišljam kako je čak i izrazito nasilno ponašanje Joce i 'njegovih', svjesna 'radnja' koja bi trebala 'reći' puno o tome koliko je 'raja' spremna trpjeti i podnositi, čak i protuzakonita ponašanja politikanta u RH koji su, u to sam siguran, SLUGE (dakle stvarni jadnici!) 'vanjskih' nalogodavaca!
Ništa nije 'slučajno' i zato je nužno znati kako se sprema 'nešto veliko' ... nekakvo globalno sranje u kom će pomahnitali 'bogatuni' i svakojaki lobiji pokušati u djelo provesti 'opću lobotomiju' ... uništavanje svake individue koja nije - 'oni'!
Moje su 'slike sutra' jako ružne! Čovjek je ugrožen i to baš od - čovjeka!
Jasno mi je da me naki od mojih dokazanih neprijatelja, koji su jako bolesne i opake duše, a prije svega psihijatri, 'promatraju' ... kroz ovo o čemu i što pišem ... no to me nimalo ne brine, jer mislim da sam dosegao ogromnu razinu samokontrole, koja i onda kada je pod udarom očite i grube nepravde zna ostati 'svoja' i reći - istinu!
(Pozdrav ... psihoubojice!) ...
No, pitam se što li ljudi, 'ubojice uma' i sustavi vlada koji ih koriste misle o ovom dolje! To je napisao 'netko drugi' ...:
„Kako se svijet mijenja, čini se da su psihijatrija i seksologija preuzele tajna istraživanja iz nacističkih logora! 'Znanstvena' matrica čovjeka danas se redefinirana na osnovu iskustava sa silovateljima, ubojicama i kriminalcima svih vrsta. Pronicljiva Judith Reisman upitala je znanost, američku i svjetsku javnost kako je Alfred Kinsey došao do eksperimentalnog podatka da je jedno 4-godišnje dijete imalo 26 orgazama u 24 sata!
Taj 'znanstveni' podatak krije u sebi zastrašujući zločin najopakijeg uma, zbog kojega je neki 'znanstvenik' ili znanstveni 'istraživač'" morao završiti na doživotnoj robiji ili biti uškopljen. Mi zapravo ne znamo ništa pouzdano o homoseksualizmu, jer je 'znanstvenu' matricu homoseksualaca definirao Kinseyev suradnik Clarence Tripp, koji u sučeljavanju s Judith Reisman nije objasnio kako je njegov i Kinseyev 'znanstveni' tim došao do podataka o mogućem broju orgazama kod beba ...“!?
Ovaj ulomak iz jedne kolumne (ime autora namjerno sam izostavio navesti!) jasna je optužba pseudo znanstvenika u koje mirne duše mogu uvrstiti i pokretača i autora Jocinog bezumnog kurikuluma koji je javni oblik istraživanja kakve su, ali tajno, činili nacisti, čiju katedru za seksologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu skupo plaćaju Građani RH!
Predstojnik te nepotrebne 'katedre' je neki Aleksandar Štulhofer, poznatiji kao pokretač seksualne terapije ... koja je mogući 'iscjedak' A. Kinsey-eve 'studije o seksualnoj revoluciji' ... koja nam je 'podarila' - 'fascinantni' podatak, prema kom je čovječanstvo stiglo o spoznaje kako je 'jedno 4-godišnje dijete imalo 26 orgazama u 24 sata'!
Navedeni podatak je potvrda bolesti nekog luđaka, i to jako teška i posebno opasna i nikako ne može biti 'znanstveni podatak', jer do takve se 'spoznaje' može doći samo ukoliko smo - umobolni i dokraja seksualno izopačeni ... a to je bio ... upravo autor tog 'znanstvenog' rezultata ... kog je 'radove', već u samom nastajanju 'kurikuluma' rabio ... 'čudan' svijet ... na svaki način jako sumnjivih 'umova'!
I tako ... dok nam neki drugi 'neznanstveni', ali jako TOČNI i ružni, 'rezultati' ponašanja najmlađih u ove praznične dane kazuju kako je 13 godišnja maloljetnica ostala živa nakon što je popila litru tekile ... što je već zaboravljen 'podatak', Joca tu istu mladost gura u 'ambis' psihijatrije i zločina! ...
... Priprema ih da mu budu 'vojska', jako slična pederskoj 'armiji' Osmanlija (janjičari!) ili pak Spartanskim ratnicima koji su obranili Heladu od Perzijanaca ... ratnicima koji su svi odreda bili - pedofili!
Kada se udruže komunjare, sociolozi, seksolozi i ini s ... 'filozofskog' fakulteta može li se dogoditi bilo što - dobro - za čovjeka i društvo?
Čuvajte djecu ...! Ufam se kako Građani RH neće dozvoliti nikakve eksperimente s jako osjetljivim umom djece ... naših najmanjih, kojima je cilj uništiti temeljnu zajednicu ljudi - brak žene i muškarca!
Uspije li Joca u svom naumu biti će to STRAŠAN poraz čovjeka, opaka 'pobjeda' određene interesne skupine (odnarođenih kokošinjara) i početak razaranja RH ('iznutra'!)!
Ono što nije uspjelo nikakvim okupatorima RH, moglo bi 'poći za rukom' ... Štulhofeerima, Jocama, Hodžićima, ... 'pripadnicima' jedne, uistinu 'čudne', i baš radi toga jako opasne - 'udruge'! ...
Morao sam ovo reći ... baš ovako, izravno, i to zato jer sam tek danas, maloprije (24 sata) pogledao film o 'seksologu' Kinsey-u, ... za mene, nakon svega što vidjeh, užasnom ljudskom biću! ...
26 orgazama u 24 sata ... neke male žrtve strašnog luđaka ... Zar je to 'znanost'? ... Što li je 'znanstvenik' koji je do takvog 'otkrića' došao? ... LUĐAK ... moguće 'socijalni seksolog' s neke od umobolnih 'katedri'!? ...
Čuvajte najmlađe ... jer će se PRAVI 'rezultati' Jocinog udara na osjetljive umove djece pokazati puno kasnije ... kroz svakojake nastranosti, pederluke, lezbijstvo i ... pojavu opasnih psihičkih tegoba vaše djece! Čemu? ... Zar radi 'znanosti', 'napretka', '21. stoljeća', ...?
Toliko!
Kazujući ovo prisjetih se mog, danas na brzinu 'popapanog' ručka i mog 'uratkaKuham ... čak odlično!', odlične 'tomine' pašticade i još bolje 'dalmatinske' (ne francuske) salate! ...
Na moju žalost, ovaj sam odličan obrok morao 'nabacati' u sebe kako bi stigao obaviti gomilu, od strane politikanta, nepotrebno nametnutih 'obveza' ... koje su sve redom ('fiskalizacija' u dane blagdana, pisanje 'elaborata' radi dobave najobičnijih balvana, ...) - sama ishitrena i moguće podvaljena bedastoća!
RH ... volim je ... kao i sve dobre ljude ... kojima osjećam potrebu nešto reći o - ružnoj Istini! ... Ne volim: bijednike!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 3. siječnja 2013. - Kazneni zakon ... nova diktatura!?

Baš ste 'neki' ... vi ... koji moje zapise pratite na ovom SITE-u!
Zar niste uočili gomilu grješaka koje počinih u zapisima od ove godine? ...
Recimo najave dana zapisa u kojima je umjesto mjeseca siječnja pisalo: prosinac, ili ... silne (slovne i gramatičke) grješke (umor, kasna noć, ... i nelektorirano!) u jučerašnjem zapisu, ...?
Ispravio sam to ...!
I opet 'umorna uma'! (puno radim!)
Uživajte ..., ali i pripazite, ... kako vam misli i riječi, moguće slične mojima, ne bi 'napustile' um ... jer ... RH ima 'novi' kazneni, verbalnim deliktom 'obogaćen' - zakon! ...
Da vidimo ... hoće li me, pročita li ovo ili mu netko o napisanom nešto dojavi, drug KOMUNJARSKI odvjetnik, dakle DRUG, Nobilo tužiti ... i to prema njegovu osobnom poimanju pojma 'uvredljiv' o čemu  je izjavio:
„Nije dovoljno ako je takav jedan epitet, poput 'komunjara', uvrjedljiv po osobnom mišljenju, mora se dokazati da je uvrjedljiv po općem shvaćanju. 'Komunist', recimo nije uvredljivo, dok riječ 'komunjara' to može bit!“.
Dakle ... jesam li tog druga ovime uvrijedio? ...
Nije li 'novi' kazneni zakon ogavna komunjarska podvala preko čega će se, kako se kome od politikantske bagre svidi - 'vlasti' OBRAČUNAVATI sa svakom, kontra njih, iskazanom misli ... ma da je i očita - ISTINA?
Kada istina postane uvrjeda onda je jasno kako živimo - diktaturu!
... Je li Istina da je drug SLinić, pod krinkom 'običnog' dočeka N.G. u Dubaiju zapravo bio na pregovorima s nekom islamskom bankom koju želi dovesti u RH?
Moguće, jer i on i njegovi koalicijski partneri iz kokošinjac (kukuriču li pijetlovi u kokošinjcu?) koalicije, nakon što su ostali bez podrške srba i YU, trebaju nekog kom bi se naklonili do poda, ... jer su itekako svjesni kako kod Hrvata, ali i Građana RH drugih nacionalnosti više - 'ne igraju'!
Već samo ove dvije vijesti na koje sam se osvrnuo s mojim 'prošlogodišnjim literalnim' stilom, dovoljan su razlog za sveopću uzbunu, dok je ovaj, moj 'neprimjeren i neprijateljski', poziv na 'ustanak' s mojim načinom 'etiketiranja' drugova komunjara - PRAVI razlog za podizanje kaznene prijave protiv moje 'malenkosti' ...!
Boli Istina ... jako i 'do kosti' ... čak i onda kada je izrečena kroz 'etiketiranje' koje samo po sebi nije nikakva uvrjeda jer je činjenica da su današnji 'demolizatori' RH, kokošinjac koalicija, jako 'pedantni' slijednici jugo-komunjara, što se očituje kroz MNOGE njihove pokušaje uništavanja svega što je Hrvatsko, Hrvat ili što su naša djeca!
Sada, kad nema srba (zanemariv postotak u RH!) drugovi su krenuli na 'domaći živalj' ... kako bi ga kroz NASILNU, čak i kroz 'seksualnu revoluciju' pokušali preoblikovati u poslušnike - arapima!
Tko je tu ... kazneno odgovoran:
ja ... koji sprdajući se s RH politikantima kazujem o mogućim, po RH i sve građane RH, jako opasnim nasrtajima domaćih izdajnika i tuđinaca na RH, ili je to možda (ipak?) drug SLinić, dežurni stečajni 'upravitelj' u RH ... koji tumara Svijetom i nudi - TUĐE, moju, vašu i našu Domovinu, budućnost i živote ... kao da se radi o usudima kakvih 'mikroba'?!
Stavite me u zatvor ... politikantski jade! ...
Vrijeđam li vas ako kažem kako UNIŠTAVATE moju Domovinu i da to činite kao ostatci-ostataka komunjarskog režima, dakle kao kakve komunjare?
Valjda, radi čega ste, jer ste UPOZNATI s općim stanjem 'misli' Građana RH i napose Hrvata o vama, ozakonili - VERBALNI DELIKT što je zapravo dokaz kako reći vam: komunjaro, kokošinjaru, izdajniče, odnarođeni politikante i sl. - nije nikakva uvrjeda već, po RH i 'sitnu raju' jako ružna i OPASNA - Istina!
'Dorada' kaznenog zakona nije nimalo 'bezazlena', jer su u njemu zaživjeli mnogi članci koji će se rabiti u 'borbi' protiv - ISTINE!
Pitam se, neće li me, možda prema prijavi druga židova Štulhofera, jer ću SADA reći kako je on 'studirao' na 'pedofilski označenom' - 'institutu' - pedofila i nastranog čovjeka, budale Kinsey-a, koji je 'u ime znanosti' maltretirao sasvim malu djecu i maloljetnike, sustići teška kazna ..., možda i radi toga, jer je drugu autoru najogavnijeg 'školskog programa' netko nešto 'došapnuo' o ovim mojim razmišljanjima i kako sam ih, 'stavljajući' ih u MOJ SITE, učinio - javnima?
Kuda ideš ... svete moj, otpjeva, sada već davno, Korni grupa ... moguće i 'nesvjesno', ali dobro predviđajući i najavljujući tom pjesmom kako će 21. stoljeće biti obilježeno porazima civilizacije, uništavanjem morala i etike, ... i nasiljem politikanata i pseudo 'doktora' i 'znanstvenika', koji produciraju svoje umobolne ideje prikazujući ih - 'naprednim', kod čega je življenje prema Bibliji za taj istinski jad - nazadnjaštvo i 'zaostalost'!
... 'Listajući' portale kako bi 'temu' o - verbalnom deliktu u RH - dopunio s još nečim, naišao sam na jedan komentar kog dio prenosim, jer je, pošto je urađen DANAS, prema novom kaznenom zakonu dovoljan za izricanje presude njenom autoru! Pročitajte ... Riječ je o SLinićvoj Rijeci u kojoj nimalo slučajno 'nema' nikakvih afera, sličnih Bandić-Kerum 'aferama' ... o kojima 'uredno' brine 'crveno udbaško podzemlje' ...:
'... i tako nemamo pojma što se u toj Rijeci događa a crveni vragovi, ako i uspije kakva afera procuriti, brzo to preko svojih medija zataškaju. Ostalo za njih odradi crveno pravosuđe.!'
Mislim kako je gđa Karolina Vidović-Krišto, najsvježiji primjer komunjarske odmazde na 'nacionalnoj' TV, imala jako puno sreće što je svoju emisiju učinila i prikazala prije stupanja na snagu novog kaznenog zakona, jer bi se, da je to učinila nakon 1.1. sigurno našla na sudu!
Krunica - velika nevolja komunjara!(Možda i radi krunice oko njenog vrata?)!
Nevjerojatno je da je RH, nakon 60 godina komunjarskog terora, muka u Domovinskom ratu i haaškog progona, kada je dosegla apsolutnu slobodu, ponovljeno, uletjela u ralje - odnarođenih crvenih vampira! ... Umjesto slobode i napretka ... kokošinjari su nam na vrat navukli bijedu i 'moderno' ropstvo - u kom su Građani RH postali 'taoci' odnarođenih politikanata koji se, preko nas, na svaki način, i u Dubaiju, nastoje domoći podrške TUĐINACA ... jer znaju da ih Građani RH ne trebaju, ne žele i ne vole!
RH je Domovina VEĆINE ... velike većine vjernika raznih konfesija i kao takva ima pravo reći na koji način doživljava izdajnike i odnarođene politikante, makar to 'vladajućima' zvučalo kao 'uvrjeda', jer nam je svima jasno kako nas kokošinjari učestalo vrijeđaju i obmanjuju s 'boljim sutra' u kom svakim danom netko ostane bez posla, dok se 'vrh' politikanata ne srami podići plaće raznoraznim i raznoRODNIM, 'agencijskim' ćatama i 'pisarima, ... njihovim poslušnicima!
RH srlja u 'crveni bezdan' (još jedna javna uvrjeda?) u kom već ima i previše nevine 'krvi' naših otaca, djedova i pradjedova ... časnih ljudi koji su znali pokazati kako se voli - jedina nam Domovina - Hrvatska!
I ... prije nego zaključim današnji zapis koji 'vrvi' mojim 'uvrjedama' izrečenim na račun kokošinjara, preporučiti ću vam da pogledate film (ovdje je dio filma prikazan u emisiji gđe Vidović-Krišto) o čovjeku čije ime nosi 'SEXY institut' kog je pohađao jedan od autora Jocinog (jel' ga, bre, i ovim uvrijedih, jer ga prozvah inačicom koju rabe - njegovi?) kurikuluma!
Pogledajte to ... no imajte na umu da vam za to trebaju 'dobra muda'!
Uostalom, nije li već puno toga, što je protiv, rečeno o jasno iskazanom nasilju odnarođenih komunjara ... čemu mogu pridodati i razmišljanje još jednog komentatora portala www.dnevno.hr kog ljuti Građanin postavi uz članak u kom su opisani 'lik i djelo' - 'mladog' partizančića, druga Joce!
'... Pitam se samo kako smo odrasli mi koji nismo imali zdravstveni odgoj? Poštovalo se i nastavnike, i roditelje. I školske kolege. Bilo je i tučnjave i nitko od toga nije radio dramu. Bilo je i maloljetničkih trudnoća skrivenih ispod školske kute. Nismo imali ni plavi telefon ni pravobraniteljicu za djecu. Ništa. Kako smo uopće ispali normalni?' ...
Da ... kako smo 'ispali' drugačiji od komunjara? ...
... Čuvajte se! Verbalni delikt osnova je diktature ... danas u 'režiji' odnarođenih nasilnika, slijednika titovih komunjara! ... Dr. Gruden:
'... I Oktobarska revolucija poticala je nagone i agresiju. Revolucionari su imali pravo ubiti svoje neistomišljenike, zbog čega su mnogi izgubili glavu. Oni, pak, koji su ubijali, kasnije su nastojali pobjeći od sebe sama, ne razmišljajući o svojim postupcima i izbjegavajući preispitivati svoju savjest. Tako su postali podložni manipulacijama...'!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 4. siječnja 2013. - Kokošinjari, komunjare, ombudsmani, ...!?

Kokošinjari ... komunjare ... gdje ste?
Šutite? ... Znam, imate i radi čega jer sam siguran da ste pokušavajući nešto naučiti ipak uspjeli zapamtiti koliki je pileći mozak i što su to 'veliki dosezi socijalističke revolucije'!
Kad se ta dva, 'izvan-serijska' pojma udruže stižemo do - današnjice:
do Vremena u kom dušom i umom velikog broja Građana RH - MANIPULIRAJU - 'djeca kokošinjca'!
Ne mogu prestati pisati na ovaj način, makar su me prijatelji, u dobroj namjeri, upozorili kako bi se neka komunjarska budala mogla 'okomiti' na mene! ...
Neka! ...
Ne živim 'o kruhu' ... i zato je 'moj Svijet' ... nepotkupljiv, neodvisan o materijalnom i za mnoge sitne, politikantsko-izdajničke 'duše', nedostižna - VRIJEDNOST, njima: 'uvrjeda'!
Iskreno rečeno, mislim kako će komunjare iz kokošinjac koalicije sve češće 'šutjeti' ... jer je njima uzrečica 'šutnja je zlato', zapravo njihov 'bunker' u kom se bezuspješno pokušavaju sakriti ... ne od vas i od mene, već od Istine i Boga!
Može li se to? ...
... Komunističku ideologiju nekadašnjih komunjara današnji su komunjare zamijenili rodnom ideologijom, kod čega iskazuju jednako nepodnošljivu isključivost i nesnošljivost prema drugačijima i svemu što nije 'na tragu' njihove 'seksualne revolucije'!?
I dok RH propada u svakom pogledu, bilo na gospodarskom, demografskom, etičkom ili pak moralnom 'planu' odnarođena se je politikantska 'svita' žestoko prihvatila širenja (rodne) ideologije, radi čega sam uvjeren kako je drug Joca, eklatantni primjer 'borilačke upornosti' 'izrastao' ... od dječačića s petokrakom u 'ženu s penisom' (ili čak, u muškarca s vaginom? O tome malo znam pa samo - pitam!).
Moram priznati kako se u RH događaju 'čudne' stvari i 'neobičnosti' koje mi ukazuju na silinu nasrtaja politikanata na izvještajne medije, portale i SITE-ove koji nisu 'na liniji ...' - možda 'bratstva i jedinstva' pedera?
Pogledao sam, u namjeri da vidim reagiranje katoličkog klera u RH na najnovije prozivanje katoličkog klera, internetske stranice Hrvatskog katoličkog radija, ... ali na toj adresi ne nađoh ništa od njihovog 'truda'!
'Ulinkate' li www.hkr.hr naći ćete samo ovo:
403 - Forbidden: Access is denied. You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.
Ne čini li vam se kako to ima veze s nekim dalekim vremenom, ... recimo s godinama 1945./46. u kojima su partizansko-komunjarski fašisti otimali tuđu imovinu, a njene vlasnike slali u zatvore ili ih ubijali? ...
Danas to (još!?) ne čine ...
Danas se koriste kontrolom kontroliranih medija, pseudo-nezavisnim udrugama ili strukovnim grupacijama, ... lažiranjem 'anketa' i HAKIRANJEM i cenzuriranjem njima 'neprihvatljivih' sadržaja!
Naravno, postoji i druga mogućnost, no malo je vjerojatno da su HKR-ovci sami 'hakirali' svoje stranice ...!
UDB-a, danas nešto 'pomlađena', i nadalje 'radi' i živi na prostorima RH, radi čega je jasno kako rat u RH nije dovršen!
... Taj rat nije 'krvav' i ne mora završiti nikakvim 'konačnim' oružanim sukobom ...!
Mir u RH čak ne mora biti niti narušen ...
Dovoljno će biti da Građani RH konačno shvate kako je bilo kakva 'igra' s kokošinjarima - siguran put u nevolje, nakon čega je nužno da se 'skupe' uz isti, Hrvatski, barjak i okončaju 'nenaravnu' dominaciju komunjara!
Možda se sve dogodi uskoro i čak 'spontano' i to kao posljedica bagateliziranja sve veće 'homogenosti' vjerničkog klera od strane današnjih 'vlastodržaca' koji tu činjenicu bahato bagateliziraju.
Reče netko kako je takvo ponašanje zapravo politički autizam, koji neće napraviti samo trenutačnu štetu društvu nego će još veću štetu, nepopravljivu (ufam se u to!), načiniti njima samima!
Dao Bog da bude tako, jer bi učestalo ignoriranje Građana RH moglo Građane/Hrvate dovesti do 'ludila'!
Nego, vjerujem kako ste shvatili da živimo u Vremenu političkog nasilja i ponovnog 'silovanja' puka - verbalnim deliktom, koji je od nedavno - kazneno djelo!
Pitam vas, ... javnost RH:
nije li uvrjeda, seljački i 's visoka' izrečena kada drug Joca, inače ministar' obrazovanja (tragedija od 'obrazovanja'!) izdiktira piskaralu NL-a:
'Sve što smo ovih dana čuli od biskupa su zločeste laži, a s ljudima koji lažu ja jednostavno ne mogu razgovarati.'!
'Velik' je taj Joca ... 'Prevelik' da bi mogao shvatiti kako je za skoro 80% Građana RH nitko i ništa i da će u povijesti RH ostati zabilježen kao politikantski nasilnik, koji je neviđenom bahatošću i pun 'sebe' nasrnuo na NEVINE umove djece, i koji je, kada nije imao što za reći na prezentirane mu dokaze o njegovim glupostima, posezao za uopćenim frazama i pojmovima kao što su:
'znanost', znanstveno postignuće', 'moderno', 'napredno', ...!?
... Smij se puče ... 'hrvatska', ali TRAGIČNA, komedija se nastavlja čemu svjedoči podatak koji kazuje kako, navodno, komunjarska vlada namjerava napustiti ideju o državnim tvrtkama kao 'pokretačima ekonomskog rasta' i tu jasnu nebulozu zamijeniti s idejom 'poticanja' razvoja preko privatnih tvrtki ... čemu treba dodati kako se takav 'zaokret' namjerava doseći uz pomoć ... 'naročito inozemnih tvrtki'!
Pitam se, znajući koliko su kokošinjari u samo godinu dana obnašanja vlasti unazadili RH: što li će 'u ime toga' - uništiti?
Ima u ovoj najavi o 'novoj poduzetnosti' 'Zokinih destruktivaca' i jedna Istina! Ovo:
Istina je da domaće tvrtke u vlasništvu hrvatskih Građana ne mogu učiniti puno, jer ... ih je uništio nestalan, svim i svačim 'ometan' i od strane zakona, vlade i inspekcija - onemogućavan - rad! ...
Naprijed 'Zoki' ... Ne dajte da vas 'omete' bilo tko!
(Siguran sam kako komunjare imaju 'široku lepezu' ... bedastih 'iznenađenja' i kako ćete to navrijeme znati 'primijeniti'!)
Za sada ... tek kako bi nešto 'iz prakse' stiglo do puka, reći ću vam kako je vaš Jakovina (deminutiv bi bio: Jakovčić!?), čovjek s 'devet života', 'ozakonio' nezakonito uvjetovanje prodaje nacionalnog blaga, trupaca iz HRVATSKIH šuma, kod čega je od trovačkog društva (Hrvatske šume d.o.o.) učinio KONTROLNI 'aparat' koji se ne libi, u pozivu za javni natječaj, tražiti od kupaca da dostave, kod Javnog bilježnika ovjerenu izjavu o tome kako PRIHVAĆAJU sve navedeno u 'pozivu za natječaj' koji je, rekoh, osim što je neustavan i krajnje NASILAN i uvrjedljiv! ...
Koliko mi je znano trgovačko društvo, Hrvatske šume d.o.o., sijeku i prodaju trupce ... pa bi bilo jako dobro kada bi za SVE kupce TRGOVAČKO društvo H.Š. d.o.o. imalo isti kriterij, što je u kombinaciji drugova Jakovina - Pavelić (iz H.Š.) odbačeno i 'zaboravljeno' kao OBVEZNO USTAVNO načelo (jednakost), čime su Zokini 'igrači' u sustav raspolaganja (prodaja) NACIONALNIM bogatstvom, šumama, kojih su vlasnici SVI Građani RH - uveli ... potiho i bez nekog većeg otpora UCIJENJENIH I PREPLAŠENIH MALIH pilanara - segregaciju ... što je dovoljan razlog za podizanje nekoliko tužbi (ustavna, kaznena, prekršajna ...) i činjenja prijava Ombudsmanu (poslah je maloprije!) i Državnom inspektoratu!
Učinio bi to ... i tužbe i prijave, no SLavek mi je 'svjedok' da to moram odgoditi kako bi dokraja mogao 'uigrati' rad s fiskalnim kasama!
... Eto, štovani štioče!
'Ovo' je RH ... Državica čiji su politikanti izrazito odnarođena 'svita' kojoj Građani RH ništa ne znače, ... osim kao OIB na popisu birača ili kao ... opet OIB, u evidencijama državne uprave koja se trudi 'skinuti nam gaće' (porezna uprava, gradski i općinski uredi ...)!
... Nego, imam potrebu reći vam kako više nikada neću učiniti niti jednu moju NOVU - 'pjevanu' - skladbu! ...
Odustajem od tekstova i pjevanja ... čemu je razlog moj zadnji CD za kog sam dobio pohvale, ali i 'mišljenje' o tome kako je - i opet - tužan!
Kako bi ubuduće, budem li još štogod od glazbe objavljivao, izbjegao takav, tužan, tonalitet mojih skladbi, odlučio sam se odreći - stihova!
Nisam siguran da je ovo moja dobra odluka ..., ali ... kada pogledam unazad znam da sam odavno 'ispjevao' moj život, ostao bez puno mojih radova (lopovi ... što li ćete reći Bogu o tome?) i da više i nemam što za reći/ispjevati! ... Gotovo sve u mom životu, osim nešto izuzetaka (sami pokojnici!), bila su i ostati će moja velika razočaranja, ... radi čega ne mogu napisati ništa slično (tekstom!) hitu Beatlesa 'She loves you ... jeah!' ... što znači kako je stiglo Vrijeme za još jedno 'odricanje' od sebe'!
... Preostali,  'kuvertirani stihovi', maloprije su završili u peći!... Toplo je!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 5. siječnja 2013. - 'Genijalci' druga Zoke na Facebook-u!

Volim 'genijalce' ... i posebno one koji se 'pojave' odnekud s 'visoka', s pozicije trenutne, često lažne i njima nejasne 'moći'!
Eto, stalna 'halabuka' koju stvaraju 'djeca kokošinjca' (kukurikavci!), ma o čemu da se radi, 'podarila' nam je jedan istinski 'biser' i to na najjadnijoj od svih 'mreža', na tkz. 'društvenoj mreži', nadaleko poznatom 'face'-u!
Nisam 'član' 'face'-a i to nikada neću ni biti, no do mene je ipak stigao mail u kom mi je ponuđen jako interesantan 'link' do vladinog face-profila s kog vam prenosim Istinu o 'dečkima iz kokošinjca'!
Pročitajte, jako dobre, Istinite i duhovite komentare, no imajte na umu kako se ne radi o nikakvoj 'šali' već o jako OZBILJNOJ stvari, ... o pokušaju vlade, da slično udbašima, doušnicima i dr., od Građana RH učini svoje 'ulične agente' ... pokvarene 'suradnike' što i nije nego - još jedna očajna podvala i potvrda 'komunjarskog pedigrea' - kokošinjara!
'Tako je! Dosta nam je varanja! Gdje da VAS prijavim?!'- Jaxa Adrijana.
'Dosta nam je varanja. Gdje možemo prijaviti i provjeriti račune koje nam vi pravite?'- Boris Škoti.
'Kada biste svoje građane gledali u oči, ili barem s pažnjom čitali ove komentare, vidjeli biste koliko vrijedite. Još tražite od ljudi da cinkaju ... za što? Za punjenje državnog proračuna kojega su opljačkali vaši prethodnici, a koje vi niste sankcionirali?! Za koga cinkati? Za socijalno neosjetljive socijaldemokrate?! Čudim se tolikoj nesvijesti ...'- Anais Nina.
'Da, dosta nam je varanja, stoga sjašite s vlasti i svi zajedno krenite u Dubai, s kolegom Slinićem ...' - Dubravko Črnjak.
'Najveći lopovi u državi govore dosta varanja. (...) Ja niti ću tražiti ničiji račun niti ću prijaviti koga. Samo da bi vi sebi lopovi dizali plaće. Ne vjerujem da ćete sljedeći mandat prditi u istim foteljama kao što danas radite, i smijati se. Lopovi jedni.' - Ivan Soundblaster.
'Licemjeri lopovski. Mi varamo? A što vi radite, gamad politička' - Mrga Bajt.
'Jel, zavadi pa vladaj, to je politika Vlade. Mi građani da prijavljujemo? Za koji to posao inspektori dobivaju previsoke plaće? Ma ja ću odsad reći odmah, kad uđem u kafić, račun ne trebam' - Snježana Stanišak.
'Sva sreća da nisam glasala za vas. Sad bi si prste odrezala!' - Vlatka Kamber
Nevjerojatna bedastoća koja se očituje u javno, na 'face'-u, postavljenom pitanju komunjarske vlade u kom Zoka & co. Građane RH pitaju i potiču na doušničku 'suradnju':
'Dosta vam je varanja? Idemo to zajedno promijeniti! Sada i odmah' - obila se je pjetlićima o glavu ... i to na najbolji i najljepši mogući način ... kroz poveliki niz odgovora 'fejsaša' u kojima se jasno može iščitati kako ljudi u RH doživljavaju neoliberalno-komunjarski teror!
'... NO TO JOŠ NIJE SVE - Operator SMS usluge s dodanom vrijednosti je tvrtka Fun Agent d.o.o.
Ista tvrtka ima ugovor s tvrtkom APIS kojoj je iznajmila SMS uslugu s dodanom vrijednošću, a APIS s Poreznom upravom, tako da u cijeloj toj priči - novac od SMS-ova kojima bi građani trebali prijavljivat sivu ekonomiju - dobiva i taj famozni APIS (kao i Fun Agent svoj dio).... a o tome građani, dok Vlada nije jučer provaljena da mulja, nisu smjeli ništa znati. - Occupy Croatia!
Ovaj komentar sam izdvojio kako bi vam pokazao kojim to 'kanalima' silan novac Građana RH prelazi iz VAŠIH u neke, pomalo sakrivene, tuđe džepove!
... Pročitao sam sve, do 20 sati objavljene, 'postove' pa mogu reći kako sam zadivljen 'inventivnim' kazivanjem Građana i gotovo 100%-tnim pljuvanjem na ovaj jadan 'poziv' vlade RH! ...
Ovakvo što može učiniti samo - budala, a da je tomu tako vrijedi zaključiti prema komentaru: 'Koji salto mortale u vlastita usta'! ('face-komentator': Antonio Vrbatović)
... Nego, od danas ima nešto novo u svezi s Jocinim ku(ku)rikulom!
Joca se je našao na meti 'svojih' ... patrijarha pravoslavne crkve koji mu je očitao lekciju, jako slično Bozaniću, ... kod čega mu je jasno dao do znanja kako je stao na stranu svih vjernika i većih konfesija!
Uostalom, metropolit Jovan je rekao i ovo:
- Ne može se u školama organizirati odgoj koji neće biti u skladu sa roditeljima. Ako se na popisu stanovništva tako visok postotak građana izjasnio da je religiozan, onda se ne može ignorirati njihovo raspoloženje. Slažem se sa lijepim i odmjerenim riječima kardinala Bozanića.
Slažem se s metropolitom!
Država, trenutno određena privremenim politikantima, ne može ignorirati većinu i njihovo pravo!
Ali ... pitanje je kakva je to Država u kojoj 'crvendaći' vode 'igru'?
NIKAKVA! ... Zapravo, pogriješih:
RH je 'banana' državica, pomalo diktatorski 'uređena' ('diktatura neradnika') što može potvrditi činjenica da je, pseudo javna - točnije odnarođena slično kao i komunjarska 'elita' - TV 'zaboravila' bilo što reći o nedavnoj izjavi HHO-a kojom je 'momcima iz kokošinjca' rečeno sve o nasilju koje bi trebalo na duge staze 'ustoličiti' Jocin ku(ku)rikulum ... formalno nazvan Zdravstveni odgoj!
'Vlast je slast' ... to nam je svima dobro znano i zato se ne trebamo čuditi komunjarskoj 'politikantskoj sirotinji', koja na svaki način pokušava učiniti nešto s čime bi na duži rok 'osigurala' - svoje ostajanje na vlasti!
Nije to 'samo po sebi' ništa loše, ... jer mnoge se vlasti ponašaju baš na taj način!
Loše je ... što odnarođeni kokošinjari ne vide da ih Narod više ne želi i što misle da provođenjem nasilja mogu zadržati vlast!
Evo što o tome, gledano iz rakursa doktora povijesti, kaže g. Jurčević:
„Cilj uvođenja zdravstvenog odgoja, mnogo je opasniji i dugoročniji. Zastupam tezu da su u Hrvatskoj 20 godina na vlasti naslijeđene komunističke strukture. Sada je došlo do smjene generacija, ali na svim pozicijama su njihovi biološki potomci ili ideološki klonovi. Oni se žele obračunati sa svim tradicionalnim vrijednostima. Zato su donijeli cijeli niz odluka: o zdravstvenom odgoju, skidanje pokroviteljstva nad Bleiburgom, preimenovanje športa u sport ... Žele poništiti sva postignuća Domovinskog rata. Odgoj je tu daleko najopasniji jer je njihov cilj dugoročno vladanje Hrvatskom. Naraštaj koji sada ima 5, 9 ili 12 godina za dvadesetak godina će biti implementiran u sve privatne i državne institucije. Ako ga se odgoji ovako, Hrvatska neće imati nikakve budućnosti. Zato tu nema kompromisa. Oni idu u, da citiram Internacionalu, 'posljednji i odlučni boj'.“!
Ovo, sve što se događa u RH, a što je iskazivanje politikantskog nasilja i gotovo bolesna mržnja kokošinjara prema svemu Hrvatskom, nastavi li ići istim putem ... moglo bi završiti baš kao kakav 'posljednji i odlučni boj'! ...
Treba li nam tako opak scenarij, nakon što smo se s puno muke i žrtava izvukli iz ralja 'jugoslovenske internacionale'? ...
Pametni jako dobro znaju što će na ovo odgovoriti, dok samo budale i politikanti ignoriraju potrebe i prava većine i kod toga ih, 'usput', 'siluju' svojim odnarođenim kokodakanjem!
I ... još samo nešto:
jučer sam, pišući o mogućim 'hakerskim' upadima 'crvenih poletaraca' na stranice HKR-a, o namještaljkama koje za 'djecu kokošinjca' čine nekakve agencije i om tome kako se iza mnogih udruga kriju 'crveni pijetlovi', zaboravio postaviti link do članka u kom se može naći, skriveno iza naziva udruge 'Nastavnici organizirano' ... kako je 'nastup' udruge u medijima zapravo uradak Jocinog ureda, čemu je bio cilj pokušati izjednačiti - nespojivo i različito i to kroz 'obično' formalno iskazivanje neimenovanih nastavnika - o nekakvoj njihovoj 'zasićenosti' polemikom o ZO (Zdravstveni odgoj) - dok školstvo ima puno većih i važnijih (?) 'problema'!
Ova podvala NEPOZNATIH 'organiziranih nastavnika' (tko su, koliko ih je, ... koje su partije simpatizeri, ...?) prošla je dosta nezamijećeno, što je OK, jer se ipak radi o još jednoj 'udruzi' učinjenoj 'ad hoc', kojoj je davanje ovakvog 'priopćenja' zapravo bio i jedini - cilj!
Mislim da će Joca već do kraja ovog mjeseca postati - BIVŠI -  ministar! ...
Roditelji ... 'skinite' ga!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 6. siječnja 2013. - Komunjare punih gaća?!

Jučer napisah kako 'volim genijalce' ... što mi je poslužilo da kažem nešto o 'pronicljivosti' komunjarskih informatičara i njihovom 'bisernom' uratku kojim su Građane RH naješkali da im kažu što misle o njima, a što su 'potaknuli' s jako blesavim naslovom/pozivom:
'Dosta vam je varanja? Idemo to zajedno promijeniti! Sada i odmah'!
Danas je iz radova SDP-a stiglo nekoliko novih 'bisera', no meni se, osobno, čini najzanimljivijim reći nešto o uzbuni u redovima splitskog ogranka komunjara koji se je oglasio 'priopćenjem' kog je potpisao slijednik partizana-fašiste Ante Jurjevića Baje, 'novi Baja' - Marin Jurjević!
Najprije, jer znam da će se naći neka zla duša, moram pojasniti kako sam zaključak o tome kako je Ante Jurjević Baja, ex komunjara, bio partizanski fašist 'izvukao' iz napisa objavljenog na internetu, o čemu svjedoči on sam ... točnije njegovo pismo Ulomci pisma su prijepis originala, bez ikakvih jezičnih ili pravopisnih intervencija, jer dirati u Bajin jezik i stil značilo bi krivotvoriti povijest. A dokumenti poput ovoga pokazuju kakvi su tipovi, do lakata okupani krvlju, desetljećima upravljali sudbinom hrvatskog naroda.

Pismo Ante Jurjevića Baje iz Dubrovnika
25. X. [1944.]

Dragi Drugovi!

Javljam vam se iz starodrevnog grada Dubrovnika a u jedno vas upoznajem sa životom u njemu, mogu dobiti dojam nakon par dana šta sam u njemu da ipak valovi Jadrana koji udaraju o njegove hridine da nisu bili uzaludni te dasu bar nešto prenijeli u njemu što valja iz naše slobodarske Dalmacije. Narod u ovom gradu je čudan a donekle i nerazumljiv počevši od onih gospara do pučanina, puni su svojih specifičnosti, koja je veoma bliska svim našim neprijateljima i baš iz tih razloga Dubrovnik i postao a i bit će u koliko ga ne očistimo i posvetimo punu pažnju centar čitave špijunaže ne samo za Dubrovnik ili južni dio Dalmacije već za veliki dio Jugoslavije naročito Crne Gore Dalmacije i Hercegovine. Narod u mjestu i okolini nije upoznat ni s najosnovnijim stvarima a naročito što se tiče naše borbe i našeg pokreta sve promatraju kroz svoje interese privijaju se svakome ulizivanje to je glavna vrlina veliki su prijatelji angleza i svi ih očekuju nama Hrvatima donekle pristupaju sa simpatijama dok Srbe ni da čuju i smatraju ih neprijateljima ...
... Što se tiče narodnih neprijatelja do sada ih je otpremljeno što ovamo što onamo oko 60 među njima i 8 popova odnosno fratara pored svega toga mnogi se kriju i nemože ih se otkrit a sad će bit i teže obzirom na saveznike koji će ih štiti jedino tu može iskusni ljudi i vojnici, mi smo nakon streljanja objavili plakatom ali dosad ne sve samo tek sutra izlazi jedan dio u javnost a potpisali smo sud komande područja jer drugoga nismo imali o ovome svemu dajte vaše mišljenje bilo kako bilo ubit ih se mora a za ove koji se skriju treba će učinit sve da ih se uhvati jer to su kaporjuni. Narod je prilično na samu situaciju zadovoljan samo neznamo šta će bit nakon ovih streljanja jer se već narod za njih interesuje i pita kad će taj narodni sud djelovat.
koje je taj portal prenio!
Stabla i plodovi su uvijek - slijednost, pa se nije čuditi kako je Marin Jurjević Baja oštro, slično stricu Anti-Baji, reagirao na kritiku čelnika HDZ koji je sadašnje uništavače RH nazvao 'crvenom peronosporom'!
Smiješna je tvrdnja 'crvene peronospore' o tome kako je priopćenje HDZ-a 'defakto poziv na gotovo nasilno rušenje vlasti' i kako je to 'zločin prema interesima hrvatskog naroda, građana RH i Hrvatske' (?), ... te kako HDZ-u nakon svega 'preostaje podjela građana RH na 'crvene i crne', jer su upravo komunjare i njihov veliki 'pobočnik', drug Bajić, oni koji su razjedinili i podijelili hrvatski korpus i od prosperitetne države učinili - rasprodanu 'robinju'!
Uostalom, pročitajte o čemu kake SDP-ovci ... što čine u sve većem strahu od Naroda i SVJESNI sve većeg animoziteta koje prema njima iskazuju Građani RH, prije svega Hrvati i velika većina mladih ljudi kojima su UNIŠTILI budućnost!
„Splitski SDP je u današnjem priopćenju istaknuo kako Karamarko aktualnu vlast, a posebno SDP naziva 'crvenom peronosporom' defakto pozivajući na gotovo nasilno rušenje te vlasti. Zna se što je to peronospora, jasno je da Karamarko asocira na radikalne metode obračuna s SDP-om, što je pravi zločin prema interesima hrvatskog naroda, građana Hrvatske i demokratske Hrvatske - navodi se u priopćenju što ga je potpisao predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević.“
Biser je svaka riječ komunjara pa je u priopćenju splitskog SDP-a (neki ih zovu: srpska demokratska partija!) dobro 'proanalizirati' i ovo:
'Karamarko falsificira i Franju Tuđmana, koji se nikad nije koristio takvim rječnikom.'!
Ups! ... Mora da drugu Marinu nije lako niti dobro!
Odjednom se je 'zaželio' pok. dr. Franje Tuđmana i njegovog 'rječnika'! ... Predivno! ...
Pitam se samo kako li je tako brzo zaboravio i prešao preko činjenice da je tog NAJVEĆEG HRVATSKOG SINA i 'njegov' HDZ, zajedno sa svojom 'mješovitom bratijom' etiketirao kao stranku 'opasnih namjera' ...?
Čudno! ... Marin Jurjević je 'čudo' ... od podvale i veliki plašljivac!
Boji se poprilično demoliranog HDZ-a, što je očito posljedica sve većeg pritiska jako razočaranih Građana i vjernika na kokošinjare, radi čega se panično poziva na pok. dr. Tuđmana i 'njegov rječnik'!
'Genijalno'! Strah je vrag ..., a razloga za strah, čak i od nekog oblika 'revolucije', drug Marin-Baja svakim danom ima sve više!
Nakon 'božićne paljbe' Metropolita Jovana i danas objavljenih stavova velikog broja liječnika, doktora znanosti i ljudi od PRAVOG znanja (a ne komunističkih: ekonomije, prava i filozofije!) internetom se, kao kakva 'lavina' širi i tako narasta POKRET 'Zajedno' ... kog je podržao čak i priznati fizčar dr. Pavuna!
Da je u svijesti (i savjesti!) Građana RH malo više LOGIKE i želje da se izbore za dobrobit i napredak sveg pučanstva, svi bi već odavno bili pod tom 'kapom' - dokazanih državotvornih mislilaca i ljudi koji nisu nimalo (srećom) slični Marinu-Baji (mlađem!)!
Vrijeme je da svaki ostatak komunizma zauvijek nestane s hrvatskog političkog obzorja i da Građani RH krenu svojim putem ... male, ali jako perspektivne Države ... konačno i apsolutno SLOBODNE RH!
Ja sam za - biti - ZAJEDNO ... protiv komunjarskog nasilja, izdajnika i mrzitelja RH!
Budimo Zajedno ... jer samo na taj način možemo, svi, i crni i 'crvenkasti', i Mađari i Hrvati, i (lojalni!) Srbi i svi Narodi RH - doći do boljeg sutra koje uništava politikantska floskula: PLAN 21!
Ovdje vam je komadić ideje novog PLANA - spašavanja RH, što bi bilo dobro da pažljivo pročitate, 'vagnete' i onda se tomu pridružite šireći ideju zajedništva kroz - ZAJEDNO, kao što su učenici Isusa činili šireći evanđelje! ...
PROČITAJTE:
„Vodeći ekonomski stručnjak pokreta 'Zajedno' pojašnjava potom da su osnovni preduvjeti oporavka Hrvatske poništenje nelegalne privatizacije hrvatskih tvrtki i banaka, te deblokada Hrvatske narodne banke.
Političke stranke ne zanimaju se za stretegije razvoja

- Ne samo da možemo poništiti privatizaciju, već smo to i dužni učiniti. Glavna državna revizorica Šima Krasić je, kao što je poznato, odavno utvrdila da je čak 98 posto privatizacije provedeno nezakonito. Mi ne trebamo, dakle, nacionalizirati privatnu imovinu, jer bi nakon toga morali obeštetiti vlasnike, već je dovoljno poništiti nelegalnu privatizaciju. To se i danas može bez problema učiniti. Samo treba pratiti trag novca. I onima koji su uništili tvornice, da bi kasnije preprodali zemljište, može se ući u trag. U gruntovnici piše kome je zemljište prodano, a postoje i tragovi u banci. Privatizaciju je nužno poništiti jer su i tvrtke i banke prodane za samo 5 do 10 posto svoje vrijednosti, a novi vlasnici su novac kasnije u pravilu iznosili van. Žalosno je, međutim, da niti jedna politička stranka ni ne pita za moju, ili bilo čiju strategiju razvoja, već umjesto toga svi provode politiku stranog kapitala, odnosno MMF-a i Bruxellesa, ne štiteći pritom hrvatske nacionalne interese. Pojednostavljeno rečeno, oni već godinama slušaju strukture koje nam rade o glavi i tako nas sve dublje uvlače u dužničko ropstvo.
No, narod to sada osjeća, pa mnogi vide da nešto treba mijenjati -  napominje mr. Hromin Sturm.“ (prema www.dnevno.hr)
Zaboravite nacionalizam, vjersko određenje, boju kože i bilo što što vam uništava ideju zajedništva i prihvatite postati i biti dio moćnog TIJELA RH, jedinstvenog UMA i čovjek koji će svojoj Domovini, zemlji u kojoj živi, željeti učiniti i činiti dobro!
Mislim da nam je svima već 'preko glave' komunjara i njihove rasprodaje RH koju su započeli svojim prvim dolaskom na vlast i nastavili činiti danas ... otežavajući rad i življenje ljudima uz istovremeno, NAMJERNO, uništavanje privrede RH, što čine kako bi nas s 1.7.2013. pokušali isporučiti prljavom inozemnom kapitalu i svojim sponzorima!
Mislim da je ZADNJI čas za akciju jer kada znate kako je u Narodnoj banci RH 'sjedio' amerikanac Evan Kraft, a da sada u Narodnoj banci Hrvatske sjede njegovi nasljednici , 'igrači MMF-a', i da pomno analiziraju sve dostupne podatke, i tako upravljaju svim informacijama neovisne, suverene Republike Hrvatske i Hrvatske narodne banke ... zar je potrebno bilo što drugo znati kako bi shvatili da smo u velikoj 'banani', jer su i krediti s 8% kamata, TIHI ubojica hrvatskog naroda!
Nekada su, u vrijeme dok je suverenitet RH bio naš prioritet i zadatak političarima, takvi, kao što su 'kontrolori MMF-a' u HNB, mogli HNB špijunirati samo izvana.
Današnja, loša i odnarođena Vremena su nešto bitno drugačije od razdoblja stvaranja RH (1990.-2000.) i zato je moguće da HNB učini i nešto tako jadno kao što je tiskanje publikacije 'Kolika je konkurencija u hrvatskom bankarskom sektoru' (Evan Kraft iz MMF-a) u 450 primjeraka!
Nisam 'facebook'-aš no ipak ću vam reći kako o pokretu ZAJEDNO možete  puno toga pronaći na slijedećoj web adresi:
www.facebook.com/groups/ZAJEDNOzaHR/!
Zajedno ... smo jači i jako 'ubojita' sila koje se iz dana u dan 'kokošinjac dečki' sve više boje!
Rekoh, imaju i radi čega, jer su počinili niz veleizdaja interesa Građana i RH, jer su grubo nasrnuli na našu mladost, jer su javno objavili VOJNU tajnu (Registar Branitelja), jer su nalagali previše toga, jer su zloporabili čak i razminiranje RH i jer su - nesposobni biti KORISNIM slugama Građanima i RH!
Očekujem 'revoluciju' u RH i skoro urušavanje kokošinjca ... što će započeti skorim micanjem iz vlade druga Joce, što će se pokazati kao jako zakašnjela 'reakcija' pjetlića Zoke ...!
Želim im (kokošinjarima) da nestanu u ropotarnici vremena jer veće obmane i gorih ljudi, prepunih sebe, odnarođenih i pravih neprijatelja Narodu RH - Hrvatska - ne vidje!
... Hoćemo li to dočekati? ... Malo je sretnika kojima se je 'dogodilo da dožive svoj pravi život' (AGM)!
Ja sam jedan od tih sretnika, jer sam i najgore trenutke mog života doživio kao još uvijek 'puno neiskazanog i neizrečenog, što priroda nosi kad u njoj OSJETITE božanstvo kroz - vlastitu  osamljenost' (opet ... AGM)!
... Trgni se Narode ... 'starosjedioče i gospodaru', jer 'mi blenusmo i gledamo, kako nas tuđinske splačine sramote u vlastitoj kući'! (AGM ... treći put!)
Zajedno, u zajedništvu i u dogovoru sa svakom državotvornom strankom - jednostavan je 'recept' za odstranjivanje opasnog tumoroznog 'tkiva' - 'crvene peronospore'! Zdravo i zdravlje ... nemaju alternative!
Zar je Jocin ZO nešto 'zdravo' za um naše mladosti? ...
Joca je početak kraja kokošinjara! (valjda!?)
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 7. siječnja 2013. - Hrvatska ne može čekati ...?!

PRIČA:
... Žurim ...!
Konačno, negdje na ulazu u Kraljevicu riješih se kolone sporih i 'nepoduzetnih' vozača!
Žurim jer me čeka 'ekipa' mojih kako bi - kad od mene preuzmu još jedan u nizu administrativnih 'papirića' kog u Rijeci, pod imenom BON+, osobno podigoh - mogli dovršiti 'uvezivanje' i ovjeravanje zahtjeva pilanara prema H.Š. d.o.o. (ogromnom gubitašu u sustavu državnih tvrtki!) što sve, kao kakav mali 'elaborat' mora u samo dva dana stići 'na stol' bešćutnih politikanata ...
... Poziv! Naravno na MBT ...
Dohvaćam moj MBT i započinjem razgovor!
'Gdje si ... kada ćeš stići? Požuri! Ovo mora danas  biti učinjeno!' ... podsjeća me glas moje 'desne ruke', S., na obvezu slanja 'neobične' ponude u kojoj su 'moji' pilanari, sami sebi morali 'srezati' količine trupaca koje im trebaju za normalno poslovanje u ovoj godini, i čak za to učiniti, kod javnog bilježnika ovjerenu, izjavu!?
Sranje ... kazujem sam sebi dok u glavi 'preturam' po niz nezakonito nametnutim 'uvjetima' Hrvatskih šuma d.o.o., ... njihovim čudnim tablicama i sličnoj, ali obvezujućoj, dokumentaciji! ...
Žurim! Kod Šmrike (mjesto u zaleđu Kraljevice) sam!
Na suprotnoj strani magistrale uočavam 'crnu limuzinu' no ne pridajem joj nikakvu važnost!
Ta, žurim! ... i griješim!
U nekoj 'normalnoj' vožnji tijekom koje ne vodim ovakve razgovore koji opterećuju čovjekov um svim i svačim, zacijelo bi uočio tamna stakla i 'čudan', za 'start' spreman, 'položaj crne limuzine!
Uočio bi 'kobru'! ... Sigurno, ... no, ovaj put moja je pažnja bila usredotočena na pravac mog kretanja i na loše vijesti koje sam, malo nakon 'rasprave' o obrascu BON+ čuo od S.
'M. je umrla mama, a meni teta ...! Čim dovršimo ovaj posao krećem kući pa za Bosnu, dok je M. već otišao do svojih!'! ...
Tužno! U samo jednom razgovoru čuh nekoliko loših stvari i priče o smrtima ljudi koji su bližnji ljudima s kojima 'dijelim' isti usud! ...
Sirena! ...
Pogled u retrovizor vraća me u stvaranost! ... Sranja uvijek idu u nizu!
Kobre su me 'nanjušili'! Daju mi do znanja da su me 'uhvatili' ...!
Pretječu me i nakon petstotinjak metara upozoravaju da moram stati iza njih na ugibalištu za autobuse!
Stadoh! ... Prilazi mi neki 'buzdo', ... uredno 'ušminkan'!
'Dobar dan! Vozačku i prometnu molim! ...?
Dajem mu tražene dokumente i šutim ... k'o zaliven!
Čovjek djeluje jako 'ozbiljno', čak ljuto, ... pomalo prijeteći!
Na kazuje ništa osim: 'Imate li novaca? 500 kn?'!
Plavac mi djeluje dosta 'neugodno'!
Imam dojam kako u meni vidi nekakvog okorjelog kriminalca, a ne običnog vozača koji se je, eto, usudio popričati MBT-om!
Uistinu sam - 'kriminalac'! ... Nije mi nimalo ugodno!
Prisjetih se kako je prije samo nekoliko dana u RH jedna druga 'ekipa kobri', u jako pijanom stanju, 'polumrtva', počinila pravi 'harakiri' na prometnici!
Rijedak promet ... nikog u blizini ...! Jesu li trijezni? 'Normalni'? ... Bog zna!
Šutim i čekam! ... Vrijeme kog mi je na svaki način premalo - juri! ...
Nemam - odgovaram kratko, jer uza se imadoh samo oko 350 kn! ...
'Plavac' odlazi do službenog vozila! Čekam!
Kad li će ... više ... pitam se, ispisati 'očevid' pa da krenem? Ne žure!
Nazivam broj 'mojih' kako bi im objasnio čemu sam tako 'iznenada' prekinuo razgovor i što se dešava! ... 'tek tako' ... da se ZNA!
Kaže mi S.: 'To je moja kazna' ..., ne ... nije S.!
To je moj prekršaj i ja ću ga platiti!
Konačno, plavac izlazi iz 'zaškurenog' AUDI-ja!
Poziva me rukom da dođem do njega!
Prilazim 'bunkeru' AUDI-ja. Obraćam se 'kobri' kao bi mu rekao da sam čuo da se prometna kazna, ukoliko se plati 'na licu mjesta', u bitnome umanjuje, na što mi policajac odgovori:
'Ovdje vam je sve'!
Potpisujem, bez da išta od napisanog provjeravam, nekakav zapisnik, uzimam  moje dokumente i dvije uplatnice na ukupan iznos od 600 kuna!
Pristojno pozdravljam ... no, plavac ništa ne govori! Odlazi u auto! ...
Konačno sam za timunom mog 'ferrarija'!
Idem ... što prije i što dalje od šutljive, jako osorne i 'čudne prijetnje' i čovjeka koji je učinio niz 'službenih gafova' ... kada mi nije uručio moj primjerak zapisnika, kada mi nije dao do znanja jesam li mogao plaćanjem kazne 'na licu mjesta' ušparati koju kunu ... i koji mi kroz skoro 15 minuta nije rekao ni riječi o tome radi čega su 'hrvatske kobre' krenuli za mnom i koji sam to prometni prekršaj učinio!?
Jasno ... znam da sam tijekom vožnje rabio MBT, ... ali ... nisu li me 'presretači' trebali, nakon pozdrava, upoznati s RAZLOGOM, moguće i s člankom 'odgovarajućeg' zakona i što ih je natjerao da me presretnu, ... te mi nakon svega dati na uvid zapisnik o izvidu kog sam, budalasto (neću nikad više!), potpisao?
Priča!? ... i nije baš nešto, ali je dokaz kako smo svi mi, Građani RH koji nismo 'u sistemu' ... 'vlasti' i njihovim 'pobočnicima' odavno običan matični broj i već sutra, kontrolirani 'nositelj' čipa!
Bijedno ... je to, no ja sam ipak sretan ... jer danas nisam susreo pijane i 'ratoborne' kobre!
Plavac, kog danas sretoh, bio je SAMO - mrzovoljan i toliko 'služben' da mi je radi toga na više načina uskratio moja prava!
Dobro je!
Čitav sam, no i to je 'moja zasluga' jer sam smogao odšutjeti pitati ga bilo što što je bilo moje pravo ...
Recimo nešto o tome da umjesto 600 ... platim samo 300 kn radi razgovora MBT-om kog sam morao učiniti radi tijeka (žurne) 'akcije' koju nam je namjestio jedan drugi, DRŽAVNI, sustav, ... nepravde i nametanja nemogućih uvjeta ... i radi razgovora u kom sam čuo o dvije smrti članova rodbine mojih 'suboraca' ... sitne raje kao i ja ... raje u kojima 'zakon' vidi - kriminalce ili, kad to ne 'prođe' (nakon provjere podataka!) makar nekakvu 'kesu' za punjenje uvijek gladne državne blagajne! ...
Sretan sam štioče, ... jako ... jer sam u kraju, kada sam sjeo za upravljač mog auta, odlučan da se više ne obazirem ni na koga, prolazeći pored 'kobri' - podigao palac na gore i pozdravio ih sirenom mog auta! ... Nemam radi čega biti 'uvrnuto služben' ...!
Ipak sam slobodan, ... i 'nedirnut', što je puno ... jer s pravom mogu zamisliti kako su me mrzovoljne 'kobre', slično 'kolegama' iz crne kronike, mogli pokupiti s ceste ...!
Ta nikad se ne zna tko vam je 's druge strane'! Čuvajte se! ...
... A da sam 'kriv' ...? Jesam! Kriv sam ... jer sam nastojao učiniti dobro i pomoći ljudima koji su - LJUDINE,  ... ali kako vam štovani štioče, nakon napisanih uplatnica i kazne od 600 kn, mogu uopće pokušati objasniti da je i nakon ovog mog 'prometno-mobitelnog gafa' - moja duša - 'čista ka u malog diteta'?! Nikako! Vozač sam koji u 40 godina 'aktivne' vožnje nikada nije ugrozio nikog ... Moji su prometni prekršaji 'banalne' idiotarije (parkiranje, manja prekoračenja brzine ... i od danas razgovor MBT-om!)!
... Na kraju ovog mog malog osvrta na neobično 'službeni odnos' 'kobri' koji vrijeđa svakog 'običnog' čovjeka trebam istaknuti kako sam, svemu unatoč, na vrijeme stigao do ureda javnog bilježnika i kako je, u bitnom umanjen, zahtjev 'mojih' pilanara otišao do - Zagreba!
Za otprilike 30 dana znat ću vam reći hoće li 'moji' pilanari uspjeti opstati i koliko će radnika pilane morati dobiti otkaz! ...
Bijeda hrvatske zbilje sve je očitija: gomilanje gubitaka u državnim tvrtkama i namještaljke sasvim određenim 'partnerima' države uzimaju svoj 'danak' ... 'Cesta' je svakim danom sve 'punija' gladnih!
Narod trpi ... do boli, nasilje politikanta i sustava koji je odnarođen i kao takav sigurna i velika nevolja RH i njenih Građana!
Misli li itko od punoljetnih Građana na 'sutra', ... na vlastitu djecu?
Misle li roditelji malenih kako bi bilo puno bolje od svakog Jocinog ZO kada bi njihova djeca, ali i oni sami, bili upoznati sa štetnim posljedicama rabljenja 'suvremenih elektroničkih igračaka', prije svega MBT uređaja?
U idućih desetak-petnaest godina povećavati će se broj oboljelih mladih ljudi koji će na sebe 'navući' razne alergijske, metaboličke, hormonalne i tumorske bolesti ... što će biti u izravnoj 'vezi' s jako štetnim zračenjima 'modernih igračaka'!
Joca bi puno više - DOBROG - učinio kada bi djeci pokazao pokoji dokaz (MR/CT/SC slike!) i održao predavanje o tome ... čega već ima iako je prošlo relativno malo vremena u kom bi se moglo doći do još jasnijih potvrda ovakvom mom 'predviđanju'!
Pripremite se ... svi, bilo da ste liječnici, roditelji ili mlada osoba koja neko duže vrijeme rabi 'modernu tehnologiju' - na neugodan, opak i težak 'susret' s 'bolnom' Istinom!
Seks može biti 'opuštajući', no pretjerana ovisnost o seksu može od čovjeka učiniti budalu, dok će pretjerana uporaba 'moderne tehnologije' od mladih ljudi i djece, učiniti - teške bolesnike!
... Baljezgam? ... Neka bude tako, što bi uistinu želio, ... no i sam sam 'isprobao' kako to izgleda kada kroz samo mjesec dana MBT rabite uvijek na 'istom uhu' ...! Moram li vam reći kako tada izgubite 'dio' sluha, kako vas tada u širem području glave oko uha 'prožimaju trnci' i da vas ponekad 'štrecne' u području prednjeg čeonog režnja ... na strani bližoj - ozračenom uhu?!
Čuvajte djecu! Ne dajte im MBT-e!
Vjerujte mi da će i bez toga odrasti i 'izrasti' u normalne ljude, ali samo pod pretpostavkom da u školi nisu morali učiti ludosti o pederima i seksualnim nastranostima, koje su preko učenika bolesnog 'istraživača'-seksologa, nekog Kinsy-ja stigle do klupa učenika u hrvatskim školama!
Nasilje je u 'usponu' ..., a kako još nije stiglo do samog 'trona', mišljenja sam kako bi bilo jako dobro kada bi bilo uništeno u samom začetku svog 'pohoda' na - ČOVJEKA!
... 'Rat' se nastavlja, radi čega smatram  poželjnim istaknuti kako bi Građani RH, svi oni kojima je RH na 'duži rok' i Domovina i 'kuća stanovanja', trebali zaboraviti 'rovovske bitke' po bilo kojoj, ideološkoj, vjerskoj ili pak nacionalnoj 'osnovi' i onda se odrediti za 'treću' opciju ... za nove ljude i istinski hrvatski nacionalni program, koji bi u bitnom trebao 'otkačiti' svaku ovisnost RH o tuđincima (banke, krediti, uvoz svega i svačeg, ...) - osim NATO članstva (radi srbijice!), krenuti u reviziju svih pretvorbi i učvrstiti poziciju danas uništene i ucijenjene NBH!
Svaki 'drugi put' je put u težak oblik - ropstva ... tuđincima, koji su uz pomoć politikanata i domaćih izdajnika dosada iz RH odnijeli petnaestak milijardi EUR-a, uništili domaće banke, brodogradnju, dobar dio poljoprivrede i industrije, oteli nam telekomunikacije i medije, što će nastaviti činiti i s našim nacionalnim bogatstvima (šume, vode, nafta, plin, nacionalni parkovi, more, ...)! ... Otrijeznite se, jer je i 'crveno' i 'crno', pijanstvo - iracionalno stanje uma i duha ...!
Rat nam ne treba jer su i katolici i 'rišćani' - kršćani, a ljudi rođeni u RH - Građani RH, kojima je Domovina Hrvatska!
Može li srbin ovo razumjeti? Hoće li talijan podržati zajedništvo? ... Zar je moguće da će Hrvat odbiti ponudu - razuma? ... 'Bumo, videli'! ...
Na 'potezu' je Joca: očekujem njegovu ostavku čime će se otvoriti put k 'demoliranju' ovog jadnog i 'neperspektivnog' politikantskog ustava!
RH ima sve ... osim političke volje svih u njoj koji živimo u 'raznobojnim' - rovovima iz kojih non-stop 'rigamo' vatru na 'onu drugu stranu' ...! Vrijeme je (zadnje!) za veliki zaokret! Okrenite se - dobru i zajedništvu kako bi svim ljudima DOBRE volje bilo bolje i čak, jako dobro! ... Zajedno ... smo moćni, razjedinjeni smo - 'topovska hrana' nadirućem neoliberalizmu!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 8. siječnja 2013. - Naručena i 'neodvisna' anketa!

Najnovije opsežno istraživanje u Hrvatskoj pokazalo je da više od 73% građana smatra da se Crkva treba miješati u obrazovni sustav dok je njih 80% protiv uvođenja ZO u škole!
Navedeno istraživanje provela je neodvisna i neprofitna agencija za istraživanje javnog mišljenja TPC CRO!
Ej, pa ovo je nevjerojatno!
Tko su ti 'TPC CRO' ..., kako dolaze do rezultata i kao uopće provode istraživanja javnog mišljenja?
Ovo mora da je neki trik? ... Varka!
Ta nije li baš danas jedna druga agencija, neki Promocija PLUS CRO Demoskop objavila sasvim oprečne rezultate?
O čemu se radi? Što je Istina? ...
E moj dobri i pošteni štioče reći ću vam što je Istina!
Istina je da su 'anketni podatci' 'agencije' TPC CRO jednako ništavni i lažni kao i, od komunjara naručeni, 'podatci' koje potpisuje 'Promocija' PLUS!
Dok se je TPC (ja!) samo (na)šalio i na taj način sprdao s izmišljotinama i podvalama 'crvenih kmera' ... netko je iz promocije PLUS dobro naplatio pseudo 'istraživanje'!
To je jedina bitna razlika između izmišljotine TPC CRO-a i Promocije PLUS, koja je svoju 'uslugo' na neki način dobro - naplatila!
TPC se je našalio, dok je Promocija odglumila ozbiljnost i Narodu, za račun Joce, podvalila nešto što nema veze s Istinom!
Očito je kako komunjarsko-udbaško podzemlje sve češće poseže za jadnim i bijednim postupanjima, što čini u strahu (opravdanom!) od sve ljućih Građana kojih je broj na birou za nezaposlene narastao na fantastičnih 360 tisuća!
Mislim da je odavno jasno kako kod Građana RH više ne 'igraju' nikakve podvaljene 'igrice' ... ni bilo što slično 'kruhu i igrama'!?
Moram vam reći kako vas, sve vas koji imate nešto (novca ili imovinu), žalim, ... jer ćete sve dok u džepu imate makar koji 'krajcer' biti na meti nezasitnih politikanta, radi čega vam je nemoguće OTKAZATI, nasilno uvedenu', 'pretplatu' za HRT koja je bastion komunjara i jako odnarođen medij ... samo zlo i otimač vaših novaca!
Mislim da vam svima mogu reći kako sam istinski sretnik i jedan od rijetkih 'slobodnjaka', jer su baš svi Građani koji MORAJU 'financirati' odnarođenu i posrbljenu HRT - robovi politikantskog sistema!
Osjećam se stoga nevjerojatno 'moćno' i sretan što sam, gotovo vizionarski, ustrajao u opiranju nasilju 'nacionalne tv' što je završilo donošenjem presude u moju korist ...!
Istina, politikantima, posebno 'crvenim', stoji na raspolaganju puno svakojakih 'mogućnosti' koje bi mogli prevesti u kakav zakon kojim bi se nasilno prikupljao novac za HRT!
Vjerujem kako je samo 'pitanje vremena' kada će se svaki internetski priključak 'vrjednovati' kroz nekakva 'autorska prava' i kako će temeljem takvog, naopakog, 'zaključka', neka od odhrvaćenih 'vlada', donijeti zakon koji će biti još jedan HARAČ i 'model' prikupljanja novca za HRT ... trenutno jako pouzdan kokošinjarski 'medij' i jako opasan otrov za um i slobodu uma Građana RH!!
Ne gledam TV, no na internetu sam pogledao neke od HRT 'uradaka' pa tako i 'anatemiziran' uradak voditeljice/urednice gospođe Karoline Krišto Vidović iz čega sam mogao zaključiti kako se radi o izvanserijskoj voditeljici i urednici i jako simpatičnoj (zgodnoj!) gospođi ... o čijoj elokvenciji ne treba razglabati jer gospođa je, za mene - super!
Nažalost, vrijeme u kom živi, točnije politikantsko 'okruženje' u RH koje nas 'siluje', na dozvoljava bilo kakav 'prodor' inteligencije, znanja, sposobnosti, poštenja ... i to samo zato jer je 'druga strana' - skup jadnika koji se diče 'komunjarskim diplomama' ... iza kojih ne stoji ništa što je sposobnost osobnog - UMA!
'Bitka' se zakuhava! ... Nastave li kokošinjari činiti samo zlo čeka ih susret s - Narodom, ... vjerojatno na ulici no moguće čak i u njihovim 'dvorima'!
Totalitarizam 'kokošinjac djece', opijene vlašću i sigurane u NESIGURNU policiju (vojska je oduvijek Hrvatska!) mogao bi se suočiti s bijesom ljudi ... s bijesom sve gladnijih i obespravljenijih radnika bez posla, ... ljudi bez 'sutra', ... bez ufanja!
Evo jednog komentara postavljenog uz napis o 'slučaju Krišto':
PROFIL08.01.2013. u 19:46h Oluja-Gotovina je napisao/la:
Možemo li mi prisilni pretplatnici, koji prisilno plaćamo tu televiziju da bi slušali kako nas s nje lažu, obmanjuju, varaju itd., dobiti popis tih članova centralnog komiteta koji su tu zasjedali. Možemo li čuti tko je to rekao da novinarka treba dobiti otkaz? Kad su Šprajc i Zovko manipulirali javnost točno se znalo što je tko rekao na Vijeću, što je rekao Jović, što je rekao Čerina, što je rekao Milas itd., a ovdje nema ničega, informacije su toliko šture da podsjećaju na sjevernokorejsku "demokraciju".
Hrvatska demokratska zajednica možda nije idealna stranka, ali što se tiče demokratičnosti, ovi što sad vladaju u usporedbi s njima slobodno se mogu nazvati crvenom peronosporom.
Pročitali ste ovo ...? I?
Što vam se čini ... tko je VEĆINA u RH ... komunjare u 'zajedništvu' s izdajnicima i srbendama ili pošteni Građani ... zaljubljenici u RH?
Ma, sve je odavno jasno i zato nikako ne mogu shvatiti 'komunjarsku pamet' koja i nadalje pretjeruje ... dovodeći tako u pitanje cijeli kokošinjac i vlastiti usud!
Tako čine samo bezumnici, ... a što su kokošinjari ... to oni MISLE da znaju! (Valjda?)
Ne znaju ... baš ništa o dobrom i poštenju, osim kako se na 'partizanski' način vodi 'borba' s 'vanjskim i unutarnjim'  neprijateljima ... s Narodom i mudrim i pametnim ljudima IZ naroda!
Toliko! Odoh se pozabaviti s malom 'rekonstrukcijom' mog glazbenog SITE-a kako bi vam na njemu mogao, što prije, predstaviti mojih 13 novih skladbi ... posljednje što sam ispjevao prema MOJIM stihovima! ... Prestajem s pjevanjem i pisanjem tekstova za moje skladbe!
Ostaje mi dovršiti II. dio Glazbene Biblije (tekstovi jesu moji, no urađeni su prema Bibliji!) i pokušati snimiti jednu dosta zahtjevnu skladbu koju sam učinio prema stihovima mog rođaka V.!
Moj budući rad, bude li ga, posvetiti ću instrumentalnoj kompoziciji i aranžmanima kod čega će naglasak biti na - različitosti 'boja' zvukova!  
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 9. siječnja 2013. - 'Božić', troprstna prijetnja?!

Volite li mir? ... ČUVAJTE ga!
Osobno živim mir i više nikom ne dam da mi ga uništava! ... Ma tko da to pokuša - od mene će dobiti 'smiješak' ili možda 'vizuru' mojih leđa, što će istog dana, budem li nalet neke budale na moj mir smatrao dovoljno 'interesantnim' za 'javnu objavu', završiti na ovim stranicama!
Čuvajte mir ... jer je jasno kako se sile zla silno trude na prostore RH 'implementirati' ... nemir kako bi hrvatsku uvukli u nemire i nevolje!
Četnikovanje, a ne Božić! Pogledajte ... ovu 'sličicu' mladih srbčića ... koji nisu 'nevinašca' ili nekakva 'nestašna mladost'!
Nikako! ... Slika kazuje više od svakog teksta!
Povampireno divljaštvo kom je cilj izazivanje nemira i nereda obilježilo je srpski Božić!
Pitam se što je tim ljudima i jesu li ... uopće vjernici ili čak - NORMALNI ljudi?
'Pale vatru' ...  posvuda i zato pomalo, ali sigurno nestaju s prostora RH!
Građani RH s pravom su ljuti na ovako iskazivanje 'vjerničkih osjećaja' dojučerašnjih ubojica i uništavača RH i zato bi bilo sasvim OK da su se o ovakvom načinu 'slavlja', koje je zapravo opaka provokacija, ali i jasan dokaz koliko su srbi - srbi ... i nekontroliran um pun sebe, ali i jako dobri vozači 'traktora' - oglasili Pupi, vukovarski krvolok', Uzelac, Opančarka, ...!
... Kako to u ovakvim situacijama biva ... odnarođeni su politikanti ovo najnovije nasilje srba odšutjeli! ... Drugo i nije bilo za očekivati, jer se već prema izvješću vukovarske policije (moguće srba?) - koja evidentno divljaštvo stavlja u 'okvir' najavljenog 'slavlja', ... i sve pokušava relativizirati navođenjem podatka kako 'vukovarski' srbi već više od deset godina, na ovako jadan način 'svetkuju' velik kršćanski blagdan - može uočiti tko je 'vladar' RH!
Ovo navođenje vremena početka divljanja srba na njihov vjerski blagdan treba promotriti s 'pozicije' kokošinjara, jer je jasno kako su silno raširena 'krila' srpčića posljedica odnarođenog ponašanja opasne komunističke politikantske 'svite' ... u kojoj se nalaze sami 'domaći izdajnici' i srbi!
(Bi tako i prije desetak godina ...!)
Viđeno i 'prezentirano' u filmu o razularenoj rulji kazuje kako nije bilo ničeg što ima veze  vjerskim blagdanom!
Ovogodišnja 'proslava' srpskog Božića, ... 'slike' i filmovi s 'proslave' odličan su 'naputak' svakom pametnom i poštenom Građaninu RH i svakom Domoljubu koji nam kazuje kako Vukovarcima, Daljanima, Borovčanima, ... i nije nego - doslovce - spavati s puškom pored uzglavlja!
Prema svemu sudeći ... rat i opet 'kuca' na vrata RH ...!
RH se nalazi u jako neugodnoj situaciji ..., radi čega je nužno očekivati što skoriji 'pad vlade' i svega što ima veze s komunjarama i kokošinjac koalicijom!
Teror (DANAŠNJE podmetanje eksploziva na željezničkoj pruzi), šikaniranja istaknutih i poznati Hrvata/boraca od strane policije (usred Zagreba/Mladi Jastreb), ... uhićenjaTužno i bijedno! invalidne SIROTINJE (uhićenje prosjaka!), divljanje četnika po RH, ... nasilje 'djece kokošinjca' ('izvedenica' prema: 'djeci cvijeća'/flower power!) i njihov izravni udar na radnika, malog čovjeka i čak na najmlađe ... što je ako nije 'najava' jako opasnog vremena ... u kom smo već danas!
Yusipe, Joco, Zoka, Ostoja, opančarko, Stazo, Uzelče, ('vala' ... puno vas je!) ... 'komunjarska inteligencijo' ... čemu ste prešutjeli reći bilo što o evidentno jadnom i provokativnom ponašanju srpskih 'vjernika'?
Šutite jer ste kukavice i jer ste simpatizeri (i 'tihi članovi') tog jadnog 'vjerničkog okupljanja' kojim je srpski okupator, uz pomoć 'domaćih' srba i pristiglih iz Bosne i srbijice u Borovo izvršio kulturološko-nacionalističku AGRESIJU na Domovinu Hrvata i poštenih Građana RH!
Mislim kako biskup Pozaić nije nimalo pogriješio kada je sadašnju politikantsku 'oligarhiju' usporedio s nacistima ...
„... Neokomunisti su nadmašili paleokomuniste, kao da su nošeni svojom himnom humanosti, odnosno odom mržnje i sotonskog nadahnuća ... 'oda mržnje' živi i danas. ... U slučajnoj Vladi i slučajni drug ministar može prijetiti, ponižavati i rugati se“ ...
- riječi su biskupa Pozaića koji se je s pravom 'obrušio' na uništavače RH koji se svojim bedastoćama pokušavaju nametnuti čak iznad samih roditelja kojima bi prema jugoslovensko-komunjarskom modelu vladanja Hrvatskom moralo biti svejedno što će im budale i odnarođena 'svita' svojim ZO - UNIŠT(ava)ITI - živote djece!
Da, štovani štioče ... ovo je - NAŽALOST - tako:
stvarnost življenja u RH ne obećava ništa lijepog, jer su i podmetanje mine na prugu i 'silovanje' dječjeg uma (sa 'školskom' pričom o uništavačima ljudskog roda: pederima i lezbačama!) - teška kriminalna djela, ... a ... ako je tako ... mogu li pomisliti kako bi se Joca & co. jednom mogli naći na optuženičkoj klupi? ...
Bila bi to puno bolja 'predstava' od igrokaza 'Sanader' u kom se pojavljuju namješteni (vjerojatno ucijenjeni?) svjedoci s pričama koje ničim ne mogu potvrditi ... ali zato mogu reći kako im je puno novca dalo isto toliko (puno) 'donatora' za koje ne žele reći tko su!
No, ... sucu koji vodi ovu smiješnu namještaljku to odavno nije bitno ...
On presuđuje bez materijalnih dokaza ... Dovoljne su mu 'priče' ...
Pitam se što li će reći Bogu? Što će Mu drug Turudić 'ispričati' o sebi kao čovjeku koji je osudio čovjeka bez da je vidio novac, papir za kog je pretpostavio da je nekakav dogovor ili bez da je uspio saznati što je sadržaj nekakve kuverte koja mu je - 'krunski dokaz'!  
Čuvaj se Narode ... 'božića' i komunjarske 'pravde' ...
Mržnja je ludilo kom se gubitnici, SFRJ i 'velike' ... srbijice, danas jako dobro uhlebljeni kokošinjari, ne mogu oduprijeti! ...
Vrijeme je da se ta očajna politikantska 'praksa' prekine i da mojom Domovinom zavladaju njeni sinovi! ... Da, vrijeme je za PROMIJENE!
'Face'-aši ... što čekate!
Vaše organiziranje kom bi cilj bio spriječiti totalno uništenje RH dovelo bi me na Face ... na kom su svi i svašta pa tako i 'vlada' koju iz dana u dan ljubitelji Face-a 'časte' do mile volje! ...
Vrijeme je za - PROMIJENE i da Hrvati uzmu, dokraja i zauvijek, 'stvar' (usud RH!) u SVOJE ruke! Čekam to! ... Nestrpljiv sam!  
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 10. siječnja 2013. - RAT?!

Komunizam ne jenjava!
Pače, postaje sve arogantniji i nasilniji čime nedvojbeno pokazuje kako je uistinu stiglo vrijeme da komunjare odu, i to zauvijek, s vlasti!
Današnji zapis namjeravao sam u bitnome skratiti, jer baš radi komunjara i njihovih 'briljantnih rješenja' i 'ideja' moram činiti što je nespojivo s razumom i logikom življenja!
Uz to, u kratkom roku 'poginuo' je i drugi kompjuter u sušari (u Pilani), što me je primoralo na žurno traženje nekog dobrog, prihvatljivog, brzog i ne odveć skupog rješenja!
Mogu reći kako su problemi riješeni i kako mi je preostalo urediti moj NOVI 'čvrsti' - stolni - PC koji je bitno bolji od mog 'starog' - koji se sutra 'seli' u sušaru!
I tako, dok građani RH svoje tekuće probleme, makar i uz puno muke, rješavaju, komunjarska vlada RH, skup nasilnika, ljudi koji se olako laćaju vrijeđanja svega i svakog tko ne misli kao oni, započela je poznatu (koju po redu?) 'partizansku ofanzivu' ... kod čega je nakon pomno odabranog 'medija' (djeca i roditelji!) sve svoje 'snage' (ništavne ... što bi uskoro mogli spoznati!) usmjerila prema većinskoj, vjerničkoj, skupini u RH, prema Hrvatima, katolicima i njihovom kleru!
Ovakvo što može učiniti samo čovjek (ili ljudi) koji nema 'zrno soli' u glavi/pameti!
(Znaju li takvi tko su - 'sol Svijeta'?)
Hrvati i svi Građani RH, željni mira i življenja u suživotu različitosti, morali bi napuhanim ministrima i njihovom 'vođi' reći - dosta!
Sinkroni napad na vjerničku većinu u RH poprima obrise pravog rata ... koji će kad bukne u svoj svojoj 'raskoši' pokazati Joci, Predragu, Zoki i inim mrziteljima RH ČIJA je ovo Država!
Bilo čija pobjeda na izborima nije nikakvo 'demokratsko' odobravanje provođenja bilo kog oblika nasilja i samovolje od strane vladajućih, što očito, kao Istina, ne može doći do uma kokošinjara ... jer, kako sam Joca reče: mnogima to (um) nedostaje!
Bravo ministre, čak znanosti i obrazovanja!
Jad i bijeda jasna su poruka riječi kojima se danas obrušiste na VEĆINU!
Čini mi se kako u svojoj istinskoj OPIJENOSTI vlašću više (jeste li ikad?) ne vladate sobom!  ...
Nagoni su opaka stvar i čovjeka mogu dotjerati do samoga njegova kraja!
Pitam se, točnije vas druže srbine: mislite li da su Hrvati 'mačići' ... i da će dozvoliti da se tako opako poigravate s usudom i životima NJIHOVE djecom i njima samima? ...
Mislite ... to je vaše 'demokratsko' pravo, no vrijeme će pokazati kako su ove moje riječi najave vašeg politikantskog KRAHA - istinite!
Odlazite ... u to sam siguran baš kao što sam siguran da će vam to 'srediti' vaš Zoka, ... malo nakon što je danas, na vaše bezumne misli i riječi, reagirao opomenom vama i drugu Predragu da - umuknete!
Zakasnio je! ...
Bilo kakav dijalog s takvim umom kakav je vaš ... osim što je uz to i APSOLUTNO odnarođen, više nije moguć!
I najblesaviji Hrvat i Građanin RH, ako je samo 'majušni' Hrvat' i koliko-toliko pošten Građanin ... zna da ste velika nevolja i jako 'pristrana' osoba koja je stigla do toga da čak i JAVNO zakuka ... pozivajući se, besramno, na 'vlastitu obitelj koja' ..., po vašem mišljenju, radi prozivanja i uvrjeda trpi! (Tko vas i radi čega - proziva?! Znadete li odgovor na to?)
Vi ste tomu krivi druže, 'kreatoru' vaše arogantne i bezvezne 'ofenzive' ... i to samo radi toga jer ste si utuvili da ste nekakav 'Neron', 'Cezar', 'Faraon' ... neki 'neprikosnoveni moćnik', ... što nikada nećete biti, jer nemate i nepoznate ono što čovjeku treba da bi se bilo pravim VOĐOM Naroda i Građana ... Nije vam poznato da za takvo što čovjek mora znati ŽIVJETI s ljudima i činiti im - DOBRO!
Za vas je 'dobro' ... nekakav peder kog doživljavate (seksualno, biološki i obiteljski) jednako 'vrijednim' kao što je i neka brižna majka, ili je to pak neka lezbača koja se je odrekla MAJČINSTVA!
Zar je to 'nešto' što bi VEĆINA, normalnih ljudi, unutar bilo koje države, osim u diktaturi, morala - trpjeti?
Upravo mi pade na pamet pomisao o tome kakav biste bili 'vojskovođa' u nekom stvarnom ratu? ... LOŠ druže radi čega sam odmah zaključio kako biste veoma brzo poginuli i to od metka vlastitog vojnika!
Sila ne trpi razum i zato vam je nasilje način vašeg ophođenja s VEĆINOM i, moguće, vaš konačan usud ... što bi u najpovoljnijoj situaciji po vaš - nadnaravni (takvim ga prikazujete dok vrijeđate svaki drugi!) um - moglo biti vaše žurno smjenjivanje u 'režiji' vašeg sudruga - Zoke!
Zapravo, uvjeren sam da je i sam Zoka shvatio koliku mu nevolju radite, ... slično kao i drug Predrag koji se sprda s Olujom ... zabavljajući svoj (kakav?) um medaljicama koje ionako PRAVIM ratnicima, Braniteljima, više ništa ne znače, jer suodavno uništeni i značenje i vrijednost odlikovanja!
Bijeda RH politikanta 'penje' se k svome vrhuncu!
Podjebavanje (oprostite štioče, no i moja 'duša' treba ventil!) katoličkog klera s gazimestanskim pizdarijama odraz je niske razine kulture, što ide 'u paru' s malom razinom pameti!
Vrijeđati ... nije dobro, a posebno je OPASNO ukoliko se nekoga (čak VEĆINU) vrijeđa s pozicije 'moći' i bez ikakvih valjanih 'argumenata'!
Nesporna je Istina da je nacizam došao na vlast putem demokratskih izbora, ... nesporno je da je nacizam s vlasti nestao nasilnim putem ... i zato me uistinu čudi da politikanti slični vama (ima vas i previše!), koji za sebe misle da su 'sva pamet Svijeta', ne mogu shvatiti kako je puno lakše prigrliti vlast nego se na njoj održati ... što je moguće - JEDINO - kroz uvažavanje stavova VEĆINE i činjenje dobrih poteza!
Kokošinjari to ne kuže, ne čine ništa dobrog, ne uvažavaju VEĆINU i zato su tako 'glasni'!
Pokušavaju 'galamom' - SPASITI (nemoguće) - svoje politikantske siće (sitniš!) jer im je jasno da je 'zakrvljenje'-  kom je vrhunac nasilno i nezakonito uvođenje ZO u škole - put ka kraju 'slatke' im vladavine!
Kukavice galame, baš kao i psi koji laju dok karavane prolaze, ... dok VEĆINA ŠUTI, ČEKA i pušta da za nju netko drugi (kler) kazuje ... što je bit sadašnjeg 'političkog trenutka' u RH, ... a što kazuje kako 'izabrani' nisu svjesni da RH nije SFRJ, da HV nije JNA ... da Policija, ma koliko se ponašala poslušnički, NIJE - milicija!
Ovu jako točnu konstataciju može pokušati 'provjeriti' - 'praktično' - samo čovjek koji si umišlja da je Bog!
Pitam se hoće li komunjare 'imati jaja' takvo što učiniti ... ili će Zoka, 'žrtvom' Joce i Predraga pokušati uspostaviti dijalog s klerom koji je trenutno jedina PRAVA oporba 'kokošinjac djeci' i stvarni ČUVAR RH!
Ovaj put, jer je RH moj jedini izbor, na strani sam katoličkog klera!
... Čini mi se, što bi mogao biti i kakav 'trik', kako se i sam Yusip pokušava 'slizati' s klerom, o čemu svjedoče njegov današnji susret s katolicima i neobično velik broj, s obaju 'strana', 'čudno' izrečenih pohvala!
Iskreno, mislim da se radi o još jednoj podvali ... i nekakvom pokušaju Yusipa da 'primiri' (to neće moći jer kršćanstvo/katoličanstvo ne može 'pogaziti' - antropologiju!) kler ... ali i smišljenom i dobro isplaniranom započinjanu 'pripreme terena' za skore (čini mi se za godinu dana?) predsjedničke izbore!
Da je tome tako svjedoči objava, još jedne u nizu NARUČENIH 'anketa', vjerojatno vladine, 'agencije' ISPOS Plus prema kojoj gotovo da u RH nema čovjeka koji ne ljubi - Yusipa!?
Petokolonaško podzemlje koje se nalazi posvuda (nekad to bijahu sekretari po poduzećima ...) i sve je više zastupljeno u upravnim organima Države ... nastavlja s podmetanjem laži kakva je i objava 'sjajnih' rezultata Yusipa ... kom u toj anketi ne bje protukandidata i za koju ne znamo nije li činjena prema telefonskom imeniku iz kog su - brižljivo - probrana imena koja su isključivo 'narodno blago' - srba!?
Toliko štioče ...!
Ništa dobrog i lijepog nema u Lijepoj našoj ... čemu je tako, jer nas vladajući pod svaku cijenu nastoje prevesti u 'njihove' ... što je jednostavno rečeno - NEMOGUĆE!
Hrvat, naravno PRAVI, nije i nikada neće biti - umom, srcem i dušom, komunjara ili veleizdajnik!
To mogu biti samo loši 'mješanci' i građani RH kojih je tuđinsko, nasiljem označeno, podrijetlo s 'one strane' ... gdje se Božić slavi - ispijanjem alkohola, činjenjem galame i nasiljem na ulici!
Rat se zakuhava ... to je izvjesno, no i nadalje ostaje ufanje u to da će, ako ništa drugo, a onda STRAH, urazumiti Zokinu 'ekipu' ... jer, se ufam da Zoka zna, da nas je u protivničkoj 'momčadi' ... na strani HRVATSKE, djece i Boga, jako, jako - puno!
Za takvo što znati i nije potreban neki posebno 'nadaren' um ... dovoljno je na sve gledati očima - Istine ... koja kazuje kako je Narodu odavno dosta ispraznih obećanja, politikantskog nasilja, terora manjine, besperspektivnosti, uništenih radnih mjesta, nesigurnog 'sutra', ... 'njih': kokošinjac komunjara!
Uživajte ... u muku ('tišini') Joce i Predraga koje je, iz njemu poznatih razloga, drug Zoka 'utihnuo' ... kako bi nam, vjerojatno, pokušao 'namjestit' NEMOGUĆE:
da budemo 'oni' ... odnarođeni ljudi i NEPRIJATELJI vlastitoj djeci!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 11. siječnja 2013. - Teror, političko nasilje i LGBT provokacija!

U Brezama sam (9 je sati)!
Pišem ovaj zapis dok čekam neke 'papire' kako bi dovršio poslove obrade OD i pripreme 'okvirne bilance' koju trebamo dostaviti banci!
... Čuh maloprije, na radiju, kako je teror ponovljeno, u samo dva dana, po drugi puta 'pokucao' na vrata moje Domovine!
Pročitao sam jučer nešto od te 'materije', naravno na portalima, i tada sam uočio komentare zlobnika, prije svega 'traktorista' i njihove raje iz srbijice koji se učestalo pojavljuju na stranicama hrvatskih (što ne znači da su zaista HRVATSKI) portala, koji su jasno neprijateljski određeni!
U komentarima psihopata 's one strane' moguće je nazrijeti strašnu bolest mržnje i sadizam ... kog jadnici  izrekoše čak  i kroz 'najave' novih terorističkih 'akcija' ...?!
Osobno sam uvjeren da se u terorističkim napadima u Zagrebu radi o nekoj 'nezadovoljnoj duši', koja je pod nekim oblikom životnog 'tereta' - posrnula, ... do samog dna čovjeka, ... do 'razine' u kojoj je um tog jadnika SLUGA mržnji, jadu i gluposti!
RH je u velikim problemima i to je nesporna činjenica!
Živi se teško i svakim je danom ljudima sve gore, no nisu li, promatrano iz rakursa kršćanstva, upravo nevolja i jad jedan oblik 'testa' čovjekovog određenja ka Bogu i SEBI (slično Jobu!)?
Vjerujem da je tomu tako i zato ne mogu prihvatiti ničiji defetizam, ... što nam manipulatori umom ljudi, politikanti ... pokušavaju 'prodati' kao 'depresivno stanje' ili neki teži oblik, nepostojeće, psihijatrijske bolesti!
Bolest 'nagona' rušenja i ubijanja nikom i ničem krivih i nepoznatih ljudi uistinu bi se mogla 'doživjeti' kao kakav oblik 'psihijatrijskog odgovora' jadnika na puno toga lošeg što ga je 'napalo', ... ali to nikako nije točno!
Radi se o svjesnom činu kog treba osuditi ... jer ne postoji razlog radi kog bi posrnuo čovjek imao 'pravo' ugrožavati nevine ljude i njihovu imovinu!
Ukoliko se zadnje dvije eksplozije u Zagrebu ne mogu povezati s 'klasičnim' terorom (međudržavni, unutarnji, ... 'politički' radi stvaranja panike i sl.), onda je za zaključiti kako se radi o teroru pojedinca ... vjerojatno jako 'urušenog' uma, što bi slijedom interesa i sigurnosti življenja Građana bila najbolja 'inačica' terora koji je 'pohodio' Zagreb ...
Uhićenje takve budale bilo bi kraj naših 'muka' ..., no što ako se radi o teroru kom je 'podloga' nekakav ludi 'politički cilj', k tome dobro organiziran i lukavo smišljen?!
Teror je stigao u RH - ma kog da je oblika - iako mi se čini da bi bilo točnije reći kako se je 'opet probudio', jer RH i Hrvati, većinski narod u Hrvatskoj već predugo trpe razne oblike terora, nekad Mađara, Austrijanaca i Talijana, potom srba u trima idiotskim 'zajednicama' (SHS, FNRJ i SFRJ), ... i posebno partizanskih fašista i domaćih izdajnika ('45.-'90.), dok danas svi mi u RH trpimo TEROR komunjara koji su 'udarili' čak i po djeci ... i to jako 'lukavo', formalno 'prikazano' na 'otvoren' način, kod čega je izostao organizirani 'odgovor' roditelja djece, nastavnika, profesora, učenih ljudi, ravnatelja škola i znanstvenika, radi čega su se najmlađi, 'cvijet' svakog društva, našli u 'vrtlogu' komunjarske ideologije i pseudo znanosti o seksu - 'seksologiji' - o kojoj su autori velikog zla kog nazvaše ZO, učili na nekakvim 'seksi institutima' i tada 'naučili' kako je dijete od 4 godine u 24 sata 'doživjelo' 26 orgazama! ('Istraživača'-nacistu koji je ovakav podatak podastro kao činjenicu odavno je trebalo strpati u ludnicu ...)
Teror komunjara učinjen je protivno svim zakonima RH i posebno moralnom zakonu te načelima etike pa je kao takav prilično lukavo postavljena kokošinjarska zamka ... 'poznata' kao 'Jocin ZO' (Zar je učenje o seksu IZRAVNI oblik učenja o zdravlju? Ne može li se djeci reći puno više i preciznije, i to na jako jednostavan način, kako su pederi leglo AIDS-a i kako su upravo oni tu opaku bolest, seksajući sa svim i svakim /i sa ženama/, prenijeli dalje ... čak na tek rođenu djecu?) u koju je neočekivano lako uletio kartolički kler!
Time je, naravno u dobroj namjeri, katolički kler Joci-silniku i njegovima omogućio da pažnju javnosti, prije svega roditelja, s jako nedemokratskog UVJETOVANJA i po um djece opasnog 'školskog gradiva' - SKRENU na 'sporedni kolosijek' ... na 'javnu raspravu' o tome smije li crkva ili ne smije, JAVNO, stati na stranu vjernika i roditelja!?
Danas sam i sam prisustvovao jednoj omanjoj 'diskusiji' na tu temu koja me je uvjerila koliko je moćan TV  medij ... odnarođena i opasna HRT 'kuća', jer sam se osobno uvjerio kako su njihovi 'ciljani' programi i emisije na temu ZO uništili osobnosti, čak iskusnih i pametnih ljudi, koji su, jer se 'crkva nema što miješati u odgoj djece', zanemarili pogubnost (po um i dušu) nastranog 'učenja' o 'jednakosti' pedera i majki, o rodu umjesto o spolu, ... i tako sve svoje 'umne kapacitete' usmjerili prema kritici crkve, vjeronauka, ... umjesto da Jocu progone 'do pakla'!
Kada 'saberem' sve što znam o tim, inače jako dobrim, ljudima i tome dodam činjenicu da im je 'krajnji kulturni domet' slušanje turbo folka, ... a dobar film - srpska komedija, ... lakše mi je prihvatiti njihov poprilično 'ratoborni stav' prema crkvi i svemu što crkva poduzima u nastojanju da spriječi buduće SIGURNO (mentalno-moralno) propadanje djece ...!
Žalim taj 'svijet' ... Upravo mi je, radi njhove bezvoljnosti da uđu 'dublje' u srž velike nevolje, u cijelosti postalo jasno zašto su najglasniji protivnici ZO, u kom se nalazi 'učenje' o (neprirodnom) seksu, upravo obrazovaniji ljudi! ... Jasno mi je to!
Obrazovanje i naukovanje o PRAVOJ nauci od čovjeka učini odgovornog vjernika i čovjekoljupca, što je dobra 'podloga' za moći se 'othrvati' svakom ... i posebno nasilnom nametanju idiotarija koje podvaljivači često 'umotavaju' u isprazne i neprovjerene 'znanstvene' podatke!
RH je zemlja u rasulu, ... a 'rasuti' će je kokošinjari, radi čega je u njoj svašta moguće ... pa je tako moguće čuti kako Joca sam sebe doživljava kao 'veličinu' koja smije i može sve pa i izreći nešto ovako TOTALITARNO:
'Polemike više nema, završili smo je' - reče Joca, ufam se svjestan mogućnosti da vjernici svih 'boja' - nakon ove njegove zadnje 'autokratske' izjave -  'zbiju redove' i dokraja ustraju na njegovom istjerivanju iz antihrvatske vlade!
Sranje ... širi zadah rata po mojoj Domovini ... i kao da ne vidi i ne čuje kako sa svih strana stižu reakcije Građana na izuzetno nekulturno i posebno štetno ponašanje 'autora' ovih jugonostalgičarskih 'bisera'!
Konačno su se, s dosta zadrške, ali ipak, oglasili i voditelji najveće Udruge Dragovoljaca u RH, iz HVIDR-e Zagreba, koji su 'nekontrolirano' blebetanje Predraga shvatili kao osobnu uvrjedu radi čega su mu odrekli bilo kakvo pravo da s ovako jadnim istupima nastupa u ime Dragovoljaca, rekavši mu: 'To je njegovo osobno stajalište i odnos prema vjernicima ...'!
... Tonemo ... o čemu svjedoči ludilo 'šarenih', ja bi rekao - 'smeđih', koji su za sutrašnji 'prosvjed', zapravo PROVOKACIJU normalnih Građana i vjernika u RH, ispred hrvatske katedrale DUHA, učinili neobično 'maštovit' i izuzetno vrijeđajući 'pozivni letakBOLESNO!' za što su preradili poznatu sliku Francuske revolucije! JADNO! ...
I tako ... s napisanim u Brezama i s puno novog, dopisanog u Sv. Vidu, stigao sam do kraja današnjeg zapisa koji mi je poslužio u 'relaksirajuće' svrhe ..., jer sam usporedo s pisanjem radio (po prvi put!) na 'dual-boot' instalaciji na mom novom desk-računalu (Siemens-Fujitsu) na kom sada imam dva OS-a: XP prof. i WIN7 Ultimate! ... To je to ... snaga koju 'crpim' iz vjere koju 'doživljavam' jako OSOBNO ... o čemu ću vam, stignem li, jednom nešto reći što je u ovom času moja 'mala tajna'! ... vama skrivena, meni jako moćan 'lijek', a Bogu ... jasna 'stvar'!
Uživajte u 'Hrvatskim čudesima' ... Ima ih napretek i biti će ih još ... uglavnom ružnih, a sve manje lijepih poput vijesti da je mala Stephanie kući stigla ... ZDRVA! Zajedništvo dobrih ljudi podarilo nam je lijepo i dobro ... Budite - zajedno! ... i ponekad sa mnom, s mojim 'crticama' i glazbom koju ću uskoro 'obnoviti' s mojih novih 13 skladbi! ...
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 12. siječnja 2013. - Zdravstveni odgoj u skladu je s Ustavom?!

Štioče, jeste li me 'poslušali'? Jeste li 'uživali' u 'hrvatskim čudesima' koje nam danas prirede 'smeđi', lezbe i gomila policajaca koja je propustila uhititi seksualne nasilnike i 'produkcijski neproduktivne' i zato, promatrano iz rakursa čovjeka i ljudskog roda, uzalud rođene živote!
Uistinu, kakav je smisao života čovjeka koji živi za sebe i radi tuđeg dupeta, ... čovjeka koji nikada neće biti 'prirodni' roditelj SVOM (vlastitom!) djetetu, ... koji je prema najnovijim istraživanjima takav jer se je s njime i njegovim 'čudnim' seksualnim usudom 'poigrala' majčica priroda?
Odgovor na ovo jako složeno pitanje najbolje ilustriraju slike koje su se danas našle na portalima diljem RH ... koje 'kažu' baš sve o kulturi, moralu, toleranciji i jadu mizerne populacije, ... no ja vam danas - slikom - neću predstaviti ništa od tog jada!
Tuđa me nesreća nimalo ne raduje, ali me jako smeta kada 'unesrećeni' u svemu oko sebe vidi nekakve neprijatelje i ljude koji su mu, valjda, 'krivi', što on nije kao oni ... 'običan' - heteroseksualac koji ne trpi da ga se maltretira bilo čime što je 'ekskluzivnost' - 'smeđih' (dugine im boje uopće ne priliče!)!
Hrvatska je i danas pokazala kako joj ništa ne znači znanstvena Istina o čovjeku, njegovoj biologiji i transcendentno određenom i Bogu podređenom umu!
'Marš' pedera i lezba ispred Zagrebačke katedrale odraz je bolesti ... duša nesretnih ljudi ... sirovih provokatora koji ne mogu shvatiti da homoseksualnost NIJE 'navika življenja' već urođena 'predispozicija' kojoj neki od 'genetski mapiranih' - kad za to stigne vrijeme - podlegnu!
Ovu Istinu kojom ukratko kazujem samo 'komadić' o 'podrijetlu' istospolnosti ne shvaćaju niti komunjarski 'super pijetlovi' ... terminatori duha, tijela i uma djece, ... koji nacističkom 'upornošću' nameću SEBE ... svima,  a svoja poimanja o seksu - djeci, radi čega ih doživljavam kao - silnike dječjeg uma i duha, ... kao nešto jako slično pedofilima!
Da ... baš sam tako doživio zadnju isključivost Joce, ... koji je to što je (nevolja, a za mene - zlo!) ...  o čemu najbolje svjedoči 'velika' potpora LGBT populacije kod koje, očito, 'visoko' kotira!
Da je taj čovjek makar MALO blizak ljudima i koliko-toliko brižan prema djeci danas bi ga podržali 'obični' Građani RH, no takvi su se našli 'na drugoj strani' ... u 'špaliru' anti-prosvjednka koji su istospolcima prepriječili put do Hrvatske katedrale duha ...!
Ima li nasilje druga Joce ikakve veze s njegovim silnim akademskim titulama o kojima autor teksta i urednik portala akademija-art mr. sc. Stjepan Katić kaže:
„Jasno je da se ne radi o znanstveniku nego osobi koja nema istraživačku konzistentnost nego 'šarolikost' te se iz različitih područja 'pridodavao' na poneki rad kako bi kako-tako 'namaknuo' tražene kriterije, to će svakom istraživaču biti jasno o čemu se radi'!
Ako je navedeno Istina, onda je na čelu Ministarstva OBRAZOVANJA ... varalica, što je jako 'neugodan  podatak', radi čega je nužno da drug doc.dr.sc. Željko Jovanović, dr.med., mr. oec. - rekne nešto o svojim 'znanstvenim' radovima i kako je došao do silnih titula, a ako o tome 'zašuti' - da nam to pojasni njegov 'pobočnik', 'nositelj svih lista', drug Bajić! ... ???
Nego, roditelji dragi ... jeste li se ikada zapitali kako bi vaše dijete, učenik, još dok je učenik (možda i osmoškolac?) moglo biti - homoseksualac?
Kakim? Moguće je tako reći, no ja ovakvo moje pitanje postavljam prema rečenom nekakve pravobraniteljice koja se je oglasila kako bi svojim prejudiciranjem o ustavnosti ZO podržala Jocu & co. i nabrojala puno toga što je izvan svake logike ili je pak DIKTAT EU!
Pitanje sam formulirao na rečeni način radi ovog:
'Pravobraniteljica se osvrnula i na oštrinu izjava koje se mogu čuti o zdravstvenom odgoju i upozorila da takve izjave grubo pogađaju učenike i učenice istospolne seksualne orijentacije.'!
Dakle ... nedvojbeno je, tako reče gđa Ljubičić (ima li veze sa šefom riječke ludnice?) kako je njoj poznato da ima (puno?) djece/školaraca koji su 'homići'!
U istom članku koji je klasičan komunjarsko-bolješevičko-partizanski 'pamflet' puno je toga opasno NIŠTA, što je gđa navela kako bi 'opravdala' ZO i dovelaga na razinu 'znanosti', što je pokušala učiniti preko nabrajanja 'naputaka' EU ... koji su običan DIKTAT, čega je cilj jasan: pod krinkom ljudskih prava i sloboda rasturiti temeljnu društvenu zajednicu, brak i dovesti je na razinu 'braka' dvaju pedera ... iza čega slijedi otimanje djece i njihovo 'udomljavanje' kod nastranih 'obitelji'!
Rekla je gđa Ljubičić još nešto, što, ako pročitate PAŽLJIVO kazuje kakvi su njeni 'odnosi' s logikom i slijednošću riječi i misli ..., a što je na jako 'nezgrapan' način 'pretvorila' u 'samopobijanu' glupost! Pročitajte:
'Osvrnula se i na ustavnu odredbu prema kojoj roditelji imaju pravo i slobodu da samostalnu odlučuju o odgoju djece, a koja se mnogo spominjala u aktualnoj uzavreloj raspravi, ali je podsjetila i da isti ustavni članak navodi da su roditelji odgovorni osigurati pravo djetetu na potpun i skladan razvoj njegove osobnosti.'! (i čuvati ih od nasilja DRŽAVE!)
Mislim da je ovime rečeno baš sve što kazuje kako roditelji sami odlučuju o svojoj djeci i da imaju pravo suprotstaviti se svakom obliku administrativno-državnog nasilja kao što je ZO, jer se u njemu nalazi, svakoj školi, učenju, nauci i obrazovanju - neprihvatljiv sadržaj - prema kom mirne duše za gđu mogu reći da je muško s vaginom, a za njenog 'miljenika', Jocu kog nastoji podržati, kako je žana s penisom!
Ode ... RH u bespuća ogavnog neoliberalizma koji pod krinkom IZNUĐENE 'demokracije' Svijetom sije pošast ludila i razvrata, ... što će pokušati 'držati pod kontrolom' skorim ugrađivanjem 'kontrolne elektronike' u tijelo čovjeka za što će 'svjetska vlada', sama Sodoma i Gomora, napisati 'demokratske zakone' kojima će nadjenuti 'epitet' 'BRIGE o čovjeku', kako bi 'zamaskirali' - uništenje ljudske vrsta i svakog oblika SLOBODE čovjeka!
Tim putem, ... putem ZLA, idu, točnije GAZE, Ljubičićke, Joce, Štulhoferi, Hodžići, ... Zoke, ... a negdje drugdje, u nekim drugim državama ... neki talijanski, češki, njemački, američki ... neoliberalni FAŠISTI!
Napisah ovo na jako 'grub' način, no mislim da ćete se zgroziti kada pročitate kako je ulazak đaka u neku školu u Teksasu moguć samo ukoliko im je u tijelo UGRAĐEN ... kontrolni uređaj!
I još samo nešto ... želim se 'osvrnuti' na link kog sam postavio uz napisano o pravobraniteljici, a koji vodi do odnarođenog dnevnog lista, NL-a, koji je izuzetno 'interesantan' ... i koji pokazuje uređivačku nemaštovitost 'kreatora' SITE-a ... koji se sastoji od skoro stotinjak znakova ...?! Ludo!
Uživajte! Sutra je nedjelja no malo je vjerojatno da će odnarođeni bezbožnici reći učiniti nešto - lijepo i dobro!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 13. siječnja 2013. - MOJA generacija (iz '52.)!

Odslušah maloprije (19 sati) vijesti na radio Vatikanu, radi čega osjetih silnu potrebu podsjetiti lopove mojih kulturno-glazbeno-pisanih, materijalnih i 'administrativnih' dobara i moje kuće, ali i ogavne progonitelje moje osobnosti, radi kojih sam u vlastitoj Državi, u zadnjoj 'traćini' mog života postao - izbjeglica - kako je danas, prema NJIHOVOM, katoličkom rasporedu 'dana nečeg' - dan selilaca i IZBJEGLICA!
Idu dani, mjeseci i … godine se nižu … no, ništa me, baš nipta dok sam živ, ne može 'odvojiti' od ružnih SJEĆANJA na ogavne postupke i progone pseudo-ljudi ... što ću im 'naplatiti' čim stignem u Nebo ... odakle ću k sebi pozvati (je li to moguće?), do mojih zelenih livada mira i tišine, meni najdražu Ljubav!
Biti će to moja 'osveta' ništarijama ... za sve počinjene mi nepravde! ...
Izbjeglica sam ... silom ludosti i nečovječnosti bezumnika, no ... i to je dio - Hrvatske stvarnosti:
amo još jedna potvrda koliko svakojakog zla 'luta' mojom Domovinom, dok nam 'prodaje': 'vjeru', 'milosrđe', 'ljubav', 'obitelj', ...!
Tužno! ...
... Tužna je RH ... makar vam Ona sama to ne može ništa o tome reći!
Tužna je!
Inače, danas je dan u kom je, prije 23 godine, Vatikan priznao samostalnu RH iza čega je uslijedilo 'lančano' priznavanje naše Države!
Ne sjećam se kojim su se redom nizala priznanja no svakako je potrebno reći, i usput im zahvaliti, kako su među prvim državama koje su prihvatile samostalnu RH bile Slovenija, Njemačka, Austrija, Mađarska, ...!
Srbi su ludili, razarali, ubijali ... no to im nije pomoglo 'domoći' se okupiranih dijelova RH ...
'Kotač Vremena' je učinio svoje ... RH je postala članica UN-a, NATO-a i uskoro će (nažalost!) postati članica EU! ...
Ovu lijepu Istinu, makar je ona dio teške i ružne prošlosti, politikanti danas, na svaki način, nastoje 'zaobići' i umanjiti joj značenje! ...
Neće u tome uspjeti jer u RH (srećom!) ima još uvijek dovoljno ljudi, Domoljuba, koji će u kritičnom času znati što im je činiti!
Takvih je 80% u RH i o tome bi svaka vlast trebala voditi računa!
Kokošinjac-komunjare to ne vide, i zato bi bilo jako dobro kada bi makar ponekad pročitali poneko mišljenje Građana o sebi ...
Recimo nešto kao ovo (komentar), što nađoh na portalu dnevno.hr:
'Vi ste monumentalna sramota ove države, na svim razinama, ne samo ovo oko zdravstvenog odgoja.'!
Uistinu, kokošinjari su 'monumentalna' sramota RH, bilo da se radi o pojedincima iz nekog resora ili pak o cijeloj vladi!
Joca je svoje rekao, i to na svoj izrazito nasilan i komunjarski način, kod čega je želju JAVNOSTI da se o nasilno i protuzakonito nametnutom ZO provede nekakva rasprava - 'zaključio' sa 'zaključenjem POLEMIKE'!
Nitko u RH nije ni tražio niti trebao POLEMIZIRANJE, jer svi mi dobro znamo da je to oblik 'rata' koji se vodi kroz oštre rasprave u okviru političkih, književnih ili znanstvenih diskusija ... što Građani RH, prije svega roditelji djece i katolička crkva - ne treba!
Tražio se je dijalog, ... razgovor o svemu što će, na ovaj (Jocin) način prezentirano, učinjeno i Građanima (djeci) podvaljeno - od djece učiniti problematične generacije ... jer će ZO od, već danas 'neobične', djece učiniti - psihijatrijske bolesnike!
Neće? ...
Neće ... na nekoj 'općoj' razini, jer će biti (srećom) djece, kao što ih i sada ima, koja će znati i moći se zauzeti za očuvanje svoje slobode na koju će im 'nasrnuti' ZO, no mogu najaviti kako će se uskoro, pored danas sve više narcisoidne i o tehnologijama ovisne mladosti, pojaviti generacija u kojoj će mnogi PODLEĆI podmetnutim 'seksualnim jednakostima' roda i spola, pedera i majki, ...!
Sretan sam čovjek, jer se neću naći u situaciji roditelja kojima NADZOR nad djecom preuzima 'društvo' bolesnih svjetonazora i opakih NAMJERA!
Sretan sam jer sam imao sreću ljutiti se na direktora škole na Drenovi (u Rijeci) koji je, nekad davno, nekad mom sinu, podvaljivao pretplatu na ćirilične časopise, ... davao mu u ruke 'sveske' ..., što je bio pokušaj posrbljenja i odhrvaćenja Hrvata, jednako opaka nakana komunjara baš kao što je i ova danas, koja započinje sutra s obveznom nastavom o LGBT ludilu, pornografiji, kurvanju, 'slobodnom seksu', 'sigurnom seksu'!
Pitam Jocu i sve nastavnike, ravnatelje i profesore: hoće li banana i prezervativ od sutra postati NASTAVNIM 'pomagalom'? ... (Jadne banane!)
Rekoh, ... sretan sam, ... možda već samo radi napisanog u komentaru nekog štioca kog je napisano uz članak u kome se govori o tome kako odgajamo ('oni', a ne ja!) narcisoidnu i zaluđenu generaciju!
Pročitajte (u 'gramatiku' i 'stil' nisam 'dirao'!):
Nguen 2013-01-13 19:07:50
• 1. MOJA GENERACIJA  Za svu djecu koja su rođena i preživjela 1950-tih, 60-tih i 70-tih godina
• 2. Prvo, preživjeli smo i rođeni smo normalni iako su naše majke kad ih je boljela glava pile andole, jele hranu iz konzervi, pušile i radile do zadnjeg dana trudnoće i nikad nisu bile testirane na dijabetes.
• 3. U to vrijeme nisu postojala upozorenja u stilu 'Čuvati daleko od dohvata djece' na bočicama s lijekovima, vratima i ormarima. Mi, kad smo imali 10-11 godina nismo nosili Pampers-e. Pišali smo u krevet.
• 4. Kao djeca, vozili smo se u autima bez pojasa i zračnih jastuka i nismo morali imati kacige na glavi kad se vozimo biciklom ili na rolama.
• 5. Pili smo vodu iz crijeva za zalijevanje vrta, a ne iz flašica kupljenih u velikim trgovačkim lancima. Dijelili smo flašicu Coca Cole s našim prijateljima i NITKO nije umro zbog toga.
• 6.  Jeli smo mliječne (dobre) sladolede, bijeli kruh i pravi putar, pili kole koje su i tada bile pune šećera, ali nismo bili debeli zato što smo se STALNO IGRALI VANI.
• 7. Izlazili smo iz kuće ujutro i igrali se cijeli dan, sve dok se ne upale svijetla na ulici, skrivača, planova, klisa, špekulanja, partizana i nijemaca, 1-2-3, kauboja i indijanaca, zaloga, fantoma i svega ostalog što je samo dječja mašta bila u stanju smisliti.
• 8. Nerijetko, nas nitko nije mogao naći po cijeli dan. I nikad nije bilo problema ...
• 9. Provodili smo cijele dane praveći trokolice od otpada iz podruma, spuštali se niz ulice zaboravljajući da nismo napravili kočnice. Nakon par padova, slomljenih prstiju i modrica naučili smo kako riješiti problem.
• 10. Mi nismo imali imaginarne prijatelje ni probleme s koncentracijom u školi. Nama nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali školskog psihologa i usmjerivača pa smo ipak završavali nekakve škole.
• 11. Nama nisu prodavali drogu ispred škole ...
• 12. Mi nismo imali Playstation, Nintendo, X-box, nikakve video igrice, nismo imali 99 kanala na televiziji (samo dva i to drugi tek od popodne), nismo imali video rekordere, surround sound, mobitele, kompjutere, Internet, chat rooms .......
• 13. MI SMO IMALI PRIJATELJE I MI SMO IŠLI VAN DRUŽITI SE S NJIMA !
• 14. Padali smo s drveća, znali se posjeći na staklo, slomiti zub, nogu ili ruku , ali naši roditelji nikada nisu išli na sud zbog toga.
• 15. Igrali smo se lukom i strijelom, pravili katapulte i bacali petarde za Novu godinu i sve smo to preživjeli bez posljedica!
• 16. Išli smo biciklom ili pješke do prijateljeve kuće, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kuću da se družimo i budemo zajedno!
• 17. Kad upadnemo u probleme sa zakonom, roditelji nisu plaćali kauciju da nas izvuku. U stvari, bili su često stroži nego sam zakon!
• 18. Posljednjih 50 godina su bile najplodonosnije godine u povijesti čovječanstva.
• 19. Naše generacije su proizvele najbolje izumitelje i znanstvenike do danas.
• 20. Imali smo slobodu, pravo na greške, uspjeh i odgovornost i naučili smo živjeti s tim!
• 21. I ti pripadaš toj generaciji? ČESTITAM!
• 22. MOŽDA ĆEŠ ŽELJETI PODIJELITI OVO S OSTALIMA KOJI SU IMALI SREĆE DA ODRASTU KAO PRAVA DJECA, PRIJE NEGO ŠTO SU ODVJETNICI, DRŽAVE I VLADE POČELI ODREĐIVATI KAKO TREBA ŽIVJETI!
• 23. Možda bi bilo dobro poslati ovu poruku i vašoj djeci da vide kako su njihovi roditelji odrastali.
• 24. Pozdrav generaciji. ŽIVJELI !!!
Generacijo ... pozdrav i znajte kako je jako točan zaključak 'Nguen'-a u kom je istaknuo kako su ' 'naše generacije proizvele najbolje izumitelje i znanstvenike do danas', što je jako točno, ali što je svjetska neoliberalna oligarhija zloporabila kroz: atomsku bombu, 'famu' o lijekovima i bolestima, 'kontroliranu tehnologiju', radi čega smo mi GENERACIJO KRIVI za sve loše kroz što će morati proći novi naraštaji djece! Pustili smo ZLU da se 'razmaše', a trebali smo ga uništiti i ne dozvoliti mu da 'kolo vodi'!
... Ovdje bijah završio s pisanjem, što ipak nije kraj današnjeg zapisa!
Upravo (21 sat) na portalu VL-a ugledah jedan 'interesantan video' kog sam 'linkao' na WEB inačicu ovog zapisa za koga mogu reći da ga možemo 'promatrati' na više načina:
kao 'uradak' umobolnika (najvjerojatnije!), 'istinskog borca' (?) ili pak kao uradak 'hrvatske UDB-e' kom je cilj uvesti RH u totalitarni apsolutizam, napravit 'pomutnju' i u jadan život Građana 'uvaliti' - STRAH!
Vjerujem da se radi o pojedincu, ... neponovljivoj budali, ... moguće jako 'razočaranoj duši', za mene jadniku koji će za ovo što je rekao odguglati koju godinicu i moguće završiti u ludnici! ...
Ludo!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 14. siječnja 2013. - Ima li nade da tamo i ostane!

Snijeg! Javiše mi jutros 'moje' dvije S. (S. i S.!) da su se jedva, i to s moćnim džipom, probile do Breza koje su se zabijelile.
'Dosada (bi to u 10 sati) je napadalo pola metra snijega i još uvijek pada' ... reče mi S. (moja 'desna ruka'), radi čega smo morali prijeći na 'rezervni plan rada', ... slijedom čega sam se maloprije (20 sati) našao sa S. kako bi od nje preuzeo poslovnu dokumentaciju, što mi je nužno imati kako bi navrijeme (sutra) odradio jedan jako bitan dio posla o kom ovisi budućnost Pilane!
Naravno, sada (21 sat) sam kod kuće i užurbano pišem ovaj zapis kako bi se mogao 'posvetiti' konačnom 'konfiguriranju' mog novog računala, jer mi za odrađivanje posla za Pilanu, trebaju neki programi!
Mislim da vam ne trebam kazivati kako je od kraja prošle godine do danas sve 'poludjelo'!
Ovoliko nepotrebnog posla kog moramo odraditi kako bi zadovoljili, nezakonite i protivno poslovnim uzancama nametnute radnje nespojivo je s razumom - mudra, pametna i logična - uma, radi čega osjećam 'težinu' od kokošinjara nametnutih nam idiotarija!
RH srlja iz dana u dan, dok dobar dio budalastih Građana i svi kokošinjac-politikanti misle kako idemo k EU, iako zapravo jurimo u bezdan, širom otvorenih 'usta', uvijek gladnog (čak i života ljudi!?) svjetskog i europskog neoliberalnog fašizma!
Kada za bilo što što činite i živite nemate nikakvog PLANA ('21' bijaše podvala ... i to velika!) ili makar kakvu 'rezervnu' opciju, tada ste osuđeni na loše i 'susret' s problemima!
Ovu Istinu može vam potvrditi MOJ 'dojučerašnji' život kog sam 'oslonio' na samo jedno:
na 'njih', radi čega sam ostao bez puno toga, ali, srećom, ne i bez SEBE!
Oslanjanje na sladunjavost 'svetosti' i bilo čije 'poštenje', ili pak na ufanje u tuđu 'pomoć' put je prema paklu ... u kog zagazih, ... iz kog izađoh ... samo voljom i 'željom' samoga Boga!
Ne griješite, to kazujem vama štioče, ali i svakom RH politikantu, jer grješke u 'procijeni', koje su (pre)velike oslonite li se na samo jedno 'rješenje' - mogu biti pogubne!
Upravo me to i brine, ... ali ne radi mene, jer ja sam, ma kakav da sam, ma što da živim i ma kako da mi je - OK, ... brinem radi moje Domaje, ... presvete grude HRVATSKE na koju je nasrnulo samo zlo!
Kokošinjac je počeo 'zaudarati' jer ga, to je očito, nema tko počistiti, radi čega bi mogao (već je!) postati izvorom mnogih, teških, opasnih i 'neizlječivih zaraza i bolesti'!
Ljudi bez plana, nedovoljno stručni i k tome vidno odnarođeni, same umišljene 'veličine' koje si jednako tako umišljaju da su 'vječni' ... vode nas, sve zajedno, u propast!
Kazujem ovo pod dojmom nekoliko današnjih susreta koje imah s ljudima različitih zvanja, stručne spreme, godina života, ... koji su, svi odreda, iskazali svoje protivljenje svemu što se je 'odigralo' u prošlih godinu dana, u 'pozorištu': Hrvatska, a što je bio jako loš 'komad', neinventivnih 'koreografa', 'scenarista' i 'autora', samih 'kokošinjac klinaca'!
Reče mi jutros jedan ugostitelj kako mu je već preko 'one stvari' i SLinića i fiskalizacije i ... posla ... i kako u svemu što misli da slijedi nazire svoj - kraj, ... poslovnog čovjeka, poslodavca i kakvog-takvog Građanina RH!
... Odlazeći od njega, ... šetnjom prema centru Crikvenice, razmišljao sam o trenutnim 'postavkama' RH, EU i Svijeta, nakon čega sam i sam osjetio GAĐENJE prema oholim politikantsko-lovatorskim jadnicima!
Zaključih, naravno ne po prvi put, kako je biti političar zapravo moći i HTJETI ... i jedino znati živjeti od podvala, manipulacija, vrijeđanja 'druge strane', ... i na nekakvim 'njihovim osobnim' zakonima koje nam ta rulja predstavlja kao - 'demokraciju'!?
Ma koja ... kakva 'demokracija'!
Ona ne postoji, osim kao lingvistički pojam koji je IZMIŠLJEN kako bi PRIKRIO nasilje, autokraciju, politikantsku samovolju i bezobrazluk ...!
Malo nakon dolaska u centar Crikvenice susreo sam se s jednim od 'mojih' I., čovjekom iz 'pokera' mojih 'aduta', s kojim sam 'raspravio' trenutni odnos između katoličke crkve, vjernika i kokošinjara, kod čega smo se složili kako je i vjernicima i crkvi bilo puno bolje, jer nam je bilo  JASNO s kime imamo posla, u 'onim' vremenima, ... jasnog duhovnog i moralnog 'mraka' kog je, 'debelo', nadmašio sadašnji sveukupni mrak u kom nema ni trčka svijetla koje bi do građana RH stizalo iz nekog od 'resora vlade', s područja ekonomije, industrije, poljoprivrede, ribarstva, ... zdravstva, znanosti, školstva i visokog-školstva, ...!
'Crnjak' je ... omiljeno vino 'dalmoša', no neugodan je kao 'gusti mrak' po kom nas 'razvlače' 'ruine od ljudi' ..., umišljene 'veličine' i uništavači MORALA, ETIKE i dječje psihe!
Ovakvu RH nije želio (ni u snu!) nitko od Dragovoljaca/Branitelja RH, nijedan PRAVI Hrvat, a bogme niti bilo koji čovjek neke druge narodnosti ili vjere, kom je kratak zemaljski život - svetinja, a ne ... medicinski pokus (embriji, um čovjeka, ... prehrana, 'lijekovi', ..., možda 'čipovi'?), trpljenje nasilja (bilo kog oblika!), neizvjesnost 'sutrašnjice', .. uništen um dijeteta!
Za ovakvu se 'postavku' RH nije trebalo niti imalo smisla boriti!
Sranje bi ... sranje jest! …
... Pitam se ima li u 'torbi' komunjara išta drugo osim 'tvitanja', 'fejsanja', 'linkanja' i usiljenih, internetom podvaljenih 'priča' i (naručenih) 'anketa'?
NEMA! ... Življenje bez plana, planiranja i oslanjanje na samo jednu, TUĐINSKU, opciju (EU) vraća nam 'milo za drago', baš kao što se je 'desilo' i meni nakon mog 'oslanjanja' na - ništarije!
Ništarije su, uvijek i zauvijek, ništarije ... što je nemoguće 'promijeniti' ili pak pokušati 'mijenjati', jer takvi se ljudi 'oslanjaju' na svoj 'savršeni um', 'svetost', 'apsolutnu stručnost', 'pravo', ... a kada sve ode k vragu:
na tuđinca ili Boga ... koji tad - (za)ŠUTI ... k'o zaliven!
Dobro je ... da makar Bog šuti, kad već ne mogu ja, ... kad ne možemo mi (vi i ja!), ... svi mi prevareni, pokradeni, opljačkani, ugnjetavani, odbačeni, zanemareni, ... srećom i Bogu hvala - Ljudi!
Zamislite kako bi mi danas bilo da sam umjesto 'ćakule' o 'tekućim problemima', sjeo u neki Internet-caffe i onda na portalu nekog pseudo hrvatskog portala pročitao komentar o meni, sličan komentaru nekog Hrvata koji je Zoki i 'njegovima' poželio sretan put u Srbiju i kod toga ih zamolio da tamo i ostanu do zauvijek i da sobom povedu i druga Yusipa!?
Ne bi mi bio dobro ... no Zoka i 'njegovi' su nešto drugo!
'Oni' su politikantski 'supermeni' i zato izuzetno neosjetljiva 'kasta' ... koju iz pogrješnog ritma i 'falš' intonacije ne može 'izvaditi' ni najbolji filharmonijski dirigent!
Za zaključiti je kako i ja Zoki i 'njegovima' želim baš sve što pročitah u jednom od komentara! Ovo:
PROFIL14.01.2013. u 22:37h lijo je napisao/la:
Rošavi ide vojvodi i malom slobi na noge. Nosi im poklon? Ćirilicu u Vukovaru, cementirana abolicija, odricanje od tužbe za genocid? Vraćanje srba u ustav kao konstitucionalnog naroda? To je premijer jedne Hrvatske? Pljuvat po kardinalu a cepat lebac sa parohom i ekipom? Idi begaj! Tjjjjj!!!! Ma ostani tamo! Neka ti nađe mali sloba neko ´´lepo mesto´´... može i u kopiraoni.
PROFIL14.01.2013. u 22:25h Krescencije je napisao/la:
Ima li nade da tamo i ostane, može povesti sa sobom i Jovanovića, a mogao bi i Freda kad već tako dobro glumi Miloševića.
... ???
Čini mi se kako mnogo Građana RH ne želi ništa dobrog kokošinjarskim izdajnicima, radi čega mogu zaključiti kako 'negativne misli uperene' prema bilo kome nemaju nikakvog značenja!
Ta, činjenica je da se 'odnarođeni' osjećaju puno bolje od - gomile nezaposlenih Građana, ljudi koji rade za 'sitniš', ... roditelja i njihove djece koju je u svoje 'šape' uzeo drug Joca! ...
Meni se tako čini pa zato mislim da imam 'pravo' ... svim 'mračnjacima' i ljudima koji žive od vraćanja (gatanja) reći kako se ne trebaju plašiti bilo čega 'negativnog', ... čak i ako je takva glupost 'uperena' protiv njih! ...
I tako, ... napisah još jedan 'nekrolog' RH!
Pitam se ne bi li možda trebao početi pisati 'sample' nekrologa RH, kojih u dosadašnjoj povijesti mog Naroda bijaše puno ... čime bi moje 'djelo' postalo - NEKROLOGIJA ... nešto kao 'zbirni' opis-životopis MRTVE RH?!
No ... je li baš tako? Zar je moguće reći kako je RH - mrtva? ...
Ne bojte se Hrvati!
NIJE i neće tako lako, kako bi kokošinjari to željeli, umrijeti!
Nadživjeti će RH sve muke i nevolje pa tako i Joce, Zoke, Yusipe, Opanke, Pussy family, Predrage ..., ali i svima nam MRSKE izdajnike HRVATSKIH interesa!
... Nego, ne napisah ništa o SEBI! ... A i čemu bi ... pisao o SEBI?
Ja sam za zemaljski život 'gotov slučaj' - makar sebi ...
Čovjek sam koji živi za Istinu i za dan u kom će Istina biti PUTOKAZ svim ljudima ... na 'onu' ili 'ovu' stranu! ...
Grješan sam do besvijesti ..., ali se i kao takav ufam u milost Istine i da ću moći 'doći' do nevine duše nezaboravne i nedoživljene Ljubavi ... do moje pok. Karmele koju je moje 'uplitanje' u njen mladi život koštalo života! Budala od čovjeka uništila nam je živote, ali nam nije uništila naše - 'nedirnute' - duše!
K. ... strpi se još malo! Vrijeme je na našoj strani: juri (fugit!)!
Neka! Što brže to bolje! ... Jedva čekam da stignu proljeće i ljeto!
... Hoću li ih dočekati? ...
Štioče, mislite li da sam prolupao? ...
Vjerujte mi nisam! Um mi radi savršeno!
Kazujem vam o MOGUĆEM ... O tome da bi već sutra ovaj zapis mogao postati posljednji zapis ... i vama i meni!
To ovisi o 'kutu gledanja' na - sadašnjost koja je odavno zapisana budućnost koja nestaje u prošlosti! ...
Ne gledajte nikad, ni na što, 's visoka' ..., jer sutra je drugi, nekim ljudima zadnji, dan!
Griješim li? ...
Mislim da ne ... što i opet ovisi o 'kutu gledanja', ali ovaj put - na sebe!
Bojite li se kraja? ... Kukavico!
Čemu ... ta to je izvjesna budućnost o kojoj 'ukupna' Transcendencija sve zna ... što kao sigurnu Istinu ne mogu prihvatiti ljudi - kukavice, radi čega posežu za - ZLOM!
Čuvajte se zla i ne dozvolite da vas bilo što 'izbaci iz takta' i odvrati od vaših stavova ... slično budali 'teroristu' koji se je pokušao 'zabaviti' blesavim video uratkom nakon čega je, 'ekspresno', završio u pritvoru, iza čega će završiti u dugotrajnom zatvoru (bolja inačica od - psihijatrijskog 'liječenja'!)! ...
Budala je bilo, ima ih i biti će ih ... no, jučerašnja 'pojava' Šamila na njegovu video zapisu nadmašuje i najveći idiotizam!
Jadnik! (video o njemu je, kaže VL 'povučen' s YT-a, no i nadalje 'šeće' internetom - 24sata, Jutarnji! Pogledajte kako izgleda uradak BUDALE!)
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 15. siječnja 2013. - Čarobni štapić: Hrvatski SIS!

Štioče ...! Jesam li vam dosadio? ...
Mislim da je tako, radi čega ću nakratko promijeniti moj 'stil' pisanja!
Sve što činim daleko je od Virgula censoria, što je u naravi, prevedemo li latinsku sintagmu 'od slova do slova': crtica kritičara ...!
Jesam li kritičar? Ako sam, čemu to vrijedi? ...
Nisam kritičar!
Izravni sam 'napadač' na politikantske seronje kojih je prepun ovaj Svijet, što me ipak tek samo malo 'zabrinjava'! ...
Brine me gomila bedaka koji svoje podlosti, odnarođenost i antihrvatstvo, ... što olako 'zamjenjuju' za podložnost EU, jako dobro naplaćuju i to u HRVATSKIM kunama!
Sramota od ljudi i nije ništa nova! ...
Takva, pokvarena, 'roba' oduvijek je postojala!
Sjetite se Pilata, Heroda, ... Jude ... u novije vrijeme komunjara Blaževića, Krajača, Broza, ...!
Tko im je mogao išta reći o pravu mog Naroda na vlastitu Domovinu, jezik, kulturu, ... financije?
Nitko! ...
Danas je opet sve isto! ...
Silnici su 'vlast' pa mi se čini kako bi se Hrvati samo uz pomoć Virgula divina - 'ČAROBNOG štapića' - mogli riješiti današnjih nevolja!?
Ali ... problem je očit: ne postoji nikakav čarobni štapić i zato sam - kritičar djela, rečenica i riječi, prije svega politikanata, ali i njihovih 'satelita', ... 'usitnjene raje' koja nema svoj 'JA', što joj ne smeta da za šaku škuda bude: potrčkalo, izdajnik, poslušnik, ... kraće: nitko i ništa!
Razlog postojanju takvih ljudi, ništarija, 'leži' u činjenici da čovjek ne želi shvatiti i očuvati Istinu koja kazuje kako čista voda teče samo s ČISTOG izvora, koju putem 'zamute' maleni prljavi 'potočići' egoizma ... koji se rađa iz slobode koja je za mnoge ljude njihovo 'pravo' da budu - ništarije!
Ovaj mali 'filozofski kružok' 'voda je čista' ... no, to nikog ne obvezuje da svoj život podredi DOBRU! ... Nikako:
Astra inclinant sed non cogunt ... što će reći:
Zvijezde upućuju, ali ne primoravaju (obvezuju)!
Mislim da ste ovo ispravno shvatili i kako 'zvijezde' o kojima govori latinska sentenca nisu - estradne 'zvijezde', već sigurne vodilje s kojima, slijedimo li ih (Isus), možemo biti sigurni da smo na dobrom putu!
Nažalost ... čovjek je 'slobodan' - pokušati biti 'naj', imati 'sve', radi čega često poseže za nemoralnim 'rješenjima', čak kriminalom najgore vrste!
Uzalud mu (nam)!
Moj je rakurs puno drugačiji od 'kuta gledanja' - 'običnog' - čovjeka, čemu je tako jer sam doživio susret s pravim, u 'veo vjere' (katoličanstva!), 'umotanim' - zemaljskim zlom ... samim 'slijednikom' - rajske zmije!
Znam da me zbog ovakvog pisanja 'anatemizira' dobar dio pseudo kršćana, radi čega ću, s puno 'zadovoljstva', citirati jedan navod mog prijatelja P.N.J. koji je, u dvomjesečniku Korijen, napisao:
'Ponekad se mora živjeti slušajući ogovaranja i laži, bez dovoljnog razloga, i to od onih koji se zovu kršćani i čak dolaze u crkvu na molitvu, a nisu spremni oprostiti neke sitnice koje nisu bile po njihovoj želji. Još se ponosno hvale svojim ogovaranjem i optuživanjem drugih iza leđa'!
Znam, ... možda bi ipak trebao reći: mislim, ... kako je P.N.J. napisao ovu misao, jer se je i sam susreo s takvim ljudima (ništarijama), možda na nekoj misi koju je sam 'odradio', ... što ga je tada 'ugrizlo za dušu' i jednostavno 'natjeralo' da svoju 'muku' stavi na papir!
Činim li jednako kao i P.N.J.? ... Pišem li jer su me 'zmije' ugrizle? ...
Siguran sam da je dobrim djelom tako baš kao što sam siguran da nitko od zlu podložnih ljudi ne može prihvatiti da je nemoguće prevariti Boga ... i smrt: Mortem fallere nemo potest!
(Smrt ne može nitko prevariti)
... Ali ... budala je bilo, ima ih i biti će ih, čak toliko jadnih da će sve što su staviti 'na kartu' - posjedovanja materijalnih dobara pa bila to i neka njima 'draga' - nekome oteta - 'stvar'!
Na 'nižoj' razini odnosa u društvu prijevare i otimanja čine se unutar obitelji, 'prijatelja', poznanika i susjeda, dok se na 'višoj', ... 'državnoj' razini, takve stvari čine i prema 'unutra' i prema 'vani'!
Mislim da ste jako svjesni velike štete koju nam nanose kokošinjac politikanti, a što je posljedica varanja i otimanja koja nam 'priređuje' - odnarođeno politikantstvo?!
Ovu sam 'materiju' već bezbroj puta 'obradio', no danas imam potrebu nešto reći o jednom 'neobičnom' obliku - VARANJA - vlastitog naroda, što nam u svezi s 'bombaškim slučajem' - predstaviše policija i organi istrage! Čuo sam, a i pročitao nešto o tome, kako se je naša policija za pomoć 'obratila' miliciji republike srpske, i to svega treći dan nakon što se je dočepala vjerojatnog počinitelja terorističkih 'akcija'!?
Ako znamo (valjda znamo?!) što je RS i što nam, kao Državi i Narodu, srbi iz te poludržavice 'žele', nije li logično za upitati se nije li netko iz MUP-a RH (namjerno) prekoračio ovlasti i tako od jako ozbiljne i POVJERLJIVE stvari učinio - sprdnju?!
Činjenica je i to da je uhićeni osumnjičenik za počinjeni teror, rođenjem i rodom srbin, ... da je bio djelatnik u okupatorskoj i razaračkoj vojsci JNA ta da je imao i da ima mnoge 'veze' s ljudima iz RS ..., što bi i najbedastijeg istražitelja navelo na potrebu da ga, čak na duže vrijeme, 'spremi' podalje od javnosti, kako bi u miru i u velikoj tajnosti istražio sve moguće 'kombinacije' vezane uz teror, u čemu bi moglo biti i 'tragova' koji vode u samo 'središte' srpske obavijesne službe ...?!
Naivci ili ipak unutarnji 'dezerteri' unutar MUP-a (ima ih!) svojim su se obraćanjem potencijalnom (ja mislim STVARNOM!) neprijatelju dokraja 'razgolitili' i na taj način RS dali u ruke dovoljno 'materijala' za obavještajni 'protuudar!
Pokušaj uspostave nekakve 'suradnje' RH i RS na slučaju 'Blažević' pokazuje koliko je RH neorganizirana i kadrovski jako 'osakaćena' Država, što bi nam se moglo veoma brzo 'obiti o glavu'!
Mišljenja sam, kako smo gubitkom SIS-a i 'demontiranjem' Braniteljskog kadra iz sigurnosno-obavijesnih službi u bitnome podređeni stalnoj prijetnji koja nam stiže iz redova srba, što potvrđuje i brzopleto 'oslanjanje' na dojučerašnje neprijatelje i progonitelje Hrvata iz RS!
Slučaj 'Blažević' nije nimalo bezazlen, kakvim nam ga 'dočarava' policija, jer se radi o čovjeku koji ima jako nejasan 'pedigre' (puno novaca, kuća, automobili, užici, ...), što je za svaku obavijesnu zajednicu dovoljan razlog za provođenje OPSEŽNE i temeljite istrage, i to u - konspirativnosti!
Nisam za osnivanje ničeg sličnog Guantanamu, no ... činjenica je da su naši (?) 'obavještajci' morali učiniti sasvim suprotno od svega što su učinili i da su morali pribjeći izolaciji uhićenika što im je jedino jamčilo moći pronaći prave motive i 'poslodavce' srpskog teroriste!
Reći ću, makar me glave koštalo, kako se ne radi o nikakvom 'avanturisti' ili nekom ego-tipu, možda 'bolesnom', već o čovjeku koji je stigao u RH kako bi po mojoj Domovini sijao strah i nemir ... što je prvi cilj velikosrpske ludosti koja je oslobađajućom presudom Generalima ostala bez dobrog 'uporišta' za učestalo napadanje na samostalnost RH!
Sve drugo je ... priča za malu djecu koju rabe izdajnici unutar redova MUP-a i, moguće, SOA i POA-e koji odavno rovare po RH! ...
Tek sada je 'kristalno' jasno koliko je oslobađajuća presuda Generala bila veliki udarac petoj koloni i njihovim naredbodavcima!
RH je 'zagazila' u jako složen, težak i opasan 'podzemni' rat ... na što u ovom času nema s KIME učinkovito 'odgovoriti'!
Umjesto da ostane skrivena s dobro čuvanom konspirativnosti ... sudbina 'zagrebačkog bombaša' dila se od mila do nedraga ... čak do ureda srpskih kontraobavještajaca!
Tko je tu lud? ...
Hrvati, … braćo Hrvati, jer smo jako loše odigrali 'treće poluvrijeme', makar smo odlučujuću 'utakmicu' (rat, Oluja!) za nas i RH odigrali jako dobro!
... I? Kako dalje? ...
Što se tiče slučaja 'Blažević' ... on je završen - čak i bez presude, jer smo ostali bez mogućnosti da otkrijemo stvarne motive i pozadinu - terora!
'Zagrebački bombaš' nije trogirski 'Šamil' ... iako, vjerojatnu, 'neozbiljnost' 'Šamila' ne bi trebalo isključiti iz ukupnosti pojave terora na prostorima RH! (možda su u vezi?)
U podzemnom ratu kakav se vodi na prostorima ex YU i kroz samu politiku odhrvaćenih kokošinjara malo je dobrih prilika za otkrivanje Istine!
RH je jednu - jako dobru priliku - olako prokockala ... čemu je kumovala činjenica da odavno nemamo sposobne obavještajce i HRVATSKI SIS!
'Bombe upozorenja' nisu nekakva beznačajna idiotarija neke 'adrenalin' budale, već su - teror!
Imajte to na umu ...!
Moglo bi nam pomoći!
Čuvajmo RH ... ta tek joj je 21 godina!
Sretno!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 16. siječnja 2013. - Novčanica, kovanica i Gotovina!

Odakle početi pisati?
Ta, muka mi je! Čemu sam bio u Crikvenici?
Nemiran sam i k tome još i ljut na PU (porezna uprava) i to radi puno toga što 'poreznjaci' (u)čine ... ishitreno, nepotrebno i djelom NASILNIČKI! ...
I tužan sam, jer sam nakon dugo vremena susreo 'žalost' od čovjeka što me tjera da na 'papir ispljunem' komadić moje duše!
Već jako dugo i predugo pišem o nepravdama svih oblika ... i kako su nepravednici osuđeni na jad, kako sve loše jednom dođe na 'naplatu', ali ... to očito ne stiže do uma, naravno, loših, nepravednih i ponekad, bez obzira na eventualno 'pravo' i 'zakon' - jako nasilnih i čak opasnih ljudi!
Tužno je ovako zboriti i znati kako je sve ovo što napisah, a što je uvod u 'središnju temu' - ISTINA!
Volio bi da danas nisam morao poći do Crikvenice, makar sam jutros bio željan šetnje do 'mog' kafića, jedne 'usamljene' kave i susreta s nekom dobrom dušom!
Sve to - lijepo, što sam ipak doživio - uništio mi je susret s tugom, strahom, bolešću i jako neizvjesnim 'sutra' čovjeka koji pored (nadam se) 'zdravih' očiju - ne vidi kamo se je 'zaputio' ... čovjeka kom je ustrajavanje na njegovoj 'isitni' i 'pravu' navuklo na vrat opaku nevolju ... i ...!?
'Podbacio' sam! Kasno sam uočio lice, koje više ne sliči na sebe i oči u kojima više nema osmijeha!
Vidio sam samu nevolju ... i makar sam odmah okrenuo glavu na drugu stranu ... slike propadanja ništarije i sada (nešto iza 20 sati) me progone!
U jednom času čak me je bio prožeo osjećaj osobne krivnje ... što je nepotrebno i čista je glupost, no, toga sam se lako 'otarasio' ...
'Slike' propalog čovjeka koji je svojom krivnjom ostao bez oca, nešto su drugo i one mi ne daju mira ... Ružne su i jako opominjuće!
... A ... moglo je ... da je bilo samo malo više pameti, strpljenja i manje gramzljivosti sve biti bitno drugačije!
Budala se je - jer samo se budala odriče od SEBE - odrekla Božje ruke što više ne može nitko i ništa 'nadoknaditi' ... pa bilo to i samo naricanje pod Križem ... ili pak 'kupanje' u 'svetoj vodici'!
Usud svakog od nas je oduvijek u našim rukama, što nam je nužno znati da je tako i kako se protiv lošeg usuda, kada nas 'dograbi', ukoliko smo ništarija, ne može učiniti baš ništa!
Bolest, strah, ... čak sama smrt, možda ne tijela, ali uma svakako, nisu nikakva 'Božja kazna' već su u svom 'nastajanju' OPOMENA koja bi nas trebala vratiti na 'pravi put' i uputiti nas na činjenje dobra!
Izostanak jedinog pravog 'odgovora' na to - širom 'otvara' vrata 'zemaljskog' pakla ... koji ne mora biti ni bijeda ni siromaštvo, ... koji je puni gori od toga ukoliko postane čovjekov STRAH za vlastiti život!
Od časa mog današnjeg susreta s likom osobe koja više ne sliči na sebe ... moj je, pomalo 'sveti', mir jako narušen! ... Rekoh već, ne radi nekog mog, bilo kakvog, osjećaja 'odgovornosti' radi evidentnog propadanja 'lika' koji me je progonio, udarao, ... opljačkao, čak niti zato jer sam iz mojih misli 'uperenih' Nebu isključio sve osobe (i njega) koje su mi nanijele preveliku nepravdu! Nikako!
Od jutra narušen mir doživljavam kao pozitivan 'odjek' moje duše ... i kao odraz onog što sam oduvijek!
Možda baš radi toga i razmišljam o nekim 'mojim' (DOKAZANIM!?) čudesima i o tome kako sam danas opet 'čuo' glas i 'savjet' ... jako sličan svemu što je iz bolesti i od boli 'izvadilo' mene i neke moje prijatelje!
Samo ... kako 'to' uporabiti? ...
Molitve su neučinkovite! ... Puno su manje učinkovite od 'ruke na ramenu', nekog ISKRENOG čina milosrđa,  ... dijeljenja 'iste žlice', ... pogleda u oči, radi čega i nadalje osjećam 'nemoć' i 'prazninu' koju mi učini susret s opakom stvarnošću u čemu i danas uočih idiotizam!
Nemoćan sam makar i sada (21 sat) osjećam kako bi još uvijek imalo smisla pokušati 'nešto' učiniti!
... Ali, što? Kako? ...
Trebam li 'pogaziti' sebe? Neću!
'Kilometri' udaljenosti, 'popločani' 'mozaikom' pljačke i progona čine mi se zauvijek nesavladivom preprekom, što i je tako, jer sam siguran kako je današnjem čovjeku nemoguće 'posuti se pepelom', što čini samo i upravo onda kada mu je duša uništena no, tada u pogrješno vrijeme i na pogrješnom mjestu - na misi, prema 'scenariju' i u 'režiji' nekog svećenika!
Ova velika obmana i samoobmana ljudi/vjernika - koji su si umislili kako je 'sveti čin' 'rješenje' i 'otkupljenje' (od grijeha), ... kada je u pitanju bilo kakvo kršenje moralnih i etičkih načela i prava DRUGOG čovjeka i zapovijedi samog DEKALOGA - uništila je mnoge ljude!
Nemoćan sam bilo što promijeniti što bi bilo od pomoći strahu, bolesti i 'neizvjesnom sutra' vidno propale osobe ... i zato sam nemiran ...
Ma kakav da sam... ipak žalim tu budalu, ... čovjeka koji ne vidi, ne čuje i ne zna prepoznati poruke i 'glas' Neba!
Nemiran sam i zato jer znam kako bi sve moglo biti drugačije, ... čak puno bolje, ... gotovo isto kao 'nekad' - kada bi imao snage još jednom poći na 'put za život' (nažalost ne mogu!) ili pak kada bi mojom 'suzom' pokušao iscijeliti život nepopravljive ništarije! ...
Nemoguće je čovjeku nedostupno, no Bog je tu ... pored nas ...
Stvaran je, baš toliko koliko je čovjek uvjeren da je 'bog'! ...
Usudi su 'čudne stvari' i ... ne zaboravite: U NAŠIM SU RUKAMA! ...
... Napisah na početku današnjeg zapisa kako sam ljut na PU (porezna uprava,  ministarstvo financija) čemu je razlog dojava jednog korisnika 'moje' fiskalne blagajne koji mi tada reče kako su mu dvije porezne inspektorice NAREDILE da u roku od dva dana dostavi 'ispravno ispisan' fiskalni račun koji, po njima (i prema čl. 9 Zakona o fiskalizaciji?), nije dobar jer u retku u kom je iskazan 'total' računa piše: GOTOVINA! ...
Pomislio sam da se Ž. 'šali' ili da me mačice zajeb...!
- Ne!, reče mi! 'Ispravak ispisa moram im dokazati slanjem drugačije ispisanog računa na fax PU', odgovorio mi je, inače jako dobar kuhar i uredan ugostitelj kom je, kao i mnogima u RH, već odavno dosta najnovije torture PU i SLinićevih utjerivača poreza!
Nakon ove dojave koja nema veze s pameću i koja je vrhunski izričaj upravnog NASILJA, mogao bi započeti 'elaborirati' sam zakon o fiskalizaciji u kom se u definiciji obveznika imanja fiskalne blagajne navodi kako u tu 'grupaciju' ulaze sve (prema vremenski određenom redoslijedu!) tvrtke, obrti i uslužne djelatnost koji naplatu vrše u - GOTOVINI!
Pitam ..., naravno SLinića,  pomalo zajedljivo i cinično, ali jako točno:
druže iz kukuriku koalicije, čemu u člancima zakona o fiskalizaciji umjesto riječi GOTOVINA ne stoji riječ NOVČANICA koja je, eto, postala mogući element kažnjavanja Građana RH!?
Odgovorite druže ... čemu se bavite 'cijepanjem atoma' i 'glumite' (naravno jako loše i na bijedan način) nekakav 'akcelerator' (LHC - Zern!), jer je jasno kako INZISTIRANJE oko opisa vrste GOTOVINSKE naplate s riječju NOVČANICA NIJE potpun OPIS naplaćivanja gotovinom jer se kao sredstvo plaćanja nekog računa gotovinom, pored NOVČANICE (Novčanica je uglavnom pravokutni, dvostrani papir koji je izdan prema zakonu određene države. Predstavlja iznos novčane jedinice i platežno sredstvo…) može pojaviti i KOVANICA?!
Tko je tu lud? Možda pravopis, ili pak netko tko mrzi - Gotovinu? ...
U svemu tome treba istaknuti kako su inspektorice iz PU Rijeka zaprijetile ugostitelju kod kog su 'uočile' kako je njegov jedini 'problem' ispis riječi/pojma Gotovina (pozdrav, Generale!), makar se takav 'prekršaj' ne spominje kao razlog 'odmjeravanja' bilo kakve - 'kazne'!
Tko je tu lud? ...
Naravno, 'sustav', štovani štioče, ali ne bilo kakav sustav, već - današnji sustav nasilja i prepotencije, cjepidlačenja i ishitrenosti ... Sustav izvrnutih vrijednosti, lošeg 'kadra' i k tome opasno - odnarođen!
Uostalom, kako je moguće vjerovati u 'sustav' kad je i sam 'član' odnarođenog 'sustava', 'autor' 'kurikuluma', drug Joca, posegnuo za 'uopćavanjem' i relativiziranjem svega što mu se zadnjih dana 'nabija na nos', ... a što je jako ozbiljna 'stvar'! Portal dnevno.hr traži da se Joca očituje o 'podrijetlu' svojih silnih doktorata i akademskih titula! ...
Ma koliko drug Joca imao titula sumnjam da mu je jasno što znači: naturalis odo per omnia conservandus est ..., ... što je jednostavna MUDROST o kojoj su puno znali pisci starih zapisa, ... mudri i logični ljudi!
Zna li Joca da je nužno, prije svega radi OPSTANKA čovjeka kao vrste života: u svemu (treba) sačuvati PRIRODNI red (prijevod lat. sentence!)?
Ne zna, ... što mi je odavno jasno, a što sam kao Istinu jako dobro i danas 'utvrdio' slušajući, skoro sat vremena, isječke 'diskusije' s 'okruglog stola' koji je danas održan na temu 'jocinog kurikulumaJocina 'igra' s Bogom!' u kom je njegova 'ergela' bila 'oboružana' mnogim neistinama, predstavljanjem lažnih 'znanstvenih dokaza' i čak neistinitim podatcima prema kojima se 'cjelokupna školska populacija SLAŽE s uvođenjem ZO' (reče nešto tako drug Filipović), makar nitko od prisutnih NIKADA nije imao prilike vidjeti tko su, odakle su, koja su i čija su to djeca koju drug Filipović 'rabi' kao 'cjelokupnu školsku populaciju'!
Pametnome dosta ... no, činjenica je da je već odavno i najvećim budalama dosta politikantskog nasilja kokošinjara kojima je - treba to isticati, kazivati i PONAVLJATI - 'majka/otac A' (ili 'B' = neki od pedera ili lezbijki) jednako valjan - 'RODITELJ' kao brižna MATI ili požrtvovan otac!
Takva, izopačena, razmišljanja daleko su čak i od Darwina, dok su Bogu velika uvrjeda, radi čega ću reći kako sam siguran da je Joca zagazio u 'vode' osobnih nevolja (slično 'liku') s kojima će se kad-tad morati susresti i to upravo zato jer je grubo nasrnuo na Etiku, Moral i na DEKALOG!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 17. siječnja 2013. - Antropologija, ali ... koja?!

Što vam se čini?
Mislite li kako je jučerašnje puzanje Zoke po Beogradu bilo nešto što bi moglo biti interes RH?
Ma, ... zaboravite takve misli!
Zoka je bio kod svojih, ... što je Istina koja je ujedno i kraj 'priče' o nekakvom poboljšanju međudržavnih 'odnosa' RH i srbijice!
Susret dvaju 'premijera' obična je politikantska floskula, ... hrpa 'invalidnih' podmetanja i čista šteta - svima: i srbima i Hrvatima!
Može li itko pametan reći kako će neki 'prosječni' Hrvat moći 'prijateljski' prihvatiti ruku srbina koji mu ne priznaje pravo na samostalnu državu, njegov oslobodilački rat naziva zločinom i stalno izmišlja bedaste 'memorandume' o 'Virovitici-Karlobagu', 'srpskom Vukovaru', ...?
Budale mogu 'puno' ... pa tako i živjeti od ispraznosti i samozavaravanja!
Briga me za srbijicu! ... Ima ona svoje granice, ljude, zakone, miliciju, vojsku, ... i zato neka bude ... što je i kakva je, no ni takva mi (nam) ne treba ... baš ničem i nizašto!
Pored gomile problema koji su 'natkrili' prelijepe krajolike i obzorja RH, uistinu bi bilo jako blesavo 'baviti' se usudom izrazito neprijateljski nastrojenog naroda!
Srbe treba pustit da se 'hlade', ako treba i tisuće godina, ... ili makar toliko dugo dok ne priznaju naša prava i mukom dosegnutu slobodu!
RH ima baš sve, ali unatoč tomu, jer ima i gomilu politikantskih bijednika, loše 'živi'!
Vrijeme je da Hrvati i Građani RH, svi mi u RH, 'poradimo' na sebi i da na taj način damo i odgovarajuće značenje svakom dobronamjernom susjedu i cijelom Svijetu!
Nasilje, makar bilo 'samo' - 'administrativno' - ne može biti nikakvo 'rješenje' za bilo što, a kako je politika 'administrativna nauka', onda je jasno da nam politika, osim nasilja koje je evidentno, malo toga (dobrog) može pružiti, osigurati i dati! ...
Ovo je PRAVI problem svih 'malih' ljudi Svijeta … što je jako dobro znano politikantima koji u strahu od pobune 'malenih' nastoje što prije uspostaviti NSP (NWO) - novi svjetski poredak, u kom bi (po 'njima'!) trebali nestati narodi, vjere, … 'granice' država i sama SLOBODA ljudi!
Mislim da se i drug Zoka i svi 'njegovi' vladaju prema diktatu neke političke grupacije koja još uvijek nije NWO, ali koja to teži postati ... i da je jučerašnji sastanak srba i Hrvata, koji je održan na razini predsjednika vlada, 'izvana' NAMETNUT, prije svega RH ...?
Prava pozadina jučerašnjeg, 'ishitrenog' i po RH jako 'tužnog' sastanka nije nam i neće nam nikada biti poznata!
Očito je kako se je u 'balkansku igru' umiješao 'netko sa strane', jer je drugačije teško zamisliti susret RH s vječnim neprijateljima - koji su se jako 'ohlađeni' 'naljutili' na nas nakon što su Domovinski rat i Oluja dobili legitimitet Svijeta; ... s 'čudnim' narodom kom su svi u regiji neprijatelji; ... s vječnim gubitnicima i stalnim nasilnicima koji se ne mire s ničim što Hrvati dosegnu uz velike vlastite žrtve, gubitke i odricanja!
Kuha se ...! Čemu? ...
... Inače, osobno se osjećam dosta potišten što me 'odvlači' od mnogih mojih želja, posla, ... želje da pišem, da sviram, ...!
Očekivao sam kako će moj današnji odlazak u Rijeku i susret s prijateljima, posjet bolesnom barbi i malo ćakule s F. u bitnom promijeniti moju bezvoljnost, no to se nije desilo!
Jučerašnji susret s 'blijedom sjenom' uništenog čovjeka 'vratio' me je u razmišljanja o životu i čovjeku, a to je, priđete li tome 'punim jedrima' - jako teška 'tema' ... 'oluja' koja vam lomi um!
Već je i sama nemogućnost 'preciznog' i točnog određivanja života (odakle potječe, kamo smjera?) i posebno života ljudi - pretežak 'teret' umu čovjeka ... bilo da sve promatramo iz ugla Darwinove ili vjerske antropologije koja je nejasan i jako složen 'skup' kog čine, s jedne strane: etnologija, bioantropologija, paleo-antropologija i arheologija, i s druge strane: sadašnjost, prošlost, kultura, jedinstvo, raznolikost, biologija, (vjera), ... sve same nejasne i nedovoljno istražene 'stvarnosti' ... iznad kojih se nalazi - 'NEŠTO' ... ili, možda ipak - 'NIŠTA'!?
Kako sam vjernik, kršćanin, jasno je da je moje doživljavanje života 'sazdano' na kršćanskoj antropologiji, što je po čovjeka puno bolje od življenja ateističke antropologije koja je zapravo pokušaj poništavanja života i sama besmisao življenja, jer traje samo jedan ljudski vijek, dok 'moja', vjernička, antropologija nema kraj ... iz 'razloga' jer je njen početak određen postojanjem Transcendentnog bića - Boga!
Kada u ovakvo razmišljanje 'utrpam' moj jučerašnji susret s 'blijedom sjenom' od uništenog čovjeka onda je jasno da moram reći kako mi je nejasno 'njegovo sutra' koje je ta 'blijeda sjena', možda nepovratno, izgubio ... jer nije znao/htio/mogao/želio poštivati kulturu (ponašanje), prošlost (preci!), raznolikost (osobnosti), jedinstvo (obitelj) i biologiju (nasljeđe) kršćanske (teološke) antropologije koja nam, ljudima/vjernicima, brani odreći se od sebe i od Boga!
Nažalost, čak mi ni ovakvo razmišljanje, koje je kao 'filozofski odmak' od jako grube stvarnosti jako točno kazivanje, ne može pomoći doseći bolje raspoloženje, ... vedriji duh, ... jasnije misli!
Uzdam se zato u Vrijeme, u 'brata blizanca' Istine, od kog očekujem da će mi u nekom drugom (da li skorom?) vremenu 'vratiti' osmijeh, sreću i zadovoljstvo ...
Tu sam da uvijek - pa tako i onda (sad!) kada sam čovjek bez osmjeha, sreće i zadovoljstva - svjedočim postojanje zla, ... da mu se rugam, odupirem i oduprem ... i da to činim do mog 'zadnjeg daha'!
Svjestan sam prave vrijednosti toga što, kao jako dobar 'recept' za 'izdržljivost', preporučam da i vi budete, jer zato još uvijek 'bivstvujem'!
Moje su 'karte u ruci' za igru 'zemaljskog života' koja jednom mora završiti: same 'lišine' od 'mižerije', ... mnogi moji 'maleni', koje je 'pregazio' neki totalitarni um, jako sličan umu nasilnika Joce ili (svojedobno) umu 'blijede sjene'!
Jedan je od njih (Joca) još uvijek 'vječan', dok je drugi ('blijeda sjena') već doživio 'susresti' se sa sobom ... što, nažalost, nije u stanju uočiti! ... Što li slijedi, osim što sam siguran da će se i Joca jednom naći u 'žrvnju' - vjerske antropologije ... kada će morati pogledati istini u oči? Ne znam!  
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 18. siječnja 2013. - 'Malac' ... genijalna (HRVATSKA) mladost!

SNIJEG u Brezama! <-- Ovo je ... snijeg u Brezama!
Jutros sam jedva stigao do Breza!
... Moram priznati da sam putem do Breza imao dosta sreće kada sam na najneugodnijim dijelovima ceste, samo kilometar prije cilja 'naletio' na 'ralicu' koja mi je, i to doslovce, krčila put do 'moje' Pilane!
Snijeg i nadalje (sada je 14 sati) lagano pada, no cesta je prohodna pa ću uskoro, u 'grupi'/koloni s ostalim radnicima, krenuti put kuće!
Ufam se da je 'na moru' bolje ...
Inače, pilana radi iako su uvjeti za rad očajni.
Trošimo zalihe trupaca od prošle godine kojih će nam doteći do kraja ovog mjeseca! ...
Nastavak rada pilane ovisi o početku rada 'šumara', radnika Hrvatskih šuma, ali i o ishodu rješenja naše ponude koju smo dostavili na natječaj za nabavu trupaca (sirovine) koji je ove godine jako 'čudan', i po meni osim što je protuzakonit, i jako nehuman ('nesocijalan')!
No ... i 'ovo' je RH ... još jedna blijeda 'preslika' neuređene Države pa se zato ničem ne treba čuditi!
Dok politikantski tupani smišljaju način na koji će Narod odvojiti od Istine i Boga, posao i rad, gotovo u svim djelatnostima, 'trpe' nevolje i pomalo - nestaju!
Kako je život odavno poznat kao 'uravnotežena' činjenica, jasno je da takav loš 'trend' biva 'kompenziran' negdje drugdje i s nečim drugim ... sa sve većim brojem - nezaposlenih radnika!
Kazivao sam, na puno mjesta, kroz puno teksta, dopisa i mail poruka, naravno bezusopješno, kako će i 'moja' Pilana, do ove godine jako stabilan proizvođač-izvoznik, uletjeti u nevolje i restrikcije, ... pa to i sada ponavljam kako bi naglasio kako je izvjesno da ćemo (nadam se samo nakratko!) uskoro morati otkazati rad 3-5 radnika!
Volio bi kada bi te jadne ljude i njihove usude na neki način mogao predstaviti Yusipu, Zoki i kokošinjarima, i onda ih upitati:
vidite li na njima bilo što osim - strpljive patnje?
Nažalost, to nije moguće, a kako su takvi, 'mali', ljudi daleko od napuhanog 'establishment-a', jasno je da su oni i najveće žrtve podivljalog neoliberalnog kapitalizma, jednog oblika fašizma, koji svoju 'zaradu' 'zarađuje' otimajući sirotinji čak i 'mrvice'!
Ali ... neka! Ništa nije dovijeka i zato će sve što je bilo loše, pokvareno, sebično i odnarođeno završiti još ovdje, na Zemlji!
... Ovo do sada napisano napisao sam u Brezama i sada sam, već odavno, kod kuće ... 'u mistu nekih drugih ljudi ...', u mom lijepom domu!
Piskaram dok na novom prijenosniku mog susjeda postavljam 'sedmicu' ... i sve što uz to 'ide'!
Zabavljam se iako bi možda bilo bolje da se 'uhvatim' rada na bilanci koju (ne kao 'konačnu', ali kao 'okvirnu') trebam učiniti za banku! ...
Opet sam OK! ... nemir koji me je 'pohodio' i 'držao' zadnja dva dana sada je prošlost!
'Boli me', rekoh jutros sebi, 'protrljah oči' i tada od sebe odbacih 'teške' misli koje ionako više nikada neće moći postati stvarnost! ...
Briga me! ...
Ta, imam za koga, zašto i kome - živjeti i raditi, što je lijepa Istina!
Eto, i sada činim dobro djelo:
pomažem kćerki, jako dobroj i tihoj djevojci, susjeda R. doći do besplatne 'sedmice' i još nekih programa!
Časak, ... upravo je (21 sat) gotova 'procedura' instaliranja WIN7 (ulitimate) radi čega se nakratko moram pozabaviti instalacijom odgovarajućih 'pogonskih programa' (driver-i)!
... Radim, ali u 'koracima', jer je uz prijenosnik priloženi CD s driver-ima za 'sedmicu' jako loše učinjen!
Čudi me to jer je prijenosnik IBM-ovo 'dijete' - model LENOVO G585 - pa mi nije jasno čemu IT stručnjaci IBM-a nisu napravili 'samoinstalacijski' CD!
Čudno mi je to! ... Čemu je takva mogućnost 'zaboravljena' ... Ili je možda ipak - 'nemoguća'!?
Kako bilo da bilo ... loše 'sastavljen' CD za ovo računalo prisiljava me činiti pojedinačne instalacije pogonskih programa, radi čega trenutno 'gubim' dosta vremena!
... Dovršeno i isporučeno (u 21,30), sažetak je moje večernje 'misije' s kojom sam završio 'brigu' oko prijenosnika!
... Inače, o sebi nema što za reći, osim da sam bio u večernjoj šetnji, na mojoj večernjoj 'usamljenoj kavi' i kako sam, bez obzira na općenito loše stanje, baš svega, u Državi ... zadovoljan, opet miran i spreman na susret s meni najdražim ljudima koji su 'napustili' ovaj Svijet!
Pitam se, dok ovako kazujem, kakvo li je stanje 'spremnosti na odlazak' - odnarođenih 'duša' - koje u trci za 'životom' i novcem 'neumorno' gaze po tuđim osobnostima, ... usudima, ... životu?
Volio bi moći 'zaviriti' u (spavaće) sobe kokošinjara i to u času kad odlaze na spavanje!
Tko zna na što bi sve naišao? ...
Rabe li kokošinjari  'šarene bombončiće' (psihijatrijsko smeće!) kako bi s njima pokušali savladati svoju svijest o sebi ... koja je njihova jako nečista savjest (znaju li za nju?) ili (i)pak utonu u san kao 'nevine bubice'?
Taj dio života politikanta puno bi nam otkrio, prije svega o njihovom etičkom i moralnom biću, ali i o tome koliko su svjesni da ih ljudi, sve češće, iz dana u dan, doživljavaju kao zlo ili pak o tome koliko su i jesu li uistinu uvjereni da su - nevinašca?!
Nema 'nevinašaca' na Zemlji! ...
Svi smo mi, ljudi, dobrano uprljanih ruku, a jedino što nas u tome 'razlikuje' jest naše osobno doživljavanje nas samih, kao svjesnog bića koje je - loše (moguće zlo?)!
Viša razina (samo)svijesti 'dom' je moralu, etici, poštenju, ... što znači kako je razina opadanja bitnog obilježja čovjeka, svjesnosti o sebi, proporcionalna - svemu lošem u nama!
Dok sam maloprije čekao da se dovrši instalacija WIN-a na računalo susjeda pogledao sam današnje 'novosti' na dva-tri portala, ali ne uočih ništa, Građanima RH makar malo, važno, a što već odavno nije jasna Istina o kokošinjcu kao uništavatelju života u RH, ... radi čega sam se odlučio postaviti vam link do jednog pisma nekog učenika koji je izvanrednim tekstom 'oprao' uštogljenu profesoricu koja je stala u obranu nemoralnog, štetnog i na silu podvaljenog, jocinog, ZO-a!
Malac' je napisao odličan, uistinu 'velik' tekst, koji je sadržajem i rječitošću izvanredan - uradak!
Da sam profa u školi koju pohađa autor pisma, Ivan Knezović, predložio bi ga za nekakvu pohvalu ili neku nagradu!
Nažalost, ovaj će odlično napisan tekst proći nezamijećen i to stoga jer je objavljen na stranicama slabo posjećenog portala, ali i zato jer ga niti jedan 'novinar' bilo kog drugog 'hrvatskog' portala, kada ga vidi i u njega 'zaviri' - neće niti pokušati prenijeti!
Ipak, ... predlažem vam, a posebno vama koji ste roditelji, da napisano u tom pismu/članku dobro promotrite i iz toga izvučete jedini pravi zaključak koji bi vas trebao uvjeriti u to da je nužno da protiv ZO-a i njegovog '4. modula' podignete 'revoluciju'!
U suprotnom, neki bi od roditelja mogli doživjeti pravi 'roditeljski fijasko' i to posebno roditelji ženske djece, koja bi mogla 'podleći' 'jocinom naukovanju' koji je od Ljubavi i s njom u vezi seksa učinio isprazni seks radi 'podmirenja' potrebe za užitkom! ...
Ovakvo degradiranje odnosa muškarca i žene, koji bi svoje osobnosti trebali izgrađivati kroz Ljubav, daje mi za pravo pomisliti kako je Joca nekakav um neke - sex mashine! ... Nešto kao 'robot za uživanje' kom su emocije, um, čežnja i Ljubav nepotreban 'balast' - seksualnoj 'slobodi'!
Naprijed Joco ... Nije li vrijeme da stignete i do još neke 'docent' titule, ... recimo doc.dr. 'seksologije' i to kroz 'proučavanje', in vivo, na SEBI, 'KVALITETE' seksualnih odnosa lišenih bilo kakve Ljubavi?!
Šalim se, ... vjerojatno na nekulturan način, što činim jer još uvijek nema čuti glasa od Joce o tome kako je i uz koje ispunjavanje 'uvjeta' - stigao do titula docenta ...!
Poslužim li se običnom logikom 'ponašanja' komunjara u takvim, po njih NEUGODNIM situacijama, tada mogu reći kako me Jocina šutnja u svezi s jasno, na portalu dnevno.hr, postavljenim pitanjem na tu 'temu' - upućuje - na to da bi puno, a možda i sve, od iskazanih sumnji na tom portalu moglo biti Istina, ... što bi onda MORALO postati predmetom istrage!?
Kupuju li se ... diplome još uvijek ili ih 'sveučilišni podobnjaci', prema 'modelu partijskog zauzimanja za drugove' ... jednostavno DIJELE ... svojoj 'crvenoj braći' i 'partizanskom sekicama'?
Bilo je toga ... što je davnih '70-ih dovelo do toga da je u sklopu Pomorskog fakulteta u Rijeci bio oformljen 'studij' kog su 'pohađali' - NEUKI, komunjarski - direktori lučkih, špedicijskih i sličnih tvrtki ... kako bi DOBILI 'zvanje' i diplome inženjera, i to bez da su čuli i posjetili ijedno predavanje ...!
Uostalom, kakav je to doktor s diplomom u džepu ... (bilo čega) koji uz doktorat nije uspio naučiti i savladati niti jedan strani jezik? ...
Nikakav, reći ćete, ali takvi postoje (poznam ih!)!
Zar je moguće da takva 'praksa' još uvijek traje?
Ne rekne li Joca, i to jako brzo, nešto o svojim 'CC radovima' i gdje ih se može pogledati, biti će to jasna potvrda postojanja 'stare', komunjarske visokoobrazovne 'prakse'!
'Bre' Joco ... s nestrpljenjem očekujem vaš odgovor na jasno vam postavljeno pitanje: 'Ministre Jovanoviću, lijepo vas molimo recite gdje su vaši znanstveni radovi?'! ... da, gdje su? ...
A da je ... baš sve što kokošinjari čine 'kažin' i kaos posvjedočiti će vam blagost sadašnje ravnateljice Vukovarske bolnice, dr. Vesne Bosanac, koju će kokošinjari, u 'osvit ćirilićne zore' u Vukovaru, jer je Gospođa veliki 'trn u oku' odnarođenim ćirilašima  ... uskoro smijeniti!
Iako je kristalno jasno kako je i taj 'potez' komunjara čin jadnih 'osvetnika', štovana je doktorica i to 'crveno sranje' spremna stoički prihvatiti ... sukladno dostojanstvu Hrvatskog heroja - pobjednika!
Bravo doktorice! ... Hvala vam na mudro izrečenom zaključku kog izrekoste u vašem komentaru o 'vukovarskoj ćirilici' ... Na ovom:
'... Inače sam iznimno tolerantna osoba, ali mislim da je to neprihvatljivo i da nikako nije dobro za grad. Vukovar je jedno veliko spomen-područje i mora se pronaći način da se taj problem riješi na adekvatan način. Mnogi ljudi osjećali bi se iznimno povrijeđeni jer svi znamo što se ovdje događalo ‘91. godine. Te se stvari ne mogu i ne smiju zaboraviti. Još više mi smeta taj nadobudni stav srpskih političara koji uopće nisu iz Vukovara, a žele nam nametnuti neke stvari. S njima treba sjesti i vidjeti jesu li za ćirilicu ili da svi građani, i Hrvati i Srbi, žive boljim životom.'
Kokošinjari nisu ni za kakav 'bolji život' za SVE Građane RH, već samo za njihov 'dobar život' i uporno činjenje spletki kojima je cilj uništiti RH i od RH i nas učiniti - robove - NA SVOME!
Neka pokušaju! Hrvatski je Narod 'poništio' i puno duže nasilje (srbo-komunjarsko) pa će isto tako znati učiniti i sa svakim sličnim - jadom! ...
Mislim da mogu reći kako se ničije strpljenje ne smije - zloporabiti!
Smije li?  
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 19. siječnja 2013. - Blijedo i nemaštovito!

'Blijedo' je u RH!
Čini mi se kako je prepucavanje svih sa svima postalo nekakva 'nacionalna zabava' ...
Zabavljam se tako i ja! ...
Piskaram o svemu i svačem, točnije o malo čemu pametnom i 'pjevušim' (slušam 'bijeli album' Beatlesa) dok se u ovim 'crticama' podsmjehujem jadnim usudima politikanata ...
Čovjek je uistinu 'zabavno biće' ...
Vječni je klaun i budala kojoj ljepote života, priroda, ... umjetnost, ... prijateljski suživot i baš sve lijepo što je oko nas ne znače ništa!
Zgrtanje novca 'šport' je obijesnih 'bogatuna' dok je kopanje po kantama za smeće oblik 'zabave' sve većeg broja - sirotinje!
Siroti politikant-čovjek! ... Umišlja si da je sam Bog ... i da će mu 'imati' osigurati 'bolji život'!?
Budala! ... Zar je 'imati' - biti ... dugovječniji, 'pametniji', ...?
Kad se u takvo 'stanje uma' 'upetljaju' oholost i želja da se 'bude' (važan, prvi, 'najbolji', ...) 'nad-čovjekom' ... onda je takav čovjek 'replika' Joce i 'njegovih' jahača apokalipse koji će, nastave li činiti idiotarije - uništiti RH!
Čini mi se kako se je smrdljivi politikantski, 'destruktivni', svjetski trend jako dobro udomaćio na tlu RH i kako moja Domovina 'hoda po žici' - visoko iznad dubokog ponora punog mržnje, oholosti, neprijateljstava! ...
'Ćirilica', 'Ljubljanska banka', 'Neum', ... 'ljudska prava', 'prava manjina', 'nevladine udruge', 'građanske inicijative', ... pederluk u nastavnom programu ('ZO'), ... što su ako nisu izvori zla i bespotrebne prijetnje MIRU i suživotu, ... dobrosusjedskim odnosima i miru u mojoj Domovini i 'regiji'!?
Bijeda življenja i života koji je izgubio gotovo svaku vrijednost i postao 'manipulativni trošak' odnarođenim ljudima i neprijateljima RH ... sve je očitija!
Tonemo ... u 'crvenom moru' ... kokošinjara koji su svoje kralježnice već odavno savili do besvijesti!
'Sirove' sluge kapitalu očekuju da im služimo ... da im sirotinja i 'mali' čovjek u RH 'zaplješću' na svaku njihovu izgovorenu riječ!
NEĆEMO! ... Štioče, NEĆEMO? Ma, ... jasno je da NEĆEMO!
Kao i mnogo puta dosada u povijesti ljudskog roda zlo se je razgoropadilo! ... Luduje!
Teror, ratovi, prijetnje ...!
Zar je to 'čovjek'? ... Ne želim biti 'čovjek'!
Želim biti ... nebo, livada, kap u moru, drvo, ptica, ... šuma, kamen, lavanda, oblak ili gorki pelin, ... bilo što, ali ne želim biti 'čovjek'!
Gade mi se 'ljudi' ('u crnom'?) kojima je podvala - 'majka', a egoizam - 'otac'!
... Čini mi se da pomalo gubim volju za bilo što reći o puno toga što ne valja ... što je zlo!!
Danas je 'moj dan' ... i zato ću preostalo vrijeme (još 4 sata) do ponoći 'dati' sebi! ...
Štioče, ostavljam vam tv, vijesti, 'hrvatske' portale i 'ljude' ... koje uporno 'viđate' na 'malim ekranima' i koje ćete i ubuduće gledati na - odnarođenoj - dalekovidnici!
'Klanjate' li im se?
Nemojte! Ta bagra vas 'slatkorječivo' obmanjuje kako bi vas navukla da joj i opet date svoj 'demokratski' glas, ... njima toliko potrebnu i JEDINU 'duhovnu hranu'!
Ne 'hranite' zlo!
Odjebite ga ... onako, po 'muški'!
Zauvijek!
... I ne zaboravite - uživati u svojoj slobodi i dobroti!
(Bijaše li ovo jako 'nemaštovit' zapis?!)
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 20. siječnja 2013. - Moja sreća i nesretni kokošinjari!

Danas me je pohodila sreća, ona ista o kojoj sam nekad davno ispjevao (naravno, i to su mi lopine od ljudi ukrali!) kako je moja - 'kurvina kći'!
NIje! ... Mala, sada već tinejdžerica, Nikol, djevojčica kojoj još od 12. mjeseca 2011. godine, svakog dana posvećujem dio mojih misli - čuh  to danas (oko 13 sati!) - uspješno je operirana od rijetke vrste zloćudnog karcionoma i sada je - zdrava!
Reče njena majka kako ima manjih problema s alergijama, ... no siguran sam da će i taj zdravstveni problem male Nikol uskoro postati - prošlost!
Marija, Nikol, Dea, Mija i Stephani ... 'moji' su mali Anđeli ... kojima sam 'poklonio' svu snagu mog  Duha ...!
Vjerujem ... u snagu iskrenih i dobrih želja, ali samo onda kada nisu nikakva 'osobna kalkulacija'!
Nažalost, mala Mija, jedan od 'mojih' malih Anđela, jedina je Duša kojoj se 'obraćam' u 'onom' Svijetu!
Nama je više među nama, živima!
Kada sam čuo za nesretnu smrt te male curice ... umalo sam poludio!
Sjećate li se tog strašnog događaja? ... Jeste li uopće o tome nešto čuli ili pročitali: Mija je umrla od gušenja običnim zrnom graška (ili možda nečeg DRUGOG?!) ... Na strahovito neshvatljiv i mučan način ... i zato jer je njen otac, dok je s njom u naručju 'trčao' od doktora do doktora, iz 'ustanove' u 'ustanovu' - nije poslušao kada mu je rekla ... možda samo kojih desetaka minuta prije smrti: Tata, VODI ME KUĆI!
Ta kako ju je mogao poslušati kada joj je život bio ugrožen?
Želio joj je pomoći i zato nije mogao ni shvatiti ni razumjeti ... kako je Mijino: Tata, vodi me kući, bila sama riječ: NEBA!
Znao je mali Anđeo što je 'čeka' i kako će je nestručni i nedovoljno HRABRI liječnici: ubiti!
Da ... ovo što sam sada napisao jako sliči optužbi ..., ali ma što da bilo tko o tome misli ovo je Istina! ... i nije nikakva optužnica ... jer mi je jasno kako su se tog tužnog dana liječnici trudili pomoći malenoj ...!
Nisu nimalo krivi zato što nisu znali što i kako učiniti! ...
Bio je to njihov 'loš' dan u kom nisu mogli prepoznati tako jednostavno 'rješenje' ... i da Miju moraju ostaviti u miru!
... Razumijem to, čak previše dobro, no bilo što što ima veze s 'onostranim' ne mogu dokazati, radi čega vas molim, štioče, da ovo prihvatite SAMO kao nekakvu 'mogućnost', iako je činjenica da su i Nikol i Stephani danas OK, da o maloj Dea-i nemam novih saznanja iako sam siguran da će se (možda se je već?!) riješiti SIROMAŠTVA i astme! ...
Ostaje mi reći nešto o maloj Mariji, veselom Anđelu, koja je oboljela od nekog oblika leukemije!
Novih vijesti o njoj nema ... makar su u danima kada su njeni roditelji bili suočeni s teškom dijagnozom kćerkice dnevne novine pisale o tome! ...
Danas je mala Marija, zaboravljen 'slučaj' i zato prepuštana sebi, brizi liječnika i Roditelja ...!
Trudim se biti s njom, uvijek i sada, pa i zauvijek, pođe li štogod (ned'o Bog!) po zlu, jer samo na taj način želim, hoću i mogu - živjeti ... s njima, 'mojim' malim Anđelima!
Volio bi doživjeti i njenu sreću ..., sreću male Marije ... nešto jako slično današnjoj priči o Nikol, koja mi je ovaj sveti dan učinila - prelijepim!
Sretan sam štioče ...! Budite i vi!
Nažalost, na onoj 'suprotnoj', ja ću je odrediti kao bešćutnu, strani ... u 'ovom' Svijetu u kom 'caruje' zlo, u RH predstavljeno kao 'kokošinjac kraljevstvo' - nema ničeg ni približno tako lijepog osmjehu, pogledu, ... i ručicama 'mojih' Anđela!
Kokošinjari su evidentno odnarođena 'kasta' ... što je velika šteta svima nama, Građanima RH, no 'pravi' udar na RH (volio bi znati odakle 'dirigiran'!) tek stiže!
Pisao sam u ovim zapisima o problemima rada svih grana djelatnosti u RH i kod toga posebno naglašavao probleme onih djelatnosti koje su usko povezane s predivnim, čistim i JAKO VRIJEDNIM nacionalnim bogatstvima RH ...!
Danas o tome mogu reći ... kako su 'igre' s poljoprivrednicima, ribarima, na određen način s građevinarima i svime što rabi VODU, ŠUME, MORE i livade (npr.: nacionalni parkovi i parkovi prirode!) - stigle na red ... i to u obliku Zakona o strateškim investicijskim projektima o kom će drugovi komunjare (i bijedna i nemoćna - 'oporba') raspravljati SAMO sedam dana i onda ga, dakle: 'na vrat, na nos' - izglasati!
Predloženo u tom zakonu čista je i jako VELIKA šteta za RH, jer će se tim zakonom, suprotno svemu što ima veze s NACIONALNIM bogatstvima, odlučivanje o RASPORDAJI (u povoljnijoj inačici: koncesijama) hrvatskih resursa prenijeti na vladu, točnije na određene resore, kojima će biti dozvoljeno, pod krinkom 'investicija', OTUĐIVATI najvrjednije što RH ima, vlasništvo nad:
ŠUMAMA, POLJOPRIVREDNIM ZEMLJIŠTEM, OBALOM, OTOCIMA, MOREM, VODAMA, NACIONALNIM PARKOVIMA I PARKOVIMA PRIRODE, ...?
Ne znam koliko su Građani RH svjesni nadolazeće Apokalipse i da li će ovako podvaljeno otuđivanje RH uopće shvatiti, no ... zaživi li taj zakon, kokošinjari će nas imati prilike - dokusuriti!
Mislim kako vam moram reći nešto o 'analogiji'/'metodološkoj sličnosti' - budućeg (?) otuđivanja (za sitne novce!) najvrjednijeg što RH ima i načina jocinog indoktriniranja mladosti, što je 'novi model' komunjarskog 'delovanja' ... i, opet, oblik nasilja koje i, opet, započinje - PODVALOM ... pseudo zakona (prema kom su pederi postali dio obvezne nastave kroz tkz. Zdravstveni odgoj?) o pseudo 'strateškim investicijama' koji će ODNAROĐENIMA (kojima je svejedno što je RH i što će od nje BITI!) dati mogućnost RASPRODAJE HRVATSKE DRŽAVE!
Mislim da imam pravo reći kako je moje ukazivanje na probleme sa šumama i sve oko poslovanja 'mojih' pilanara s 'Hrvatskim' šumama d.o.o. - bio 'pogodak u sridu' ... sama Istina!
Građanine ... zar je moguće da ćete opetovano 'popiti' još jednu komunjarsku, ovaj put jako OPASNU, podvalu i da ćete nekolicini mrzitelja RH, samoj petoj koloni i ljudima koji jedino znaju rasprodavati TUĐE - dozvoliti - da vas RAZBAŠTINE?
... Strašno je biti Hrvatom u RH! ..., ali je kod toga dobro znati kako će se i ovaj put u sve 'uplesti' - krunica! ...
Mislim kako je HDZ-ovac Karamarko u pravu kada VAS (ja sam oduvijek s vama!) poziva i zaziva da zajedno:
'... krenemo rušiti ovu katastrofalnu vlast!'?!
Užas je na vratima ...! Može li ga išta zaustaviti? ...
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 21. siječnja 2013. - Objavljen registar aboliranih četnika!

Pitanje ... vama štioče:
što vam se je od jučer napisanog više svidjelo? Lijepa priča o malim Anđelima ili pak napisano o crvenom kokošinjcu ... i odnarođenim pijetlovima i kokicama?
Ufam se da vas je 'dotakla' priča o malim Anđelima, što mislim da je tako jer polazim od sebe, ... jer znam, i to jako dobro, za što, za koga i KOME - živim, što me 'potiče' da s puno slobode i 'gušta' pljujem po odnarođenim neprijateljima RH ... I da znate, ne mislim s time stati sve dok vlast u RH u ruke OPET (i zauvijek) ne preuzmu - HRVATI, što nisu SLinić (neka rekne tko mu je otac?) & njegov 'demolition band'!
Pioniri maleni ...! Današnja izvješća s predstavljanja 'prvog modula' jocinog zdravstvenog obrazovanja, bez da pročitate bilo što od teksta, ukoliko samo pogledate slike - uistinu su sami - JAD!
<-- Slike (pogledajte ih!) sa 'svečanog inauguriranja' NASILJA, na kojima ćete pored gomile 'partizančina' vidjeti i malu i DOBRU dječicu, nevine i po svemu što se s njihovih lica može razabrati, jako zbunjenu mladost - podsjetile su me na 'titovku' i 'crvenu maramu', ... na ogavno nasilje koje je, tek nakon obračuna s tim zlom, završilo u ropotarnici povijesti baš kao što bi tako moglo završiti i novodobno 'crveno' nasilje!
U nekoj od škola u, HRVATSKOM, gradiću Kastvu danas je carevao - komunjarski mrak kom su se odrasli, sama potrčkala i beskralješnjaci - ljigavo 'saginjali', dok su mala djeca nestrpljivo čekala čas kada će ta raja koja ih je 'pohodila' ... otići iz NJIHOVE škole i ostaviti ih u miru (Božjem!)!
... Čini mi se kako su 'kokošinjac drugovi' Joca i Predrag jako dobro 'uštimani timpani' (lakše će to podnijeti nego fine violine!) i da sinkrono djeluju, radi čega je i opet, od Joce bezobrazno samouvjereno izjavljeno kako 'seksi modul' kroz ZO 'ide dalje' 'podržao' i drug Predrag s jednako samouvjerenom i bezobraznom izjavom koja vrijeđa ... čovjeka kom rače: 'Ponavljam mu: Nije važno što se kaže nego tko kaže.'!
Ove riječi perfidne uvrijede drug Peca (Predrag - 'od milja') je uputio šefu HDZ-a, gospodinu Karamarku, što i nije toliko tragično koliko činjenica da je to rekao čovjek koji je ispio gomilu psihijatrijskih otrova, čime je valjda zaslužio invaliditet, ... naravno ne onaj 'klasični' ... 'ortopedski', već invaliditet 'druge' naravi, što znači kako njegove riječi ne treba uzimati zaozbiljno, jer trebamo znati TKO je (š)to rekao!
Valjda je tako, jer bi na bilo koji drugi način shvaćena, neutemeljena, 'samouvjerenost' čovjeka koji je (vele)IZDAO Branitelje bila potvrda kako se radi o jako 'neugodnoj' osobi ...!
No, ... možda je drug Peca samo ljut jer su, nepunih mjesec dana nakon njegove, javno, iznijete veleizdaje na internetu Branitelji započeli s objavljivanjem imena aboliranih četnika (1 i 2), od kojih neki, k tome, rade u jako važnim organima države ... kao što je MUP!
Ovako to izgleda (izvadak!):
'... ZORAN MOSLAVARA-bio je krajinski milicioner zlostavljao zarobljene civile, sudjelovao u oružanoj pobuni protiv RH, danas radi u Iloku, temeljni policajac;
VINKO VIDAKOVIĆ-iz Negoslavaca, bio je pripadnik specijalne milicije krajine, radi u Vukovaru u prometnoj policiji;
ZORAN CVETKOVIĆ-iz Markušice, bio je krajinski milicionar, radi u Vukovaru u prometnoj policiji, živi u zauzetom hrvatskom stanu;
BRANISLAV PONJEVIĆ-iz Bršadina, 91. zajedno sa bratom Simom prešao u SUP Beograd, vratio se po zadatku na područje Vukovara da organizira pobunu, danas radi u PP Vukovar, živi u Borovu naselju u hrvatskom stanu;...
Nakon ovog kraćeg izvatka i nedavno objavljenog 'registra četnika' i niza 'hrvatskih policajaca' koji se u njemu nalaze ... nemam što za dodati!
Zar je to RH? ...
Zar je moguće da dokazani neprijatelji RH rade BILO što u MUP-u RH?!
Načuo sam nešto o ovakvim, 'čudnim', radnjama 'vlasti' na području Slavonije i posebno grada Vukovara, no ovo, što sam danas, tek letimično, pregledao (ima tu i Baljaka i Radmanovića, ...) nadmašuje svaku idiotariju i glupost!
... Nakon ovog popisa na kom se ne nalaze i 'četnici-pozadinci' ... 'ostatci' UDB-aša, KOS-ovaca i 'pritajeni četnici' razmišljam o tome kako je nužno očekivati da se dogodi još jedan, tada valjda konačan (?), obračun četnika i 'ustaša'! ...
Umjesto da drug Peca šuti i tako pokuša primiriti i pomiriti (je li to moguće?) 'zle duhove' ... on na svaki način 'raspiruje vatru' ...!
Čemu druže, ili ... sam vas trebao pitati:  s kojom nakanom i za koga?
Odnarođenost je opasan neprijatelj ... što je poštenim i rodoljubnim Građanima RH nužno imati na umu ...! ...
Toliko za danas! ... Odoh se pozabaviti izradom video uradaka koje ću postaviti na mom glazbenom SITE-u!
Za početak sam odlučio učiniti jedan, uistinu 'starinski' ili bolje rečeno 'stari' video na kom ćete moći naći slike mojih 'siječanja' - što će, iako je video materijal dosta loše kvalitete -  biti odlična vidao 'podrška' mojoj 'autobiografskoj' skladbi: Starac na škoju!
Uživajte ... i malčice se strpite! Ufam se da ću video učiniti dokraja tjedna i da ću tada, već pripremljenu stranicu sa skladbama s mog PETOG (leti vrijeme!) 'prognaničkog' CD-a, postaviti na www.tpc-music.com!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 22. siječnja 2013. - Još jedna VELEIZDAJA u 'režiji' kokošinjara!

Danas sam učinio puno za 'moje' pilanare, ... i zato ne mogu, a ne reći kako sam zadovoljan!
Osim sređivanja gomile papira za banku (21 list!), ponovljenog izračuna 'potražnje' trupaca od H.Š. (bijahu nas u 'prvom krugu' - nezakonito - odbili, no jučer su to uspjeli 'shvatiti'!), uređivanja/dorade pomoćnih tablica za praćenje proizvodnje koje sam učinio još prije 4 godine danas sam riješio i 'enigmu' industrijskog softvera - koji je od danas 'u funkciji'!
Super dan, 'dopunio' sam jednako uspješnim radom na uređivanju prvog (od planirana tri) video uratka za moju novu glazbu, koji će mnoge 'pogoditi', i to na svaki način, ...
Gledajući i uređujući 'prastare' zapise učinjene na 8mm filmu zabavio sam se 'kao nikad' ...
Istaknuti ću kako sam slike mladosti, koje će štioci mojih pisanija i ljubitelji moje glazbe moći vidjeti na mom YouTube 'profilu' i na mom 'glazbenom' SITE-u, doživio na izuzetno - racionalan - način, ... gotovo bez ikakvih emocija ... i lišen bilo kakvih, suvišnih, 'fantazija'!
Vrijeme čini svoje ... što mi je kao jasna činjenica pomoglo 'naći' Istinu o sebi i svemu što je bilo dio mog života!
Mislim kako nikada dosada u životu nisam bio tako 'hladnog uma'! ...
Naravno, ... moja je 'hladnoća' zapravo moj jasan i nužan 'odgovor' mog uma, srca i duše silama zla kroz što sam uspio ostati na strani - dobra i 'raje', ... ljudi koji su se znali i koji se znaju oduprijeti strahu, egoizmu i ovisnosti o materijalnim dobrima! ...
Malo je takvih ljudi ..., ali ih, srećom, ima ... i što mi je posebno drago istaknuti i reći:
ima ih jako puno baš u mom 'okruženju'! ... (hvala vam!)
Svjesnost o tome 'tjera' me ići naprijed ... nekad samo mislima do njih ...
Na taj sam način, ma gdje da se taj svijet dobra nalazi i ja  njima ...!
Divno je na taj način moći živjeti, radi čega i ovim putem, i opet i sada (21 sat!) tim dobrim ljudima želim reći jednostavno: HVALA! ...
Sve drugo, ono najbolje od čovjeka, taj je, 'moj svijet', već odavno rekao čineći dobro, 'šireći' Ljubav, darivajući se drugima!
... 'Antipod' dobru je zlo ..., koje nam (Građanima u RH!) u 'sprezi' s politikantima i danas pokaza svu svoju 'raskoš'!
Bilo je i danas vijesti o kokošinjarima, koji su za puno toga što je ostatak uljuđene Države  pravi 'pakleni stroj', ... ukleta 'mašina' koja opasno prijeti uništiti zadnje od DOBRA i DOBARA što je opstalo u RH! ...
Formalno 'slavlje' Zoke & co. koji su se danas pojavili na proslavi obljetnice jedne u nizu jako učinkovitih i MOĆNIH 'ofanziva' Branitelja, akcije Maslenica '93, treba sagledati u UKUPNOSTI njihova ponašanja i rasturanja RH, dakle kao 'državnički' protokol, 'običaj' i podvalu ... što molim svakog štioca-rodoljuba da ima na umu i da se ne da zavarati pričama kokošinjara koje nisu izričaji srca i duše dobra čovjeka, već su riječi i radnje - politikanata i proračunatog UMA!
Nije mi namjera uvjeravati vas u istinitost ovih riječi ... jer to je tako trivijalno jasno, čak niti vas podsjetiti na 'početke' i 'radnje' - crvenih - koji su bili početak svega zla u modernoj RH ...!
Ne! Želim vas zamoliti da RAZMIŠLJATE i razmislite o puno toga što vam se 'servira' kao - 'gotov čin' i da sve zle radnje ZLA ne zaboravite ... kako bi u času kada se i vaša šalica - 'prelije', mogli reći: DOSTA!
Uistinu, već je odavno vrijeme da Građani RH kokošinjac koaliciji reknu:
DOSTA!
Zar građani ne vide i ne 'kuže' koliko su 'metode delovanja' odnarođenih iz koalicije 'pijetao' nasilne, a što pijetlovi i kokice pokušavaju 'obrazložiti' jako neumjesnim (no, to je ipak samo odraz njihove 'kulture ponašanja') pokušajem prebacivanja 'težišta' rasprave i 'značenja' njihovog 'PRAVOG' i opasnog 'čina' - VELEIZDAJE - na neke, 'glasnije': pojedince, političke stranke, HRVATSKE udruge i katoličku crkvu?
Gotovo da ne prođe niti jedan dan, a da se netko od 'vladajućih' ne oglasi s nečim takvim!
Nakon niza 'USPJEŠNO' (?!) podmetnutih i čak OZAKONJENIH (?!) podvala (registar, ZO s gradivom o istospolnom seksu, 'Neum'/Pelješac, sukob sa Slovenijom, PDV i porezi, nezaposlenost, ...) najnovija kokošinjarska 'akcija', njihov 'desant' na RH ide u pravcu pokušaja preuzimanja POTPUNOG nadzora i prava odlučivanja o NACIONLNIM bogatstvima RH!
Opasna ... 'igra' oko pokušaja ozakonjenja manipuliranja nacionalnim bogatstvima RH, koja su 'vlasništvo' SVIH Građana RH, a ne samo šačice bijednih izdajnika, naišla je na sveopće negodovanje i protivljenje mnogih HRVATSKIH institucija i građana, radi čega su se drugovi i opet odlučili za 'prokušanu taktiku' odvlačenja pažnje Građana na 'sporedni kolosijek', ... za što se drug Vrdoljak nimalo ne srami 'rabiti' jadan usud NEZAPOSLENIH ljudi, kojih broj nesmiljeno raste, a što drug za 'nezaposlene' smješta u kontekst najavljenog ozakonjenja rasprodaje RH!
Pročitajte njegov navod, ... kod čega bi bilo dobro da se postavite 'u kožu' nezaposlenog čovjeka koji bi rečeno, komunjarskim nasiljem iznuren i doveden do ruba preživljavanja, trebao i čak mogao doživjeti kao nekakvo 'bolje sutra',. što to nije, jer je svaka RASPRODAJA - gore danas!
Pročitajte:
- Pitajte 370.000 nezaposlenih žele li još čekati, pitajte tisuće koji čekaju nove investicije da li se žele strpiti još šest mjeseci. Svaku noć idem leći s 370.000 ljudi koji nemaju posla. Pokušavam nešto za njih napraviti, u nečemu ću uspjeti u nečemu neću. Nemamo pravo da razmišljam još dva mjeseca. Moramo pustiti zakon a onda možemo voditi rasprave o svakom pojedinom projektu - rekao je ministar gospodarstva.
Ovoliku farizejštinu ne bi smislio ni kakav 'originalni' farizej ...!
Dovesti ljude do ruba života i onda im se obraćati LAŽIMA, 'obećanjima' i hipotetskim najavama kako će rasprodaja bogatstava RH biti njima od pomoći može samo - zao čovjek!
More, vode, šume, livade, parkovi, ravnice, ... ceste, željeznica, ..., brodovi i luke, ... Ništa od tog nije vlasništvo kokošinjara i to tako mora ostati!
Dogodi li se bilo što, a što bi bilo OTUĐENJE bogatstava RH, tada i nije nego i Hrvatima i svim drugim narodima koji žele u miru živjeti u RH, zazvati pravu, HRVATSKU, revoluciju kojoj bi jedini cilj bio - VRATATI u okrilje RH - oteto nam!
Ljudi su sve ljući ... što pomalo, ali sigurno 'obogaćuje' - 'hrvatski uran' ...!
Slijedi li nam 'atomski s desna'? Čini se izvjesnim ...!
Uostalom, znam da nisam jedini u RH koji ovako kazuje i misli i da sam tek djelić kojeg 'hrvatskog milijuna'... ljudi koji više ne mogu 'promatrati' rastakanje Domovine!
Ovo (dolje!) kazuje netko drugi (komentator na www.dnevno.hr):
Marko Svilaj · Najčešći komentator ·
Pitajte Hrvate žele li oni rasprodaju. Ministar nas uvjerava da će rasprodaja donijeti radna mjesta. Kad već znate rješenje zašto rasprodavati? uradite sami i obezbijedite radna mjesta tim 3700000 Hrvata koji nisu nezaposleni zbog par izvora vode i par hektara šuma nego zbog neizmjernog prokletstva i pljačke kukuriku koalicije, a i prijašnjih vlada.
... što ću dopuniti 'informacijom' o tome kako će se i pilana mojih prijatelja uključiti u 'prikupljlanje' 'pomoći' drugu 'ministru za nezaposlene' ... i to tako što će mu do početka mjeseca ožujka OVE godine 'prepustiti' brigu o 25% ljudi od trenutnog broja zaposlenih u pilani ...
Ministre 'nezaposlenih' ... hoće li vam to biti dovoljno?
Bit ću opako podrugljiv i 'komediografski' raspoložen i reći vam kako se ufam da će vam i ta 'sitnica' pomoći kako bi mnoge 'nevjerne Tome' u RH lakše uvjerili u nužnost - RASPRODAJE -  nacionalnih bogatstava! ...
I ... jer vam želim 'pomoći', druže, osjećam se dužnim podsjetiti vas na prvu VELIKU rasprodaju, koja je bila pljačka, imovine RH ... sada već daleke 2.000-te godine, koju su vaši kukurikavci 'uspješno' proveli u 'djelo' (banke, Ina, ...) nakon čega je započelo urušavanje života Građana RH ... kada je RH, s 'naslijeđenih' oko 10 mlrd deficita ('vanjski dug'!) 'stigla' do ... KOLIKO druže?
Ne kužim vam ja tako 'velike brojeve' koje ne može smanjiti nikakva rasprodaja već samo i JEDINO - poštenje, prije svega vas ... ODNAROĐENIH uništavača RH!
Jesam li vas čime uvrijedio?
Vjerojatno, što jest činjenica koja kazuje kako je za vas & co. Istina jako bolna ... jer Istina je da 'vanjski dug' i nadalje rate, da raste i broj vaših 'klijenata' (nezaposleni), ... da raste i nezadovoljstvo Građana i da je u opadanju jedino sve što ima veze s Moralom, Etikom, Pravom, Pravdom, Poštenjem i  Božjim u čovjeku!
Kako dalje? ... Reći ću vam i to: lako ... ali pod uvjetom da ispunite samo jedan uvjet: da odete i tako nam svima POMOGNETE!
Učinite taj častan 'korak', ... ta valjda znate kako je baš svaki pojedinac koji se je na bilo koji način žrtvovao za zajednicu - SVETAC?! ...
Uf! Zaboravih ... Pa kokošinjari su većinom ateisti i agnostici!
Oprostite! ... Vi ne možete biti sveti! Zaboravih ... što ste! Oprostite mi! ...
(Štioče, čini li vam se ovo kao nešto šaljivo? ... Ne, štioče! Ovo je istinito i zato jako, jako, jako, ... OZBILJNO i OPASNO!) - Kuže ljudi:
Sunny Cvitkovic Anderson · Najčešći komentator
Slažem se Gospodine Lošo, samo polako i oprezno jer ovi na vlasti SMIŠLJENO I ORGANIZIRANO vuku ove poteze, namjera im je izazvati krv i građanski rat, namjera im je zaustaviti ulazak u EU, kako bi svoje masne i prljave šape opet srbija stavila na Hrvatsku. Ovo je politički rat do uništenja Hrvatske, napad na Crkvu, na Hrvate, na branitelje, na Vukovar, na svakoga i sve što predstavlja Hrvatsku.
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 23. siječnja 2013. - RH 'puca' ...! Zar je ovo naša Domovina?

Pozdrav, PREVARENI puče!
Mislim da vam je svima jasno kako su vas (i još vas!) kokošinjari 'preveli žedne preko vode'!?
Nije li tako?
Od 'dvoznamenakastih planova (21), stigli smo do nebrojenih podvala i prijevara, od kojih je jedna od najopasnijih upravo u tijeku!
U vremenu u kom se RH raspada po svim 'šavovima' i kada DOSLOVCE puca, ne mogu vam reći ništa lijepog što bi bilo naš ZAJEDNIČKI interes, dobro i ufanje, ... već i opet samo o tome kako nas kokošinjac koalicija pomalo vodi u totalnu propast i dužničko, ali i svako drugo ROPSTVO!
A da, RH, 'puca', to ste vjerujem čuli!
I opet je, u samom središtu Zagreba, na trgu časnog Bana, odjeknula eksplozija!
Treća je to eksplozija u nizu, koju treba shvatiti kao 'iskorak' (ali ne pedersko/lezbijski!) RH prema - TERORU!
Srećom, NEPRIJATELJ (trenutno!?) 'bira' vrijeme kada na ulicama i trgovima ima malo ljudi (boji li se?), no MENI je jasno je da se radi o pokušaju destabiliziranja RH kod čega petokolonaši, izdajnici i komunjarske protuhe računaju na neki 'ishitreni' potez/'odgovor' nekog Hrvata, kako bi crveni imali 'argument' za uvođenje totalitarnog režima!
RH je u opasnosti ...!
Moram, baš sada i na ovom mjestu zamoliti sve POŠTENE Građane RH i Hrvate da se ne daju uvući u prljavu UDB-ašku 'igru' koja traje odavno!
Razloga za vjerovati u to kako su eksplozije 'djelo' odnarođenih izdajnika i neprijatelja RH ima i previše! ...
Policija je 'nemoćna', 'kontraband' ne radi, obavijesna zajednica je neučinkovita, ... što je, uz 'benevolentnost' crvenih pijetlova, očito bio 'dobar' znak mrziteljima moje Domovine da se - oglase!
Neću se upuštati u 'analizu' svih mogućih 'kombinacija' koje pred čovjeka postavlja pitanje o ODNAROĐENIMA niti o zlu koje se je 'razmahalo', jer to bi mi 'otelo' puno vremena i 'prostora', ali ću, sažeto i jasno postaviti pitanje svim 'odgovornim' ljudima iz POLICIJE, VOJSKE (druže Yusip ... i vama!) i POA/SOA-e:
hoćete li se i za 'rješavanja' ovog zadnjeg 'slučaja', atakiranja podivljalih terorista na Zagreb i RH - obratiti za 'pomoć' - srbijici i RS?
Naprijed izdajnici ... 'otvorite' taj jadan špil vaših lišini koji se u cijelosti i jako dobro 'slaže' s veleizdajničkim 'potezima' komunjarske vlade!
Krenite više ... otvoreno i hrabro na ovaj jadan Narod kom će vaši 'tutori' pokušati oteti i rasprodati vjekovna, HRVATSKA - dobra!
Bliži li se dan konačnog 'susreta' Građana i Hrvata s Istinom o tome tko je tko i kakav je tko - u RH?
Bilo bi dobro da se to već jednom dogodi!
Ovo mrcvarenje Građana i demontiranje RH postalo je nepodnošljivo, ... baš kao što je nepodnošljivo slušati samodopadnost politikanata!
RH je u opasnosti ...! Bombe, 'ozakonjenja' nasilja, indoktrinacija djece, laži, rasprodaja 'obiteljskog srebra', ... i uz sve to gomilanje 'vanjskog duga' ... dio je djelovanja pete kolone u RH ...!
Pitam, svakog, PRAVOG (ima li nas?) Hrvata: zar je ovo naša Domovina?
Ovo je jad, ... kom se ne nazire skori kraj i koji će, ne zaustavi li ga netko, završiti krvoprolićem!
Čemu je RH 'podlegla' petokolonaškoj 'propagandi' i odabrala živjeti u kokošinjcu ... s pijetlovima i kokicama u 'društvu'??
'Ja bih se klonio bilo kakvog govora o terorizmu i sličnom, s obzirom na to da je oštećena jedna ploča. Vidjet ćemo što će policija reći' ...
izjavio je drug Ostojić, ... pomišljam jako dobro upućen u samu bit ovog sranja koje može biti djelo pomahnitalog pojedinaca, možda 'zavjesa' za nedavno uhićenog 'nepažljivog bombaša', no ..., a što ako je to djelo 'unutarnjih elemenata' koji mogu biti i lijevi (stvaranje uvjeta za uvođenje diktature 'proletarijata'?) i desni (poludješe od stalnog nasilja pijetlova!)?
Ulazimo u jako neizvjesno 'sutra' ... u kom bi se mogli 'susresti' s mogućim (čini mi se: sigurnim!) gubitkom 'imidža' - SIGURNE zemlje (ode turizam!) i s velikom i - SVEOPĆOM - krizom ...!
Treba li nam to? ...
NE TREBA! Vrijeme ja da se RH zauvijek riješi ostataka komunjarsko-partizanskog zla! ...
... Štioče, ... nešto bi vas zamolio! ...
Eto, imam silnu potrebu završiti s današnjim zapisom, jer mi se i samom GADI pisati o ovoliko negativnosti koje su Istina, ... ali jako bolna i tužna!
Dosta mi je tuge! ...
Živim dobro, ... gotovo sretno što bi lako postalo moja VELIKA sreća i moje zadovoljstvo kada bi u saborske klupe i na mjesto predsjednika RH zasjeli HRVATI ... Domoljubno i čovjekoljubno - određeni, možda pošteni i PRAVI stručnjaci, ... ljudi od znanja, a ne od podvala ... prave čovječine! ...
U takve nikako ne mogu uvrstiti Jocu (uništavač dječje psihe!), Pecu (Predrag veleizdajnik Branitelja i RH!), druga Vrdoljaka koji kad odlazi na spavanje 'misli' o velikom broju nezaposlenih, ili pak o Zoki, nenadmašnom 'mađioničaru' koji je svoje ministre 'povadio' iz crvenog, cirkusantskog, šešira! ... Gotovo!
Odoh se pozabaviti s glazbom, video radom i s jednom novom WEB 'skriptom' s kojom vam želim predstaviti moj novi video i ... najaviti postavljanje glazbe s novog CD-a na moj glazbeni SITE!
Uživajte i ne zaboravite na RH!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 24. siječnja 2013. - 'Na udaru smo specijalnog rata ...!'

Bijah u Rijeci! ...
Osim uobičajenog odlaska do tržnice (kupnja ribe, mandarina i bureka od jabuka kog voli moja 'desna ruka' S.), 'iskrcaja' provište (opskrba) barbi Ševi i kraćeg susreta s F., sve drugo što je trebalo biti nekakva moja 'inspiracija' (šetnja Korzom, posjet kafiću, ...) nije vrijedno spomena!
Nevesela lica 'riječana' (navodnici su jako logični, jer je PRAVIH riječana u Rijeci - jako MALO!) i užurbanost podsjetili su me na jadnu hrvatsku svakidašnjicu!
Ljudi su uistinu 'izgubljeni', nemaštoviti, snuždeni i zao jako - jadni!
I neka su! ...
Svaki čovjek koji se je radi (čega?) nečeg 'svog' odrekao Domaje, obitelji, povijesti i kulture svog Naroda ne zaslužuje bilo što bolje!
Naravno, izuzetci postoje što je jako dobro znati kako bi iskren Rodoljub i čovjekoljub, kom u ovim, i opet OLOVNIM, vremenima nije nimalo lako, mogao doći 'na se'!
Kad sam već pomislio kako će mi današnje 'lutanje' Rijekom ostaviti prazninu, naišao sam na nekadašnjeg ('nogometnog') suigrača, dobrog, iskrenog i poštenog - domaćeg - čovjeka (iz Šmrike/Kraljevice) s kojim sam 'nahranio' moju 'rodoljubnu dušu'!
Zaneseni razgovorom zaboravismo (i to je moguće!) otići na kavu iako smo 'ćakulali' skoro tridesetak minuta!
Stajali smo nasuprot zgradi Radio Rijeke pa smo se tako susretali s puno poznatih nam lica, ... ljudi različite dobi, zvanja, nacionalnosti, vjera, ...!
Pristojnost mi nalaže da pozdravim svaku osobu koja mi nije učinila ništa nažao, pa sam tako i činio, no ... moj je dobri prijatelj, T.Ž., pozdravljanju i odzdravljanju ljudima prilazio jako 'selektivno':
uvrijeđen nasiljem koje kokošinjari i njihov srpski lobi (Rijeka ih je prepuna) čini nad Hrvatima nije želio pozdraviti niti jednog (a bilo ih je i čak 'viđenijih' - Cvijanović) srbina!
Eto vam ... drugovi Joco i Zoka ... odlične PRAKTIČNE 'potvrde' vašeg bijednog politikantskog 'ponašanja':
nekad strpljiv i tolerantan čovjek, poštenjačina, doživio je 'preobrazbu' osobnosti i to na način da je i Boga i čovjeka PODEREDIO - Domovini, što ga vodi prema ekstremu ...!
Poludjelo crveno nasilje polako, ali sigurno, većinu Građana RH pretvara u svoje jasne neprijatelje, što je zapravo očekivana 'pojava' jer su kokošinjari zaboravili na poruku Istine:
tko ne uči od povijesti stradava u budućnosti!
Na 'tragu' ovog mog zaključka koji je 'prorokovanje sudbine' kokošinjara nalazi se sve od napisanog u jednom 'analitičkom članku' u kom vojni strateg Domazet-Lošo i političar Z. Tomac, daju svoja mišljenja i opisuju sadašnju situaciju te što bi ona mogla biti u nekom, SKOROM, vremenu!
Naslov tog članka:
'Na udaru smo specijalnog rata čiji je cilj stvaranje kaosa, što već ugrožava turističku sezonu', 'moja' je misao o kojoj sam već više puta kazivao makar malo tko od odgovornih u RH o tome 'vodi računa'!
Pisao sam i o tome kako su najnovije 'akcije' petokolonaša izravno 'ovisne' o činjenici (Haag!) koja je potvrdila legalnost i čistoću Domovinskog rata, radi čega mi je nejasna ogromna razina idiotizma neprijatelja koji se ne može pomiriti s Istinom i onda - zauvijek - 'primiriti'!
Petokolonaši, 'potaknuti' srbendama bliskim vlastima (50% ministara!?), luduju ... makar i za njih vrijedi 'povijesni poučak' ... kog su i osobno, vozajući se na traktorima, 'okusili'!
Pitam se koliko čovjek mora biti idiot da bi shvatio da je - idiot!?
Takvima, koji su leglo zla i nemira i, osim što su neprijatelji RH, koji su i neprijatelji srba u RH čini se da više ništa ne može pomoći!
Zoka & co. 'sokole' te budale ... iako bi bilo puno bolje da započnu s 'promatranjem' ponovnog i ubrzanog kohezioniranja (homogenizacije) rodoljubnog tijela RH!
Zar ne vide kako je samo jedna SMS poruka, ali napisana od 'pravog' Čovjeka, Generala Gotovine, ... od Hrvata učinila - pobjednike! Evo nekih od komentara da vidite kako su na pitanje o 'autoru' POBJEDNIČKOG SMS-a odgovorili komentatori VL-ovog portala:

"Poruka je 99 posto od Gotovine. Jedino on može dignuti moral ovog napaćenog naroda."
"Ili Gotovina ili Markač."
"Poruku je poslao Ivano Balić. Legenda!"
"Ako je poruka od njima dragih ljudi, tu sigurno ne spadaju Jovanović, Milanović, Opačić...
"S obzirom na to da su to pravi hrvatski dečki, mogla ih je nabrijati samo poruka od dvije osobe:
Franje Tuđmana ili Ante Gotovine. Franjo nas je prerano napustio, pa vjerojatno ostaje ovaj drugi."
"Znam tko je poslao poruku, Vuk Jeremić!"
"Poruka je bila od svih nas, svi smo željeli ovu pobjedu i svi smo uz naše dečke na koje možemo biti ponosni."
"Tko je poslao poruku? Pa tko drugi nego Angelina Jolie i Rade Šerbedžija. Samo što su ovaj put Francuzi žrtve Oluje."
"Uvjeren sam da je poruku poslao Ivo Sanader, valjda su mu dopustili gledanje utakmice u Remetincu."

Ovaj put, i na sreću, pobjeda Hrvata je ostvarena u sportskom nadmetanju s uvijek neugodnom i u zadnje vrijeme za 'kockaste' nepobjedivom rukometnom ekipom Francuske ... što bi svaki iole pametan čovjek, a posebno politikant 'kokošinjac formata' - MORAO imati na umu!
RH nije prćija nijedne politikantske 'grupacije' pa je glupo pričati na način kako to, maloprije čuh o tome u Vijestima, čini drug Zoka koji se u 'obrazlaganju' podmetanja zakona o RASPRODAJI RH resursa poziva na 'interes Države' ... što poistovjećuje s interesima svoje, meni odvratne, politike, njegovom strankom i ostatkom ppijetlova i kokica!
Jesu ...
... i šume; i more; i livade; i voda; i CO; i HPB; ... i baš sve što je JOŠ u 'rukama' RH - interes je RH!
To je kristalno jasno no, to ne može postati trgovačka roba kojoj će cijenu i kupca, dakle 'sudbinu', ODREĐIVATI uski krug, trenutno odnarođenih (i to je pravi problem!) - POLITIKANTA!
Floskula, tipično komunjarski sročena, koju drugovi 'obogaćuju' lažima o 'interesu Građana' ili pak bitnim povećanjem broja 'radnih mjesta' ... za ljude koje su upravo komunjare odvele na biro nezaposlenih, postaje opasan politički problem, za kog je g. Lošo najavio i predvidio da će prerasti u opći problem RH i moguće u - sukob!
Samo lud čovjek i istinski mrzitelj svega što je Hrvatsko može u rasprodaji hrvatske imovine uočiti i 'vidjeti' (kojim 'očima' is kakvim 'pogledom' ... na 'sutra'?) - 'boljitak'! Lažem li? ... Kazujem li glupost? ...
Znam da ovo, postavljeno na mom SITE-u, posjećuju i 'oni', stalni 'kontrolori' ljudskih duša, ... budale i plitkoumne 'špije', ... bijedni čuvari nereda i ljigavi poslušnici, radi čega ću i njima reći:
niste i nikada nećete biti - vječni, što je vjerojatna stvarnost Hrvatskog naroda i ufam se Hrvatske!
Iskreno, ... jedva čekam da netko krene u konačnu bitku za RH ... jer ovo što se sada događa u najljepšoj 'robinji' u Europi i nije nego - bezbožna glupost!
Hoću li tada i ja 'krenuti' ... u ovom času o tome ne mogu ništa reći, iako mi se i to čini izvjesnim kroz što bi, čini mi se tako, moj život dokraja osmislio ... kroz 'aktivnu borbu' za MALOG, preverenog i ugroženog čovjeka i Domovinu ... dakle za Boga, Hrvate i RH!
Ima li išta svetije od toga ... osim, možda, obitelji, koju ja ionako nemam i koju više ne želim niti pokušati imati, radi čega mi je sve što JESAM - MOJA Domovina i njeni (dobri!) ljudi! 
Stigoh do kraja (zapisa) no moram reći i to kako sam pogledao jedan film na temu 'rodne određenosti' ('spolnosti') koji je učinjen kako bi na ZNANSTVEN način zapečatio sudbinu nekakvog 'rodnog instituta' kog je financirao narod Norveške ... za što se je pokazalo kako je pseudo istraživanje o nepostojećem, o 'rodnosti', bespotrebno 'bacanje' velikog novca i da je k tome 'biološko-društvena' OBMANA ... šačice, samih sebi, seksualno i na svaki drugi način 'nejasnih' ljudi ... kojima je Norveška vlada uskratila novac i koje je otpisala!
Nažalost, u RH vladaju 'nedefinirani' umovi, sebi nejasni, a svima nama velika opasnost pa se takvo što ne može očekivati, radi čega je VELIKA odgovornost za zdravlje (svako, a posebno mentalno-emocionalno) i budućnost djece u RH na - RODITELJIMA!
Budalaste priče kako je ovo '21. stoljeće' i kako djeca moraju 'ići naprijed' moglo bi biti, zapravo biti će: grobna jama mladom naraštaju u koju će ih uvesti - kokošinjari i njihovo nerazumijevanje samih sebe ... o sebi, spolu, seksu i da su rod (ili rodbina): otac, majka, brat, sestra, rođak, ...!
Ukoliko itko od 'modernih' misli drugačije, molio bi ga da prije nego 'popljuva' i Prirodu i Boga pokuša u 'teoriju rodnosti' ubaciti i pojave svakog oblika INCESTA, jer  je sasvim moguće da se i brat i sestra, 'rastući' s jocinim ZO, 'odrede' biti - 'ljubavnicima' ili čak 'supružniocima' ... jer i to bi moglo biti nešto kao 'društvom određen' oblik - 'rodne spolnosti' koja se može 'doživjeti' i kroz odnos s bratom/sestrom! ...
Luda je 'teorija o rodu' ... baš koliko i njen najveći promotor, sadist i seksualni manijak Kinsey!
(Mučiti malu djecu kako bi se došlo do 'spoznaja' o njihovom 'seksualnom životu' može samo ŽIVOTINJA od čovjeka - idiot! ...
I po Darwinu i po Bogu čovjeka čine: žena i muškarac! ...
Dva muškarca (kao 'ljubav') su pederska posla, dok su dvije žene (recimo kao 'nježnost') lezbače, od kojih nikada neće nastati NOVI čovjek, malo, sveto i prelijepo, k tome - NEVINO - djetešce!
Pederi i ... lezbače ... drž'te podalje vaše prljave šape od djece! ... napuštenih, ostavljenih i najčešće nesretnih malih Anđela koji su iz nekog razloga ostala bez svojih BIOLOŠKIH , a ne 'rodnih' - Roditelja!
Griješi crkva kad kazuje o paklu kao 'dijelu' 'onostranog svijeta'!
Pakao je Zemlja, ... Uvijek kada je uništavaju bolesni umovi i ideologije!
Pakao je život posvojenog djeteta koje je stiglo u šape 'rodnih'!
Pakao je ZNATI kako su politikanti u RH 'osnivači' i 'mentori' - pakla!
Pakao je otimati djeci djetinjstvo, čar prvog poljupca, dodira, 'prve noći' ... što je za 'rodne' - seksulana RUTINA lišena - Ljubavi!
Pakao je ... ufam se da je tako:
sigurno 'mjesto' odnarođenih uništavača RH i 'rodnih' nasilnika! ...
Starac na Škoju
Čitajte, učite i ne dajte se 'zavesti' komunjarskim floskulama koje su često 'umotane' u pseudo znanost, 'moderno', 'napredno', 'korisno', ...!
<-- Ovo, lijevo, je moj novi video za glazbeni site na kom ćete od sutra moći pronaći i čuti 13
novih skladbi s mog 'novogodišnjeg' CD-a! Uživajte!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 25. siječnja 2013. - Goli otok?

Petak je ... i zato sam sada (12 sati) u Brezama, ... kako uobičavam reći u: 'mojim Brezama'!
Hladno je i lagano sniježi no, čini se da će se uskoro pojaviti i koji trak Sunca. ... Vedri se!
Radimo ... svatko svoj dio posla kako bi i u ovoj, prilično 'nesretno' započetoj radnoj godini pokušali 'ostati na nogama'!
'Držimo' se ... zajedno i svjesni kako samo na taj način možemo opstati!
Potvrdu ovih mojih misli 'pružila' mi je S. dok smo razgovarali o usudima ljudi kada mi je na moju 'šalu', ali jako ozbiljnu misao o tome kako se ufam da će mi, 'dohvati' li me invalidnost, ponekad donijeti nešto za jelo, odgovorila s: 'naravno! Pa niste vi bilo tko!', iza čega je dodala: 'ima ljudi koji su nešto zaslužili, a to ste vi!'!
Na njene predivne riječi, rečenice i rečenu poruku morao sam joj se zahvaliti ...
Učinio sam tako, dok sam 'u sebi' Boga zamolio da me liši svake ovisnosti o bilo kom čovjeku!
Samoća je moja 'okrutna pratilja', no  nikako ne bi volio kada bi se na nju 'nakalemila' moja ovisnost o pomoći drugih ljudi!
Ne bojim se ničeg ni bilo koga ... osim 'usuda ovisnosti' i života u kom bi morao trpjeti duševnu bol koja bi bila posljedica moje nemoći da brinem o sebi!
Ovakva me misao užasava! ...
Taj crni 'scenarij' mogao bi čak biti i 'crnji', ukoliko bi me u takvoj, očajnoj, situaciji neki ('socijalni'?!) organ države utrapio bivšoj djeci ... jer tako piše u zakonima RH (da ih se ne mogu odreći!)!
Zazivam samoga Boga da tim jadnim ljudima, postanem li nemoćan, na svaki način (pa i osobnom nesrećom) ZABRANI prići mi kako bi se 'bavili' sa mnom ... ma što da taj jad misli, 'želi' ili (možda?) 'osjeća' ... ma što da živim i da mi bude! Želim:
umrijeti (ili umirati) u miru moje ostavljenosti i dostojanstvu čovjeka!
Protuhe i egoisti nisu 'moj tip' ljudi i zato se ufam da će se S., čuje li nešto tako ružno o meni, sjetiti danas rečenog i Tome te da će zajedno s drugim dobrim ljudima, mojim izbaviteljima i mojim vječnim 'vjerovnicima' - učiniti nešto za mene kako bi, eventualnu invalidnost, odživio kao - čovjek ... uvijek 'ravne' kralježnice i jasnog stava o Istini i zlu!
... Štioče, ... štovani štioče:
molim vas da mi ovo malo umno-duševne ispovijesti ne uzmete za zlo!
Ljudski je reći nešto o sebi, ... čak javno, što ne mora (često i nije!) biti i 'pametno', ali što je nekada srcu - potrebno!
Vi ste, ... svi vi - koji ovo pročitate - moje, uistinu veliko, 'rame za plakanje' ... nužnost svakog života i moja velika - sreća!
Ne ljutite se! ...
Znam da vam je puno draže pročitati neku moju 'kritiku' izrečenu na račun kokošinjara, petokolonaša, mrzitelja i uništavača RH, no ove sam zapise zamislio kao nekakvu 'kombinaciju' (složenicu) osobnog i 'općeg'!
'Osobno' sam, za danas, odradio čemu bi dodao kako od noćas, od 00,00 sati, na mom glazbenom SITE-u www.tpc-music.com, na raspolaganju imate mojih 13 novih skladbi koje ću u najskorije vrijeme (čekam da mi iz Zgb stigne printer za 'otiskivanje' na CD!), kao moj dar i iskaz zahvalnosti - podijeliti svim mojim dobročiniteljima ...! (strpite se još malo, još samo nekoliko dana!)
Što se pak tiče 'općeg', neki to zovu 'društvenog' - života na politikantskom 'horizontu' nema ničeg novog, a što bi imalo veze s nečim - bilo čim - dobrim!
Izdajnici su i dalje u naletu ... kom se sve glasnije i sve MASOVNIJE suprotstavljaju 'oni s druge strane' ... što nije nimalo bezazlena 'pojava'!
'Komunikacija' između hrvatskog i odnarođenog politikantskog 'bloka' svakim je danom 'bogatija' izjavama koje su prepune 'teških riječi', optužbi i pokušaja denunciranja protivnika!
U kontekstu ovakvog ponašanja kokošinjara i skorih izbora za gradonačelnike, pojavila se je i, za sada samo, 'priča' o tome kako je 'nositelj' svih 'kandidacijskih lista' i stara juigoslovenčina, ... naravno, drug Bajić, započeo s pripremama za političko i građansko 'demoliranje' gradonačelnika Zagreba, sve popularnijeg g. Bandića ... i to, 'šuška' se, kako bi ga pravosudnim progonom maknuo 's puta' komunjarskom kandidatu, drugu srbinu: Ostojiću!
'Šuška' se i o tome da državni tužitelj u pripremi još jedne podzemne podlosti, rabi razne oblike pritisaka na ljude koji bi mu trebali poslužiti kao 'svjedoci-pokajnici' (ucijenjeni jadnici!) protiv g. Bandića!
Mislim da možete pretpostaviti kako državni tužitelj za svoju najnoviju podlost 'traži' - 'svjedoke-pokajnike', dobro poznate jadnike, niš' od ljudi, kukavice i ljudsku bijedu ... što se je u demoliranju HDZ-a i dovođenja komunjara na vlast pokazalo jako - 'učinkovitim'!
Neću reći kako je ovo što sam naveo Istina, no reći ću kako je u javnost već 'puštena' - 'prva, testna informacija' o 'slučaju Bandić' - što je tek 'lakmus papir' koji bi 'zaostalim' jugoslovenima trebao pokazati koliko je takav 'plan' za njih - 'produktivan', iza čega će, pokažu li reakcije 'javnosti' kako im je takva 'akcija' prihvatljiva, uslijediti hitno podizanje optužnice protiv Bandića i njegovo medijsko 'masakriranje' putem crvenih (svih!) medija koji će preko preko n oći i uz pomoć 'svojih kanala' doći u posjed 'povjerlljive' dokumentacije tužiteljstva!
Već više puta oprobani 'recept' obračuna komunjara, UDB-e i jugonostalgičara s 'protivnicima' zlo je koje je zaslužilo nestati s prostora RH ... , radi čega se ufam u razum HRVATA i poštenih Građana RH ... koji bi već sada, danas, trebali shvatiti koliko bi bilo tužno, jadno i idiotski glupo, kada bi srbin postao gradonačelnikom glavnog grada RH!
(Hrvati ... probudite se! Podne je već odavno prošlo!)
Osim ove 'glasine' koja je objavljena tek na jednom portalu, valja znati kako je danas 'osvanula' i teška optužba osobnosti druga Predraga (onog koji je izdao Branitelje!), a koju je izrekao general Rojs! ... Reče:
'Matić je psihički bolesnik, kažu da je u Vukovaru krao frižidere'!
Može Rojs ... sve i svašta reći, no ... meni je, najnovijom komunjarskom inačicom kaznenog zakona zabranjeno reći što mislim o čovjeku koji je izdajnik Branitelja i RH, a što je puno točniji 'zaključak' od Rojsovog, koji krađu frižidera 'opisuje' psihičkom bolešću!
Lopovluk NIJE nikakva bolest već je degradacija i degeneracija, i to žalosna, tragična i najčešće 'kronična' - nečijeg uma ...!
Uz navedenu tešku optužbu uma i osobe druga Peđe (Predrag od milja!) general Rojs optužio je i druga Jocu, poznatog 'seksologa' i silovatelja dječjeg uma, o kom je rekao:
'Tko je Željo Jovanović, on je iz jednog trokuta kod Modriče, najvećeg četničkog legla, on nije iz Rijeke'! ...
Ne znam odakle je Joca, ali sam siguran da nije i ne može biti iz Rijeke jer nije ni Hrvat nit' je riječanin, ... a nije niti 'bodul'! ...
Znam i to da je Joca komunjara, ...'dijete kokošinjca' (kukurikuuuu!) i osoba jako opasna po um djece, o čemu je izvijestio i jedan talijanski, katolički portal na kom je napisano kako je 'Rodna ideologija totalitarna ideologija Il quarto capitolo, intitolato Parità di diritti di genere tra i sessi e comportamento sessuale responsabile, si pone due scopi:
attraverso l'ideologia di genere 'convertire' il popolo croato all'accettazione dell'omosessualità e di tutte le altre degenerazioni della galassia LGBT,
nonché introdurre una precoce sessualizzazione dei bambini, partendo dai principi di sessuologia del malfamato Kinsey Institute.
Compito invero arduo, poiché i croati, sebbene si stiano sempre più allontanando dalla vita sacramentale e religiosa cattolica,
hanno mantenuto una mentalità tradizionale sul tema della famiglia quale comunione di padre, madre e figli, tanto che ai Gay Pride partecipano sempre pochi intimi,
mentre un massiccio dispiego di forze di polizia deve 'proteggere' i manifestanti omosessuali dall'ira popolare.
', što je novinar usporedio s fašizmom, nacizmom i komunizmom. 'Četvrti modul zdravstvenog odgoja - kažu - ima dva cilja:
obratiti hrvatski narod na prihvaćanje homoseksualnosti i 'svih drugih degeneracija u orbiti LGBT, kao i uvesti preranu seksualizaciju djece'!
Ovo je očajna istina i prava je sreća kako nisam otac djeteta koje bi moralo slušati ovakve opasne pizdarije, jer bi se zasigurno, i to OSOBNO, 'obratio' drugu sportisti i to u 'želji' da mi pokaže što je to, osim 'sile', naučio dižući 'tegove'! ... Pitam se, a onda ću na to i 'odgovoriti':
smijem li reći kako mi se Joca i njegovo nametanje 'učenja' o bolesnim seksualnim devijacijama izuzetno gadi?
Ne znam o tome ništa jer nisam upoznat s člancima 'novog' kaznenog zakona kojima se  'regulira' VERBALNI delikt, pa ću ovo moje 'razmišljanje' i pšitanje ponešto 'skratiti' i reći: drug Joca mi se gadi!
Može li tako? ... ili bi ... kao 'učtiv' i 'kulturan' Hrvat, unatoč činjenici da nas šačica politikantskog jada maltretira, trebao reći kako mi je, u najmanju ruku: svejedno tko je, što je i što nam čini drug Jovanović koji je '... iz jednog trokuta kod Modriče, najvećeg četničkog legla'!
Ovaj navod Rojsa, ukoliko je točan, nije nimalo 'bezazlen'!
Radi se o strašnom političkom presedanu prema kom su nakon krvavog rata, slobode RH i apsolutnog 'amnestiranja' Domovinskog rata od strane 'svijeta', u veliki broj 'dužnosničkih fotelja' zasjeli - sunarodnjaci četnika ... ubojica, rušitelja i uništavača moje Domovine!
... Osobno, srbi mi nisu neprijatelji, ali samo ukoliko se mogu 'uživjeti' u suživot utemeljen na 'odnosu brojeva', ... obične logike i činjenice da su u RH jednaki kao i svi drugi ljudi ta da imaju ista prava kao i sve druge nacionalne manjine!
Onog časa kada se 'domaći' srbi 'odmetnu' ... postaju nam neprijatelji ...!
Jocu i sve kokošinjarske ministre, srbe, doživljavam baš na taj način - kao otpadnike od RH i nasilnike koji i opet 'udaraju' po HRVATSKOJ djeci i RH! Ide li se za ovakvo kazivanje u zatvor? ... Možda na Goli? ... Valjda! ...
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 26. siječnja 2013. - Počelo je!

Počelo je
!
Neka je majka učenika sedmog (!) razreda, ljuta na postupak nastavnice HRVATSKOG (imajte ovo na umu: HRVATSKOG) jezika, podigla veliku 'prašinu' ... i to zato jer se nije mogla 'suzdržati' i pomiriti s načinom postupanja nastavnice koja je radi 'pripreme' 'seksi nastavnog sata' i stjecanja nekakvih saznanja o seksu, spolu i sl. pizdarijama učenicima dala zadatak da kroz 'anonimni konkurs' napišu niz pitanja na temu 'komunikacije iz spolnosti'!
Ljudi kao ljudi, ... svakakvi, ... prečesto jadni, a još više i češće JALNI, odmah su se 'dohvatili' i majke i nastavnice, ali i vlade i crkve!
Umjesto da sagledaju pravu bit stvari, što bi lako uočili i onda 'preskočili' da su LGBT-bolesne osobe, a što se može iščitati iz napisa o tome ... Građani i novinari stali su napadati majku ..., ja ću reći: BRIŽNU majku!
Pitam vas, sve vas koji ste za pederluk u školama:
zar je nastavnica hrvatskog jezika taj, 'Jocin stručni kadar', ... nekakav seksi 'stručnjak' koja bi imala učiti TUĐU djecu o - 'zdravstvu'?
Zar je njena izjava kako je i sama vjernica, što je izrekla dijeleći 'lekciju' crkvi, nešto relevantno, ako znamo da je njeno BESPOGOVORNO prihvaćanje Jocinog nastavnog 'programa' - izdaja njene (valjda katoličke?) 'vjere', Isusa i Boga?
Zar je itko od nas, starijih i starih ljudi ikada čuo za nekakvu 'književnicu', Sanju Pilić, čija se je pisanija našla na 'popisu' obvezne lektire i kao dio nastave osmoškolaca s 'upoznavanja kazališta', a što je, sudeći prema naslovu njenog kazališnog komada 'Sasvim sam pobubertetio' (ove riječi ne nađoh u Hrvatskom rječniku!) - 'odmak' k 'moderno'-bolesnoj književnosti koja nema vez s KLASICIMA književnosti?
Zar je Roditelj - nitko, nad čijim se onda djetetom može obavljati jadan oblik nasilne 'nastavničke lobotomije' u kojoj sudjeluje nastavnica Hrvatskog jezika, postavljajući se kao 'stručnjak za seks'!
Moguće je nastavnica istinska seksi-majstorica, ali je sigurno da je nedovoljno 'pripremljena' i da nije STRUČNA odrađivati tako osjetljivu 'temu', kao što je - Jocino POIGRAVANJE s umom đaka!
Sirota! Iz nekoliko komentara 'publike' zaključio sam kako je nastavnica (nije li ipak 'drugarica'?) jadna sirota ženica, ... sama 'svetica' ... kojoj veleizdaja Boga i vjere ne predstavlja ništa više od - kako zaraditi plaću!
A ... majka? Kakva li je tek ona ... Opisana je kao nasilna 'žensketina' ... iako je 'samo' - BRIŽNA majka koja se je sablaznila nad evidentnim nasiljem prosvjetara nad njenim djetetom ...!
Sila nije i nikada neće biti 'kvalitetno' rješenje, no ... nekada je NUŽNOST, i gotovo je uvijek jedino i 'iznuđeno' sredstvo OBRANE kada vam se na putu nađu luđaci 'modernog doba' ... i podupiratelji nastranog i neprirodnog ... ma o čemu i o kome da se radi!
Žao mi je jadne, ljute i nakon svega osumnjičene i progonjene majke sina, osmoškolca, kog je pokušala na 'svoj' način zaštititi!
Ovakve 'osjećaje' ne mogu izreći za osobu ravnatelja, pedagoginju i defektologinju (užas, čega sve danas nema u školama!) koji su, možda kao i nastavnica, čak 'vjernici', a koji su svojim 'slijeganjem ramenima' i 'poslušnošću' pogazili - čovjeka, ovaj put - djecu!
Ne žalim taj i takav 'soj' ljudi, jer je znano da odavno zazirem od bilo kakvih ljigavaca, radi čega sam, bez obzira na loše odabranu 'metodu' suprotstavljanja umnom nasilju 'struke' i 'jocinim poslušnicima' - na strani jako povrijeđene i, s PRAVOM, zabrinute - majke!
Uočili ste kako kod donošenja ovih zaključaka o prvom PRAVOM incidentu koji je u svezi s 'jocinim kurikulumom' nisam, dokraja, 'osudio' nastavnicu HRVATSKOG jezika, od nedavno 'seksologinju' (?) i to samo zato jer je rekla i nešto što je 'protiv' nje i velika 'packa' drugu Joci!
Reče, žena 'od lektire' i posrnula 'vjernica':
'... Ovim se tekstom želim obratiti institucijama koje su 'zakuhale' cijelu situaciju. Najprije Vladi jer smatram da je kurikulum zdravstvenoga odgoja nedovoljno pripremljen (podcrt. T.P.), nabacan pa čak i nejasan te bez potrebe na brzinu uveden.
Smatram da je u njegovu nastanku trebalo biti više dijaloga s javnošću, s roditeljima, a posebno sa strukom koja ga sada mora provoditi.
Naputci, koje nam u posljednjih nekoliko dana Ministarstvo šalje, a kojima se pokušava obraniti i ograditi od različitih napada, također su vrlo nejasni i dvosmisleni pa nam u radu više odmažu, nego pomažu.'
Ovo ne kazuje nitko drugi doli 'privremena struka' ... za 'jocin kurikulum' podučeni 'stručnjak' ... inače nastavnica HRVATSKOG jezika, radi čega ova jasna OPTUŽBA kazuje više od bilo kakvog pokušaja medijskog i komunjarskog 'razapinjanja' nesretne majke i njenog, ishitrenog (jer Joca će uskoro politički 'pasti'!) 'samoobrambenog poteza'!
... Jučer sam istaknuo kako je jako dobro da nisam otac djeteta koje pohađa osnovnu ili srednju školu, jer bi u suprotnom, nakon što bi se 'pedagozi' obrušili na 'mog đaka' nakon njegovog, po mom naputku učinjenog - svjesnog 'picavanja' - stvar uzeo 'u svoje ruke', učinio nered i tako podigao javnost 'na noge', ... jer je očito kako se sa 'slijednicima' golootočkih silnika ni na koji drugi način ne može - 'komunicirati'!
Silnici, još kad su kod toga i odnarođeni politikanti pravo su zlo ... pa je samo pitanje Vremena kada će sve krenuti po još većem zlu!
Kada netko zanemari i tako grubo povrijedi 90% vjerničke populacije i nije mu nego završiti u paklu! ...
Bravo gospođo Majko! 'Borba' za vlastito, malodobno, dijete koje Jocino nasilje siluje jako slično pedofilu ('promatrano 'psihički'!) za mene nije ništa više od - BRIGE za svoju, vlastitu, krv ...!
Bravo gđo nastavnice ..., jer ste IPAK, možda usput kamuflirajući se (da li?) 'packom' izrečenom na račun crkve, javnosti rekli i prenijeli PRAVU 'pozadinu' - u škole žurno uvedenog - nasilja!
Jadniče: ravnatelju, pedagoginjo i psihologinjo ... zar mislite kako ste muško s pizdom ili pak žena s kurcem? (isprika štiocima radi uporabe 'čistih' hrvatskih riječi!)
Jadno ...! Što li slijedi? ...
Možda ipak: revolucija UMA, POŠTENJA, PRAVDE i ISTINE?!
Pišući ovo sjetio sam se sličnih jadnika s Golgote, ... 'ratnika' - koji su u sveopćem ludilu nasilja nad NEVINIM čovjekom, ... nad samom Dobortom, u času kada je umirao ... RAZGRABILI njegove 'halje'!
(Diviserunt sibi vestimenta mea - Podijeliše između sebe haljina moje)
I ...? Puno kasnije, više od dvije tisuće godina nakon te jadne pljačke i ogavnog zločina, 'čovjek' je i nadalje - razbojnik!
Dijeli TUĐE, ... točnije GRABI TUĐE ..., UBIJA mladost, krade sirotinju, otima NAŠE, ... pokušava nemoguće: prevariti Boga i tako tone u glib osobnog pakla, ... zemaljskog, jer za takve ne postoji - vječnost!
Joco ... 'druže', 'ravnatelju' koji nemaš muda reći: ovo neće u MOJU školu, 'pedagoginjo' koja nemaš pojma što je ODGOJ osjetljivog DJEČJEG uma, 'defektologinjo' koja nemaš pojma koliko će ZO 'pridonijeti' degeneraciji mladosti ... sutra vam je - NEDJELJA, za većinu vjernika SVETI dan, radi čega mi 'pade na pamet' kako bi vam bilo dobro poći, ne u crkvu, sinagogu ili džamiju, već ... do BOGA ... k ČOVJEKU!
Vrijeme vam, to je izvjesno jer to je zauvijek tako, ističe ... i zato ga ne trebate 'bacati'!
Preobratite se i recite sami sebi: grješan sam Bože ... Više nikada neću učiniti ništa - protiv - Čovjeka!
Zar ste i vi 'ratnici (rimljani) s Golgote'? ... Budite, no znajte da će vas jednom i tada zauvijek 'dotući' - Njegovi maleni!
(Pustite malene k meni ...!)
Nasilna 'igra' s umom djece 'čin' je ravan perverznoj pedofiliji koja, čini se da je tako, 'čuči' u umu mnogih zlih ljudi ... posebno u 'njima' - modernima - 'ljudima iz 21. stoljeća'!
Baš sam zaostao! Pišem kao da živim u 'srednjem vijeku'! ...
Kakva sam seljačina od Tome ... Kazujem misli mog srca radi čega sam već puno puta bio žrtva - 'proračunatih' i sebičnih 'umova'!
Neka! ... Na taj način živim mir i ponos, ... i dane, noći i sate bez straha te u svakom času spreman susresti se s Bogom!
Živim - BOGATO, jer mi je jasno kako doktorat ili biti docentom nije bogatstvo i kako to ne vrijedi ništa ukoliko čovjek nije spoznao bit ZNANOSTI! Ovo: Scientia nihil aluid est quam veritas imago ... ili, po hrvatski: Znanost nije ništa drugo doli slika Istine!
Mislim da razumijete kako je Istina - Bog, što znači kako namještanje i kupovanje 'znanja' nema veze as znanošću! (Zar ne druže Joco?)
Toliko! ... Još moram sačiniti 'scenarij' za dva video uratka, kako bi sutra mogao započeti sa snimanjem filmova na području Senja i Sv. Jurja ...!
Volim taj - HRVATSKI - kraj!
Kada sam 'dolje' osjećam se kao da sam u neprežaljenoj - Dalmaciji!
Bijah budala, ali, Bogu hvala, ostadoh čovjek!
Meni dosta!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 27. siječnja 2013. - Izlet!

Čovjek ... baš svaki koji za djecu 'bogatuna' može samo i pomisliti kako su 'zlatna mladež' ili je blesav ili je bolestan jer vjerojatnno nije osobno 'doživio' biti - 'zlatnim mladićem/djevojkom'!
Nakon samo nekoliko rečenica pročitanih u izvješću koje se odnosi na 'bombaše s Trga', ... kada sam pročitao:
„.. riječ je o djeci iz uglednih vodičkih obitelji, pripadnicima takozvane 'zlatne' hrvatske mladeži“
prestao sam čitati taj napis!
Gotovo je bolesno je tako kazivati pa čak i o djeci bogatuna koja su, sada je to razvidno, 'bombaši s Trga'!
Zar se ljudi dijele na 'zlatne' i ... na neke druge, ... možda 'željezne' ili pak nikakve jer nisu 'zlatni' bogatuni?
U kojoj, točnije u KAKVOJ - to ja Državi živim?
Društvo u RH je uistinu teško bolesno!
Ovakve idiotarije mogu smisliti samo novinari, 'žuta piskarala', za koje sam iz dana u dan sve sigurniji (čast izuzetcima!) kako su 'generatori' velikog zla i 'izvrnutih trendova' ...!
E, 'moj' novinarčiću Elvise ... Koja ste vi opasnost po mladost i 'lake umove' toga vjerojatno niste niti svjesni!
Po čemu su 'tatini sinovi', osim po dobro popunjenom džepu, nekakva 'zlatna mladost'?
Po ničem, ... što su 'dečki iz Vodica - 'bombaši' iz obijesti - i dokazali i pokazali svojim neodgovornim ponašanjem ...!
Zlatan je ... baš svaki DOBAR čovjek, mladić, djevojka ... baš svatko tko zna što je i kako se živi etika, moral, poštenje i odanost čovjeku, Domovini i rodu!
Nažalost ... jer je gotovo sve što u bitnom utječe na razvoj i osobnost mladih ljudi - 'izvrnuto', s godinama odrastanja predivna i skromna mladost izrasta u beskrupulozne egoiste što je posljedica življenja i odrastanja u jako 'čudnom' okruženju/društvu, u kom su 'parametri uspjeha' bezvezarije: politika, jeftina estrada ('cajke' i 'turbo folk') i 'izvrnuti trendovi' (LGBT pripadnost 'obojena' nijansama smeđeg!)
Srećom, ma koliko god bahati 'establishment' od bolesnog pokušava učiniti zdravo (LGBT?) i od banalnog 'moderno' (od 'narodnjaka' predivnu klasiku ili 'evergreen'!) to im baš i ne ide!
Mi ... (nitko za njih, a Njemu - sve!) imamo Boga ... koji je odavno 'rekao' što nam je, ljudima, činiti, ... dok 'oni', jer su dio svjetskog (zemaljskog) zla,ne mogu drugačije ni živjeti niti postojati!
U tijeku svake (a ima ih i previše!) kampanje za LGBT ludilo, često sam nailazio na komentare nekog od tih 'obojenih' jadnika koji su bili 'usmjereni' prema vjernicima ... u kojima je pisalo kako je istospolnost 'priznata' čak i u Bibliji!? Naravno, radi se o pederskom poslu, svjesnom podmetanju neistine i (možda?) nepoznavanju sadržaja same Biblije!
'Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici ... neće baštiniti kraljevstva Božjega' ...
sukus je Pavlove poslanice Korinćanima (1. Kor 6, 9-10) što je ujedno i jasna poruka evanđelja koju je apostol Pavle 'nadopunio' onda kada se je obraćao razularenim Rimljanima:
'... Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim, a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svog zastranjenja.” (1, 26–27)!
Zna li išta o ovim porukama evanđelja drug Joca koji se tako silno trudi uništiti hrvatsku mladost?
Sumnjam u to!
Uostalom, ove riječi Pavla sigurno na pašu niti njemu niti 'obojanima'!
Ipak, možda ovo netko od 'njih' pročita, radi čega želim istaknuti tko su to 'muškoložnici' ... iako je to dosta očito: 'muškoložnici' su, prema Vulgati, masculorum concubinatores, dakle homoseksualci, dok je Vulgata tradicionalni prijevod Bibllije na latinski jezik što je učinio sv. Jeronim prema nalogu pape Damasa! Kasnije je, ali tek 1979. Vulgata je, nakon što je usklađena s modernim jezicima, postala Neo Vulgata!)
Pustinja ...!... Sam dan, nedjelja, bio je lijep, malo prohladan (Senj: +5 u 10 sati i +9 u 14 sati) i za mene ispunjen: izletom do Sv. Jurja i Senja, radom na manjoj doradi videa Starac na Škoju, pisanjem i slanjem gomile mail-ova i pregledavanjem snimljenih video datoteka koje su mi nužne za izradu još dva 'glazbena spota'!
Ne znam jesam li to već u ovim crticama objavio (neću provjeravati!) no sada (opet?) ću reći kako sam jučer na moj YouTube 'kanal' postavio prvi od planirana tri video-spota! Pogledajte!
... I još samo nešto: o meni! Izlet kog danas učinih bio je i lijep i 'produktivan' (video zapisi), ali i ... pomalo 'prazan' ... Očito je kako mi nedostaje - prijateljica! ... Dosadile su mi 'usamljeničke kave'! Uživajte!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 28. siječnja 2013. - 'Pobjednici' i 'gubitnici'!

Ne znam što bi rekao! Živim u nekom 'čudnom' vremenu u kom je sve 'izmiješano', svašta je moguće, što znači kako je jako teško biti čovjekom!
Osjećam to, čak osobno, jer sam i sam nikakav!
Pitam se: čemu reagiram na bilo što što je 'moderno' ... 'napredno' ili pak 'njihova istina'?
Uistinu, ovo je jako dobro pitanje koje bi si mogao postaviti svaki čovjek koji se je na bilo koji način i radi nekog 'općeg' razloga pokušao suprotstaviti izopačenom i nasilnom, politikantskom, 'svijetu'!
Uzalud nam ... trud (svirači)! 'Kasu' Zemlje oduvijek su držali Jude (slično Judi koji je bio 'ministar financija' apostola!) pa je tako i danas!
Pojedinac je tek 'potrošna roba', ... svakih 4 do 5 godina 'biračko tijelo', a ukoliko nije 's njima', onda je doživotni - 'gubitnik'!
Tješi me činjenica da nitko od  ljudi ne zna tko je u politikantskoj 'utakmici' 'pobjednik' i koji su, kakvi su, to ljudi - pobjednici!
Uostalom, što je pobjeda i kako izgleda biti pobjednikom?
U športu je to jasno određeno, no u mnogim drugim 'relacijama' unutar društva ovi su pojmovi razlog pojavi neprijateljstava i mržnje!
Sumnja li itko u RH da komunjare nisu 'pobjednici' taj silno griješi!
'Pobjednici' su! ...
Ne samo da su 'pobjednici' ... već Kokošinjari i nadalje pobjeđuju i to u 'utakmici' u kojoj igraju 'tekmu' sami sa sobom!
Iz dana u dan 'pobjeđuju' izmišljene protivnike kako bi si dali na važnosti i mogli se uživjeti u 'ulogu' - pravih i časnih pobjednika, što im je - dosegom čovječnosti gledano (i još puno toga drugog) - nemoguć cilj!
Dosada su 'pobijedili': 'ustaše', 'desne', 'klerikalce', 'nazadnjakoviće', ali i umirovljenike, radnike, školsku djecu i njihove Roditelje, Branitelje, ...!
'Strašni' su! ...
Ostaje im još samo odlučujuća 'bitka' za koju su već odavno 'kuvertirali potez' koji je PREDAJA: i vas i mene i nas i svega našeg - TUĐICIMA!
'Veličanstveni niz' dosadašnjih 'pobjeda' uništi im želja da zauvijek budu na vlasti, radi  čega su previdjeli TAKTIKU ... veoma bitan dio svakog nadmetanja s 'drugom stranom'!
Oslanjajući se na zastarjeli, komunjarski, 'kadar' i nesocijalne 'metode rada', počeli su gubiti 'svježinu', a kako su do kraja 'utakmice' ostale još ¾ vremena jasno je kako će se morati predati kako bi izbjegli 'punjenje mreže' golovima - MALENIH, ... ljudi koje su doveli do ruba egzistencije, uveli ih u ovrhe, ... izručili zlu i PRODALI tuđincu!
Imam dojam kako kokošinjac sve više zaudara, ... naravno, po fekalijama kokica i pijetlova, ... 'stanovnika' te sramotne 'vile' iz koje je kukurikanje sve tiše, makar je i nadalje jako opasno i umarajuće!
Istina, drug Peđa (Predrag Matić) nakratko je umuknuo, slično 'kumpanju' Joci, ... dok je očito kako SLinić nakon velikih 'poreznih igara' i 'Dubai akcije' više nema 'svježinu', toliko nužnu za pokušaj zadržavanja rastrošnih 'zvijezda' njegovog 'tima' u 'TOP FORMI'!
Slijedi li 'osipanje' kokošinjara, koje bi dojučerašnji 'gubitnici' (crkva, Roditelji, Branitelji, HRVATI, ...) mogli shvatiti kao pokušaj bijega kokošinjara i njihovo 'napuštanje' arene u sve uzavrelijoj 'politikantskoj areni' željnoj 'krvi'?
Čuo sam kako je danas svjetski dan zaštite osobnih podataka, što me je odmah podsjetilo na veleizdajničke radnje Stevana Ujdurovića i druga Peđe koji su na gnjusan način izdali RH i njene prekaljene BORCE!
Čuo sam i to kako su se 'uzjogunile' nekakve, 'visoko-budžetne' (?), udrugice i to radi dolaska jedne starije gospođe, židovke, Reisman, koja bi u RH trebala održati nekoliko predavanja i tribina na temu - uvođenja 4. modula Jocinog ZO-a koji je zasnovan na 'znanstvenim dostignućima' u kojima je moguće saznati nešto o orgazmima tek rođenih beba!?
Ludilo, kako ga volim 'nazvati', 'smeđeg šarenila' (aluzija na šupak!) uzbunilo je 'obojene'!
Besposličari u tim udrugama, koji inače obilato troše NAŠ (proračunski) novac, konačno su se uhvatili 'posla':
'pale vatru' ... i to samo zato jer je u RH stigla (je li?) gospođa koja ima što reći o opasnostima uvođenja djece u Jocin seksi eksperiment i kako će se takvo uništavanje uma mladosti negativno odraziti na budućnost RH!
Pogledajte ovu sliku:
Pustinja ...! Poznati glazbenik i njegov 'suprug' (gadljivo!) došli su u POSJED još jedne nevine duše, moguće 'pravog' sinčića nekog od njih, ... u POSJED djeteta koje će morati odrastati bez (JADNE!) majke, koja ga je vjerojatno rodila samo radi novca kog je dobila kao 'naknadu' za prepuštanje svog sina - pederima!
Ako ovo nije 'boleština' ... za upitati se je: što li je onda uopće - bolest?
Rak pluća, čak najteži i sigurno neizlječiv, recimo makrocelularni rak pluća, prava je sitnica u odnosu na mnoge 'društvene boleštine' koje nam pseudo-liberalno društvo nameće kao 'punovaljan' životni parametar i 'moderan' način ponašanja ljudi!
Što mislite: jesam li jedini čovjek koji kazuje kako su prava djece da budu DJECA (Roditelja, a ne istospolaca!) veća od prava roditelja nad njima, koji ih tretiraju kao 'trgovačku robu'?
Svijet je 'pošandrcao' ... na svaki način, radi čega sam danas, nakon što sam se telefonom 'obračunao' s vječnim politikantom u uništenom i pokradenom državnom poduzeću Hrvatske šume d.o.o., koji mi je s komunjarskim bedastoćama 'solio pamet', napisao mail u kom sam prijavio višestruko i očito kršenje zakona RH! Učinio sam tako po savjesti i jer mi je stalo do 'malog' čovjeka, no i to je, kako istaknuh u uvodu zapisa, moje sigurno 'gubljenje vremena', jer je moj mail stigao 'u ruke' jednog drugog apartčika (prema hrvatskom značenju: pogrdni naziv za privilegirane šefove nomenklature koji namjerno zloporabe svoju 'moć'!)!
RH ih je prepuna! Dokada?
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 29. siječnja 2013. - Dekan i studenti provokatori!

Bijah u Brezama, ali ne napisah niti slovca za ovaj zapis!
Razlog tomu je 'uzbuna' pod kojom ŽIVE i RADE 'moji' pilanari kojima je crveni cirkus odredio - nestati!
Ni na koji se drugi način  ne može shvatiti birokratsko podjebavanje, koje je k tome suprotno temeljnom zakonu RH, Ustavu, a što malim pilanarima čine - 'veliki' ... 'majstori uništavanja' čovjeka - apartčiki!
Mislim kako ste iz napisanog mogli zaključiti kako je danas dobar dio 'posade' Pilane gubio vrijeme pokušavajući doći do ugovora za (makar) oko 60% potrebnih količina trupaca za ovu godinu!
Pisali smo, 'razgovarali', ljutili se i na kraju učinili zahtjev prema 'željama i potrebama' drvoprerađivačke mafije koja u sprezi s politikantima iz kokošinjac koalicija nastoji uništiti veliki broj malih pilana ... kako bi ... spremno, naguženi, dočekali EU u koju mi nećemo ući, jer će EU 'penetrirati' u - 'nas' ... 'face' sagnute do poda i do besvijesti jadan Narod!
Prije nego sam započeo s pisanjem današnjeg zapisa pogledao sam vijesti na nekih portalima ... i onda, kao i uvijek, naišao na niz bedastoća!
'Trka' za - IMATI - traje, nastavlja se i postaje sve 'žešća'!
Prije nastavljanja pisanja želim vas uputiti na link do portala Udruge Branitelja na kom možete pogledati video u kom je 'glavni lik', ratom i nepravdom izmučen čovjek kom je 'opanak birokracija' ('socijalna služba'!?) nasilno oduzela dijete o kome tom jadnom ocu, 'socijalci' (sama nepravda!)  ne žele reći ni gdje je niti s kim je!?
Pogledao sam video, koji je svojevrsni 'nastavak' videa od prije mjesec dana (objavih ga!) u kom je moguće vidjeti kako to izgleda kada čovjek u RH (ma, posvuda po 'svijetu') ima posla s 'vlašću'!
Šanse su mu, da ga 'vlasti' - dožive - kao osobnost i čovjeka, ... gotovo nikakve, što potvrđuje izjava oca koji ne traži ništa što nije NJEGOVO: traži svoje dijete koje mu je oteto!
U ovoj, još jednoj u nizu svačeg, jadnoj HRVATSKOJ 'priči' najveća je žrtva mali Franjo, ... dijete koje u ovom času 'odgaja' - društvo ... Žrtva je dijete koje pati radi 'gubitka' oca, ... koje je u rukama bolesnih duša koje si umišljaju kako imaju pravo na TUĐE dijete, a što si sami olako 'dodjeljuju', izmišljajući 'razloge' za to!
VRATITE dijete ocu ... bijedo birokratska!
Dijete nije IMOVINA!
Ne uništavajte 'mali' život ... Tako čine samo - prokletinje! ... Što ste?
... Uf ... Baš sam se 'išvogao'! ... Imah i radi čega:
radi života i usuda nevinog Anđela kom je birokratska mafija 'ušla' u njegov 'mali' život ... kog bi mu mogli (nije li ga već?) zauvijek - uništiti!
Štioče, ... mislite li išta 'lijepog' o politikantima, 'društvima', pseudo-socijali ili kako živimo u 'demokraciji' ... mora da ste i slijep i gluh!
Otvorite oči, ... oslušnite MUKU ... potlačenih ...!
Život nije bajka, već je 'priča' o Djevojčici sa žigicama ... sama tuga i poruka Neba koju politikanti i njihovi sluge - ne vide!
... Ops! ... 'Igra' s Jocinom 'seksi-nastavom' polučila je danas novi 'rezultat' ... koji nam, istina, nije 'podario' ništa novo, a što komunjarske 'duše' već odavno ne žive - mržnju i isključivost!
'Nesretna' je gđa Reisman stigla u RH ... po meni nepotrebno, što je sigurna posljedica njene 'naivnosti', nepoznavanja 'metoda rada' - crvene kamarile i njene vjere da će u RH 'susresti' - DEMOKRACIJU!
Željno iščekivana unutar širokog 'auditorija', prije svega vjerničke populacije, kako bi rekla Istinu o umobolnim 'istraživanjima' navodnog seksologa Kinsey-a, nije mogla pretpostaviti da su joj crveni, i prije nego je nogom stala na tlo ove jadne Državice, pripremili i spremili - zamku!
Formalna 'otvorenost' tribine na Fakultetu političkih znanosti (što li je pak to ... kao 'znanost'?! Glupost!) na kojoj je gđa Reisman danas POKUŠALA reći nešto bitno drugačije od Jocine 'znanosti', koja kazuje o tome kako je izopačeno - 'znanost', bila je unaprijed smišljena namještaljka sačinjena prema prljavom scenariju za što se je unutar 'studenata' nalazilo previše 'angažiranih' antikrista, koji su se 'oboružali' - provokacijama, s čime su pokušali 'demontirati' - Istinu!
'Uspjeli' su ... pa je tako, neka nadobudna djevojkaProvokator?! uspjela isprovocirati gđu Reisman, na što joj je, 'gošći' - drug dekan politikantskog 'fakulteta' sasuo - Nećete vi govoriti što je legitimno, a što ne. Morate biti pristojni kao što su bili pristojni studenti.
Moram vam reći da ste puni predrasuda jer ste mislili da su ova djeca rasla u komunizmu.
Imate li ideju koliko su stara ova djeca? – upitao ju je Zakošek dodavši da su svi oni rođeni u Hrvatskoj
pa je vjerojatnije da ih je indoktrinirala Katolička crkva.
sve i svašta pa joj je tako, kao židovki, 'nabacio' kako indoktrinaciju u RH čini - crkva ... naravno, katolička!
Na moju žalost, radi ponovo uvedenog 'verbalnog delikta' u RH, ne smijem napisati kako sam doživio ovakav 'zaštitnički' ispad tog nadobudnog dekančića, izuzetno bezveznog 'fakulteta', ... no činjenica je da nam se je drug, očito 'rukovodeći kadar kpH', jasno 'očitovao' ... o onom što je:
o sebi i koliki je poslušnik - totalitarnog režima!
'Miniranje' svega drugačijeg od onog što je 'nauk' crvenih uobičajen je način 'partizanskog delovanja' kokošinjac odnarođene 'sile', radi čega je jasno kako je među studentima bilo dosta onih koji su se na predavanju/tribini našli u 'ulozi' - provokatora!
Gotovo svi portali prenijeli su 'svoje', uglavnom slične - režimu kokošinjac koalicije sklone - 'stavove', SAMO dio video zapisa i to onaj koji im 'odgovara' ... što je također dobar dokaz kako je RH u - opasnosti!
Srećom, ma koliko da ima odnarođenih budala, neizmjerno je više NEOVISNIH i Božjih duša ... Evo komentara jedne takve osobe:
PROFIL 29.01.2013. u 20:18h vozac-traktora je napisao/la:
Bio na predavanju i nije naljutilo studente, nego je naljutilo nekolicino volontera udruga koje su se protivile dolasku Judith Reisman, kao i Bogu općenito.
... i još jedne:
PROFIL29.01.2013. u 20:50h nevjerni_vjernik je napisao/la:
Sva pitanja bila su u dogovoru pripremljena i naručena sa željom uvrijediti čovjeka. Nakon što su je na spomenutom fakultetu, očito orkestrirano, isprovocirali, omalovažavali, ugledna znanstvenica, odavno načeta zbog životnih traumi, reagirala kao i svaka normalna osoba, i pogodila. Spomenula je komuniste u Hrvatskoj i poletjele su ose...... Jedna mala digresija, meni nitko ne treba govoriti što se događalo na Fakultetu političkih znanosti budući da sam se i osobno uvjerila i svjedočila cirkusu, dogovorenom cirkusu". Riječi jedne nazočne studentice.
Eto ... moj dragi Štioče: i ovo je RH ... 'zanimljiva' Državica prepuna idiotizama i raznovrsnih oblika nasilja, što u ovom času 'odiše' - zadahom kokošinjca!
Moral, etika, čovjek, ... dijete, ... danas su i opet bili ŽRTVE 'zaljubljenika'  u 'političke znanosti' (politikanata) ... točnije:
'zaljubljenika' u kruh 'zarađen bez motike' ...! 
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 30. siječnja 2013. - Kukavice i jadnici!

Prije nego napišem bilo što što ima veze s naslovom današnjeg zapisa, želio bi reći/napisati kako sam danas doživio dan kom se u razdoblju od 2006. do 2009. godine, ni 'u snu', nisam mogao ufati!
Doživio sam moći DA(va)TI ... ono za čim mnogi 'pate', radi čega se vode ratovi, mrzi čovjeka i progoni - oca!
Konačno sam u mogućnosti i s 'materijalnim' 'odgovoriti' svemu dobrom što su mi učinili dragi ljudi, ... moji 'podupiratelji' i istinski borci za moj um!
Dok ovo pišem 'zabavljam' se postavljanjem ('genuine') kopije WIN7 na prijenosno računalo HP-Compaq koje sam maloprije kupio (17 h) u Senju!
Sada jedva čekam petak, kada ću (ufam se u to!) iz 'mojih' Breza poći do Lukova, k dragim ljudima kako bi za njih učinio nešto, ... ali i kako bi učinio PUNO za 'moju dušu' i za ono što sam ...
Sretan sam 'kao mala beba' ...
Inače, osim ove prelijepe 'vijesti' mogu se pohvaliti i s RUČKOM!
Ne, ne šalim se!
Uostalom, zar je 'šala' reći kako sam danas, usred zime, ručao, vlastitim rukama ubrane - šparoge ... kako sam ručao pravu proljetnu 'fritaju' od 'domaćih' šparoga?
Da ne bi bilo 'zabune' moram odmah reći i to, kako se radi o prošlo-proljetnim šparogama koje sam bio zamrznuo ... u želji da ih jednom kada pođem 'dolje' ... na jug, u Split, ponesem sobom kako bi ih poklonio jednoj, mišljah tako, prijateljici!
Bijahu šparoge do Splita, ... no vratiše se sa mnom u Sv. Vid!
Ćud žene nepredvidiva je i kao takova je jako nepouzdan 'oslonac', što znači da smo i 'moje' šparoge i ja, dobili - 'nogu'!
Sada je i to prošlost koje ću se podsjetiti svaki put kada budem jeo 'moje' (prošlogodišnje) šparoge, ... a to bi moglo biti još najmanje petnaestak puta (15 obroka)!
... Toliko 'o meni'! ...
... dok bi 'O njima' mogao pisati do unedogled pošto se radi o nevjerojatno podloj i pokvarenoj 'sviti' ... o kukavicama koje nam svima rade 'iza leđa' čemu svjedoči i TREĆA 'sačekuša' (termin poznat lovcima!) namještena uglednoj gošći iz USA, koja nam je, ma ... 'NJIMA', došla reći što je to - izopačenost!
Izopačenost je ... kada čovjek koji u RH promiče 'seksualnu revoluciju', a'la bolesnik Kinsey, makar se diči titulom profesora za kog u Svijetu NITKO ne zna, kaže nešto jako jadno o starijoj gospođi o kojoj taj isti 'svijet' zna baš sve! ...
Reče tako drug Štulhofer:
'Dok god je gospođa Reisman u Zagrebu, bit ću spreman za diskusiju s njom. Ovu situaciju nisam očekivao. Mi nemamo takvih iskustva, a u Americi često gostuju kontroverzne osobe na sveučilištima i oni su spremni za to. Kod nas je to prva takva situacija!'
Jadnik! Svjetska 'intelektualna nepoznanica' kazuje o ženi koja ga je došla pokušati 'urazumiti' da je ona - KONTROVERZNA osoba!
Ne znam trebam li išta ovome dodati ili reći, osim:
štovana Gospođo Reisman, ispričavam vam se radi iskazanih bezobrazluka pseudo-akademaca te što ste u RH naišli na tako očajno iskazivanje nekulture, na komunjarsko-partizanski 'stil borbe' (iza leđa s podvalom!) i na očiti kukavičluk jada koji nam nastoji podvaliti svoj bolesni 'svjetonazor' kao nešto što je 'moderno', 'dobro', ... čak 'zdravo'!
Ako je i od 'akademaca', koji su svojim jadnim ponašanjem i uvrjedama pokazali svoju 'akademsku razinu' ... previše je!
Ovoliko jada koji baulja po filozofskom i političkom fakultetu siguran je 'jamac' - lošeg 'sutra' u RH!
Ali ... nije se tome za čuditi!
Komunjarski 'profe' kojih je gomila na fakultetu političkih 'nauka' (ne'š nauke!) i na filozofskom fakultetu (sami 'filozofi'!) odgajaju upravo KOMUNJARSKU mladost, što je u svom prvom nastupu u RH gđa Reisman jako dobro uočila, kada ju je radi iznošenja takvog stava, same Istine, popljuvao, zamislite: DEKAN, istina političkog faksa, ... što kao činjenica da je to uistinu bezvezan i nepotreban faks samo djelom umanjuje 'vjerodostojnost' njegovih misli i njega samog, ali ga ne abolira od odgovornosti za izrečenu uvrjedu prema starijoj gospođi!
'Nesretna' gđa Reisman ni danas nije bila bolje sreće!
Organizatori javnog sučeljavanja nje i druga Štulhofera, koje se je trebalo 'odigrati' na filozofskom fakultetu, učinili su veliki, meni se čini NAMJERAN, propust radi čega je 'susret' otkazan!
Šuška se, a po meni je baš tako, kako je i ovaj, najnoviji 'slučaj' kada je u pitanju nastup gđe Reisman u RH miniran od strane komunjarskih 'ideologa', čime je Štulhofer izbjegao suočiti se s argumentima Istine o nastranom 'istraživačkom' i 'znanstvenom radu' nekakvog Kinsey-a, čije bolesne ideje u RH promovira 4. 'modul' Jocinog ZO!
Kukavičluk 'druge strane' je očit, jer je svakom živom, koliko-toliko trezvenom, čovjeku jasno da su šupak i vagina dva različita organa, s različitim 'namjenama' i da šupak imaju (i mogu biti!) svi ljudi, ali da su samo žene 'obdarene' vaginom! ...
Ovo je tako jednostavna i jasna 'filozofija' da mi je nemoguće i samo pokušati razumjeti druga Štulhofera kom ta jednostavna Istina očito NIJE jasna, radi čega je (i radi još puno toga!), čini mi se, jedva dočekao reći kako se slaže da se radi 'sigurnosnih' razloga današnja tribina, susret njega i gđe Reisman, odgodi!
Pobježe jadnik ... i to vjerojatno iz razloga jer nije u mogućnosti objasniti kakvo je to 'istraživanje' činio Kinsey, a što je bilo usmjereno na 'proučavanje' orgazama male djece?!
Ufam se da vam je jasno kako je takvo 'istraživanje' oblik NACIZMA i strahota koja nikada neće moći postati - znanost!
Čudim se ..., a zapravo ne bi trebao! Komunjare su oduvijek neprijatelji Hrvata, ... čak i onda kada su 'akademci' ... kao i bezobrazni 'zvekan' drug s političkog fakulteta koji je svoje znanje 'stjecao' kroz naukovanje o 'dosezima socijalističke ekonomije' pa je tako doktorirao (ovo je LUDO!) na temu o radničkom samoupravljanju u SFRJ! Doktorat ...? Smijurija!
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE
A.D. / 31. siječnja 2013. - Moj zadnji zapis?!

Volite li MIR? Ufam se da je tako!
Imate li ga ..., naravno, mir? Ufam se da je i to tako!
Volim MIR, ... i neko duže vrijeme sam ga i ja imao i živio, ... a onda sam, danas, maloprije, dobio 'dojavu' o tome kako me je na svoj jadni 'nišan' namjestila policija (ja ću je imenovati milicijom, jer je očito kako je milicija 'produžena ruka' prljave politike i kako joj je osnovna 'zadaća' ... 'umiriti' - svaku slobodnu miso i uništiti slobodu, čak i život, neodvisnih ljudi!)!
Današnji zapis namjeravao sam posvetiti jednoj drugoj, vjerskoj temi i jednom retku iz Psalma 95 ... no to će se, u bitno kraćem obliku,  naći na kraju ovog zapisa!
Razlog je - milicija, ona ista koja me je oduvijek imala 'na zubu', koja me je progonila od kad pamtim za sebe pa čak i onda kada sam s pokojnim Tonijem i kasnije s 'dečkima s Trsata'  'poradio' na razotkrivanju riječkog KOS-a, kada sam isticao Nepravdu i zato jer sam 'galamio' radi uništavanja mnogih mojih prava i prava POŠTENIH ljudi!
Milicija ...! Što li je to? Nešto dobro' ... možda pravedno, ... čovječje ...!
Nema toga u miliciji! ...
Ufam se da se redovitiji štioc ovih zapisa sjeća kroz što sam sve prošao u zadnjih nekoliko godina, a što ima veze s NEPRAVDOM i pravosudno-milicijskim nasiljem i da vam je jasno kako sam unatoč svemu lošem uspio 'ostati na nogama' ...
Danas mi je, SADA, jako žao što sam 'ostao na nogama' i što nisam izdahnuo baš u 'naručju' pravosudnih ništarija!
Da ... žao mi je što sam uspio (u)stati na vlastite noge, što nekim zlim dušama (prokletinjama!) nikako ne 'paše' ...
A i kako bi im - 'pasalo'?
Bolesni umovi, posebno oni bolesni od jala i zatrovani mržnjom ne mogu preživljavati bez da se ne 'hrane' tuđom mukom!
Moj predivan mir danas je zauvijek narušen i vjerojatno je od ovog časa postao konačna prošlost!
Štioče, ufam se da možete zamisliti koliko je zločestoće u ljudima koji žive od tuđe nevolje ... od proganjanja nevinih ljudi i osoba koje čine samo dobra djela? Puno ...!
Puno je zla u RH pa tako i u maloj crikveničkoj općinici i još manjoj ('intelektualno'!) milicijskoj postajici koje nemaju drugog posla nego baviti se s progonom moje osobe!
Srećom, ... jer sreća je moj veliki 'saveznik, ovaj ih put 'dočekujem' potpuno spreman i odlučan umrijeti za Istinu!
Prije četiri godine, kada sam morao otrpjeti pravosudno-psihijatrijsko-milicijsko nasilje nije bilo tako: želio sam živjeti!
... I ... poživio sam ... dovoljno dugo kako bi mogao učiniti dvije 'opake' knjižice, moja tri portala, četiri prognanička CD-a i kako bi vam već sada rekao da bi ovo mogao biti moj ZADNJI zapis ...!
Ne, ... nisam se predao! Nikako! Moja je 'taktika' jako jednostavna: više se s nasiljem države ne želim 'boriti'!
Ma kada i ma kako 'pao' pasti' ću ponosan na sebe i na moju dobrotu ..., ali i tada jako razočaran u mnoge ljude i sustav 'moći' koji ne trpe znati, već samo 'umiju 'progoniti - Istinu!
Ovakva ... RH - NIJE MOJA HRVATSKA!
Ovo je zemlja/državica jadnih i zločestih ljudi!
Komunjarsko-fašistički obračun nikogovića sa mnom, kog je svojim bezumnim lažima pomogla pohlepa i veleizdaja jadnih ljudi koji su, mišljah tako, nekada bili moj život, ... s čovjekom koji je živio za Hrvatsku i za čovjeka, ne odustaje od pokušaja uništavanja mog života!
Kada je psihijatrijsko zlo izgubilo 'bitku' s Istinom i sa 'šačicom' upornih i poštenih ljudi pomislio sam kako je sve ružno (jer smrt je lijepa!) 'iza mene' ..., ali ne! ...
'Naše' svakodnevno 'ali' ... 'vratilo' mi je 'na vrat' - bezumnike!
'Za koji dan mogao bi od MUP-a dobiti poziv za izvanredni liječnički pregled ... i to radi imanja vozačke dozvole', poruka je dobrog čovjeka u kojoj je sažeta sva bijeda jadnika koji tako 'marno vode brigu' o meni, ... o tome kako mi onemogućiti život, ... otežati ga, ... od mene učiniti 'ovisnika' o drugim osobama ili nekakvoj jadnoj 'socijalnoj instituciji'!
('... Doktor Herman Vukušić ... ističe kako mu nije jasno kako policija dolazi do dijagnoza osoba koje poziva na preglede, jer, tvrdi Vukušić, policija do dijagnoza može doći samo preko sudskog naloga.' / Ima li ga u mom 'slučaju' i tko ga je zatražio?)
Može ... drugovi milicajci!
Uzmite mi vozačku ..., ali ... BEZ ikakvih, vaših, namještenih i PRISILNIH pregleda!
Uzmite mi moći otići po kruh, ... do doktora, ... posjetiti usamljenog barbu - INVALIDA, otići za njega platiti 'režije' i račun za dostavu hrane, ...
Fućka mi se za vaše zakone i za vašu 'pravdu'!
'Zakon' rabi zlo, dok je dobar čovjek ... jednostavno - DOBAR ... što znači kako mu zakoni koje 'pravosuđe' primjenjuje SELEKTIVNO i kao sredstvo ODMAZDE - ne trebaju!
Dobar čovjek je dobar i to je jedini pravi - Božji - zakon!
Štioče ... mislim da smo DANAS završili: ... ja s pisanjem, a vi s čitanjem ovih crtica, što je, vjerojatno, bio 'zacrtani cilj' - teško bolesnih ljudi?!
Uspjeli su ... no, jasno je kako je i ovaj 'uspjeh' političko-pravosudnog nasilja još jedan poraz ZLA, ... jer ovo je ipak i SAMO - Zemlja!
'Gore' je jedna druga priča i baš mi je radi te ČINJENICE neobično drago moći reći: Gotovo je! Bože! Bože, zašto si me ostavio?
... Čekam ... taj 'poziv vlasti' ... na što ću im 'odgovoriti' uljuđeno poslanom ('kuvertiranom'), vozačkom dozvolom koja inače ima valjanost do 2017. godine! ...
Pomišljam na, za mene, 'bolju varijantu' i na to kako mi je 'dojava' krivo predočena, radi čega je, onda, moguće da je pozivanje vozača koji su prešli 60 godina života nekakav uobičajen postupak, ...
No ... već mi je i sama pomisao na 'plavce' dovoljna da mi pokvari raspoloženje i uništi mi mir!
Je li ovo uistinu moj zadnji zapis? ... (ovisi o sadržaju još poneke dojave i pismena koje mi je upućeno!)
U samo dvadeset godina samostalnosti RH svi smo mi, Građani RH, zaslužili proći kao i nezahvalni Židovi ... baš onako kako to piše u Psalmu 95 (10-11) / Poziv na Božju hvalu (Invitatio ad laudem Dei):
'Četrdeset ljeta jadio me naraštaj onaj,
pa rekoh: Narod su nestalna srca,
i ne promiču moje putove.
Stog se zakleh u svom gnjevu:
Nikad ne će ući u moj pokoj!'

NIKAD NEĆETE UĆI U MOJ POKOJ ... baš nitko od vas koji ste me progonili, pokrali, lažno optužili, mučili i nad mojim se umom iživljavali ... baš nitko od vas kojima nisam oprostio ništa od nanijetog mi zla i nepravde!
Želim vam ... svima - da doživite samo 'komadić' od mog LOŠEG usuda - kog ste osobno 'modelirali' svojim zlim postupanjem, VI: 'suče', profurana damo, ptico-ubojico, mučitelji iz svetošimunske ludnice, šepava 'financijerko', propala obitelji ...!
Spreman sam ... umrijeti za i radi Istine i tome će tako i biti!
I opet trpim progon i radi toga patim, ali i znam da nitko od vas, 'zemaljskih bogova', ne može ovu Istinu ni promijeniti, niti je na bilo koji način može uništiti ...!
Istina je jedino oružje pravednika ... Zbogom!
(Stiglo je vrijeme da napišem (o)PORUKUPoruka za Pavela na radnoj površini mog računala/prijenosnika! za prijatelje u SLOVENIJI!)
Laka vam noć! SADRŽAJ WEB-a
Hvala Ti, Dobri! Pisane Crtice - DAN(I) POSLIJE

PISANE CRTICE - moj povremeni dnevnik
CRO
mojim roditeljima, njoj i prijateljima - T.P. Vincit pertinax bonitas! HVALA VAM ŠTO STE POSJETILI OVE STRANICE!
CENZURA u RH! VJEČNU BORBU DOBRA I ZLA TREBA RAZUMIJETI (SHVATITI) U DUHU TRAGEDIJE I ONDA JE TO PODVIG - DUHA! TPC
dsgn: TPC © TPenCRO 2008 - 2013